Info

Onsdag En helt vanlig höstmorgon. Fast alltför höstigt är det inte för det går fortfarande att springa i t-shirt. För säkerhets skull körde jag även armvärmare och det var bra för det var rätt blåsigt. Jag och cyklister på cykelbanan in mot stan. Tänk att så gott som alla som cyklar numera har fullfjädrade cykelkläder. Tights och små dräkter. Dock såg jag en kille i prydliga svarta byxor och svart rock som cyklade på ”gammeldags” vis. En ovanlig och därmed uppskattad syn!

Onsdag Totalt 10 km. Numera försöker jag vara Bror Duktig och stretcha ordentligt efter mina löppass. Det är ju bra men gaah, det tar tid! Minst tio minuter får jag lägga till men såklart slarvar jag när tiden inte finns någonstans. Men på morgonen gör den det. En av de bästa övningarna som min naprapat tipsade om, och faktiskt även en bloggläsare, är denna när man sätter ena benet framför det andra och sedan lägger all ”vikt” på det onda benet, och hänger inåt på det. Känns som den gör susen! Och ja, denna bild är lite spännig och jag vill omedelbart tillägga att min mage bara stundtals ser musklig ut. Som t ex när jag spänner den för kung och fosterland i ett tacksamt ljus. Oftast ser den ut som en vanliga mage som haft tre barn i sig. Jaja.

Onsdag Förresten så börjar omklädningsrummet på jobbet mer och mer bli mitt andra hem. Fler och fler saker samlar jag på mig i mitt skåp. Så mycket att jag nu fått skapa flera olika necessärer med grejer. En med bara parfymer i, snart har jag inga kvar hemma!

Onsdag Några timmar senare, på lunchen, bytte jag om från svart…

Onsdag … till svart.

Onsdag Nu var det dags för lunchtröskel. Motvilligt joggade jag ner mot Karlberg. De där sista minuterna innan man vet att det ska bli jobbigt, alltid samma känsla; liksom ångest blandat med nyfikenhet. Dessutom kände jag mig rätt seg efter flera kvällar med sent jobb och för lite sömn. Pga knä och höft har spänsthoppen legat nere ett tag men nu var det dags att testa igen. Så jag hoppade runt där framför slottet och roade säkert ett antal militärer på väg ut på lunch. Sen över till andra sidan, lite stretch (mest för att fördröja skiten lite till) och sen iväg! Ahh, vad är det här? Springa fort? Näää? Borde jag verkligen göra det här? Är det inte bättre att bara få jogga runt såhär nära inpå ett marathon? Nix! Sprätte förbi barnvagnar och hundägare och skrämde slag på folk med hörlurar. Vände framme vid Stadshuset och så tillbaka. 2 kilometer kvar, en kilometer och piiip! Klar. Titt på klockan. Jahapp. Kroppen uppenbarligen inte helt redo för fart än, långsammare än vanligt, men med tanke på att Berlin bara är tio dagar bort så var det ok som en inkörsport till verkligheten. Det är konstigt det där med fart. Både igår och idag blev jag lite piggare av fartpassen, fast det tar emot innan. Jogg tillbaka till jobbet. Totalt 10,5 km.

För övrigt så har jag senaste veckorna kommit igång lite mer med magstyrkan.

Onsdag Jag är lite periodare vad gäller den biten. Förr var jag jätteduktig men numera kommer den ofta i kläm när det är mycket annat. Inte alltid man är sugen på att dra fram bollen klockan elva på kvällen. Vi får se hur länge jag orkar hålla fanan uppe, men det gäller att påminna sig själv om att det är bättre att köra lite mage än ingen alls. Så nu har jag flyttat ner min  jätteboll till nedervåningen för på så vis har jag den närmare till hands när det dyker upp en maglucka. Nu: knärehab!

Och just det. En sak som gör mig alldeles lycklig är när man ska äta rödbetor och kommer ihåg det där perfekta sättet att skala dem på. Ni vet att man stoppar in händerna i ett par plastpåsar eller diskhandskar och bara rullar runt rödbetorna så att skalet dras av. Ibland glömmer man det och står där och skalar med kniv och gaffel. Gott är det hur som helst och fullt av nitrat som ju sägs höja prestationsförmågan och förbättra muskeluppbyggnaden.

Onsdag Punkt slut.

Kommentarer

6 kommentarer

Post a comment
 1. Stefan #
  oktober 9, 2013

  Har du vikten på främre ellet bakre benet, har aldrig sett den där stretch övningen tidigare?

  • oktober 9, 2013

   Det bakre. Det knä/höft du har ont i ska alltså vara det bakre och som du hänger på med hela vikten. Då stretchar du muskeln ordentligt.

   • Stefan #
    oktober 9, 2013

    Provar:-)

 2. oktober 10, 2013

  Samma burkar uppe på skåpet men annat skåpsinnehåll och annat på stolen – typ finn fem fel jämfört med vanlighetsbilden efter Berlin 😉

  • oktober 10, 2013

   Haha, du har koll!

 3. NIKE #
  oktober 10, 2013

  Tack för tipps ! Prövas direkt idag.
  Koffein direkt efter tippset, en riktig femetta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS