Info

Stad Hallå! Vet inte vad det är men jag tycker veckorna flyger iväg, en efter en. Kanske är det för att vädret varit konstant grått. Dagarna har inte gått att skilja dagarna från varandra, måndagar, tisdagar, fredagar… allt har flutit ihop till en grå smet. De sju senaste grå dagarna har jag i alla fall sprungit på som vanligt. Eller jag har faktiskt lättat upp den här veckan ganska rejält så den landade på drygt 13 mil. Jag fick även provsvaren på mina järn- och blodvärden. De hade gått upp men Pekka tyckte ändå jag skulle fortsätta med två Niferex om dagen ett tag till, så det gör jag. Längtar dock tills jag kan skippa dem för jag tycker magen knorrar lite. Just det, i veckan fick jag även två böcker som jag beställt. Har känt ett sug efter lite mer tankar och ord kring löpning. Så nu har jag att göra.

Onsdag Jag har börjat på Daniel´s Running Formula och bara efter några sidor kan jag känna att det är skönt att tanka in lite inspiration och fakta. Problemet är som vanligt när jag ska hinna läsa. Tiden som är över när jag jobbat klart, sprungit klart och hängt med barnen, ja den är rätt knapp. Men om ett par år eller så borde jag väl ha läst ut dem. Jaja, här kommer min vecka, dag för dag.

Måndag På måndagen tog jag en vilodag. En hel vilodag. Ingen styrketräning eller alternativträning utan bara ren och skär vila. Inte så att jag låg hemma i sängen och käkade praliner utan det vanliga livet pågick som vanligt. Det var faktiskt riktigt skönt med lite vila, tror jag behövde den där dagen. Vad gäller vilodagar så slänger jag in dem lite här och där när jag känner för det. Jag har ingen struktur för det hela men brukar känna rätt bra när huvud och kropp behöver det. Tilläggas bör att jag oftare än så springer en lätt mil, och i min värld kan såna dagar räknas som vilodagar, om jag ser till att ta det riktigt lugnt.

Hur som helst så blev det spring på tisdagen. Lunchspring! Det var ett tag sen jag kutade på lunchen så nu var jag riktigt sugen på kombinationen dagsljus och torr mark. När jag tog vägen ut via garaget så spelade bilverkstaden, som ligger där nere, klassisk musik och det uppstod en smått filmisk känsla. Dessutom så skymtade jag solen några korta sekunder!

Tisdag Jag sprang ner mot Karlbergs Slott och sen över till Kungsholms Strand.

Tisdag Det var dags för ett tempopass. Jag hade varit lite otålig och inte väntat på att klockan skulle hitta satelliterna, vilket straffade sig. Det första blocket höll jag inte alls bra fart. Eller egentligen gjorde jag nog det, det var bara klockan som inte var med på noterna. Men det fattade jag först i efterhand. Blev riktigt orolig där en stund. Inte för att jag trodde att jag var i någon räserfartsform men ändå. Någorlunda bra fart hade jag nog trott att jag skulle kunna hålla. Jag tog en paus här mellan blocken. Visst är det lite Moskva över det hela?

Tisdag Efter den korta pausen sansade sig klockan (läs hittade satelliterna) så på nästa block stämde tiden med hur det kändes i kroppen. Tack och lov. Jag var redo att kasta löparskorna i kanalen där ett tag. Hade gärna sprungit lite längre men en lunch är en lunch så det var bara att bege sig tillbaka till skrivbordet och jobba vidare med skallen istället.

Tisdag På kvällen hade vi konferens med hela jobbet. Bra snack och tankar och det hela avslutades med en rolig middag. På bordet stod det vin och alkoholfri öl så jag tog såklart en öl. Var riktigt törstig så jag svepte halva på en gång. Efter en stund kände jag mig så varm. Och väldigt uppåt. Ovanligt uppåt! Allt var verkligen himlans kul. Blev plötsligt misstänksam. Missförstå mig rätt, det var verkligen en rolig middag men det var något som inte stämde. När jag tittade närmare på öletiketten insåg jag att det var starköl jag halsat. Haha, hade glömt den där roliga känslan som kan vara trevlig att uppleva emellanåt. Kvällen fortsatte dock med vatten.

onsdagen blev det morgonspring.

Onsdag Att det numera är helt ljust strax efter 07.00 gör mig GALEN av glädje!

Onsdag På lunchen var det återigen dags att svida om. Nu var det hederlig distans på schemat och jag sprang bort förbi Pampas Marina. Förbi den där bänken jag tänker att jag ska sätta mig på någon vacker dag då jag hinner…

Onsdag Hade lite känning i den jäkla piriformisen, troligen efter tisdagens tempo. Funderade på om mina fartpass på band kanske ändå varit lite skonsammare mot kroppen jämfört med att springa utomhus. För det är ju lite fusk på band. Men ändå, att kunna springa fort ute igen och slippa bandet, ahh det är så värt att det får göra lite ont på köpet.

Onsdag Efter att jag duschat så skyndade jag förbi Brickan i Bonnierhuset och köpte redig lunch som jag åt vid datorn.

Onsdag På torsdagen fyllde Olle år! Då kan man inte springa iväg hur som helst så istället för morgonlöpning blev det sång och firande av världens roligaste människa. Det blev till att springa på lunchen istället, vilket passade bra för det var dags för lite fart igen. Och det brukar gå rätt mycket fortare på lunchen än på morgonen för min del.

Torsdag Bara att ge sig ner mot Karlberg igen. Idag lät jag klockan hitta satelliterna innan jag gav mig av och känslan på passet var ok. Minns att det var lite samma känsla förra året sådär i början av vårterminen. Snön har försvunnit, det var ett tag sen man sprang fort ute och så försöker man skrämma upp lite fart i kroppen. Kul, men också lite segt till en början. Men det kommer. Förhoppningsvis. På kvällen bytte jag återigen om till löpning.

Torsdag Sen hemåt i den regniga kvällen.

Torsdag Sprang förbi Lidingövallen och det var fint med barnen som lirade i strålkastarljuset.

TorsdagTorsdag Sen var det fredag igen. Och en förlängd morgontur.

FredagFredag Lustigt när jag springer på morgonen. Man inser att människan är ett vanedjur när det kommer till sina morgonrutiner (jag själv inräknad). Jag kan nästan säga på minuten när han med ryggsäck ska komma promenixandes vid Laduviken, när killen med skägg och svart hund ska komma gående vid korsningen Odengatan/Roslagsgatan eller paret med sina två Grand Danois-hundar svänger runt hörnet vid Sveavägen. Eller när paret som alltid håller varandra i handen promenixar uppför backen mot Odenplan.

Fredag Sen dusch och av med löparkläderna – och på med mössa och grön ögonskugga.

Fredag Det blev även spring hem på fredagskvällen.

Fredag Så underbart att få kuta genom en stad som är ljus, men det var på håret för det höll precis på att skymma.

Fredag När jag nästan var hemma insåg jag att jag behövde fylla på ingefära- och apelsinförrådet så jag sprang upp till Näset.

Fredag Handlade det jag skulle men orkade inte försöka pressa ner allt i ryggsäcken för det hade ändå inte fått plats. Det var ju inte så långt hem så jag tänkte att jag tar ingefärapåsen i ena handen och apelsinpåsen i den andra och så sprang jag. Det var rätt skumpigt och orättvist för apelsinarmen som hade mycket tyngre att bära. Plötsligt kändes det lättare. Och sen plötsligt ännu lite lättare. Då insåg jag att det gått hål i påsen och att jag lämnat apelsinspår efter mig, som en löpversion av Hans och Greta. Plockade upp några apelsiner som jag hittade och sen blev det balansakt sista biten hem, med famnen full av orangea bollar.

Fredag På lördagen fick jag gå upp lite (för) tidigt för att hinna äta frukost innan det var dags för lite fart. För övrigt börjar mina Adios bli lite trötta. Men så länge det bara är ett litet hål nöter jag vidare i dem.

LördagLördag Skönt att få springa in mot stan istället för att nöta på bandet i garaget. Tempopass på 3×5 km var det som gällde. Ett jäkla skitväder var det dock. Ruggigt, regnigt och blåsigt. Känslan i kroppen var däremot ganska bra. Efteråt kände jag mig nöjd och glad och som belöning blev det apelsin- och ingefärajuice samt en järntablett.

Lördag Sen tog jag rosa balsam för att muntra upp det grå vädret och det grå håret.

Lördag Därefter brakade vi in till stan för att fira Olle lite till. Födelsedagslunch på Urban Deli!

LördagLördag Barnen drack Nutellamilkshakes. Ni hör ju vad gott, tur att jag fick smaka av Uma. Själv tog jag en präktig morotsjuice. Den var också god.

Lördag Och så åt jag det jag alltid äter där: pulled pork. Är man på Södermalm så är man.

Lördag Kaffe? Ja tack.

Lördag Som att det inte räckte med dessa trevligheter så hade min systerson också fyllt år i veckan, så på kvällen blev det ännu mer födelsedagsfirande med familjen. Första tvåsiffriga födelsedagen, det är stort det.

Lördag På söndagen vaknade jag av mig själv klockan sju – och det var ljust ute. Och blå himmel.

Söndag Herregud, höll på att smälla av av lycka i sängen. Det blev frukost och tidning.

Söndag Efter ett par timmar gav jag mig av på veckans långpass.

Söndag Som vanligt Boston på fötterna.

Söndag Idag var planen ett lite kortare långpass. Det tråkiga var bara att den blå himlen nu hade försvunnit och istället var allt som vanligt igen: grått och småduggigt. Men snön ut mot Elfvik hade till min stora lycka smält bort så jag tog en Lidingörutt.

SöndagSöndagSöndag Tillbaka hemma blev det veckans blodpudding.

Söndag Och nu blir det lite reklam, varsågoda att byt kanal om ni vill. Två produkter som jag gillar:

1. Dr Bronner´s Magic Soap.

Pryl Det var ett tag sen jag köpte det här märket men jag gillar det här med 18 i 1. De menar nämligen att man, förutom att använda den som tvål och schampo, kan använda den som diskmedel, till att tvätta kläder, fönster eller hundar med. Eller skura golv. Eller typ åtta andra grejer om man känner för det. Själv tänkte jag fegt börja med att bara duscha. Hoppas det är ok med Dr. Bronner.

2. Vitry nagellackborttagningsmedel på burk.

Pryl Det märkvärdiga med denna produkt är alltså att man bara stoppar ner fingret i burken och skruvar runt det. Inga små acetonbomullstussar som ligger och luktar i papperskorgen utan bara skruv, skruv med fingret och så… borta! Det finns en massa olika märken och säkert de som är bättre än denna men ändå, ett steg framåt för mänskligheten med nagellack som de vill ta bort.

Och där var veckan slut. Ja, nästan. Nu återstår bara museumbesök, städning, tvättning av både kläder och barnhår och lite jobb. Avslutar det hela med en bild från vårt jobb. Det är Dennis Eriksson som illustrerat. Jag har ett inbyggt agg mot allmänna peppord, jag klarar bara inte av sånt, men på det här viset blir det bra:

Vägg Ibland är det faktiskt skönt att känna att exakt allt kanske inte är möjligt. T ex som att jag skulle sadla om till matematikprofessor. Men att det är ok ändå. Vi hörs!

Kommentarer

23 kommentarer

Post a comment
 1. februari 16, 2014

  Härlig löparvecka!
  Skrattade o högt o gick läsa för mannen om ölen o apelsinerna…!! Haha!! Sånt som bara händer emellanåt…!:D

  Ser ju att du springer i tights… Har du ”vinter tights” nu eller…?
  Själv krånglar jag på mig underställ och vindbyxor…
  Börjar ledsna på den kombon!!

  Tack för bästa inspirationen Tove!!

  Kram Jeanette

  • februari 16, 2014

   Nu när det varit plusgrader har jag ofta skippat vintertightsen och långkalsingarna under och bara sprungit i vanliga tights. Tycker det funkar bra. Ser fram emot att stoppa undan ALLA vinterkläder så snart det går men vågar inte ta ut segern i förskott…
   Hej så länge, vi hörs!

 2. februari 16, 2014

  Ja, nu är ljuset på frammarch, och de tjockaste tröjorna kan börja ersättas av lite tunnare plagg och jackor, härligt!! Haha, roligt med ölen och apelsinspåret! Jag läste precis ut Hansons-boken, tyckte den gav lite nya idéer, jag märkte ju på vintermaran att det gick bra att springa marathon utan så många eller så långa långpass, två på hela året över 30km för att vara exakt, ett i juni och så Lidingö. De rekommenderar ju inte längre långpass än 26km, ett pass som dock ska springas på ganska trötta ben, för att efterlikna sista milen på maran.

  • februari 16, 2014

   Ja, åhh så skönt det ska bli att begrava vinterkläderna längst ner i lådan! Ser fram emot det.
   Vad roligt att du läst boken. Nu började jag med den andra men båda verkar intressanta och det ska bli kul med lite teori såhär i början av terminen. Hoppas allt är bra med dig och nya jobbet, låter så på bloggen!

 3. februari 16, 2014

  Bra vecka igen tjejen! Och duktig att ta en hel vilodag 🙂 – säger hon som tycker det är jobbigast att inte göra nåt…
  Bra att järn värde är bättre. Bara att fortsätta. För min del var jag så glad att höra mina värde var höga att jag gav blod..smart, va? INTE… Hade inte räknat rätt med tiden till nästa lopp, samt att träningen skulle vara lugnt efter det… Men i alla fall, järn värde var bra 🙂

  Gällande kläder är jag verkligen såååå nära att gå ut och kuta i shorts..lite fegis dock och fortsätter med lång tights ettlitet tag till…

  Fortsätt inspirera 🙂 tack!

  • februari 17, 2014

   Aj då! Fast det är ju rätt och snällt att ge blod. Hoppas du ”återhämtar” dig till nästa lopp ändå.
   Jag såg förresten en kille som sprang i shorts på lunchen idag och tänkte på dig, bara att köra på! Jag är inte riktigt där än, så rädd att bli förkyld…
   Detsamma, gillar din blogg som du vet! Vi hörs snart igen!

 4. malin #
  februari 16, 2014

  Var har du fått tag på sveriges pannband?? 🙂

  • februari 17, 2014

   På H&M!! 79 pix. Som hittat!

 5. februari 16, 2014

  Åh du måste bara köpa nya Garmin 620. Den hittar satelliterna inom sek och har massa underbara funktioner som underlättar en stressad löpares vardag. Heja dig!

  • februari 17, 2014

   Men det är den jag har! Supernöjd med den men den var nog bara lite trött just den dagen.

 6. februari 17, 2014

  Håller med om att det är underbart att det är ljust vid 7 och även vid 16!! Heja!!

  Fick testa sån där nagellacksborttagningsburk av dottern och blev helt chockad av att det gick så lätt. Magic!!

  Hoppas du får en solig och härlig löpvecka. Själv undrar jag hur min hundradagarsutmaning ska klara nästa vecka då vi ska vara i fjällen…

  • februari 17, 2014

   Heja ljuset! Och heja dig i fjällen! Du fixar det!

 7. Rolf #
  februari 17, 2014

  En händelse från sommaren.
  Kommer just ut från jobbet och ska springa några korta intervaller. Det är bara några dagar kvar till halvmaran så jag ska enligt någon skolbok ska man pigga på benen då med korta intervaller. Då kommer en arbetskollega och mycket erfaren maralöpare och säger att jag inte ska dra på mig mjölksyra sista veckan före lopp. Det fick då bli en soft kortrunda istället.
  Fick PB på loppet med pigga glada ben. Vad vill jag med detta, jo att det är minst lika viktigt att få ett bra avslut sista veckorna före en tävling. Har du några tankar kring detta, vill inte ha något svar bra att fundera kring det nu när det är långt kvar till tävlingarna. Ha en ljus springvecka och välkommen på andra sidan Kungsholmen här är det mera New York 😉

  • februari 23, 2014

   Jag tycker man lär sig något lite nytt inför varje lopp. Och man får väl testa vidare tills det att man hittar sitt perfekta upplägg. Om det nu finns något, jag tvivlar på det. Varje lopp och uppladdning är ju liksom unik beroende på formen, årstiden etc. Dock så tycker jag ofta det är bra att få upp självförtroendet där precis på slutet, köra pass som stärker en och inte sänker en. Vi hörs!

 8. Emma #
  februari 18, 2014

  Ville bara tacka för en enormt inspirerande blogg som jag precis hittat! 🙂 Tack för att du underhåller mina morgnar i grådassigt väder, känns skönt att inte vara ensam när man ger sig ut innan gryningen på morgonlöp..
  Men jag är nyfiken på vilka distanser du kör på dina pass? Eller hur länge du är ute? Vad har du för sträcka till jobbet? Hälsningar Emma

  • februari 23, 2014

   Hej Emma! Kul att du kommit hit! Jag har svårt att svara på mina distanser. Jag har en mil till jobbet men ibland tar jag en förlängd tur på 16 km eller 20 km eller… ja, det varierar! Bättre svar kan jag inte ge tyvärr. Vi hörs!

 9. februari 19, 2014

  Ska kika in den där böckerna!

  • februari 23, 2014

   Ja de är intressanta. Daniel´s Running Formula är jag klar med. Ja, jag har inte lusläst alla scheman i den, dem kan man ju inte sträckläsa. Måste dock säga att jag tycker den var lite väl matematisk men visst, inspirerande också. Får se hur Hanson-boken är.

 10. Love #
  februari 19, 2014

  Har inget särskilt att säga men ville lämna ett spår efter mig och säga att jag läser och inspireras av dina poster varje vecka. 🙂 Och springer på.. har sänkt mitt pers på milen med flera minuter i vinter. Alltid något.

  • februari 23, 2014

   Åh vad roligt att höra av dig! Snyggt jobbat av dig i vinter, vad kul att det går framåt!

 11. Kungsholmens snabbaste man #
  mars 11, 2014

  Eftersom du skrev om några trevliga löparböcker (kan man få nog?) så kom den den här ut för några dagar sedan. http://www.marathon.se/inspiration/szalkais-bok-om-l%C3%B6pning-ute-nu
  I övrigt så är jag fit for fight och gör min första tävling snart på väldigt lång tid (Paris marathon).

  • mars 16, 2014

   Men se där, kul att höra av dig! Och roligt att höra att du är i form och redo för lopp. Kul med Paris Marathon, det skulle jag också vilja springa någon gång.
   Bra tips med Szalkai-boken, den får man väl också slå till på helt enkelt. Vi hörs och bonne chance à Paris!

   • Kungsholmens snabbaste man #
    mars 26, 2014

    Tack! Jag har nu läst Szalkai-boken och den rekommenderas varmt. Bästa löpboken jag läst på svenska. Tror även du kan ha glädje av den. Jag meddelar mitt resultat i Paris, helt pirrig i magen redan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS