Info

Måndag Det blir ta mig tusan svårare och svårare att gå upp om morgnarna. Men jag tänker att snart har man vant sig vid den här becksvarta tillvaron, och då blir det lättare. Nu är man fortfarande i ett slags chockartat tillståndet när klockan ringer. Särskilt jag som har såna där härliga vågfinesser och jox att vakna till på klockan. Dessa finesser inbillar mig att tro att jag bor i en liten hydda vid strandkanten på Nya Zeeland där jag lever ett sorglöst liv bestående av behagligt begrundande av universums gåtor endast avbrutet av härliga träningspass och gos med familjen. Men just det. Jag bodde inte i en liten hydda utan i ett radhus på Lidingö. Bara att stänga av vågskvalpet och gå upp. Så det gjorde jag. Sen kutade jag runt i mörkret. Förvånande nog var det en handfull andra löpare ute. Imponerande! Och när ljuset plötsligt vinner över mörkret, då blir man lycklig.

MåndagMåndag Totalt 10 km. Sen blev det test av en ny gröt. Man känner sig alltid lite fräsig när man väljer Sport-varianten på produkter. Ett enkelt knep att ta till.

MåndagMåndag Sen undrar jag en gång för alla: kokos. Är det nyttigt eller inte? Och nu menar jag inte kokosolja utan såna här flarn som jag förr tyckte var som godis. Nuförtiden äter jag dem glatt när som helst och häller på gröten. Stämmer det att det är lite nyttigt eller har jag bara önskedrömt? Nog om kokos. Sen åkte jag med Uma till Danderyd för att kolla synen. Idag bestämdes det att hon ska få små glasögon och jag blir alldeles stolt över den här lilla människan som inte tycker det är några konstigheter med det. Det enda hon hade att säga om saken var att hon vägrar ha några Hello Kitty-bågar (inte för att någon hade tänkt kränga på henne några) utan att hon vill ha ett par blå. Helst mörkblå. Ljusblå kan också funka. Så nu börjar den blå glasögonjakten. Efter dessa bestyr så hade jag fruktansvärt mycket jobb. Tur då att man har världens snällaste föräldrar som kunde hjälpa till med hämtning så att vi kunde jobba ostört och oavbrutet till klockan sju. Hela dagen har jag dock varit osedvanligt trött. Kan bero på att jag somnade sent och sov kasst. Så jag tänkte att jag skulle ta en vilodag idag, ja bortsett från morgonmilen. Men sen plötsligt när Olle skulle åka och hämta barnen så fick jag ett ryck. Tyvärr var det redan mörkt ute men då passade det perfekt att köra det första löpbandspasset för terminen. Dessutom hemma i garaget där det numera står ett band, halleluja! På med dojorna.

Måndag Och sen ut i trädgården för att köra lite spänsthopp. Jag lovar att jag hoppade lite högre än vad som syns här.

Måndag Det bästa med att springa hemma är att man typ kan kuta i långkalsingar. Jag drog på musik.

Måndag Sen blev det 2 km uppjogg i 4:45 min/km följt av fem km som jag la upp såhär (ingen vila utan tjong, fem på raken, blev väl något slags tröskelpass av det hela):

3 km 3:50 min/km

1 km 3:45 min/km

0,5 km 3:40 min/km

0,5 km 3:32 min/km

Därefter 1 km nedjogg i 5:00 min/km. Totalt 8 km. Jag körde lite lutning här och där under passet men inte mycket. Men ändå blev jag riktigt trött. Hade glömt att det kan vara jobbigt att kuta på band – man har ju liksom inget val, bara att pinna på! Det lilla passet var en skön påminnelse om det faktiskt går att få till effektiva fartpass på bandet när tiden är knapp och mörkret har fallit (jag tycker som sagt det är svårt att spring riktigt fort i mörker). Det sämsta med band är dock att man inte kan spotta medan man springer. Jag fick öppna dörren för att få lite luft när jag var klar.

Måndag Därefter skulle alla barnen springa de med. Nu måste jag sova och imorgon bitti skiter jag i vågskvalpet. jag sätter klockan på regn istället. God natt.

Kommentarer

19 kommentarer

Post a comment
 1. Pernilla #
  oktober 14, 2013

  Jag blir full i fniss när jag läser din skojiga blogg!! Du skriver underbart roligt!!

  • oktober 15, 2013

   Nu blev jag glad! Tack!

 2. Mia #
  oktober 14, 2013

  Tack för din inspierande blogg! Kokos är nyttigt och frysta bär är inte farliga när man är hepA-vaccinerad..som ni säkert är som varit i Mexico.

  • oktober 15, 2013

   Ah just det! Bra, tack!

 3. oktober 14, 2013

  Alltså Uma är ju för cool. Och lyx med eget löpband!

  • oktober 15, 2013

   Ja löpbandet är världens bästa grej!

 4. Eva #
  oktober 15, 2013

  Kör på kokos! Det är ju gott! Allt som är gott behöver kroppen (säger hon som överdoserar äpplejuice).
  Blåa bågar – fräckt!
  Eget löpband – vilken lyx! Har varit inne på att skaffa det flera gånger. Faktiskt puffade maken för det ganska mycket förra året (undrar fortfarande varför). Vad har du för nåt? Vi kollade på ett som hade en bra motor och klarade högre farter och låg på ca 20.000 kr.

  • Annelie #
   oktober 15, 2013

   säger som Mia kokos är nyttigt och Hep. A behöver du knappast oroa dig för då du rimligtvis borde vara vaccinerad!

   Tänkte fråga var du hittat de coola tightsen men läste att det var långkallingar 😉 snygga som tusan!

   • oktober 15, 2013

    Bra att ni kan så mycket!
    Jo men de är faktiskt tights men känna lite som långkalsingar. De kommer från Gina Tricot, köpte dem förra året. Kolla om de har ngt liknande i år!

  • oktober 15, 2013

   Haha! Skönt att vi alla har våra laster…
   Bandet låg runt det. Gick på samma sak, just bra motor som pallar hög fart samt lutning. Hoppas på riktigt jädra skitväder i vinter så jag får mycket användning av det!

 5. Love #
  oktober 15, 2013

  Kan tipsa om att jag var matförgiftad ungefär varannan vecka i somras innan jag insåg att det berodde på de frysta körsbären från WIllys. Inte varit matförgiftad sedan jag slutade äta dem. Så kan finnas fler anledningar att koka bär än hepatit.

  • oktober 15, 2013

   Aha, då kanske jag får koka vidare… Eller så är jag immun mot sånt med tre barn…

   • Love #
    oktober 15, 2013

    Mm tror min Willys har haft problem med sina frysar med (allt i dem ser alltid omfryst ut..) så det kan vara ett lokalt problem. Har du klarat dig hittills så är det nog ingen fara. 🙂

 6. oktober 15, 2013

  Sportprodukter ger helt klart en speciell aura. Paketen säger: jag är sportig, jag är hård, jag är GULD! Fast den är inte ekologisk, det hade varit ännu finare 😉

  • oktober 15, 2013

   Attans! Såklart det skulle varit eko… snart är jag också där Fredric!

 7. oktober 15, 2013

  Som vanligt, alltid kul att läsa och inspireras. Fortsätt så och jag släpper inte heller på bromsen! (:

  • oktober 15, 2013

   Detsamma Andreas! Denna vecka är galen så jag har haft så lite tid att läsa bloggar men måste kika in hos dig. Du har alltid något nytt tokigt och roligt inlägg!

 8. Gabriel #
  oktober 17, 2013

  Nä dra på trissor!! Eget löpband hemma, det måste vara höjden av vardagslyx. Själv funderar man på hur man ska lösa vintern. Bosön? Svindyrt kort på Sats? Billigare kort på Friskis (men där har dom få och sopiga löpband)?

  Najs att bara traska ut i garaget när det är -25. Stort grattis!

 9. Linda #
  oktober 20, 2013

  Vart har du köpt ditt löpband, vilket märke är det och hur mkt fick du punga ut med? Vi har funderat i flera år men aldrig kommit till skott…
  När jag ändå håller på med utfrågningen så kan jag passa på att fråga vilket märke du har på din glassmaskin och hur mkt glass det blir per omgång?
  I övrigt så är det samma klass på dig och din blogg som vanligt; hög:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS