Info

Den här veckan har känts lite sådär insiktsfull. Eller nja, inte så att jag tänkt en massa geniala nydanande tankar men små grejer har gått upp för mig och slutligen landat i skallen. En sån grej är maten som jag snackade om i förra veckan. Den här veckan har jag haft med mig matlåda till jobbet nästan varje dag, och därmed ätit riktigt ordentligt och bra. Mycket bönor och linser har det blivit. Vilken skillnad! Jag har känt en helt annan energi när jag kutat och jag inser att detta är något jag borde insett för länge sedan. Träna, äta och sova. Det funkar liksom inte när man slarvar med en bit, även om man måste vara snäll mot sig själv och inse att det ibland är övermäktigt att lyckas perfekt med alla bitar samtidigt som man har ett liv i övrigt att sköta. Min syster och mamma var på mig redan i somras på Gotland när jag kastade i mig filmjölk till lunchen… Så ok, jag erkänner. Ni hade rätt. Jag borde tänkt mer på maten.

En annan sån där liten insikt fick jag en dag när jag sprang hem från jobbet. När andningen och stegen plötsligt var i perfekt harmoni. Då kände jag att allt det här jag håller på med, kutandet, det är ju inte bara en sport. Det är en konstform! Och jag fantiserade vidare om hur jag ska nöta vidare i konstens tecken tills jag blir jättegammal. Förfina och förbättra (sen att man kommer se ut som en stel skyltdocka som springer, det är en annan sak). Men insikten var alltså att det liksom är det det handlar om, inte bara en massa minuter och sekunder hit och dit. Nu gillar jag ju i för sig det här med minuter och sekunder också, jag gillar att tävla mot mig själv. Men det var ändå som att jag fick ett lugn i mig och blev påmind om glädjen som måste finnas där för att man ska nöta vidare.

Mitt knä börjar bli lite bättre, tror jag. Hoppas det är min dagliga rehab som gjort resultat, för det är så trist att det bara måste ge något. Och denna gång ska jag inte lägga av just då utan ordentligt nöta vidare. Stretchen däremot. Ja, den kämpar jag också på med men tycker inte att jag blir ett dyft mjukare.

Två saker till innan jag dundrar igenom veckan. Jag har hittat den perfekta gummisnodden. Bara en sån sak! Såhär ser den ut, typ som en bläckfiskring.

Tisdag Det kanske är det där bläckfiskaktiga som känns så snällt mot håret. Den kommer dock inte från havet utan från & Other Stories.

Måndag Och jo, en annan sak. När ni skriver trevliga frågor och kommentarer så kan det ta ett tag innan jag svarar. Jag hänger nämligen bara vid bloggen en stund på söndagen. Om jag försöker mig på att kila in på bloggen någon annan dag, och barnen kommer på mig, då får jag genast skäll och det gastas saker som ”Men du har lovat att bara skriva en gång i veckan!”. Så nu vet ni. Jag svarar alltså men det kan ta en liten stund. Jahapp, såhär var veckan i övrigt:

Måndag Jag startade upp måndagen med en ullkavaj på mig. Ni kanske vet det där H&M-samarbetet med Isabel Marant? Som folk gått man ur huse för? Det gjorde inte jag. Men! Jag gick förbi H&M förra helgen och då hängde den här lilla ullkavajen kvar – på barnavdelningen. I storlek 152. Satt som en smäck. Sen att Isabel Marant hade en vision om att den egentligen skulle vara lite over size och hängig struntar jag i. Så detta var jag nöjd med där på måndagen. Spring utan ullkavaj blev det på lunchen. Vanlig distans.

Måndag Det var väldigt blåsigt och ordinärt.

Måndag När jag skulle hem blev det lite mer spring.

Måndag Hittade min pappa vid brevlådan hemma men det var knappt så jag såg honom, så mörkt var det.

Måndag Efter förra veckans mörkerspring var jag sugen på att springa så mycket som möjligt i dagsljus denna vecka. Så det blev lunchspring igen där på tisdagen.

Tisdag Värmde upp och sen blev det ett tröskelpass som var precis så plågsamt som det ska vara. Därefter tillbaka till jobbet och en massa jobb.

TisdagTisdag Och tada, här har ni den – matlådan! Det är massa olika lager med grejer. Tusen gånger bättre än fil och sushi.

Tisdag För när jag sen skulle springa hem i novembermörkret så var det med en jäkla energi!

Tisdag För övrigt första gången på länge som jag hade musik i öronen. Jag har liksom varit så trött på all musik, allt ljud. Men nu kändes som att jag flög fram med detta i öronen, även om klockan inte riktigt visat att jag gjort det. Skitsamma, känslan var på topp!

Tisdag Tidigt på onsdagmorgonen gav jag mig ut i mörkret igen. Blev oerhört förvånad när jag sprang förbi fotbollsplanen och såg en tjej som höll på att göra utfallssteg. Var sugen på att ta kort på henne men det hade jag inte tid med, och hon hade säkert undrat vad jag höll på med. Men det hör inte till vanligheterna att se någon annan uppe och skutta, förutom taxichaufförer och en och annan trött hundägare. I alla fall. Backen gick bra även om det var rätt halt på sina ställen. En lurig årstid det här, i alla fall såhär tidigt på morgonen. Halt med vanliga skor men på tok för mycket överkurs att springa med dobbskor. Efter backen var benen trötta och jag begav mig hemåt.

Onsdag Blev lite stressigt så det blev gröt och kaffe i bilen igen.

Onsdag Fast fasiken vad sakta man får köra när man inte har något lock!

Onsdag På lunchen blev det en rask distansmil.

Onsdag Jag såg ett sånt där military-gäng. En storvuxen man stod och gastade på en stackars grupp som bar bildäck fram och tillbaka. Ja, det måste ju så klart varit frivilligt, men jag kan ändå inte undgå att börja fundera över vad som är så kul med bära däck under det att en arg man vrålar åt en. Absolut att pepp kan ge extra kraft och vilja, men denna typ av träning känns för mig som att mot betalning syssla med sånt man normalt sett brukar göra i sibiriska straffkolonier. Nog om det, starka blev de säkert.

På torsdagen var det så väldans grått ute. Lyckades uppbåda inre krafter och bytte om till lunchspring.

TorsdagTorsdag Ner till det grå vattnet.

Torsdag Där det blev ett tröskelpass som var riktigt jobbigt – särskilt eftersom jag förutom att plåga mig själv, dessutom behövde parera alla vattenpölar. För egen del kan jag gärna plaska rätt fram i dem men det känns aningen oartigt att skvätta ner alla oskyldiga promenixare. Uteduschen kändes hur som helst malplacé den här regniga dagen.

Torsdag På kvällen bar det av hemåt.

Torsdag Regnigt och riktigt blåsigt var det. Men väldigt juligt i alla fönster så det var fint. Kan bli så imponerad av alla som orkar sätta upp tusentals ljusslingor och pryttlar. Snart ska ju allt ner igen! På Lidingöbron hade 305 cyklister tagit sig över bron mot ön.

Torsdag Återigen, en helt annan energi på eftermiddagen tack vare medhavd lunchlåda. Dock tror jag att det även är järntabletterna som börjar verkar.

Och sen kom fredagen som blev en så himla bra dag. Jag startade upp den med morgondistans.

Fredag Bara 23 cyklister hade cyklat in mot stan.

Fredag Efter dusch och frukost så blev det en helt fantastisk föreläsning på jobbet av Gudrun Schyman. Så otroligt kunnig och inspirerande var hon. Föreläsningen handlade om jämställdhet och man fick sig en hel del att tänka på. Här ser ni mig bakifrån då jag försöker krama ur lite extra kunskap.

Fredag Sen fortsatte dagen med en stor presentation och känslan efteråt, när det gått bra och man är sådär trött i skallen och det är fredag och man ska hem för att ha släktmiddag, ja den känslan är oslagbar! Glad i hågen rände jag hemåt.

FredagFredag Och med start här på fredagkvällen så har sen helgen varit ett enda stort firande. Febe fyllde nämligen 10 år nu på söndagen så först var det släktfirande på fredagen. Och på lördagkvällen firade vi lite till i förskott. Men först sprang jag på morgonen.

Lördag Först en lång uppjogg för att trötta ut både benen och skallen innan jag avslutade med ett tröskelpass. Åh, det var jobbigt. Endast skönt efteråt. Då åkte jag in med Febe till stan. Jag behövde köpa ett lager nya yllstrumpor. Nu kommer man ju bo i dessa fram till… april?

Lördag Sen på kvällen firade vi Febe i förskott (igen) på Nero. Här är mitt gäng:

Lördag Efter alla linser och bönor i veckan var det dags för ett rejält köttlass.

Lördag Satan så gott det var. Jag drack sån här öl till.

Lördag Efter detta drog vi hem och jag stekta tusen pannkakor samtidigt som jag rehabbade och rullade runt på min foam roller på köksgolvet. Några pannkakor blev därmed lite brända men överlag gick det hela bra. Pannkakorna behövdes nämligen till idag, söndag. För idag fyllde vår fina Febe tio år! Nä, det går inte att fatta. Tio år. Hon som alldeles nyss hade storlek 56 i kläder och bara var en liten plutt. Efter brakfrukosten så skulle Febe iväg med några kompisar och det var ju lite bra för då behövde jag inte ha dåligt samvete över att jag drog iväg på ett långpass. Minus två grader visade termometern vilket betyder att jag med mina förfrusna fingrar fick dra fram skidvantar.

Söndag Det ser ju lite lustigt ut men jag blir galen av att kuta med iskalla, kritvita fingrar. Då får man hellre se ut såhär.

Söndag Sprang först in mot stan och sen ända ut till Biskopsudden. Sån underbar dag! Alldeles vindstilla. Trodde jag. När jag vände insåg jag att det blåste rejält och jag fick kämpa på för att hålla tempot. Tog en extrasväng ut till Stora Skuggan innan jag slutligen sprang över bron och hemåt igen. Det var premiär för vintertights men trots detta så tycker jag att jag blir stel av kylan. Inser också att jag har ett klent förråd av just vintertights. Det kommer behöva utökas om jag inte ska tvätta dygnet runt. Ah, det är dyrt att hålla på att kuta mycket. Nä, nu avslutar jag detta med en bild på en brosch som jag fick av tio-åringen här i veckan.

Söndag Sånt som inte kan köpas för pengar. Sista grejen då för er som ännu är vakna: Jag har fått en startplats till Berlin Marathon 2014! Yeay!!! Ok. Vi hörs. Hej.

Kommentarer

21 kommentarer

Post a comment
 1. november 24, 2013

  Smart med egen matlåda, då har man bra kontroll över vad man äter. Och kidneybönor är en av de viktiga delarna i mitt matkoncept också. Ligger Nero på Roslagsgatan, nära Norra Real? En av de första restauranger jag åt på i Stockholm låg där eller alldeles i närheten. På den tiden var det en pizzeria men den kanske har bytt ägare och ändrat inriktning?

  • november 24, 2013

   Hej Fredric! Japp, Nero ligger på Roslagsgatan men jag vet faktiskt inte om det låg en pizzeria där innan. Du får testa Nero någon gång, jag gillar det mycket. I övrigt så har jag blivit galen i kidneybönorna, bra grejer!

 2. november 24, 2013

  Fin vecka du har fått. Mysigt att springa i mörkret, men D-vitamin behövs alla väl 🙂 Uppskattade även mer dagens långpass under solen.
  A propos lång tights: visst är det så att man måste ha så många olika typer av kläder när man springer varje dag. Min tvättmaskin hänger inte med… och jag som hade perfekt garderob för sommar…shorts går inte längre nu. Idag var det 3/4 shorts med långa kompressionsstrumpor och det funkade fintfint. Men måste ha fler än en alltså!

  Bra att det går fint med maten. Ser gått ut.
  Och grattis till Berlin platsen. Har tackat nej till den efter massor med tankar. Men det blir Chicago istället (alltså hoppas på en plats!). Annars finns väl Amsterdam, Athens, Istanbul… bara att välja!
  Har du hunnit planera för 2014 redan? Här är det mycket tankar…

  Ha en trevlig vecka!

  • november 24, 2013

   Kul med Chicago, håller tummarna för att du får en plats. Jag får se vad som händer 2014. Stockholm och Berlin är nu spikat men i övrigt får jag se lite vad som händer. Du får skriva om dina planer! Detsamma, ha en bra vecka nu!

 3. annalin #
  november 24, 2013

  Härligt att läsa dina långa inlägg!
  Och så mkt snygga kläder! Du får väldigt gärna berätta utförligare om vilka vintertights du springer i. Har också funderat många gånger på varför du ofta har en stor bomulls-t-shirt ytterst? (Alltid med sport-logga) Är det det effektivaste?

  Det var sannolikt inte min military-grupp du passerade – mina instruktörer är de mildaste män jag träffat på ever! – men även om det inte är en träningsform för dig, som tycks ha egen disciplin, så är det typ det bästa som hänt mig, när jag letade efter en styrketräningsform att komplettera löpningen med. Nu är jag förvisso smutsig men glad och pigg när jag tränat hårt och länge de flesta morgnar, lagom till att Vanligt Folk stiger upp. Och det är ofattbart hur stark man blir!

  • november 24, 2013

   Haha, nej nej. Bomullströja ovanpå är absolut inte effektivt. Men jag gillar det, orkar inte vara så himla praktisk hela tiden… det är för trist…
   Åh, det låter bra med milda militaryinstruktörer och jag fattar verkligen att det är grym träning. Det är bara det där amerikanska gastandet jag har lite svårt för… Och jo, jag har t ex ett par vintertights från Casall som jag älskar. Testa dem! Vi hörs!

 4. F #
  november 24, 2013

  Funderar du någonsin när du är ute på den där galningen som härjar på Lidingö? Du skulle väl förmodligen lätt kuta ifrån honom men ändå…

 5. Ola N #
  november 24, 2013

  Tack för trevlig blogg! Fick också plats Berlin 2014 nu. Satsar på fyra lopp nästa år. Hann med tre maraton i år. Imponerad av din träningsmängd och din fina tid i Berlin! Hh Ola

  • november 24, 2013

   Tack Ola, vad kul att höra! Och grattis till Berlin! Jag är så himla glad över min plats. Du kanske redan kutat det men annars kan jag informera om att det är världens bästa lopp!

 6. bellkarusell #
  november 24, 2013

  Yeay! Berlin igen, Stort grattis till platsen!👍

  • november 24, 2013

   TACK! Jag är såååå glad!

 7. november 25, 2013

  Grattis! ”Perspective is mother to all insights” som jag insiktsfullt brukar säga, hehe. Det tar lite tid att komma dit, men såå värt det! Härliga, glada, gula skor och fina matlådor – ses i lunchrummet, eller i geggamojjan utanför – hej!

  • november 26, 2013

   Tur man blir smartare med åren… Ses imorgon!

 8. anette #
  november 25, 2013

  Underbar vecka, härlig läsning!! Fint att tänka på löpning som en konstform! Det kommer jag att härma 🙂

  • november 26, 2013

   Haha, härma på!

 9. november 26, 2013

  Apropå löpning som konstform – Malcolm Gladwell pratar om det fint i en annorlunda intervju med honom. Han var löpare som ung.

  ”Even though I didn’t know the runners in the high school boys’ mile, the high school girls’ mile, you find there’s always someone that’s just beautiful. And invariably that person wins, too. There’s just something about running. It’s an elegant, riveting activity to do and watch.
  http://www.runnersworld.com/celebrity-runners/a-running-conversation-with-malcolm-gladwell?page=single

  Vi ger ut hans nya bok DAVID OCH GOLIAT på svenska om två månader. Hoppas kunna få springa med honom under hans Sverigebesök.

  • november 26, 2013

   Hej Tobias! Ahh fint. Och intressant! Ska läsa hela intervjun. Och jag kanske får slå till på den där David och Goliat helt enkelt.

   • november 26, 2013

    Tove! Ska inte lura dig — boken handlar inte om löpning (men är ändå värd att köpa ändå… många poänger, inte minst vad gäller kommunikation).

    Men intervjun är bra. Jag tycker det är intressant att Gladwell inte vill tävla alls numera. Gillar också resonemanget om ”idrotter för livet”. Typ: löpning, skidåkning, tennis.

   • november 27, 2013

    Nejdå ingen fara! Läste lite om boken och förstod att det inte handlade om löpning – men jag lovar, jag är intresserad av annat också! Tack för tips och hoppas du får kuta med Gladwell. Vi hörs!

 10. november 26, 2013

  Matlådor ftw säger jag bara! Med tanke på att du springer till och från jobbet samt på lunchen måste det ju vara svårt att få ihop allt om det ska fixas käk på lunchen oxå.

  Som Anette gillar jag att se löpningen som konstform. Fick några kommentarer förra veckan på mina insta-löparbilder om att de insprierar och ser så romantiska ut 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS