Info

Funderade lite på veckans inlägg. Om det skulle handla om senaste veckan eller, så som seden bjuder i löparvärlden, blicka tillbaka på hela 2013 likt en gammal onkel. Jag kom fram till att jag nog gör båda grejerna – så kan ni ju använda inlägget ifall ni har sömnproblem eller tröttnat på TV-utbudet. Vi börjar med året som gick. Det har varit väldigt intressant. Jag har sprungit en väldig massa mil, närmare bestämt 158 km/v i snitt. För varje mil är det som att jag lärt mig något mer, något nytt. Både om löpningen i sig och min kropp. För ett har jag insett: kroppen är ett nyckfullt ting, och livet likaså. Om du slår ihop dessa bägge två med marathon, ja då får du en slags häxblandning som kan sluta lite hur som helst. Det är det jag älskar. Och emellanåt hatar. Nåväl, året började inte med ett marathon utan med Premiärmilen.

Premiärmilen Is och snö låg fortfarande kvar men banan var relativt fri och lättsprungen. Tiden blev 39:04. Jag har aldrig någonsin tränat inför eller fokuserat det minsta på ett millopp. Det syns på mina tider men jag var i alla fall oerhört nöjd med att äntligen springa sub40 där i mars. Det behövdes bockas av och självklart kan jag ibland undra vad jag skulle kunna springa på om jag i någon månad tränade inför milen och lättade upp träningen inför ett sånt lopp. Vi får se, någon gång kanske jag testar. Det ska även sägas att tiden innan Premiärmilen var lite skakig. Jag var rädd om min fot som fortfarande hade känningar efter den segdragna plantar fasciiten som jag dragits med sen innan Berlin Marathon 2012.

Nästa lopp var halvmaran Kungsholmen Runt i maj.

Kungsholmen Runt Halvmara, det är en väldigt kul distans. Jobbigt, ja. Långt, nja. På en halvmara är liksom målet aldrig långt bort. Det blev ett riktigt bra lopp där jag sprang tillsammans med Staffan en bra bit. I mål kom jag på 1:23:51 och persade med 6 min och 8 sek och det ledde till en andraplats. Duktiga Mikaela Kemppi vann loppet.

Kungsholmen Runt Kort därefter var det så dags för mitt näststörsta mål 2013: Stockholm Marathon. Jag hade tränat hårt och målinriktat och känslan när jag stod där längst fram, denna gång i SM-klass och omringad av Sveriges bästa marathonlöpare, det var mäktigt. Jag gick ut aningen för hårt vilket ledde till att jag på mitt 3:e marathon för första gången upplevde en liten dipp. Den kom ute på Djurgården men jag inser i efterhand att den nog mest påverkade mig mentalt för jag tappade inte så mycket tid utan tog tvärtom flera placeringar.Mitt drömmål var sub3. Jag hade varit nära redan i Berlin 2012 men Stockholm är tuffare och helt ärligt så visste jag verkligen inte om jag skulle fixa det.

Stockholm Marathon Jag visste att jag var i bra form men hade svårt att beräkna hur mycket bättre jag blivit jämfört med 2012. Det var skönt att ha Kungsholmen Runt i ryggen för det hade gett mig lite bra självförtroende. Hur som helst. Det blev ett fantastiskt lopp, jag fick en sån galen pepp av alla som hejade på mig längs banan, det var osannolikt! Jag sprang i mål på 2:55:59 och en 14:e plats och 8:a i SM. Lätt illamående men väldigt nöjd. Eller nja, det sjuka är att jag aldrig blir riktigt nöjd, hur bra det än går.

Stockholm Marathon Sommaren och semestern kom och jag ökade upp träningen. Hade åtta riktigt tunga veckor varav fem av dem på Gotland. Jag sprang ett millopp, Viruddenloppet i När, helt oförberedd och med galet många bil i mina trötta ben. Men jag persade med sju små sekunder och vann loppet! Det var en fantastisk sommarkväll och ett fint minne.

Viruddenloppet Jag hade lite problem med en höft under sommaren men inget som påverkade träningen, bortsett från att jag fick stå över vissa specifika övningar. Men i övrigt flöt träningen på bra inför Berlin. Det ska dock tilläggas att veckorna på Gotland var ganska mentalt utmanande. Att springa 22 mil i veckan är svårt, men att göra det när man har familj och är ledig och ska cykla och bada och laga luncher och middagar och allt vad det är, det är ännu svårare. Men jag ska inte gnälla. Det var högst frivilligt och oerhört intressant. Ju närmare jag kom loppet, desto tröttare började jag dock känna mig, trots att jag nu hade lättat upp träningen en del. Jag trodde det bara var en liten dipp men nu i efterhand inser jag att jag borde sagt till, pratat med Pekka och inte bara öst på i tysthet. Men så till sist stod jag där på mitt älsklingslopp i min älsklingsstad. Berlin levererade som vanligt. Solen sken och värdet var perfekt. Mitt mål var att slå tiden från Stockholm men mer än så vågade jag inte hoppas, kanske för att kroppen hade känts sliten.

Berlin Marathon Jag hade en plan för loppet som funkade nästan perfekt. Den här gången var jag försiktig och brassade inte på för fort i början utan kunde hålla ett väldigt jämnt tempo och gjorde en aningen snabbare andrahalva. Men den där extra krämen i benen som jag hoppats på, den hittade jag aldrig. Jag minns att jag tänkte under loppet, att kom igen nu då! Men det hände liksom inget. Trots det persade jag och kom i mål på 2:52:54 (nettotid) – och blev bästa svenska då stackars Isabellah Andersson fått problem med magen och tvingats bryta.

Berlin Marathon Jag var glad men ändå liksom förvånad över att jag inte riktigt haft kroppen med mig. På det viset var jag väldigt nöjd med min prestation men kände mig konstigt nog både svag och stark på samma gång.

Jag har lärt mig en hel del under 2013 och ska försöka bära med mig det framåt. Det är dock inte alltid så lätt, ibland tenderar man att ruscha vidare. Att kroppen hade känts seg redan i Berlin, ja det syntes på mina blod- och järnvärden som jag tog på senhösten. Inte konstigt att jag känt mig svag och inte kunnat växla ut helt och fullt på all min träning. Jag hade slarvat under sommaren och ätit filmjölk och mackor till lunch alldeles för ofta. Fy skäms. Nu har jag blivit mer noggrann med allt sånt. Jo just det, avslutningsvis sprang jag Vintermaran i november. Hade tänkt hoppa över den men bestämde mig plötsligt för att köra. Se det som ett träningspass. Det gjorde jag vilket förvånade mig själv. Att bara springa och inte tänka så mycket. Kom i mål som tvåa på tiden 2:57:53. Fick tillbaka lite självförtroende här för jag trodde inte alls att kroppen var kapabel att springa på en så pass bra tid, utsliten och helt oförberedd. Och nu sitter jag här, några dagar innan året tar slut, och inser att jag fick ett fantastiskt 2013. Tre roliga marathon där jag persade på de två som jag satsade mot. Pers på halvmaran och sist men inte minst: skadefri hela året! Ja förutom lite gnäll från knä och höft men det hindrade mig aldrig från att springa så det räknas inte. Framåt hoppas jag på roliga marathonlopp för det är det jag fortsatt tränar mot. Men jag tar inget för givet, inte en enda ynka sekund. Det är bara att kämpa vidare och hoppas att kroppen vill samma sak, och orkar samma sak. Så. Det var vad den gamla onkeln hade ett berätta. Till alla er som inte orkar läsa mer säger jag hej då. Till er andra, såhär var min sista vecka 2013.

Måndag Måndagen var en härlig distansdag. Den kändes dock knappt som semester för jag klev upp tidigt för att hinna avverka första passet utan att familjen märkte det. Gav mig av i mörkret och kom hem lagom för att väcka gänget. Sen gjorde vi knäck.

MåndagMåndag Därefter var det storstädning av hela huset. Jag for fram som ett skållat troll och hann inte ens med att duscha men det spelade ingen roll för på eftermiddagen skulle jag ändå ge mig ut igen.

Måndag Det var så vackert och liksom rosa ute.

MåndagMåndagMåndag Jag var tvungen att stanna och lukta lite på jordklotet.

Måndag På tisdagen var det julafton! Barnen hade önskat sig att jag inte skulle springa direkt på morgonen vilket jag i för sig inte heller hade tänkt. Det blev världens mysigaste julmorgon men sen när alla började pilla med sitt, ja då smet jag ut en stund.

Tisdag Trodde jag skulle känna mig som en utböling som sprang på julafton, men faktum var att det var fler löpare än vanligt ute. De flesta joggade dock lugnt och fint. Själv körde jag ett hårt tröskelpass och såg förmodligen ut som en galning som rände fram längs Kyrkviken. Men jag hade ju bråttom hem till det här gänget, det var bara att raska på.

Tisdag Sen var det julfirande för hela slanten hemma hos min syrra och med mina föräldrar. Jag blev glad över den här medaljen jag fick av Uma. Det är jag som kutar. Tycker hon har fångat mitt stela steg helt perfekt!

Tisdag På juldagen gav jag mig upp i ottan. Nu var det inte en kotte ute.

Onsdag Sprang in mot stan. Mätaren visade att två cyklister hade cyklat över bron. Vid Ropsten var jag tvungen att fota den här lilla bilen som verkar ha parkerat här för gott.

Onsdag Gatlamporna på Lidingö släcktes prick 08:22 då jag var hemma igen.

Onsdag Åt gröt.

Onsdag Och tog fram min nya träningsdagbok som det är dags att börja klottra i. Den gamla är proppfull av spring och minnen.

Onsdag Och sen hittade vi ett ställe i stan som var öppet, trots att det var juldag och allt. Urban Deli!

Onsdag Vi drack kaffe.

Onsdag Somliga drack varm choklad.

Onsdag Och vi åt god lunch.

Onsdag Somliga åt citron.

Onsdag Efter detta smörjande av kråset fanns det ingen ursäkt för att inte ge sig ut på ett hederligt backpass i regnet när vi kom hem.

OnsdagOnsdag Precis när jag hade spurtat uppför backen och hade en repetition kvar kom ett par promenerandes. Killen sa: ”Vilken spurt!”. ”Åh, det var trevligt att höra” sa jag. ”Men det är jobbigt!” tillade jag för att verkligen få fram hur duktig jag var. ”Ja, det ser ju fullkomligt VIDRIGT ut!” sa han då. Haha, rätt kul ändå när man slungas in i den vanliga världen och ser sig själv utifrån, hur man flåsar uppför en lång backe i regn. På juldagen och allt. Hann precis klart innan mörkret la sig över Lidingö.

Onsdag Nedjogg förbi kyrkogården som var så vacker med alla ljus.

Onsdag Jo, när jag kom hem så gjorde jag som Eva tipsat om, nämligen grönkålschips. Såg ut som att jag skövlat en hel liten Amazonas-skog där på Willys.

Onsdag Jag gjorde efter det här enkla receptet.

OnsdagOnsdagOnsdagOnsdag Det var faktiskt riktigt gott. Tyvärr dock inte lika gott som Flaming Hot-ostbågar. På torsdagen var jag uppe ännu tidigare, ja lika tidigt som om jag skulle springa till jobbet.

Torsdag Redan framme vid bron kände jag en irriterande sten i skon.

Torsdag Men det var liksom inte en lös sten i skon utan sulan som gått sönder. Ytterst irriterande. Men man kan ju inte bryta ett rejält distanspass pga en liten sten, det var bara att nöta på. När jag kom hem lyckades jag pilla ut den. Dags att plocka fram ett par nya Adizero Boston.

Torsdag Jo, jag var uppe sådär tidigt för att sen skulle vi åka och bada hela gänget.

Torsdag Hit skulle vi:

Torsdag Min mamma har ritat det här badhuset så en gång om året brukar vi fräsa hit och ha roligt. Eller tja, roligt och roligt. Egentligen hatar jag badhus. Jag fryser från första sekund men vad gör man inte för familjefriden. Och de där vattenrutschkanorna som de har är faktiskt roliga. Och åker man dem non stop dvs springer upp för trappan för ett nytt åk så fort man kommit ned, då går det ändå att hålla värmen ok. När vi kom hem gav jag mig ut på ett tröskelpass. Gaah, motivationen till att slita ut mig var riktigt låg. Var egentligen mer sugen på soffan och marsipan men jag tog mig i kragen. Hoppade för att komma igång.

Torsdag Men känslan på marken, med grönt gräs och barmark, ja då blir man ändå lycklig.

Torsdag Och efteråt, då var det riktigt skönt. Som alltid. Till efterrätt blev det rehab och magstyrka.

Torsdag Och sen gjorde jag en massa glass.

Torsdag På fredagen blev det distans på morgonen. Mörkt och blött på gatan.

Fredag Inget pass att orda om. Hyggligt pigga ben och sen hem för att leverera in tidningen till de som precis vaknat.

Fredag På dagen träffade jag Pekka och gick igenom en massa grejer. Skulle egentligen gjort en test men vi sköt på det lite framåt. Kändes viktigare att prata och sen efteråt, fylld av ny energi och små aha-upplevelser, begav jag mig hemåt. På kvällen hade vi gäster och det är ändå det skönaste med att vara ledig. Att man liksom hinner allt. Hinner vara med familjen, springa och träffa kompisar. Det där underbara lugnet.

Lördagen innebar tuffare tag. Började med uppvärmning och därefter tröskelpass.

Lördag Ett riktigt bra pass blev det, hittade liksom rätt i löpningen och det kändes som att kroppen fick sig en liten skjuts framåt. Avslutade med en distansmil. Sen gick jag hem och tände den här lilla oljelyktan som jag är så nöjd med. Den kommer från Muji.

Lördag Man häller vatten och ett par droppar valfri olja där i skålen, själv har jag en från Mexiko som heter Tabaco, som jag älskar. Den dagen den tar slut måste jag nog åka till Tulum igen och köpa en ny. Sen går man runt i myskläder och njuter av doften och tillvaron, kanske lyssnar man på White Stripes.

Idag var det söndag och dags för långpass. Äntligen blå himmel!

SöndagSöndag Började med 18 km ute på Lidingö innan jag vände in mot stan och Djurgården. Benen var lite slitna efter veckan men jag lyckades ändå dra på någorlunda sista milen. Totalt 40 km och veckan landade på 175 km. Det blev jordgubbssmoothie så fort jag kom innanför dörren.

Söndag Nu väntar lunch och sen rehab, det gäller att spara det tråkigaste till sist. En sista grej: GOTT NYTT ÅR! Och tack för att ni hängt med mig här hela året och hejat och peppat. Vi ses 2014.

Kommentarer

59 kommentarer

Post a comment
 1. Linda L #
  december 29, 2013

  Men oj, blir ju helt tårögd när jag läser om ditt fantastiska löpår, hur normalt är det egentligen (alltså att bli tårögd av en okänd människas prestationer) men strunt i det, du är ju så grymt duktig och det är så roligt att följa dig på bloggen! Gott nytt år Tove och hoppas det blir massor med fenomenala lopp för dig under 2014!

  • december 30, 2013

   Hej Linda! Du är gullig du. Tack så otroligt mycket för fint pepp hela året! Hoppas det är bra med dig! Och gott nytt år!

 2. Eva #
  december 29, 2013

  Tack för fin sammanfattning både av 2013 och senaste veckan!
  Och kul att du gjorde chipsen även om de inte slår de där ostbågarna 😉
  Förstår precis det där tunga att inte kunna ha en växel till. Min låga lungkapacitet ger ju liknande symtom som dåliga blodvärden. Men bättre nu men ska kolla upp det igen i januari för nu känns det lite sämre igen.
  Och den plantarfasciiten hoppas jag aldrig besöker oss igen! Usch å fy!
  Mot nya träningstimmar, tävlingar och annat under 2014! Gott nytt på dig fina Tove ❤

  • december 30, 2013

   Hej Eva! Grönkålschipsen var väldigt goda… men det är för jäkligt med Flaming Hot, jag har blivit helt beroende av dem. Ber Olle i början av veckan att INTE köpa åt mig fastän jag sen ber honom om det på fredagen. När han då säger nej där på fredagen, för att jag ju bett honom om det, då blir jag tokig och tar tillbaka allt…
   Hoppas din lungkapacitet arbetar sig uppåt! Du är stark du. Vi kämpar vidare 2014! GOTT NYTT ÅR min nya lilla bloggvän.

 3. december 29, 2013

  Den lilla bilen…en äkta östtysk Trabant. Den står där för att påminna dig om Berlin, det är jag säker på 🙂 I gamla DDR var detta bilen alla hade, numera är den mest kultföremål. Tänk att det finns en på Lidingö!
  Fantastiskt år. Du är otrolig, så disciplinerad och fokuserad. Gott slut och allt gott inför 2014 från mig och min lilla djurskara!

  • december 30, 2013

   Ja, det är en Trabant! Bra att den står där i vintermörkret och får mig att tänka på Berlin!
   Tack Nilla för det här året, för alla hejarop jag fått av dig. Ha det så bra med dina fina små djurvänner! Ses 2014!

 4. Stefan #
  december 29, 2013

  Badhustips
  Experium Sälen, det enda riktigt varma och sköna i hela landet, åk dit när det inte är skidsäsong så ni kan plaska i lugn och ro. Alla Helgon helgen är perfekt och då är det billigt boende oxå.
  När din höft trasslade hade du ont högt upp på sidan vid höftbenet? Jag har varit öm där sen i somras, kan träna men det ger sig inte trots daglig stretching och regelbundna naprapatbesök….
  Gott nytt 2014:-)

  • december 30, 2013

   Hej Stefan! Bra tips med Experium!
   Japp, det var vid sidan av höftbenet, troligen slemsäcken som var inflammerad. Det hela ledde ju sen till ont i knät men det har som tur är blivit bättre. Jag gick till en sjukgymnast som gav mig övningar för att stärka upp musklerna kring knät, du kanske också borde pröva det i kombination med stretch. Lycka till och hoppas kroppen är med dig 2014!

 5. Malin #
  december 29, 2013

  Bra sammanfattning, både av året och veckan! Alltid spännande med nytt år och nya lopp. Själv har jag bestämt att 2014 ska bli mitt halvmara- och terrängår.
  Det ska bli ett nöje att följa din blogg även 2014! Gott nytt år!

  • december 30, 2013

   Halvmara- och terrängår! Det låter spännande! Hoppas ditt 2014 blir riktigt bra, Malin och tack för att du hänger med mig!

 6. Annette #
  december 29, 2013

  Alltid lika inspirerande och imponerande att läsa dina texter. Jag ser fram emot att följa dig även 2014, året då jag ska premiärspringa en halvmara – Göteborgsvarvet. Gott nytt år!

  • december 30, 2013

   Tack snälla Anette! Blir så glad av fina ord. Vad kul med halvmara, det är en riktigt kul distans! Ha ett bra nytt 2014!

 7. december 29, 2013

  Vilket fantastiskt löparår du haft! Jag är dålig på att kommentera men läser alla inlägg 🙂 Du är en av mina största inspirationskällor och jag hoppas på att en vacker dag bli (nästan) lika bra som du. Gott nytt år!

  • december 30, 2013

   Åh vad du är snäll! Vad glad jag blir att du hänger med mig här på bloggen och helt fantastiskt om jag kan inspirera någon med mitt spring! Jag följer dig också så mycket jag hinner men är också lite dålig på att kommentera. Men du är duktig som kommit igång så bra med löpningen redan, tror du får ett superkul 2014! Ha nu ett härligt nyår! Vi ses på loppen!

 8. december 29, 2013

  Grattis till alla storartade tävlingar, tider, placeringar, medaljer, upplevelser 2013.. Nästa år kan bli ännu bättre, när alla milen sätter sig i benen fullt ut. Och tack för alla intressanta blogginlägg 2013. Gott Nytt År!

  • december 30, 2013

   Tack snälla Fredric! Och tack för att du följer med mig och kommer med pepp och tips! GOTT NYTT ÅR!

 9. marie svensson #
  december 29, 2013

  Alltid lika roligt att läsa vad du skriver! Önskar allt gott 2014!
  Ha det så bra!
  Gott Nytt År önskar Marie!

  • december 30, 2013

   Åh! Marie! Tack för att du alltid hejar och peppar! Hoppas ditt 2014 blir kul och intressant!

 10. alex.s #
  december 29, 2013

  Hej, hitta bloggen av ren tillfällighet då jag googlade om jogging för ca en vecka sedan. har börjat hasa mig fram lite på slutet nämligen. läste i nästan 10 min å såg typ 10 foton utan att fatta att det va du, tills jag såg namnet olle!
  så jag läste typ hela bliggen. du skriver väldigt bra, hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle gilla å läsa en blogg om jogging! eller löpning kanske man säger. skall fortsätta läsa varje söndag.
  Krama familjen från mig å gott nyt år önskar familjen stevic från madrid.

  kämpa.

  • december 30, 2013

   ALEX! Oj så förvånad jag blev när jag läste din kommentar. Så kul att du hittade hit! Och roligt att du börjat kuta så smått. Du som bor i Madrid måste ju ha det superbra för att springa, lite varmare och ingen snö… Jogga på och krama tillbaka din lilla familj. Vi hörs och gott nytt år!

 11. december 30, 2013

  Du är ju grym Tove!
  Är imponerad av alla dina mil, din envishet att springa i ur o skur o din sköna ton i dina inlägg!
  Det är här jag läser när jag behöver inspireras o peppas inför ett löparpass.

  Tack för i år o ett stoort LYCKA TILL 2014

  /Jeanette

  • december 30, 2013

   Vilken grym kommentar, säger jag! Helt fantastiskt om jag kan ge lite pepp. Tack själv för det här året, har fått många hejarop från dig. Ha nu ett fint nyår och hoppas 2014 blir bra på alla sätt och vis!

 12. MarieV #
  december 30, 2013

  Tack för all inspiration. Ser fram emot 2014!

  • december 30, 2013

   Det är jag som ska tacka för fina kommentarer! Ha ett kul nyår, vi ses 2014!

 13. december 30, 2013

  Vilket år! Är impad och avis:) Skulle gärna öka upp min träningsmängd men just nu är det minst 20 min löpning i 100 dagar som gäller, idag dag 20. Konstigt nog var benen pigga igår så det blev snabba 10 km och dryga 2 km nerjogg. Inte i din fart dock 🙂
  Vem är Pekka? Har inte läst här så länge så jag har inte koll.
  Önskar dig ett minst lika bra löper 2014!

  • december 30, 2013

   Löpår 2014 skulle det så klart vara.

  • december 30, 2013

   Du är duktig med din springutmaning! Ta det lugnt bara så kroppen hänger med. Pekka hjälper mig med min träning, han är idrottsläkare i grunden och har hjälpt många duktiga cyklister och löpare genom tiderna, t ex Åke ”Biten” Eriksson. Hoppas ditt 2014 blir roligt och fint och intressant och fyllt av löpning! Hej!

   • december 30, 2013

    So far so good, kroppen hänger med. Flera av passen är ‘bara’ 20 minuter. Stärker upp med löpskolning, mage/rygg och så, det svåra är att variera passen när jag är ledig. På måndagar springer jag ju med Runday annars och då är det ofta intervaller.
    Livet kommer definitivt bli fullt av löpning under året som kommer. Mer terräng har jag tänkt och så gärna några rekord. Har ju inte sprungit så många år så rekorden har kommit av sig självt.

 14. december 30, 2013

  Tack för den läsningen Tove! Nu hoppas jag att du får ett fint 2014.

  • januari 5, 2014

   Detsamma till dig! Håller tummarna för dig i Boston!

 15. Kenneth #
  december 30, 2013

  Kan bara instämma i alla inlägg ovan. Läser din blogg var vecka, är grymt imponerad. Skall 2014 försöka mig på min första mara efter några Lidingölopp. Det kommer inte att bli någon ”Tovemängd” i träning men du inspirerar till ökad träning. Gott nytt år och gott löparår.

  • januari 5, 2014

   Hej Kenneth! Vad kul att du hänger med mig här! Och spännande med din premiärmara, har du några Lidingölopp i benen sen innan så kommer det gå galant! Lycka till!

 16. december 30, 2013

  Fantastiskt, vilket löparår! Att du lyckas med all mängd och att du gör det så bra, vecka efter vecka. Efter att ha läst din och andra löpares bloggar under året har jag nu startat en enklare variant själv. Du inspirerar!! All lycka inför år 2014! Caroline

 17. december 30, 2013

  Förresten, jag mötte dig på Djurgården igår. Du såg pigg och fokuserad ut. Blir så imponerad då jag tyckte mina ben var tunga och jag hade nog sprungit hälften av vad du gjort då.

  • januari 5, 2014

   Hej Caroline! Tack för snälla ord! Aha, du såg mig där förra helgen. Trevligt att jag såg pigg ut, vill minnas att jag kände mig rätt seg, haha. Kul med blogg också, ska kika in på den! Vi ses!

 18. december 30, 2013

  Gott Nytt 2014 Tove, tack för en trevlig sammanfattning, både av senaste veckan och av hela året! Jag är övertygad om att det finns ett starkt statistisk samband mellan långdistanslöpning och att frysa i badhus! Kan det möjligen ha att göra med bristen på underhudsfett? Fast barn som inte heller har det verkar ju aldrig frysa…Önskar dig en bra start på nya året och så hoppas jag vi ses på några startlinjer/i några målfällor under året!

  • januari 5, 2014

   Hej Staffan! Hoppas nya året börjat bra för dig och att förkylningen släppt taget om dig. Ja sjutton, det där med att frysa i badhus är ju så trist. Man kanske får börja käka ÄNNU MER godis eller något? Fast som du säger, det verkar inte gälla barn det där med att frysa men å andra sidan springer de minst dubbelt så fort som en själv tillbaka till vattenrutschkanan…
   Jajamen, vi ses på startlinjerna!

 19. december 30, 2013

  Hallå Tovan, så glad att kunna följa dig, både här på bloggen och IRL – du är en härlig inspirationskälla i livet:) På tal om det har jag varit och köpt nya löpardojjor idag, ett par fräsiga lila/limegula saker som jag ska inviga imorgon, lagom till det nya året. Önskar dig och hela familjen ett gott och festligt nytt år och dig lätta och fartfyllda dagar framöver… ”I´m not telling you it´s going to be easy, I´m telling you it´s going to be worth it.” Kram från Eva

  • januari 5, 2014

   EvaEva! Du är gullig du! Och min bästa källa för hälsosamma tips. Igår beställde jag boken GRÖN MAT och tänkte på dig. Har du den? Hoppas julen och nyår varit bra för er, nu ses vi snart igen IRL! Kram!

   • Anonym #
    januari 6, 2014

    Hejhej, just den boken har jag inte, men väldans många andra… Det är som hårprodukter – man vill gärna hitta den ultimata hårprodukten, eller i det här fallet – den ultimata vego-kokboken. Jag måste säga att jag gillar Green Kitchen Stories väldigt mycket! Ses imorrn, det blir kul:)

   • januari 6, 2014

    Ja, det blir kuuuul! Hej till imorgon!

 20. Rolf #
  december 30, 2013

  Igen 🙂 !
  ”Min springgrupp” sprang på Lö denna soliga sömniga söndagsmorgon.
  Ganska hel dött på ön men då dyker en rovfågel upp i dykning nerför backen…
  japp Rockenroll var det. Gott nytt år och skadefritt! Ska det vara.

  Tack för alla fina springbilder som du orkar ta på rundorna, visar på starkt pannben.
  Det är kul att känna igen sig där man själv springer.
  Två extraminnen från din lysande blogg/löpning, 1 Springa i plast, 2 Springa hem från krogen.
  Vilket betyder det finns inga ursäkter. Förstod det då, Tack!

  • januari 5, 2014

   Haha, alltid trevligt med kommentar från dig! Och roligt att höra vad du minns av året: plast och krog! Haha.
   Jaså, det var er jag jag mötte där i backen! Idag såg jag flera grupper på Djurgården men ni är alltid så många så man hinner inte riktigt se något/någon. Hoppas träningen går bra!

   • Rolf #
    januari 8, 2014

    Oo tack! Det är så spännande att se en stjärna födas.
    Ja, vi var flera grupper som irrade omkring på Djurgården.
    Såg dig inte denna gång, men snart är det roliga söndag igen.
    Min träning går bra. Ha det så bra 🙂

   • januari 12, 2014

    Åh en stjärna! Det skulle jag nog inte hålla med om men jag tackar ödmjukast.
    Hej så länge!

 21. december 30, 2013

  Gott Nytt år och tack för att du delat/delar med dig av ditt liv i löparskor. Jag blir alltid lika inspirerad och sugen på löpning av dina inlägg, så jag hoppas du orkar fortsätta skriva.

  /Maria

  • januari 5, 2014

   Tack Maria och gott nytt år till dig! Vad himlans kul att du gillar bloggen! Jag springer och bloggar på!

 22. Ida #
  december 30, 2013

  Vilket imponerande år du haft! Inte bara alla tider är imponerand,e utan all den träningsmängd som du genomför vecka efter vecka, det är den som är mest imponerande 🙂 Heja på och jag känner på mig att 2014 kommer bli ännu grymmare för dig!

  • januari 5, 2014

   Hej Ida! Tack, du är alltid så snäll och peppar! Också fint att tänka på träningen och inte bara tiderna. Jag hoppas på ett bra 2014 och att kroppen orkar det som huvudet vill, det är dock inte alltid säkert. Jag följer dig också och jag tror verkligen du kommer få ett riktigt starkt 2014, heja dig Ida!

 23. december 31, 2013

  Du har haft ett väldigt härligt löpår till synes!

  Gott nytt år!

  • januari 5, 2014

   Härligt och svettigt och jobbigt har det varit. En bra mix. Och detsamma Andreas, bra jobbat under 2013!

 24. januari 1, 2014

  Vilket fantastiskt år du haft Tove! Grattis! Om jag räknat rätt har du sprungit över 8000 km! Själv var jag så glad åt min ynka ”En mil om dagen”. Gott Nytt LöparÅr!
  Ingo

  • januari 5, 2014

   Hej Ingo! Så kul att man fick heja på dig på riktigt där i Berlin! Och du, en mil om dagen är sannerligen inte något ynkligt utan oerhört starkt jobbat, bravo! Hoppas du får ett fint 2014!

 25. Anonym #
  januari 4, 2014

  Tack för ett år med underbar inspiration ! Kan läsa dina inlägg om och om igen och blir lika peppad och glad varje gång. Så nu ägnar jag lediga juldagar till att läsa om gamla inlägg (kanske lite nördvarning där ;-)) och håller tummarna att du håller på länge till, det är en fröjd att följa dig och dina framgångar.
  Kram

  • januari 5, 2014

   Hej! Åh jag ser inte ditt namn så jag vet inte vem du är. Men tusen tack för dessa snälla ord. Att du orkar läsa om mina inlägg, det är bara att bocka och tacka. Hoppas du får ett riktigt bra 2014, jag springer och bloggar vidare!

 26. januari 6, 2014

  Vilket löparår! Grattis till det. Och tack för all inspiration du ger – en verklig inspirationskälla är du minsann!

  • januari 6, 2014

   Tack snälla du! Verkligen fina ord! Och tack själv, försöker kika in hos dig så ofta jag hinner och blir alltid uppåt av det. Hoppas ditt 2014 blir bra, vi ses på Stockholm Marathon!

 27. januari 6, 2014

  Men jäklar vilka bra tider!!! Det där är tider som jag bara kan drömma om! Kommer hänga kvar här och suga i mig alla tips jag kan få 🙂

  • januari 6, 2014

   Asch, det är bara att träna på – allt går (nästan)! Och tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS