Info

Det är bra att ha en blogg för det gör att man måste minnas och fundera över tiden som rullar på. Utan bloggen hade senaste veckan bara passerat och lagts till handlingarna som en vecka i december. Men nu är jag med blogg och har därmed lagt mina tankar på lager för att ha något att skriva om. Veckans stora insikt har varit hur mycket tid och just tankar jag lägger på min löpning, i olika former. Det var när jag låg med min foam roller på vardagsrumsgolvet en kväll i veckan, som det plötsligt gick upp för mig: jag lägger sjukligt mycket tid på min löpning! Jag skulle säga att jag lägger all min ”fria” tid på just detta, just nu. Den där tiden då någon annan ser på en film, bakar, surfar bort en hel kväll, ja då håller jag på med något löparorienterat. Det betyder inte att jag springer hela tiden för det kan man ju rent fysiskt inte göra. Men jag packar väskor med springkläder, jag packar upp väskor med svettiga springkläder, jag stoppar in i tvättmaskinen, hänger upp alla springkläder på torkställningen eftersom jag inte vågar torktumla ens den minsta springstrumpan. Jag stretchar, jag rehabbar, jag köper redskap för att kunna rehabba, jag läser om skomodeller och styrkeövningar, jag läser andras springbloggar, jag masserar vaderna, jag gör matlådor för att hinna springa på lunchen, jag springer på lunchen, jag springer till jobbet, jag springer hem från jobbet, jag springer hem från restaurangen, jag går upp tidigare på helgen för att hinna springa utan att familjen märker det, jag funderar över pass och räknar kilometertider, jag anmäler mig till lopp, jag träffar Pekka, sms:ar med Pekka, går till Marlin och visar att jag gör rehab-framsteg, jag ältar och undrar om livet ska vara såhär för att i nästa sekund älska det och tycka allt det här är självklart. Jag skriver på bloggen och gör en massa fler saker som allesammans i slutändan bara handlar om en enda sak: att springa. Ja det är ju galet när jag läser det komprimerat såhär. Men ändå är det självklart just här och nu. Det är som ett öppet mål för att få kritik, jag vet. Vill du verkligen ha ett sånt där liv?, Hur hinner du med familjen, vänner?, Det kan inte vara kul, det låter fruktansvärt., Är det någon form av besatthet?, Du måste ju fånga livet, inte bara springa. Men saken är att jag hinner det jag vill hinna. Barnen, familjen och jobbet. Jag hinner med vänner men självklart inte lika spontant som förut. Men vet ni? Det är såhär just nu. Det är det här jag vill fånga i livet just nu. Men jag lovar att ifrågasätta det emellanåt och hur länge det varar vet jag inte, och funderar inte så mycket över det heller. Bara ibland när jag ligger och foamrollar en vardagkväll i december. Puuh. Så. Då fick jag det ur mig. Nu kikar vi på veckan.

Måndag Måndagen börjar med tidig distans in till jobbet.

MåndagMåndag Ibland kan måndagstillvaron kännas lite väl kärv när den startar i ett kalt omklädningsrum. Men då drar jag fram min silvernecessär!

Måndag Där jag har alla mina färgglada pryttlar som muntrar upp tillvaron.

Måndag Och sen sprutar jag på mig för mycket Sunday Cologne och håller tummarna för att jag inte ska stöta ihop med nåogn allergiker i hissen.

Måndag Och nejnej, jag är inte sponsrad. Det verkar vara uppe på tapeten för många bloggare, detta ämne. För egen del skulle det inte falla mig in att prata för någon produkt om jag inte samtidigt skrev att jag fått den. Hur som helst så får jag nästan ingenting ändå så det är inget problem om man säger så. I alla fall så springer jag lite mer på lunchen. Värmer upp och sen kutar jag några varv på enkilometersslingan vid Karlberg. Tomt var det här:

MåndagMåndag Tisdag morgon är jag rätt seg och sängen är sådär varm och mysig och jag har en liten figur bredvid mig. Men jag kopplar på roboten inom mig, går upp och ger mig iväg.

Tisdag När jag väl var igång så var sängen ett minne blott och det kändes bra. Det gick dock inte fort, det gick långsamt. Men det spelade ingen roll, jag sparade benen till lunchen för då var det dags för ett hårdare pass. Hade läst att det skulle komma is och snö så jag kände mig riktigt peppad över att kunna ge mig ut på barmark.

Tisdag Hetsade fram längs Kungsholms Strand och sen känslan efteråt när ruschen i kroppen lagt sig: magisk.

Tisdag Tillbaka till jobbet.

Tisdag Tisdagen blev lång för på eftermiddagen hade vi julpyssel för alla barn på jobbet. Jag skulle vilja påstå att det är årets höjdpunkt för våra barn, det blir alltid succé! Ja, ni förstår ju själva varför när det ser ut såhär på alla bord:

TisdagTisdag Desto kärvare blev det när vi kom hem. Då väntade nämligen ett av livets absolut tråkigaste sysslor: avfrosta kylskåpshelvetet. Men innan dess var jag tvungen att äta en Pizza Maffioso för att orka med avfrostningsprojektet rent mentalt.

Tisdag Det måste vara något vajsing med vårt kylskåp för det kräver detta ingrepp emellanåt, men nu var det i för sig allt bra längesen. Jag skulle vilja påstå att det såg ut som en knarkarkvart i vårt kylskåp. Jag tömde det på all mat som jag satte ut i trädgården, men de här två pryttlarna gick inte att få ut för de hade nämligen blivit infrysta och satt fast.

Tisdag För er info så tog det ett helt dygn för all is att smälta. Jag diskade varenda hylla, varenda liten pryl och skurade hela kylskåpet som dessutom hade haft en sur mjölksjö i botten där på sluttampen. Det blev som nytt!

Onsdag Efter detta mandomsprov så var det lika bra att köra på med de tuffa tagen på onsdagmorgonen.

Onsdag Jag sprang backintervaller i mörkret. Längre bort höll en military training-grupp mig sällskap, deras tjoanden och rop när de gjorde hopp och sit-ups var riktigt trevligt där i mörkret. Själv sprang jag bara upp och ner, upp och ner, upp och ner.

Onsdag Jag blev riktigt trött av det hela. Kaffet i omklädningsrummet var galet efterlängtad.

Onsdag Jag låg såhär en stund och låtsades att jag var någon slags igelkott.

Onsdag På lunchen var jag hos Marlin, min sjukgymnast. Jag visade att jag gjorde lite framsteg och så fick jag några fler övningar. När hon sedan hjälpte mig att stretcha ut höftböjaren så höll jag på att tappa öronen när hon sa att jag nästan var som en vanlig människa! Äntligen! Firade det hela med kanske världens godaste lunch: lax kimchi!

Onsdag Torsdag morgon. Distans.

Torsdag 3 grader och 34 cyklister som cyklat över bron in mot stan. En fin morgon.

Torsdag Men som att vädret ville sätta mig på prov, så drog det ihop sig till riktigt ruskväder lagom till att jag skulle köra ett fartpass. Halvlockande när jag kikade ut genom fönstret.

Torsdag Men så lätt går det inte. Bytte om och gav mig ut!

Torsdag Hoppade lite och höll på. Fasiken så blött det var!

Torsdag Sen kutade jag så fort det gick samtidigt som jag behövde parera pölar och en del hala partier. Dock var det en stor fördel att färre människor var sugna på att promenixa och gå med tre barnvagnar i bredd. Tada! Klar!

Torsdag Sen blev det matlåda i byggarbetarstorlek och massa jobb. Jag köpte fler hantlar på vägen hem till de nya övningarna som Marlin gett mig.

Torsdag Nej, jag är starkare än såhär. Men de här är inte till för att träna armarna utan balansen. Snart måste jag skaffa bättre förvaring till alla rehab- och styrkeprylar. De är just nu överallt.

Fredag Var riktigt trött på fredagmorgonen för det blev sent jobb på torsdagkvällen eller tja, natten. Ahh, det är mycket som ska bli klart till jul, ni vet hur det är. Men milen till jobbet väckte liv i mig och märkligt nog var benen piggare än de brukar vara på morgonen. Man kanske ska börja sova mindre?

Fredag Den här gamla låten som jag älskar piggade också upp mig.

Fredag När jag skulle hem på kvällen bytte jag om från detta…

Fredag … till detta.

Fredag Sen gav jag mig av hemåt i mörkret och blåsten.

FredagFredag Sen blev det fredagkväll med Flaming Hot ostbågar. Varning! Köp inte dessa! De är beroendeframkallande från första näven. På lördagen värmde jag upp inför dagens pass med att åka till Ikea tidigt på morgonen. Vi köpte 900 stycken ljus. Ej ett skämt. 900. När vi kom hem var det bara att masa sig ut. Kallt!

Lördag Fick faktiskt gå in och byta jacka. På fötterna var jag dock redo med nya Ice Bugs!

Lördag Har gått upp en storlek från förra året men detta var inte självklart att det skulle bli bra. Den gamla storleken var liksom aningen för trång men dessa var aningen för stora. Men när jag väl började springa så kände jag att det här blir bra. Efter uppvärmningen så var planen ett progressivt tempopass men allvarligt, det var svårt att få upp exakt rätt fart i blåsten och på underlaget. På Lidingöbron så blåste min tofs rätt ut och snoret likaså och jag fick nästan andnöd av vinden i ansiktet. Men jag slet på och jag tror att farten blev godkänd med tanke på förhållandena. Dock grämde det mig att jag inte riktigt kunde bränna på så jag bestämde mig för att köra sista tredjedelen av passet på bandet hemma. Snabbt in, av med blöta tröjan och på med andra dojor och upp på bandet. Även om det inte är lika jobbigt att springa på band så blev det en riktigt bra avslutning.

Lördag Veckan avslutades med ett långpass nu på söndagförmiddagen. Minus tio grader och inte alla som var sugna på att gå ut.

Söndag Men jag smörjde in mig med den här i ansiktet.

Söndag Och sen gav jag mig av.

Söndag Började med en runda på Lidingö innan jag sprang in mot stan. Husarviken och sen en lån sväng i Stora Skuggan. Jag hade ice bugs på fötterna och det kändes rätt, förutom på vissa ställen där det var barmark och jag klapprade fram. Vackert och kallt ute, kände att benen var lite trötta efter gårdagens rätt rejäla pass och de hade gärna tackat för sig runt 25 km. Men jag malde på. Tillbaka mot Lidingö och förvånande nog hade 0 cyklister passerat över bron in mot stan. Jag stannade klockan på exakt 40 km utanför huset. Det här blev en riktigt bra löparvecka som landade på 165 km, sakta men säkert klättrar jag upp i antal mil. Avslutar med en bild på mina nya skor (såklart Boston och Adios) som jag slog till på när jag var inne på Runner´s Store här i veckan. Egentligen skulle jag bara lämna in min Garmin på lagning, den har nämligen bråkat en hel del på sista tiden. Jag har stått ut med både det ena och det andra, bara för att jag älskar den så mycket, men nu fick det vara nog. När jag var där slog jag till på två dojor till priset av ett för de rear ju ut allt på sin gamla butik. Jag behöver nämligen snart byta dojor för de jag springer i har nött många mil, men nu får vi väl se när det blir av med tanke på vädret.

Lördag Nä, hörrni. Nu får det räcka för den här veckan. Nu ska vi iväg på glöggkalas. Vi ses!

Söndag Punkt.

Kommentarer

47 kommentarer

Post a comment
 1. Stefan #
  december 8, 2013

  Jag lubbar knappt hälften av vad du gör och det känns som jag lägger mycket tid på dels löpning men sen är det som du skriver allt runt omkring, strech, rehab, styrketräning, kläder, mat……det tar tid.
  Kör du med rumble rollern…..är den fortfarande bra?

  • december 8, 2013

   Ja herregud, allt runtomkring tar tid… synd man inte är rik och kan anställa en materialare åt sig själv… Japp, jag använder rumble rollern! Sitter framförallt på den som om jag vore en fakir, tycker det är skönare än stol. Du får önska dig en i julklapp!

   • Stefan #
    december 8, 2013

    🙂

 2. december 8, 2013

  Klar och tydlig besatthet – bara en sådan sak som att texten innehåller 19 ”spring”, tre ”sprang” men chockerande nog noll ”sprung” 😉

  • december 8, 2013

   Haha, jag vet! Galen har man blivit på köpet!

 3. Caroline #
  december 8, 2013

  Tycker att det låter som ett trevligt, innehållsrikt och fokuserat liv; visst kan det vara bra att ibland tänka över hur man väljer att leva, men inte ska man behöva ursäkta eller försvara sig när man väljer en relativt ensamseglande aktivitet istället för att tex hänga på baren eller spela fotboll?

  • december 8, 2013

   Bra sagt, Caroline! Du har för övrigt en fin och ambitiös blogg. Om jag bara hann läsa en procent av allt du läser…

   • Caroline #
    december 9, 2013

    Tack! Hinner inte lubba inte en meter pga prioriterar läsningen 😉

   • Caroline #
    december 9, 2013

    Kan tydligen inte heller kommentera på ett korrekt sätt när har vattenpumpsfarbror i luren samtidigt, förlåt.

   • december 9, 2013

    Haha!

 4. Linda L #
  december 8, 2013

  Har du nåt maraton inplanerat innan Sthlm maraton? Tänkte just för att du ökar på mängden…
  Tycker för övrigt det är väldigt inspirerande och imponerande med din löplust och fokus! Så jäkla duktig du är!

  • december 8, 2013

   Hej Linda! Vad du är snäll! Vad gäller min mängd så är in dagliga dos över 165 km men jag backade bandet lite här i höstas för att jobba mig upp igen. Jag får se om det blir något lopp innan Stockholm, beror lite på hur det känns!

 5. Eva #
  december 8, 2013

  Tack för rapport tjejen!
  Ja de där ostbågarna är farliga! Åt upp en påse själv igår (sch säg inget till nån).
  Sen håller jag med dig, mitt liv andas träning. Har ju även sim inbakat utöver löpningen. Och sen alla dessa extra saker: Rumbleroller, piggbollar, stretchövningar till förbannelse, specialövning för och specialövning för det. Och ja, packande och tvättande av kläder och planering. Registrering av pass osv osv.
  Har precis som du dragit ned på bloggandet. Vill inte skriva nåt bara för att skriva och nu ligger jag i basträning, inget jättekul att avrapportera varje dag på min blogg.
  Glömde kommentera om det där med den vita färgen på cykelbanor, övergångsställen mm – idioti att de målar med så hal färg! Stod nästan på näsan strax innan maran i New York när jag sprang på en cykel/gångbana och satte fötterna på den där figuren som indikerar att här är det gångbana (Vuxen man med en tjej i handen) – morr och dubbelmorr!

  • december 8, 2013

   Hej Eva-favvo! Härligt att höra att du springer och simmar för glatta livet! Jag vågar inte ens tänka tanken att jag skulle simma också… Bra att vi bloggar lite mindre, jag känner mig mycket mer tillfreds med mina veckoinlägg men för egen del så rapporterar jag allt, till skillnad från dig! Vissa somnar troligen av detta men så är jag själv nyfiken på detaljer som vad folk äter, väder etc. Men stora tankar såklart också. Såna är du bra på! Hej så länge!

 6. december 8, 2013

  Halloj! Det var jag som sprang förbi och hejade på dig vid Karlbergs slott 🙂

 7. Gabriel #
  december 8, 2013

  ”Vill du verkligen ha ett sånt där liv?, Hur hinner du med familjen, vänner?, Det kan inte vara kul, det låter fruktansvärt.”

  Kom att tänka på en intervju i svenska RW för några månader sedan med en herre vid namn Anders Låftman, idag 75 år. Han började som du springa rätt sent, i 35-årsåldern. Sprang 800 mil om året och gjorde som bäst maran på 2:32, som 41-åring. Han sa såhär:

  ”Jag har aldrig haft så mycket glädje sedan jag började springa. Det är den bästa tiden i mitt liv.”

  • december 8, 2013

   Det var fint att höra. Jag håller helt med Anders! TACK för pepp, Gabriel!

 8. Annika #
  december 8, 2013

  Du springer mycket, det är ett faktum 🙂
  Jag tycker att det är svårt att få tid till löpandet. Klart lättare om man kan styra sina tider och luncher själv på jobbet som du verkar kunna.
  Är glad om det blir fyra pass, ibland tre i veckan.
  Sen tycker jag inte att bandet är lättare, blir fasen mentalsjuk på det ibland och längtar till våren!

  • december 8, 2013

   Jag styr inte riktigt över mina luncher utan springer när andra äter dvs inga märkliga flextider. Dock gör jag mitt bästa för att hålla luncherna fria från möten, det lyckas absolut inte alltid dock. Men du, tre fyra pass i veckan är mycket bra. Och nu är det bara fyra månader kvar till våren!

   • Annika #
    december 9, 2013

    Jag nyttjar min timmes lunch ibland. Då hinner jag till Sats, byta om, springa 6 km ( jepp snigelfart), duscha och stressa tillbaka. Eftersvettningar-de-luxe på det 😮

   • december 9, 2013

    Haha, jag är ständigt eftersvettig – mitt normaltillstånd.

 9. elinaeels #
  december 8, 2013

  Fina Tove! Du är häftig och motiverad som få! Imponerande som vanligt. Tycker ditt resonemang låter klokt. Bra att ifrågasätta sig själv och sitt beteende emellanåt. Rensa luften med sig själv liksom. 😉 Jag skulle vilja veta var du köpt den snygga svarta kjolen? Som du har på dig i omklädningsrummet? Och toppen också förresten?
  Stor kram och ta hand om dig!!

  • december 8, 2013

   Fina du! Tack! Alltid skönt att rensa luften med sig själv. Nu ska vi se. Kjolen är från BLK DNM. Jag köpte dock ett provex på rea, annars hade den varit för dyr… Tröjan är från H&M, den är i silke och jag älskar den. Tror tyvärr inte den finns kvar dock… men kanske liknande! Kram till dig för pepp!

 10. december 8, 2013

  Tänkte på dig idag när jag sprang, häromdagen oxå – du är en löparkompis i tanken 🙂 Idag blev det en fullträff på passet som jag inte tänkt springa – snabbare än på länge men inte så snabbt som du. Löpning är ditt intresse och det är klart att det tar tid i anspråk. Jag skulle gärna springa lite mer, det här med att springa till jobbet kanske vore något, eller så får jag börja med lunchpass. Finns ju toppen trappor och backar på andra sidan Barnhusbron upptäckte jag på gårdagens medlemsträning med Runday. Jag insåg i torsdagskväll när jag sprang en runda att jag borde gjort det tidigare i veckan för att få den lugn och ro och stämning som kroppen så väl behöver och för din skulle är det väl ännu mer så kan jag tro.

  Kul med alla bilder, ibland kort kjol och annars löparkläder. Hoppas du får en fin löparvecka 🙂

  • december 9, 2013

   Detsamma och bra jobbat på passet – finns inget bättre än när man överraskar sig själv!

   • december 10, 2013

    Man behöver överraska sig själv. Skulle behöva det på andra plan än löpningen oxå 🙂
    Gårdagen innehöll intervaller med Runday som inte kanske överraskade men var sköna för huvudet och kroppen ändå.
    En liten undran, tar ngn annan kort på dig eller gör du det själv?

   • december 12, 2013

    Hej igen! Jag tar alla kort själv med self timer på min kamera. Annars hade det ju varit lyxigt med en medföljande fotograf som kunde kånka lite vatten och sånt åt mig…

 11. december 9, 2013

  Härligt inlägg, ja nu har vi fått börja bekänna färg, löpningen i torsdags och fredags var inte så skoj men en härdande försmak av vad som komma skall. Visst tar det en otrolig tid men så länge du/vi aktivit bestämmer oss för att det just nu är så här vi vill ha det är det ju lugnt. Det känns som om det valet är lätt jämfört med att välja soffan som många tycks göra sju dagar i veckan.

  Många tankar snurrar i mitt huvud just som rör träningen, jag har två veckor jobb kvar, sedan ett långt avgångsvederlag med möjlighet att träna rejält mycket mer om jag inte hittar något arbete. Samtidigt måste jag också fokusera på yrkeslivet och inte bara träna/blogga eftersom det fortfarande är ykeslivet som betalar min lön 🙂 Ha en fin vecka, hinner du så gå in och läs min årssammanställning där du förresten är omnämnd.

  • december 9, 2013

   Hej Staffan! Vad duktig du är som gör en årskrönika! Jag ska läsa så fort jag bara får en liten lucka i denna galna vecka, jag blir ju väldigt nyfiken nu om jag är omnämnd och allt.
   Vad skönt att du har fått ett långt avgångsvederlag. Då kommer du hinna fokusera på både nytt jobb och träning. Det betyder att du kommer vara fullständigt livsfarlig till våren, jag får akta mig!

 12. december 9, 2013

  Den där igelkotten var fin, den känner man igen… Du yogar ju faktiskt Tovan;) Du, de där Icebugsen är de nåt bra? Halkar omkring som Bambi för tillfället och funderar på om man ska önska sig ett par av tomten… Vad är det för märke? Hej på dig!

  • december 9, 2013

   Märket heter Ice Bugs och modellen Anima BU-Grip. De är grymma, du kan kuta på is. Gå till nya Runner´s Store eller Löplabbet och testa!
   Hälsningar Igelkotten

 13. december 9, 2013

  Intressant att människor lägger tid på vad du pysslar med….Nä du fröken Roken roll Running! Kör dina mil,Lev ditt liv,njut av familjen på ditt sätt…..Vad hade vi andra gjort utan våran mängd ätare till mil =) Yo Go Girl

  • december 9, 2013

   Haha, vad fint sagt! Jag kutar vidare helt enkelt!

 14. december 9, 2013

  Visst du lägger mycket tid på löpning, men troligtvis har man då 15-20 år längre liv än random kritiker. Så vid bokslutet har man nog ändå lagt mer tid på familj och vänner en dessa.

  Ha det
  Henrik

  • december 12, 2013

   Bra där! Tack Henrik!

 15. december 9, 2013

  Fina bilder! Avundas att du kan få till det så!

  PS. Igelkottar är trevlig små krabater. DS.

  • december 12, 2013

   Haha!
   Mvh Igelkotten

 16. Cecilia #
  december 10, 2013

  Så till något helt annat, var köper du kimchi-laxen? Tack på förhand! 🙂

  • december 12, 2013

   Denna underbara lax kommer från Ki Mama på Observatoriegatan 13. Testa!

 17. december 11, 2013

  Underbara bilder!

 18. december 12, 2013

  Tack för din snälla hälsningar t mig och Selma. Känner igen mig mycket i det du skriver om hur hela livet kretsar runt löpning som jag tror vi bara förstår vi som är inne i det. Kram på dig.

  • december 15, 2013

   Haha, ja man bli smått ”tokig”. Kram!

 19. anette #
  december 13, 2013

  Underbart inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS