Info

Fredag Hej ni som läser min blogg. Nu är det som så att det här blir min sista inlägg. Nu kursiverade jag det som att det vore världens jättegrej. Det är det ju såklart inte. Det finns miljontals saker som är tusen gånger viktigare och större. Och dessutom finns det tusen miljoner andra löparbloggar kvar inom internets väggar. Men just min kommer inte vara aktiv längre, även om själva bloggen kommer ligga kvar. Vem vet, jag kanske väcker liv i den igen längre fram. Hur som helst, som jag skrev om tidigare, så har jag funderat på det här ett tag. Att lägga ner bloggen alltså. Och så har den känslan vuxit allteftersom. Varför? Tja, det är lite olika anledningar. En av dem är att jag vill ha löpningen för mig själv ett tag. Jag vill fortsätta springa en massa och långt. Och allra helst bli ännu bättre. Men jag vill göra det bara för mig själv. Vara lite hemlig. Det ska dock omedelbart sägas att det varit väldigt kul med bloggen. Oh ja! En massa bra grejer har kommit av den. Förutom alla fantastiska hejarop jag fått av er alla, både när det gått bra och mindre bra, så har jag även bekantat mig med människor som jag inte hade gjort annars. Jag har lärt mig en massa också, faktiskt. Men nu är det dags för ett nytt kapitel. Jag kände det så tydligt på dagens långpass när jag sprang i den friska luften och hade White Stripes i öronen och jag låtsades som att jag var i London. Känslan bara föll på plats: jag vill vara i offmode. Gå tillbaka till kärnan. Springa. Bara springa (ok då, och styrketräna och rehabba också). Jag behöver just nu stänga av mig själv och känner även för att stänga av andra, hur bra och intressanta bloggar och forum det än finns! Många av er kommer jag nog träffa ändå, kanske på något roligt lopp eller annanstans. Kanske när jag flåsar fram på något tröskelpass? Fast i så fall får ni ha förståelse för om jag inte lyckas med att heja medan jag flåsar, ok? Fast riktigt än är det inte dags att säga hej då. Först måste jag ju gå igenom den senaste veckan.

måndags var jag präktig och började morgonen med rörlighet och styrka. Älskar att Ali alltid håller mig sällskap. Han sitter där bakom medicinbollen och lurar.

Måndag Tittut.

Måndag Sen blev det lite hopp för att väcka resten av familjen.

Måndag Därefter full fart på jobbet. När det var dags att ge mig av hemåt bytte jag om till spring.

Måndag Ruben hade klassträff som jag skulle på så jag hade en tid att passa. Det var bra för det satte fart på benen!

Måndag Sen ringde klockan och det var tisdag. Återigen rörlighet och styrka. Brukar ligga och glo på mina medaljer för att påminna mig om varför jag överhuvudtaget ligger där på golvet och harvar klockan halv sex på morgonen.

Tisdag Vad gäller mina moprgonjoggar så har jag för tillfället dragit ner på dem. Jag tycker inte alltid det känns som att de ger så mycket i och med att jag är så stel när jag vaknar. Dessutom så kraftsamlar jag just nu hellre till de viktigare passen. Ett sånt kraftpass var det dags för efter jobbet. Då var det dags för backpass. Jag sprang hem från jobbet som uppvärmning.

Tisdag Längs Husarviken.

Tisdag När jag nådde Lidingöbron kom värsta störtregnet över mig.

Tisdag Och jag fick en fin regnbåge på köpet.

Tisdag Dock var jag genomblöt när jag väl skulle köra igång med det riktiga passet så jag skyndade mig in för att byta kläder. Och sen fort iväg igen! Var bara tvungen att stå och hålla mig på huvudet en stund innan.

Tisdag Jag var rätt hungrig vid det här laget, det är utmaningen med att springa kvalitetspassen på kvällen. Men jag sprang i alla fall iväg till min backe. Så fort jag kört igång så kände jag hur mycket jag behöver de här backarna efter min platta sommartillvaro. Upp och ner, upp och ner, upp och ner, ja sådär höll jag på. Jag blev trött på ett helt nytt sätt som kändes både obehagligt jobbigt och fruktansvärt skönt.

På onsdagen lyckades jag få till en lunchmil.

Onsdag Det var grått när jag gav mig av.

Onsdag Men det sket benen i, de kändes starka och jag blev rätt uppåt av det hela. Det duggade skönt. Kameran blev blöt så efteråt såg jag ut såhär.

Onsdag Eller kanske snarare såhär.

Onsdag Efter jobbet var det dags att träffa Pekka. Det var längesen vi sågs men självklart hade vi hörts av under sommaren. Nu var det dock dags att snacka igenom mina sista veckor inför Berlin.

Onsdag Vi lade upp ett schema som känns både lagom, utmanande och kul – hur nu en sån mix är möjlig. Galet egentligen att jag redan nu kan se fram emot de riktigt jobbiga passen för de är ju ofta allt annat än sköna (åtminstone inte medan man utför dem). Nu är det bara att hålla tummarna för att kroppen kommer vara med på noterna de sista veckorna. Som vanligt är även utmaningen att få till alla pass samtidigt som man har tre barn och ett jobb att sköta. Men det brukar funka på ett eller annat vis så länge men är ok med att inte göra så mycket mer än att jobba, springa och vara med familjen. Dock kommer jag skippa loppen innan Berlin som jag först planerade att springa. Tjejmilen kommer jag hoppa över då jag vill få till ett viktigt träningspass istället, och Stockholm Halvmarathon var egentligen aldrig del av min ursprungliga plan. Nu har jag definitivt bestämt mig för att stå över då det ligger för nära inpå Berlin. Riskera att skada mig då har jag ingen lust med även om en halvmara hade varit kul. Efter träffen med Pekka så lubbade jag glatt hemåt. Känslan av att känna sig stark just på distanspassen är jag tacksam över. När man flyter fram och kilometrarna tickar förbi utan att man tänker på det. Sen var jag hemma och så var den onsdagen slut.

Onsdag På torsdagen gav jag mig återigen ner i omklädningsrummet på lunchen. Här har ni det, mitt kära skåp. Just det, bra, för nu blev jag själv påmind om att jag måste ta med mig en ny handduk.

Torsdag I alla fall. Jag joggade ner till Karlberg och över på andra sidan, stretchade lite (mest för att skjuta på det jobbiga i ett par minuter till). Och sen satte jag fart. Tröskelfart!

Torsdag Men så jobbigt det var. Har mest kört tröskelintervaller på sommaren men nu körde jag ett längre parti i ett svep. Puuuuh.

Torsdag Vad grymt det är när man lyckas få till pass på lunchen. Också att få den där timmen frisk luft och rensa skallen, det bara älskar jag. Efter sommaren, efter att ha varit utomhus non stop om dagarna, då är man verkligen beroende av naturen och luften. Det trodde jag aldrig, att jag skulle bli en hurtig friskluftsmänniska, men se det var vad jag blev.

Torsdag Sen förstår ni, sen köpte jag med mig mat från Brickan. Massa grönsaker och bönor, kyckling och så pannkakor med sylt och grädde till efterrätt. En hederlig byggjobbarlunch, precis vad jag behövde.

Torsdag På kvällen sprang jag hem från jobbet.

Torsdag Osäker på hur kroppen skulle kännas efter tröskellunchen men den kändes bra.

Torsdag På fredagen gick jag upp redan kvart över fem. Ångrade mig så smått att jag bokat en så tidig tid med naprapatjohan… men samtidigt så himla bra att han har såna tidiga tider. Det passar mitt liv. Det var lite kyligt ute så jag drog på mig armvärmare. Och satte på musik.

Fredag Sen sprang jag på morgonstela ben in mot stan.

Fredag Förvånas alltid över hur många löpare det är ute om morgnarna längs Norr Mälarstrand, det måste vara den morgonpiggaste stadsdelen vad gäller löpare. Framme hos Johan så fick jag hoppa upp på bandet och springa fort medan han filmade mig. Sen kikade vi på det och jämförde med tidigare filmer. Även om jag har en massa att jobba med vad gäller min kropp, så är det ändå mycket bättre och stabilare än när jag var hos honom första gången. Efter detta så fixade han lite med mina stela höfter och sen fick jag ryggmassage. Höll på att somna. Men hepp, sen var det bara att dra på sig springskorna igen och kuta iväg mot jobbet. Där blev det dusch och ägg i omklädningsrummet.

Fredag Det var allt spring för den dagen. Fick dock ett ryck precis innan jag skulle somna sent på fredagskvällen. Ett styrketräninsgryck runt elvasnåret. Men sen fick det vara nog med kroppsarbete.

Hej lördag. Ahh så skönt det var att få sova utan att klockan ringde. Åt frukost i lugn och ro och sen bytte jag lakan i alla sängar, dammsög hela huset och tvättade toaletterna. Med andra ord var jag rejält uppvärmd när jag gav mig ut för att springa.

Lördag Idag var det återigen dags för backintervaller. Såg dock till att kuta 8 km innan jag körde igång. Planen var att köra ett par fler repetitioner än sist och verkligen få till ett bra pass. När jag var på väg uppför backen för andra gången så fick jag en hälsning och hejarop från en cyklist som cyklade om mig i backen. Det var trevligt att bli igenkänd, det svåra är dock att man själv aldrig riktigt hinner se vem det är som hejar på en när det gäller cyklister, de svischar ju förbi och har dessutom hjälm och glasögon på sig. Men jaja, vem du än var så: hej och tack! Du ropade dock också att du tyckte det såg lite skevt ut? Det var ju kanske inte lika trevligt – men dock sant! Det kändes som att jag hade en sträckning i ena skinkan där i början av backpasset, hade samma känsla innan Midnattsloppet faktiskt. Men efter halva passet försvann det helt, som tur var. Hade bra kraft i backarna och jag tror faktiskt det blev ett av de bättre backpassen för i år. Men satan vad jobbigt det var för mina ben. Och hjärtat också för den delen! Lång nedjogg efteråt och därefter hem till apelsinjuice. Jag längtar dock till att apelsinerna börjar smaka som apelsiner igen, för just nu är de tyvärr inte lika goda som de ser ut.

Lördag Bäst av allt var att få gå och äta tårta hos syrran sen. Ida fyllde nämligen sex år. Det här var barnens tårta men jag tog självklart av både den…

Lördag … och av de vuxnas pärontårta.

Lördag Vi hade köpt en kattjacka till Ida. Jag gillar det här galna mönstret, hade kunnat tänka mig att ha en själv faktiskt.

Lördag Resten av lördagen fick benen vila. Sen blev det söndag. Frukost, ja tack.

Söndag Och sen dags för långpass.

Söndag Ett himlans perfekt springväder! Jag älskar den här höstkänslan, lite kyligt och soligt. Började med att springa 15 km ute på Lidingö. Mycket folk som tränar inför Lidingöloppet nu. Därefter sprang jag in mot stan men svängde höger efter bron och sprang längs Husarviken, ut mot Stora Skuggan, förbi Naturhistoriska och så vidare. Sen tillbaka hemåt. Stängde av klockan på 35 km utanför huset. Ett riktigt skönt och stabilt pass idag, bra fart hela vägen där den sista milen var den snabbaste.

I övrigt ska jag tillägga att vår glassmaskin vaknat till liv. Glass är minst lika gott på hösten som sommaren.

JordgubbChoklad Och sen vill jag slå ett slag för de här kexen. Man kan t ex köpa dem i ostaffären på Lidingö där de för övrigt är väldigt snälla. Och har god ost!

Kex Ja som ni märker fyller jag på med en massa grejer för att slippa avsluta det här sista inlägget. Men nu har jag inga fler glass- eller kexbilder så här tar det strax slut. Bara några sista ord.

Tack för att ni hängt med mig ända hit. Jag har fått så otroligt mycket pepp från er ska ni veta! Både här och på lopp. Jag kommer springa vidare, hoppas ni också gör det. Vi kanske ses ute i spåret eller på något lopp någonstans. Och snälla, håll tummarna för mig i Berlin. Jag hoppas på ett bra lopp med en riktigt bra känsla. Just nu känns det som att det kan bli möjligt men mycket kan förstås hända på fem veckor. Sen om tiden dessutom också blir bra så blir ingen gladare än jag. Men känslan. Den är det viktigaste.

Söndag Hej då! Vi ses!

Kommentarer

143 kommentarer

Post a comment
 1. malin #
  augusti 24, 2014

  Lycka till i Berlin och stort tack för att du har delat med dig så frikostigt av din löpning… jag ligger långt, långt, ifrån din nivå men varje söndag har jag peppats och inspirerats av dina inlägg. Det har varit värdefullt!

  • augusti 31, 2014

   Tack Malin! Vad glad jag blir!

 2. Pernilla #
  augusti 24, 2014

  Trååååkigt! Att du slutar blogga!! Men jag förstår dig fullt ut!! Jag själv är ju en sån där lathund som bara läser och blir peppad av andras bloggar!! Men din blogg har varit så mysig och rolig att läsa!!! Jepp jepp kanske har man tur så att den vaknar till liv igen 😉 Men Lycka till i Berlin!!!

  • augusti 31, 2014

   Haha, jo men det är lite trist, det tycker jag också. Men just nu känns detta rätt. Lycka till med springet och tack!

 3. Niklas #
  augusti 24, 2014

  Hej Tove,
  Vad tråkigt. Förmodligen rätt skönt för dig, men lite tråkigt för omvärlden.
  Jag hittade din blogg förra vintern och har inte missat ett inlägg, inte ett endaste ett. Det finns rätt gott om löparbloggar, men din har verkligen stuckit ut (den enda jag läser regelbundet, andra läser jag lite då och då). Blandningen av löpning på elitnivå och dina kåserande reflexioner kring vardagliga småsaker har verkligen gjort din blogg läsvärd.
  Stort tack för all tid du lagt ner på bloggen och lycka till i Berlin!
  Niklas

  • augusti 31, 2014

   Hej Niklas! Åh vad roligt att du hängt med mig ända hit. Sen är ju inte min löpning på elitnivå direkt men jag kämpar på. Och nu när jag pauser bloggen ett tag så kan jag kanske springa ännu mer, haha! Tack snälla, vi ses i spåret!

 4. augusti 24, 2014

  Stort lycka till i Berlin och TACK! för att jag fått läsa din blogg så länge. Jag är inte mycket löpare alls, springer några kilometer då och då när andan faller på, men ändå fastnade jag här inne för något år sedan. Tycker din dokumentära ton är så fin, i allt från katter, juice, jobb och löpning, så det har verkligen varit kul att följa dig. I och med att jag jobbar inom samma bransch som du så tycker jag också det varit kul att få se och höra om din bild av reklamvärlden, även där har du inspirerat. Vi kanske inte ses i något spår eller på någon löptävling, mer troligt att det blir någon guldäggsgala, men då ska jag försöka komma fram och säga hej och tack på riktigt. Tills dess, ha det riktigt fint!

  • augusti 31, 2014

   Julia! Det var fint sagt. Ja du får lova att hälsa nästa gång ”vi ses” – vare sig det blir på Guldägget eller i löparspåret! Hej så länge.

 5. AT #
  augusti 24, 2014

  Oh, vad tråkigt 😦 måste du sluta?? Jag har älskat vartenda en av alla inlägg. T o m längtat till söndag kväll när den uppdateras. Jag får läsa från början igen för att få hålla mig kvar en liten stund.
  Lycka till med loppet i Berlin, hoppas du får roligt! Och hoppas att du kommer tillbaka.

  • augusti 31, 2014

   Ah vad snällt sagt! Ja ledsen för avbrottet men just nu är det vad jag behöver göra. Men vem vet, kanske gör jag revansch en vacker dag. Vi ses på gatorna så länge. Hej då!

 6. Kenneth #
  augusti 24, 2014

  Jag hittade din blogg för ganska exakt ett år sedan och har inte missat ett inlägg sedan dess. Det var efter Berlin – min första mara, där jag haltande, plågad och lycklig faktiskt tog mig i mål – och jag var bara tvungen att se om någon hade skrivit om sitt lopp. Tack! Och lycka till i år!

  • augusti 31, 2014

   Åh se där! Vad roligt att du också kutat Berlin. Ja snälla, håll tummarna för mig, den vanliga nojan för att bli sjuk lagom till Berlin Marathon har precis börjat här hemma…

 7. Gabriel #
  augusti 24, 2014

  Tack Tove för flera års riktigt underhållande läsning. Du är grym. Din blogg har varit en av veckans höjdpunkter för mig. Håller tummarna för dig i Berlin och vi ses i spåret!

  • augusti 31, 2014

   Tack Gabriel! För att du peppat och hängt med mig här! Vi ses absolut i spåret!

 8. Eva Fridman #
  augusti 24, 2014

  Förstår dig precis. Ibland behöver man gå in i sin bubbla. Tack för alla dina fina inlägg!
  Stort lycka till och du vet vart jag finns om det är nåt. KRAM!

  • augusti 31, 2014

   Precis, jag behöver bubbeleffekten. Jag springer ju för att springa, inte för att blogga… så känns det just nu! Detsamma, du vet var jag finns. Lycka till imorgon!!!

 9. Mia #
  augusti 24, 2014

  Tack Tove! Din blogg har varit mycket inspirerande på många sätt, kommer att sakna den. Lycka till i Berlin!

  • augusti 31, 2014

   Tusen tack, det gör mig glad att höra!

 10. Caroline #
  augusti 24, 2014

  Håller absolut tummarna inför Berlin. Lycka till, och tack för bloggen!

  • augusti 31, 2014

   Tack Caroline och extra tack för tummarna!

 11. augusti 24, 2014

  Tack för en fin och inspirerande blogg. Och stort lycka till i Berlin och med din framtida löpning!

  • augusti 31, 2014

   Åh, tack själv – för att du hängt med mig här!

 12. Carin #
  augusti 24, 2014

  Hej då Tove

  • augusti 31, 2014

   Hej då! Men vi ses på gatorna!

 13. Cecilia Olsson #
  augusti 24, 2014

  Till Tove,
  Nej, veckans höjdpunkt borta, får väl lägga in ett löppass till som kompensation…Sparade läsningen till lugnet lagt sig söndagkväll, alltför värdefulla rader för att bara ögnas igenom! Har aldrig kommit upp i din träningsvecka, men tack vare dig får jag
  iallafall till 50k/ vecka, och det har räckt
  till ett par maror och flera halvmaror. Allt gott till dig och din löpning hälsar Cecilia

  • augusti 31, 2014

   Hej Cecilia! Tack, verkligen fint sagt. Lycka till med löpningen framöver!

 14. Karin W #
  augusti 24, 2014

  😭😭😭😭 Stort lycka till bästa Tove

  • augusti 31, 2014

   Ja lite buhu är det, det tycker jag också. TACK och lycka till du också!

 15. Anonym #
  augusti 24, 2014

  Varmt lycka till! Helt rätt, satsa på dig och din familj med träning och allt fint man kan göra. Jag tycker dock det är supertrist att inte få läsa din blogg mera :0 Det har varit kul! Stort varmt tack för att jag fått läsa!

  • augusti 31, 2014

   Tack. Ja just nu känns detta rätt – även om jag kommer sakna er fina läsare!

 16. augusti 24, 2014

  Varmt lycka till! Helt rätt, satsa på dig och din familj med träning och allt fint man kan göra. Jag tycker dock det är supertrist att inte få läsa din blogg mera :0 Det har varit kul! Stort varmt tack för att jag fått läsa!

  • augusti 31, 2014

   Tack snälla! Ja just nu får bloggen vila lite. Absolut trist men det känns ändå rätt. Lycka till du också med allt!

 17. Anonym #
  augusti 24, 2014

  Hej Tove! Jag har följt din blogg sedan starten, verkligen roligt och inspirerande. Synd att du slutar, men förstår dig fullt ut. Ett stort lycka till i Berlin. ”Cillan” ( från grundskolan)

  • augusti 31, 2014

   Cillan! Jag är så glad att du hängt med mig! (Och tänk att jag bor mittemot ditt gamla hus.) Tack snälla du och hoppas allt är fint med dig!

 18. augusti 24, 2014

  Åh, tråkigt…..! Men förståeligt, verkligen. En miljon tack för all inspiration genom både text och bilder, både inom löpningen och träning, men även genom hela ditt sätt att skriva och presentera dina bilder. Du är helt enkelt så himla cool. Lycka till med Berlin och hoppas du nån gång ger ett livstecken ifrån dig igen här på bloggen. Och du, KATTJACKAN. Jag dör av avundsjuka! Stor avskedskram från mig och hunden.

  • augusti 31, 2014

   Tack – och tack till dig! För att du följt mig och alltid peppat, det har verkligen gjort mig glad. Karm till dig och hundarna, vi ses på gatorna!

 19. augusti 24, 2014

  Tack för att du delat med dig tills nu. Jag respekterar ditt beslut, fast jag kommer sakna bloggen. Precis som någon annan skrev så är din blogg den enda jag läser regelbundet för att alla dina inlägg varit läsvärda. En bra blandning mellan löpningen och livet.
  Lycka till i Berlin!

  • augusti 31, 2014

   Jag blir så himla glad – tack! Ja nu tar jag en liten paus, behöver det även om det såklart känns lite trist samtidigt. Lycka till med allt!

 20. Lotta #
  augusti 24, 2014

  Hej Tove!
  Jag lyckades stöta på din blogg i dess begynnelse och har följt dig sedan dess. Det har varit ett nöje att få läsa dina inlägg, när du nu slutar får jag läsa några gamla inlägg om jag vill ha lite inspiration, för inspiration sprider du i din blogg!
  Lycka till i Berlin och med din framtida löpning! Jag får följa dig i resultatlistorna framöver istället….
  Från Lotta, en småländsk löpare.

  • augusti 31, 2014

   Haha, tack snälla! Vad roligt att du varit med från början. Lycka till du också med löpning och allt!

 21. Ica #
  augusti 24, 2014

  Neeeeeej! Din blogg är så härligt opretentiös. Det är lika illa att du slutar som om runners world- tidningen skulle läggas ner…vad ska jag nu läsa på sö-kväll? Lycka till i Berlin, jag håller tummarna.

  • augusti 31, 2014

   Hahaha! Jösses! Jag tackar och tar emot. Och tack för tummarna!

 22. marie svensson #
  augusti 24, 2014

  Hej Tove! Tack för alla fina inlägg man fått dela med dig! Förstår och tycker du gör rätt.Lycka till med allt!
  Ska hålla tummarna för dig när du springer i Berlin! Tack fina du!
  Kram Marie

  • augusti 31, 2014

   Tack Marie! Jättekul att du hängt med mig här på bloggen. Och jaaaa! Håll tummarna för Berlin!

 23. Jessica #
  augusti 24, 2014

  Hej Tove, och tack för den bästa löpbloggen man kunnat hitta. Det har verkligen varit ett glädjeämne att på söndagen läsa om din löparvecka och inspireras! Kommer sakna det. Man har alltid blivit så sugen på att springa mer, ta i lite mer och förbättras. Och när man läst dina reflektioner så reflekterar man själv över sin egen löpträning, nyttigt!

  Kommer nog råka gå in här nästa söndag efter ens löp-pass, med benen i högläge, av gammal vana..

  Lycka till i Berlin å framöver! You rock!

  • augusti 31, 2014

   Hallå Jessica! Det känns helt otroligt att mina steg kunnat inspirera någon annan, så tack för dessa ord. Vi springer och kämpar vidare utanför bloggen. Vi ses på gatorna!

 24. Anette #
  augusti 24, 2014

  Tack för alla fina, fantastiska blogginlägg! Jag kommer sakna dig! Stort lycka till med allt! Du är grym 😃

  • augusti 31, 2014

   Detsamma, tack för att du läst min lilla blogg grymma Anette!

 25. stefan #
  augusti 24, 2014

  Lycka till med allt Tove👍💪🏆🏆🏆🌞
  Det skulle ju vara väldigt intressant av få en lägesrapport vid nyår;)””

  • augusti 31, 2014

   TACK! Ja men det kanske kan vara något, vi får se! Hej så länge!

 26. Monica #
  augusti 24, 2014

  Tack för all underhållande och peppande läsning! Lycka till med löpningen och hoppas känslan finns där i Berlin :)! Jag kommer att sakna bloggen, min absoluta favorit!!!
  Kramar från Monica

  • augusti 31, 2014

   Ahh tack! Vad kul att höra!

 27. Sabine #
  augusti 24, 2014

  Ja superdupertråkigt för oss läsare!! Håller med alla som skriver att din blogg sticker ut och är opretentiös och full av underfundig humor som jag ju bara älskar! Men jag förstår dig verkligen att du vill vara själv med din löpning! Kan känna samma sak ibland trots att jag är en ytterst medioker motionär (ingen blogg men träningsdagbok på nätet har jag och bara det känns tröttsamt ibland!!)
  Håller tummarna för att du springer genom Berlin med en bra känsla! Stort lycka till med allt och tack för att du har delat med dig av ditt liv här fram till nu!:) Ser jag dig susa förbi någon gång ska jag ropa hej om jag hinner…:)

  • augusti 31, 2014

   Hej Sabine, helt otroligt vad snälla saker ni säger hela bunten! Jag blir väldans glad. Jo just nu behöver jag ha löpningen lite för mig själv ett tag. Trist att inte ha samma kontakt med alla er roliga läsare men ändå är det så jag behöver ha det just nu. Stänga av internetlöpningen ett tag… Tack för tummarna i Berlin, dem behöver jag. Och jaa, lova att ropa hej om vi ses på gatorna!

 28. Kristofer #
  augusti 24, 2014

  Tänkte också bara säga att det har utvecklats till en högtidsstund att få läsa ditt nya söndagsinlägg, varje söndag. Är också helt uppfylld av löpning, om än inte på din nivå, och du har varit en stor inspiratör! Dock kan jag förstå ditt val! Vi kanske ses på nåt lopp!

  • augusti 31, 2014

   Tack Kristofer! En högtidsstund – jag bockar och niger. Lycka till med löpningen, japp vi kanske ses på ett lopp eller gatorna! Lova att säga hej!

 29. Fredrik Kronander #
  augusti 24, 2014

  Tack för alla tänkvärda och kloka ord, blandade med skön humor och härliga bilder! Vi ses!

  • augusti 31, 2014

   Hej Fredrik! Tack! Kul att du hängt med mig här bland alla bilder och ord. Dig lär jag hur som helst se framöver. Lycka till på Lidingöloppet – ja ifall du ska springa och vi inte ses på gångvägarna innan dess!

 30. Fredric #
  augusti 24, 2014

  Det är ju själva idrottandet som är grejen, så jag anar mig förstå att du inte fortsätter blogga… Jag har följt din blogg en längre tid och har läst den trots att mitt liv och mina värderingar nästan inte alls har några nämnvärda likheter med ditt. Ett gott betyg för din retoriska skicklighet. Ej heller förhåller jag mig till idrott och löpning på det sätt som du gör och det är intressant i sig. Om jag har förstått saken rätt gillar du så stora veckovolymer som möjligt och överlånga långpass. Då är man inte någon marathonlöpare, utan en Ultralöpare. Med den profilen är det inom Ultran man kan nå verklig framgång, inte inom marathon. Under hela min tid som bloggläsare har jag ansett att du har haft fel fokus och en tränares träningsfilosofi som är provocerande svag. I förhållande till din ambitionsnivå kan du väldigt mycket mer. Och du har så rätt, känslan är den viktigaste, det är den som har fått mig att fortsätta idrotta från 70-talet och framåt, i en form eller annan, senaste tiden 1799,5 km på åtta veckor, de´ru 😉

  • augusti 31, 2014

   Precis, det är springet som är grejen! Haha, jorå, jag har förstått att vi tänker olika på en hel del punkter. Vem som har ”rätt” är ingen idé att ”tjafsa” om, hehe. Det är faktiskt just det som jag delvis tyckt varit kul med bloggen, att man fått höra andra åsikter om saker och ting. Hur som helst, jag springer vidare utanför bloggen och det finns tusen anledningar till att jag springer. Ultra? Kanske någon dag. Kanske inte. För mig handlar det inte om framgång på just det viset, jag följer hjärtat (och benen) så jag får se vart det leder mig. Känslan får styra oss, som sagt! Lycka till, Fredric!

 31. augusti 24, 2014

  Tack för den tid jag fått följa med! Nu det sista året har ditt inlägg varit en av veckans höjdpunkter. Du är en stor inspirationskälla. Lycka till och hoppas vi ses!

  • augusti 31, 2014

   Hej Andréa! Så himla glad att jag fått ha med dig här på bloggen! Japp, vi ses nog på något lopp eller på Löplabbet. Lycka till med ditt spring!

 32. Patrik #
  augusti 24, 2014

  😭

 33. Linda L #
  augusti 24, 2014

  Åh, kommer sakna dina härliga, roliga och inspirerande inlägg! Jag kämpar på med löpning och chins och får väl kika in här och läsa lite gamla inlägg när motivationen tryter. Lycka till i Berlin och med all annan löpning framöver! Heja dig!

  • augusti 31, 2014

   Tack Linda! För pepp och allt! Håll tummarna i Berlin, jag behöver lite extra tummar där. Vi ses på gatorna och heja dig också!

 34. augusti 25, 2014

  Det var jag som cyklade förbi dig i lördags. Bra att skevheten försvann:) Kommer sakna din blogg. Lycka till i Berlin! Hoppas jag också klarar sub3 någon gång…

  • augusti 31, 2014

   Haha, ja men såklart det var du! Det var bara så svårt att se… Jorå jag kämpade på där i backen. Du kommer fixa sub3, tror du gör det på nästa års Stockholm Marathon! Vi ses på vägarna!

 35. augusti 25, 2014

  Stort tack för alla trevliga och inspirerande inlägg Tove! Det har varit ett nöje att läsa dina veckorapporter, en härlig blandning av träning och familjeliv! Dygnet har ett begränsat antal timmar och vi gör bäst i att disponera dem på ett sätt som känns bra!! Det har varit ett ännu större nöje att träffa dig på olika tävlingar och det hoppas jag verkligen att jag kommer att göra även framöver så därför säger jag inte hej då utan önskar dig ett stort lycka till i Berlin och på återseende!! Du är grym!

  • augusti 31, 2014

   Staffan! TACK! Ja så himla kul att ha träffats, både på bloggen och live. Det lär vi även göra framöver, även om bloggen får vila. Såklart känns det lite trist på ett vis men ändå väldigt rätt. Det handlar delvis om tid men kanske allra mest om att ha löpningen för mig själv. Just nu behöver jag ha det så. Ja! Håll tummarna stenhårt i Berlin. Oavsett hur det kommer gå ska det bli KUL! Hej så länge, vi ses, roliga människa!

 36. augusti 25, 2014

  Varje måndagsmorgon läser jag ditt inlägg för veckan som varit. Du är en stor inspirationskälla och jag önskar dig lycka till med all din träning och kommande tävlingar.

  En trogen läsare
  Petra

  • augusti 31, 2014

   Tack Petra! Massa tack!

 37. Jennie #
  augusti 25, 2014

  Jag kommer att sakna dig Tove!! ♥
  Du är inspirerande och grym! Jag kommer att följa din framfart i Berlin på nätet, stort lycka till!!
  Kram Jennie

  • augusti 31, 2014

   Tack snälla du, vad fint sagt och vad bra med lite nätpepp när jag ränner runt i Berlin! Kram tillbaka!

 38. augusti 25, 2014

  Trist att som läsare inte kunna få läsa om dina veckor men jag förstår att du vill ha löpningen för dig själv. Bloggen ska ju inte bara vara till för mig som läsare utan även du ska få ut något av att ha den. Men som läsare blir det lite sorgligt eftersom jag liksom tycker att jag känner dig (hahaha).

  Såg dina glassbilder och nu ska jag verkligen se till att skaffa en glassmaskin som funkar!! Hemmaglass is da shit.

  Lycka till med alla dina lopp och vem vet, vi kanske möts i spåret eller utanför le Violon Dingue. Jag lär ju iaf känna igen dig 😀

  • augusti 31, 2014

   Hej Helen! Tack för pepp längs vägen. Jo men det är lite trist också för mig såklart men just nu är det såhär jag måste ha det.
   Skaffa en glassmaskin, jag är typ kär i vår. Extra gott efter ett långpass.
   Lycka till du också, vi ses säkert på gatorna eller på bageriet. Lova att heja!

 39. augusti 25, 2014

  Tack för allt och lycka till i framtiden!

  • augusti 31, 2014

   Tack Titti! Vi ses och lycka till du också!

 40. Uffe #
  augusti 25, 2014

  Kommer att sakna grannens gamla Volvo 🙂

 41. Johanna #
  augusti 25, 2014

  Tack för en fantastiskt inspirerande blogg. Jag brukar när motivationen tryter gå i och läsa ett av dina inlägg (vilket som) och sen vill jag bara ut o springa =). Tack!!! Å lycka till i Berlin!

  • augusti 31, 2014

   Åh! Vad kul att höra! Och tack för tummarna i Berlin!

 42. augusti 25, 2014

  Stort lycka till Tove!
  Sååå tråkigt att du ska sluta blogga. Du är verkligen bra på det! Ser alltid fram emot att läsa dina inlägg och sen du började med söndagsinläggen har de varit en höjdpunkt på söndagskvällen. Du skriver på ett riktigt kul sätt och det har varit kul att få ta del av din vardag. Imponerande träning som ger massa inspiration till min egen löpning.
  Fortsätt köra ditt eget race, jag hålelr tummen när det är dags för Berlin!

  • augusti 31, 2014

   Jösses, ni är så snälla hela bunten. Tack, tänk att mina steg kunnat inspirera dig! Japp, jag kämpar vidare och lycka till du också med springet!

 43. Cissi #
  augusti 25, 2014

  Tack för en otroligt inspirerande och fin blogg! Jag hoppas du får ordning på kroppen så att du får vara hel. Stort lycka till i Berlin (o på alla andra tävlingar oxå). Kommer hålla alla tummar!

  • augusti 31, 2014

   Tack Cissi! För pepp och tummar! Ja nu hoppas jag kroppen håller ihop så jag kan få ett bra Berlin och springa vidare i fullt fräs!

 44. Kenneth #
  augusti 25, 2014

  Kan bara instämma i allt ovan. Söndagarna blir inte som förr.

  • augusti 31, 2014

   Tack Kenneth, vad fint sagt! Lycka till med allt, vi kanske ses på gatorna!

 45. augusti 25, 2014

  Hej och tack tjejen! Fina bilder och fina ord som vanligt. Din sista bild ser precis som mig efter lunchpasset (fast bytet man till brunette slapp 😉 )
  Hoppades se dig i Stockholm halvmara. Kom gärna och heja på om du hinner (eller du får gärna dra mig till mållinjen he he he).
  Stort grattis för alla dina fina lopp och tider hittills och stort lycka till inför framtidas utmaningar. Ses i Stockholm nästa år kanske.
  Kram från Götet
  //Kari 🙂

  • augusti 31, 2014

   Jo men jag kanske kommer och hejar på er, det vore kul! Och vi lär ses på startlinjerna framöver. Kram så länge och lycka till med klubbdräkten!

 46. MariaG #
  augusti 25, 2014

  Åh vad jag kommer toksakna din blogg, varje måndagmorgon har varit lite helig då jag klickat upp din blogg och läst om din vecka som varit!
  Önskar dig lycka till inte bara med Berlinloppet utan alla lopp och att din kropp kommer hålla och vara fräsch många långa år till!
  Ha det gott/Annamaria

  • augusti 31, 2014

   Tack Annamaria, vad roligt att höra! Tack för att du hängt med mig och lycka till du också! Hejhej!

 47. augusti 25, 2014

  Ja det här med bloggande känns väl egentligen rätt förlegat. Vad är det bra för? Men i träsket av alla som mest vill visa upp sig i så fördelaktigt ljus som möjligt så har din blogg känts skönt naturlig. Med- och motgång. Och så snyggt illustrerat med både bild och ljud.

  Lycka till!

  • augusti 31, 2014

   Tja, jag har varit kluven inför bloggen på sistone. Å ena sidan väldigt kul att skriva och fota och ”lära känna” nya människor. Å andra sidan märkligt på något vis. Just nu känns det skönt att få vara lite hemlig och ”bara” springa. För det är ju springa det handlar om i grunden. Hur som helst, tack för att du hängt med mig här och lycka till med allt!

 48. Martin Andersson #
  augusti 25, 2014

  Va synd! Jag får tacka för all inspiration som du har gett mig under dom två åren som jag har följt din blogg. Lycka till i Berlin!

  • augusti 31, 2014

   Tack Martin! Vad roligt att du hängt med mig! Och tack, ska göra mitt bästa i Berlin. Får se vad det räcker till!

 49. Sonja #
  augusti 26, 2014

  Nej, vad tråkigt att du slutar blogga! Du har varit en stor förebild och inspirationskälla. Och texter och bilder i övrigt underhållande. Kommer att sakna dig! Lycka till i Berlin! Och all lycka i livet med både träning och allt annat det innehåller. Kram

  • augusti 31, 2014

   Åh! Tack. Det har varit jättekul med bloggen, kanske dyker den upp igen längre fram. Men just nu ska jag ”bara” springa. Ja håll tummarna i Berlin, ser fram emot att springa. Lycka till du också med livet!

 50. augusti 26, 2014

  Hej då, fin-Tove, eller nä, hej och hå! Heja dig, du är fantastisk!! Kramar från mig, och lycka till i Berlin (t ex) xxxo

  • augusti 31, 2014

   Tack Elin! Såg dig i Mama när jag satt och läste på lunchen på jobbet. Vad fina ni var, ert galna gäng! Kram!

 51. Marie #
  augusti 26, 2014

  Shit vad tråkigt. Det har varit jättekul att följa dig. Det finns inte så många häftiga kvinnor därute som skriver om sig själva och sin träning som du gör. Lycka till med allt!

  • augusti 31, 2014

   Tack Marie! Bloggen kanske dyker upp igen längre fram, jag får se hur det blir. Just nu ska jag dock ”bara” springa. Ha det så bra!

 52. augusti 26, 2014

  Låter Chicago få ackompanjera detta sista stycke. You’re the inspiration…

 53. Charlotta #
  augusti 26, 2014

  Lycka till med allt! Kommer sakna att läsa om dina dagar som är fyllda av så mycket löpning och även annan inspiration. Tack för de delat ned dig!
  //Charlotta

  • augusti 31, 2014

   Tack! Och tack för att du hängt med mig! Vi ses på gatorna!

 54. Magnus Engström, Fredrikshof #
  augusti 26, 2014

  Det har varit jättekul att följa din blogg Tove! Lycka till med löpningen

  • augusti 31, 2014

   Åh vad roligt att höra, Magnus! Tusen tack!

 55. Rolf #
  augusti 26, 2014

  Tove!
  Vid flytt till gasaremsan våren 2013 så var jag inställd på att börja transportlöpa till eller från jobbet.
  Kom i samma veva kontakt med din blogg och där transportlöptes det båda vägarna.
  Kan man göra så ? Visst kan man det. Tack! Springa i plast, springa från krogen, vaggas in i ålderdomen – Visst!
  Men kan man vinna? Visst ska Rockenrollrunning! Heja Tove! 🙂

  • augusti 31, 2014

   Haha, du är rolig du, Rolf! Vi ses vid Gasaremsan, kämpa på!

 56. Christina #
  augusti 26, 2014

  Och även här i det östra grannlandet har vi följt dina steg och såväl inspirerats som imponerats! Jo, bloggar finns det gott om men som tidigare nämnts så är din en som verkligen sticker ur.. Tack och lycka till!

  • augusti 31, 2014

   Så roligt att ni hängt med mig, det tackar jag för!

 57. Anonym #
  augusti 26, 2014

  En till från Finland som kommer sakna din blogg. Söndagens höjdpunkt är borta, men jag förstår ditt val. Din blogg har varit så välskriven, en kombination av löpning, vardagsliv och uppskattade bilder av Stockholm för oss som bara turistar i stan då och då. Tack för de inspirerande och roliga stunder du gett oss bloggläsare. Lycka till med löpningen och hela livspusslet!

  • augusti 31, 2014

   En till läsare från Finland, vilken lyx! Tack för att du hängt med mig här bland bilder och ord. Jag kämpar vidare med springet men bloggen får vila lite.

 58. Helen #
  augusti 26, 2014

  Tack för att vi fått följa dig, hoppas du kommer tillbaka i något forum! Du kommer vara saknad. Ska heja på dig i Berlin när du susar förbi ; ) Lycka till!!

  • augusti 31, 2014

   Tack Helen! Det låter som du också ska springa Berlin, LYCKA TILL!

 59. Kungsholmens snabbaste man #
  augusti 27, 2014

  Stort tack för att du delat med dig om ditt löparliv. Det har varit underbar och peppande läsning! TACK! Kör hårt, jag kommer följa resultatlistorna och heja på dig! Tyvärr är jag ganska blyg så jag har inte vågat heja irl men nästa gång jag ser dig på startlinjen så ska jag ta mod till mig och ropa hej! Full fart genom evigheten!

  • augusti 31, 2014

   Tack snälla du! Äsch, sådär blyg får du inte vara. Nu lovar du att säga hej om vi ”ses”! Tack för att du hängt med mig här!

 60. Jenny #
  augusti 28, 2014

  TACK för alla superinlägg du gjort i din blogg! Massa inspiration och motivationspeppande trots att våra distanser är vääääldigt olika. (jag är sprinter…) ska hålla utkik i resultatlistor och se jag ditt rosa hår fara förbi så ska här hejas:) Lycka till framöver!

  • augusti 31, 2014

   Tack sprinter-Jenny! Haha, ja lova att ropa hej!

 61. MarieV #
  augusti 28, 2014

  Väldigt ledsamt, det har varit väldigt treligt att läsa din blogg. Har hängt med nästan från början, och det har baske mig inte varit ett enda dåligt inlägg! Spring Tove Spring!

  • augusti 31, 2014

   Tusen tack för att du hängt med hela vägen! Jag har fått sånt otroligt pepp av er alla, det är jag oändligt tacksam för!

 62. augusti 28, 2014

  Oj, vad det kommer att kännas trist utan din blogg!

  • augusti 31, 2014

   Asch, du vänjer dig! LYCKA TILL! Vi ses på startlinjerna!

 63. augusti 29, 2014

  Stort lycka till Tove! Kommer sakna dina inlägg, men kommer garanterat gå tillbaka i ditt arkiv ibland för inspiration. Bra beslut att ”stänga av” och ”stänga ute” lite om man känner det, fokusera mer inåt och på dig själv. Hepp!! Kramar /inte lika aktiv gravidlöpare.

  • augusti 31, 2014

   Hej på dig! tack för att du hängt med här hela vägen och peppar och hejat! Precis, nu går jag in i mig själv litegrann och de känns rätt just nu. Men du, det är du som ska ha lycka till framåt så: LYCKA TILL!

 64. Anonym #
  augusti 29, 2014

  He! Du är grym. Respekt för ditt beslut att sluta med bloggen, det är starkt och klokt….tråkigt för oss som ibland kikar in och tar del av allt dit slit dock. Har läst på lite om huggormar sen sist. Inte så giftiga så man bör avstå ett par löpsteg då och då 🙂 Förutom de små rackarna förstås, som man bör undvika, eh? Men tyvärr är det ju bara så fruktansvärt tråkigt att springa….om man inte springer efter något man vill fånga eller äga ett litet tag….en boll, eller en snygg tjej, om man inte redan har en, he! Därför väljer jag att inte släppa mina hantlar eller handtagen på min cykel….utan fortsätter curla (och kasta vikter frenetiskt, ibland smärtsamt på tårna) samt trampa vidare in i solnedgången. Med ekot av små gympaskor klafsande upp för branta, leriga backar på Lidingö, basketbollar studsande på Källängens skolgård, sladdriga orienteringskartor nedanför gympasalen (kan sådana eka?) och dunket från -80 och tidig -90 tals musik, ljudande i den lilla nostalgiska del av minnet som finns kvar. Önskar dig all lycka….den mesta verkar du redan ha hittat, och framgång. Kanske finner vi dig i något annat sammanhang, intressantare än löpning någonstans, någongång 🙂 Men det du har mäktat med är stort.

  • augusti 31, 2014

   Hej! TACK. Jo, nu var det dags att pausa lite och ”bara” springa. Det där med huggormar har jag också precis förstått, att de inte är så farliga, så exakt; ingen ursäkt finns! Kämpa på med ditt och lycka till med allt, vem du nu än är! Hej och tack igen.

 65. augusti 30, 2014

  Trist men ack så förståeligt! Lycka till i Berlin och rocka på i löparspåret, Tove! Kram ❤

  http://www.sofenlopen.blogg.se

  • augusti 31, 2014

   Tack Sofie, massa tack!

 66. september 3, 2014

  Tack för den här tiden Tove. Du är en inspirerande kvinna!

 67. Lina #
  september 4, 2014

  Men åh, jag kommer verkligen att sakna din blogg. Det finns absolut andra löparbloggar som är bra, men ingen är ens i närheten av så stilig och cool som din. Älskar dina outfits, ditt rosa hår, katterna och Gotlandsrundorna… Varje söndagkväll försöker jag springa långpass och jag är nästan alltid lika jäkla osugen på att ge mig ut. Tycker synd om mig själv och håller på. Men – peppen brukar infinna sig efter ett besök på din blogg. Så stort tack för inspirationen och för att du delat med dig så frikostigt. Det har varit superhärligt. Och lycka till framöver!

 68. september 5, 2014

  Tack för denna tiden Tove! Kommer sakna bloggen och alla roliga inlägg om Olle….. Stor lycka till på alla kommande Maraton…

 69. Maria #
  september 7, 2014

  Tråkigt med söndagar utan inlägg! Tråkigt med en avslutad blogg. Men tråkigt är det ju bara för att den varit så väldigt bra på alla sätt (men undantag för alla döda djur ;-))!!! Så, jag instämmer i alla övriga kommentarer och tackar en massa för den här tiden! Hoppas att du når dina mål, vilka det än är, i framtiden!

 70. Maria #
  september 7, 2014

  Tack för en bra blogg! Söndagsnattningarna (som ibland kan bli väldigt långa…) är inte lika roliga längre utan din blogg. Gillade mixen av träning, snygga bilder och familjeliv!

 71. september 11, 2014

  Tack för en bra blogg. Trist att du slutar skriva men jag förstår dej. Lycka till i Berlin! Kram Petronella

 72. Adam #
  september 14, 2014

  Lycka till framöver!
  Ditt bloggande kommer att saknas!

 73. Saga #
  september 21, 2014

  Snart en månad utan din blogg, och abstinensen har inte minskat så fort som jag skulle önska… Gissar att du är inne i värsta förkylningsnojan nu. Vill bara säga: håll dig frisk och ha det underbart i Berlin!!!

 74. september 29, 2014

  Tove hoppas Berlin var skoj. Saknar din blogg men respekterar ditt beslut totalt. Klart du skall fokusera på löpningen och inte sociala medier. Tack för all spännande inlägg och bilder.

 75. april 9, 2015

  Hej!

  En snabbtitt inom din blogg som jag saknar MASSOR!
  Hoppas att allt är bra med dig och att du kanske ngn gång i framtiden gör en liiiiiten uppdatering. Dina inlägg är/var verkligen inspirerande och kul!

  Stor kram till dig//Gunilla

 76. Ida.R #
  maj 4, 2015

  Saknar din blogg!!! Heja dig!

 77. oktober 1, 2015

  Hej Tove!

  Försökte leta upp ngn mejladress till dig, no luck.
  Ville skicka en länk på några veggorecept som jag tyckte lät goda. Skickar länken här så hoppas jag på att den kommer fram 😉
  http://blogg.svt.se/susanne/2015/10/mina-10-varldsbasta-vegetariska/

  Ha en fin dag//Gunilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS