Info

Elfvik Nja. Jag tog i lite där i rubriken. Jag rentav ljög er rätt upp i ansiktet! Men det är ju sånt man kan roa sig med när man har sin egna blogg. Jag är varken smidig som en katt (än) eller stark som en ilsken isbjörn (än). Men det går framåt så kanske om ett par månader eller så. Och det tack vare naprapat-Johan som gett mig övningar som jag roar mig med varje dag. Eller rättare sagt: varje dag gör jag rörlighetsövningar och varannan dag gör jag styrkeövningar. Förutom detta så har jag dragit ner på mängden rejält, främst genom att inte springa dubbelpass. Det är trist, jag gillar ju att springa dubbelt, men jag tror det är så kroppen vill ha det just nu. Jo, jag vill också passa på att tacka för alla fina och kloka kommentarer. Tack! Bara så ni vet: jag svarar alltid på kommentarerna men det kan ta sin lilla tid. Det är inte så att jag inte bryr mig för det gör jag såklart. Jag har bara lite ont om tid. Hur som helst så är det trevligt att få fina kommentarer just när man behöver dem som mest dvs när allt inte går som på räls. Då är det extra trevligt att ha en blogg.

Måndagen började med att jag sprang till naprapatbesöket.

Måndag Jag hade dock varit lite väl optimistiskt så jag fick spurta rejält sista biten genom Rålambshovsparken. Jag kom fram en minut i halv åtta, precis i tid! Då gick Johan igenom alla mina övningar och det var sorgligt att se hur svag och vinglig jag var. Det enda som var bra med det är att det är lätt att göra framsteg så man till slut blir den där katt-isbjörnen. När jag var klar så sprang jag vidare till jobbet där det blev dusch och frukost. Resten av dagen jobbade jag, mestadels i den här ställningen som nog inte hade fått naprapatgodkänt (nix, jag har inget jättesår på benet, det är något jox på linsen).

Måndag På kvällen blev  det lite cykel och alla övningarna.

tisdagen vaknade jag och hade halsont. Inte mycket men liksom en klump i halsen som kändes när jag svalde. Är det något jag är försiktig med så är det att träna när jag känner av halsen. Då blir jag plötsligt jätteordentlig. Så istället för springa blev det att dra fram juicearsenalen.

Tisdag Och sen åkte jag till jobbet iklädd min såkallade trollkarlsrock som jag är väldigt nöjd med.

Tisdag På lunchen åt jag fina dumplings.

Tisdag Som tur var blev det snart onsdag och halsen var bra! Ibland lönar det sig att vila. Istället för morgonjogg blev det lite trampande i garaget.

Onsdag Inte så jättelänge men jag såg till att bli bra uppvärmd för att sen göra mina rörlighets- och styrkeövningar. På eftermiddagen vinkade jag av barnen på Centralen. De skulle åka själva till Göteborg för första gången, så det var rätt stort det hela. Och sorgligt. Fastän de bara skulle vara borta några dagar så hade jag glansiga ögon där jag stod på perrongen och tittade på dem genom fönstret.

Onsdag Nu satt de där alldeles duktiga och förväntansfulla. Liksom stora och små på samma gång. Herregud, jag hade kunnat hulka rätt ut men lyckades bita ihop och sansa mig. När tåget började rulla, och vi hade kastat massa slängpussar till varandra, så sprang jag med en bit längs perrongen. Som på film. Sen var de borta i horisonten. På kvällen blev det löpning.

Onsdag Jag kände för att chocka kroppen med något jag inte brukar köra så det blev 800-metersintervaller i kvällssolen. Kände mig rätt stel till en början och tiderna hade inte fått någon att trillat av pinn, men sista intervallen gick fortast och jag kände mig trots allt nöjd.

torsdagen var det samma morgonvisa: ner till cykeln i garaget.

Torsdag Jag lyssnade på Värvet och Markus Krunegård. Det var ett bra snack.

Torsdag Efter detta så skulle man ju egentligen varit ledig och demonstrerat eftersom det var 1 maj. Men jag och Olle hade massor av jobb, och det var därför barnen hade rullat iväg till farmor och farfar i Götet. Själva gjorde vi kaffe och satte igång att jobba med kommunikation istället för demonstration.

Torsdag Vi hade trevligt sällskap. Katterna gillar alltid när man sitter hemma och jobbar, de är ena sällskapssjuka rackare.

Torsdag Senare på eftermiddagen tog vi en paus och jag bytte om.

Torsdag Det blev en riktigt bra tur ut till Elfvik. Det var kyligt men vackert. Jag avslutade turen nere i hamnen. Där blåste det och jag kände att jag levde. Vind brukar ha den effekten på mig.

Torsdag Hem till magstyrka i trädgården.

Torsdag Men dagen var inte slut där. Jag och Olle fick ett infall och plötsligt satt vi i bilen på väg in till stan för att äta middag. Jag hade rött läppstift för första gången på evigheter. Tittut.

Torsdag Och här står jag nu och det hade blivit fredag. Fördelen med att sitta hemma och jobba är att man kan bestämma över sina tider själv så på förmiddagen gav jag mig ut på ett tempopass.

Fredag Det var ett klassiskt 3×5 km-pass och jag rände in mot stan. Men vad det blåste! Det satte lite käppar i hjulen för mig men jag slet på så gott jag kunde. Lyckades tappa hårbandet i vinden. Jag undrar faktiskt hur många hårband jag tappat på just mina tempopass när jag kutar från Lidingö ut mot Djurgården, det har blivit några stycken. När jag var tillbaka hemma så blev det rörlighet och kanske, kanske att jag tyckte att det kändes lite, lite lättare. Sen var tanken att jag skulle göra kokostoppar. Fråga mig inte vad som gick fel men det blev en enda stor kokosåker av det hela. Olle tyckte det var väldigt kul. Jag bytte strategi och sa att jag hade gjort kokosflarn.

Fredag På kvällen kom mina föräldrar på middag. Och efter bilden på kokosåkern känner jag nu ett behov av att visa att jag inte är helt förlorad i köket. Därför får ni nu stå ut med två matbilder (och nu struntar vi i att det är typ världens lättaste grejer att laga). Se så fint!

FredagFredag Sen kom lördagen. Då brukar jag inte köra långpass men i och med att jag skulle spendera söndagen på kontoret så fick jag ändra om i schemat. Efter frukosten fyllde jag handflaskorna med samma dryck som de ska köra på Stockholm Marathon.

Lördag Och gav mig av.

Lördag Gårdagens tempopass satt kvar lite i benen men ändå kändes det helt ok. Jag sprang in mot stan för idag var det dags för den långa rundan på 40 km. Vid bensinmacken, precis innan Lidingöbron, så såg jag plötsligt ett band av löpare komma springandes från Islingehållet ner mot gångbanan. Våra vägar flöt ihop och plötsligt befann jag mig i raddan av löpare, som en i gänget. När vi passerade en funktionär passade jag på att fråga vad det var för lopp – men hon svarade att hon inte visste! Goddag i yxskaft, tänkte jag. Sen när det visade sig att det var Lidingö Ultra så insåg jag att hon måste trott att jag undrade över vilken av distanserna som de sprang, eftersom man kan springa antingen 10, 26 eller 52 km. I alla fall, jag sprang där i riktning mot Lidingöbron och kom upp jämsides en tjej. Som då plötsligt sa ”Heja Tove!”. Men så trevligt, en bloggläsare som kände igen mig! Det var även hon som informerade mig om vad det var för lopp. Det borde jag ju vetat som bor på Lidingö och allt. Hur som helst, om du läser det här, du trevliga prick, så hoppas det gick bra för dig, du såg stark ut! (För övrigt var även Olle ute och sprang där på lördagen. Han skulle springa en mil men råkade helt ovetandes springa in på Lidingö Ultras 50-kilometersbana, bara några kilometer innan mål. Dessutom hamnade han i täten så folk längs banan hejade nåt våldsamt och skrek ”Härligt! Vilken insats!” när han kom lufsande. Han fick också några märkliga blickar från dem som sprang om honom, de undrade väl vad det var för gök som plötsligt var med och aspirerade på medaljerna i Lidingö Ultra. Olle själv tyckte dock att det var en härlig upplevelse med all denna uppmuntran och sa att han skulle göra om det nästa år.) Själv sprang jag i alla fall ut mot Djurgården (tappade inte hårbandet, det gör jag bara på tempopassen), och sen vidare genom stan, runt hela Söder och så tillbaka hemåt. Totalt 40 km. Tjong! Gav mig själv en mangosmoothie efteråt.

Lördag Kändes bra att ha fått till ett rejält långpass, det var ett tag sen nu efter skador och lopp. Därefter in i mitt lilla kyffe där jag var duktig och körde rörlighetsövningarna. Men det här rummet alltså. Det är förlorat. Det blir bara fler och fler skumgummirullar, yogamattor, vikter och gummiband där inne… Ja förutom alla löparskor, jackor, vattenflaskor, hårband….

Lördag Lite senare på dagen var det dags att köra styrkeövningarna. De tar egentligen inte så lång tid men ändå är det lite segt att dra igång och bara få det gjort. Särskilt när man redan tycker att man varit duktig som kutat fyra mil. Mitt trick då är att dra på mig en leopardoutfit. Funkar alltid. Här gör jag ingen övning utan står bara och leopardposerar.

Lördag Idag, söndag, var alltså vikt för jobb på kontoret. Men jag hann med en morgonjogg innan vi åkte in.

Söndag Idag var det dags för Lidingöloppet MTB i mina hoods så jag värmde upp banan åt cyklisterna. Söta triangelgubbar höll mig sällskap.

Söndag När jag sprang där, på aningen stela vader efter gårdagens 40 asfaltskilometer, så blev jag påmind om hur mycket jag älskar att springa på morgonen. Det är tusen gånger bättre än att cykla i garaget.

SöndagSöndag På slutet av passet började det dyka upp cyklister som värmde upp så då passade det bra att bege sig hemåt till rörlighetsövningar och frukost. Sen var det bara att åka till jobbet.

Söndag Alltid lite segt att dra in på ett kontor när solen skiner. Men då är det bra att jobba i ett glashus!

Söndag Ikväll blir det ett till pass för idag får jag köra dubbelpass har jag bestämt. Trots en sjukdag och mindre mängd än vanligt blev det ändå en rätt anständig vecka rent milmässigt sett. Känslan i kroppen då? Tja, jag är inte riktigt där jag önskar att jag var men så länge jag är hel och känner att kroppen byggs upp istället för tvärtom så är jag nöjd. Jag gör mitt bästa för att ha det där som kallas tålamod. Stockholm Marathon närmar sig med stormsteg och i en drömvärld hade jag känt mig starkare än förra året. Men efter en lång period med dåliga blodvärden, en skadad fot och höftkrångel så är jag faktiskt bara glad om jag får stå på startlinjen och känna mig någorlunda stark. Får jag det, så ska det hur som helst bli roligt att springa och göra sitt bästa!

Sist men inte minst, tre grejor:

1. Sugrör från Granit.

Lördag Hur fina är de inte? Får man dricka öl med sugrör? Jag tänker i alla fall göra det i sommar.

2. Finsk lakrits.

Lördag Tyvärr är det inte bara jag som har upptäckt de här påsarna. Jag gillar de med citron eller mint i allra mest men dessvärre verkar resten av Lidingös befolkning göra detsamma. Och nix, jag tänker inte avslöja vilken Ica jag köpt dem på.

3. Mandelmjölk.

Lördag Gud vad det snackas om mjölk, att vi dricker för mycket osv etc. Är det verkligen så? Jag önskar det fanns en expert som man kunde lite på, som visste sanningen om detta. Hur som helst så blev jag lite nojig av allt mjölksnack så jag köpte sån här mandelmjölk. Det borde inte kallas mandelmjölk för det finns ju inget som påminner om mjölk. Kanske är det en vanesak men när jag tog det i kaffet var jag tvungen att hälla ut hela koppen. Så tills den där experten, som är 100% tillförlitlig, dyker upp, så dricker jag vidare av den vanliga komjölken. Om inte någon av er kloka bloggläsare kan övertyga mig om att jag borde vänja mig vid mandeldrycken.

DDB Ajöss.

Kommentarer

16 kommentarer

Post a comment
 1. Anonym #
  maj 4, 2014

  Hejsan!

  Gjorde smoothie på min mandelmjölk jag köpte för det gick ju fanken inte att dricka som den var. Blev väldigt gott! Hade i frysta björnbär, blåbär och lite hallon. Å så lite kokoschips på toppen! //Petronella

  • maj 4, 2014

   Det där var ju smart! Jag får testa det!

 2. Linda L #
  maj 4, 2014

  Vilken bra vecka du har haft och skönt att kroppen verkar vara på bättre humör! Apropå mandelmjölk så brukar jag göra proteindrink efter träningen; mandelmjölk, vassleprotein och frysta körsbär. Väldigt gott! Går såklart att variera på massa sätt, just nu precis efter att ha kört ett pass så har jag satt i mig en smaksatt med banan och kakao. Gott även att göra chai-te med mandelmjölk men det är inte rätt säsong nu enligt mig, passar bättre när det är kallt och ruggigt ute.
  Tänkte höra om du har bra tips på löparklocka? Vilken använder du och är du nöjd med den?
  Och oj, den där lakritsen finns i ”min” butik också, så himla färsk och god! Dock har jag under maj månad infört godisförbud så jag får tråna efter den fram till juni… 🙂

  • maj 13, 2014

   Hej Linda! Bra tips där, jag får testa det någon dag. Helt klart måste man blanda den där mandelmjölken med något i alla fall. Vad gäller min klocka så har jag den senaste Garmin och är jättenöjd med den! Gud vad duktigt med en månads godisförbud, jag är glad om jag klarar att bara äta snask fredag, lördag och söndag…

 3. Thyra #
  maj 4, 2014

  Hej Tove! Ville bara tacka för din inspiration, började läsa din blogg för ett par månader och nu längtar jag till varje söndag då ett nytt inlägg dyker upp med din härliga motivation och envishet! Blir alltid sugen på kommande löparvecka tack vare denna blogg. Kör hårt och lycka till på maraton, följer resultatet med spänning! Kram, Thyra

  • maj 13, 2014

   Hej Thyra! Åh vad kul att du gillar bloggen! Och jaaaa, håll tummarna för mig i Stockholm! Det kommer nog inte bli något topplopp för min del men jag ska göra mitt bästa!

 4. maj 4, 2014

  Komjölken behövs inte då det finns alternativ, ex Garants Sojadryck. En majoritet av världsbefolkningen är laktosintoleranta så för dem är mjölk inte bra. Mjölk är ej heller bra för mjölkallergiker. Sedan är mjölk slembildande, dåligt för mig då jag har haft lindrig astma i snart 20 år. Dock späder jag numera ut mjölken kraftigt, 50-70 % vatten, och det är till min fördel. De senaste två månaderna cirka har jag inte behövt medicinera alls. Andra faktorer spelar sannolikt in, bl.a. att jag äter blåbär och tio hallon till varje frukost. Komjölk hamnar också i den negativa etiska vågskålen, animaliskt vs. vegetariskt. Och sedan är människan den enda varelse som diar ett annat djur, hur löjligt är inte det? 😉

  • maj 13, 2014

   Hej Fredric! Visste att jag kunde lita på dig i den här frågan! Ja nu har jag druckit en del sojamjölk och den tycker jag funkar bra i kaffe. Så lite bättre har jag blivit!

 5. MariaG #
  maj 5, 2014

  Äntligen måndagmorgon; höjdpunkten på veckan att gå in och läsa om din vecka, du inspirerar!!

  • maj 13, 2014

   Maria! Vilket fint betyg! Tusen tack!

 6. maj 5, 2014

  Trots att jag inte springar på långa vägar så mkt som du har jag tagit till mig det där med styrka och smidighet. Har kört några löpskolningsövningar efter de senaste löprundorna och har även gjort en del annat. Ska bli än bättre på det. Det är enklare att göra i grupp av någon anledning tycker jag.

  Du skrev om mjölk och sjukgymnasten som jag gått till för rehab av min arm tycker jag borde dricka mer mjölk samt vara ute mer i solen. Jag som är ute jämt när jag kan!! Men mjölk är svårt. Drack det i kaffet förut men inte nu längre.

  Fint avslut på ditt inlägg. Önskar dig en fin löparvecka.

  • maj 13, 2014

   Hej Helen! Ja ibland är det bra att träna i grupp så man får de ”tråkiga” grejerna gjorda… Själv harvar jag på i min ensamhet så gott jag kan.
   Se där, någon som tycker man ska dricka mer mjölk! Uppfriskande! Lycka till med armen!

 7. Malin #
  maj 5, 2014

  Jag kommenterar aldrig bloggar men måste bara säga att du inspirerar mig så himla mycket! Både din löpning och energi, men även dina fina bilder och ditt sätt att skriva om allt möjligt i livet på ett så härligt sätt. Brukar gå in och läsa din blogg när jag känner mig nedstämd och det får mig alltid på så mycket bättre tankar och humör, Tack!!

  • maj 11, 2014

   Vilka ord! Tusen tack, vad glad jag blir!

 8. maj 8, 2014

  Jag får lov att säga att Olle var ju helt klart bäst! måste sett för jäkla roligt ut. ….

  • maj 11, 2014

   Haha, jag önskar också att jag hade sett honom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS