Info

Söndag Denna söndag började lugnt och fridfullt. Vaknade nästan för utsövd klockan åtta! Hoppade upp ur sängen. Upp för att ta hand om kvarlevorna efter gårdagens middag. Till frukost blev det DN, yoghurt, mackor och de här fina blommorna som vi fick igår. Därefter var jag söndagsduktig och körde magstyrka. Katterna tittade så uppfordrande på mig att jag blev tvungen att gå och hämta alla rehabprylar också.

Söndag Jaja, bara att spänna fast de små vikterna på vristen och köra igång.

Söndag Till detta lyssnade jag på denna underbara låt med underbara Jarvis Cocker och Pulp.  Så fruktansvärt passande till en söndagmorgon. Jag skulle ge mycket för att få springa en sväng med Jarvis. Jaha, sen var det flott för vi var bjudna på brunch inne i stan. Oerhört trevligt. Där blev det dessutom lite löparsnack vilket alltid är intressant. Tyvärr handlade det delvis om att vara skadad och jag tänkte på det sen när vi åkte hem, att den empatin jag kan känna med löpare som är skadade, ja den är nästan inte normal. Lever in mig fullständigt och vet exakt vilken frustration det är. När vi kom hem blev det spring!

Söndag Jag hade sån längtan efter skogen idag. Det var längesen jag kände så. Jag sprang till Koltorp och starten för Lidingöloppet. Där var Lidingöloppsfesten över för längesen, men det är precis så jag gillar det bäst.

Söndag Planen var att springa de två första milen. Det var en fantastisk känsla att springa där idag! Förr kutade jag jämt mina långpass här men nu var det ett bra tag sen. Blev så glad över att vara tillbaka och glad över att känna någorlunda styrka i backarna, trots att jag bara malt asfalt på sistone. Såhär så det i alla fall ut på de två första milen idag, tänkte att det kan vara lite kul för alla er som sprang Lidingöloppet, för själv minns jag ju knappt något från de lopp jag springer. Voilà!

SöndagSöndagSöndagSöndagSöndagSöndagSöndag Totalt 24 km. Sen joggade jag hemåt alldeles lycklig. Efter duschen blev det kaffe och tortyrrulle. Älskar när man kan slå ihop två flugor i en smäll!

Söndag I övrigt så funderar jag på nästa fokus. Stockholm Marathon är självklart men kanske vore det kul med ett marathon på vägen. Å andra sidan kanske inte knät är redo att växla upp på ett tag än. Jag får se. Klurar vidare lite till och ska snacka med Pekka i veckan. Avslutar med en bild från Berlin som jag faktiskt köpte. Det jag gillar med den är att det ser ut som att jag spurtar om killarna, haha!

Söndag Och javisst var jag tvungen att kolla vad nr 7960 kom in på för tid: 3:06:46. Yeay! (Förlåt).

Kommentarer

28 kommentarer

Post a comment
 1. oktober 6, 2013

  Hahaha, igenkänningsfaktor på det där med att kolla nummerlapp och tiden…*asgarv* Bilden på katterna på mattan är ju också fantastiskt lite, ”Nå, ska vi köra eller…”. Tack för Lidingöbilderna, känner faktiskt igen ett par av vyerna men lite surrealistiskt att se Koltorp så där folktomt!

  • oktober 7, 2013

   Haha, ja man kan ju inte låta bli! Det lustiga med Lidingöloppet är ju att för mig är det alltid sådär tomt. Har bara varit nere vid Grönsta och upplevt folkvimlet när själva loppet är. Själva banan kan jag knappt se framför mig helt packad av folk!

 2. Stefan #
  oktober 6, 2013

  Jag får väl krypa till korset och köpa en sån där tortyrrulle, du verkar ju ha nytta av din:-)

  • oktober 7, 2013

   Ja gör det! Den är bra! Har även beställt en hårdare variant som heter Rumble Roller. Kolla in den.

 3. Stefan #
  oktober 6, 2013

  Och ja, det var lite mer folk förra veckan på Koltorp. Idag var jag helt allena på min skogstur, kontraster!

 4. oktober 6, 2013

  Tack för fint och spännande bildrep. Skoj med lidingöloppsbananbilderna. Från start grupp 10 som jag testade fanns det mkt att se ut med banan. Nu är vi tillbaka i höstvirvlet och snart kommer första frosten. Foamrollern ser brutalut. Är den giftig?

  • oktober 7, 2013

   Haha, ja den är lite smågiftig om man hänger hårt på den. Jag tycker verkligen det hjälper att köra foam roller. Jag har dock beställt en Rumble Roller som nog är snäppet värre…

   • oktober 8, 2013

    Rumble roller du är hårdkokt. Den har jag kikat på. Återkom med en analys då du hinner.;)

   • oktober 8, 2013

    Haha, är inte så hårdkokt, den är ju bara beställd än så länge, hehe.

   • oktober 21, 2013

    Har du hunnit testa rumble roller?

   • oktober 25, 2013

    Japp! Den är oerhört effektiv och jag är väldigt nöjd. Jag gillar dock att även ha en lite ”snällare” variant att variera med. Känns inte som att den svarta rumble rollern är det första man ger sig på. Blå kan vara bra att börja med.

   • november 1, 2013

    Tack. Tror du den funkar mot ömande benhinna?

   • november 3, 2013

    Hmm, jo det kan jag tänka mig att den gör. Fast det låter ont!

   • november 4, 2013

    Bra tid på året för skador, men frustrerande att åka på, efter 5 skadefria år i spåret. Är du hel?

 5. Gabriel #
  oktober 6, 2013

  Mötte dig 2 ggr idag, först vid Trasthagen, sen vid Kyrkviken :-). Du har fått till en fin spänst i steget som du inte hade när jag såg dig ute för nåt år sedan. Det är kanske alla spänsthopp och backträning som gjort det? Man borde köra mer sånt…. 🙂

  • oktober 7, 2013

   Ah haha, det var du! Jag anade det! Men bra, nu vet jag hur du ser ut, vi lär ju mötas igen om man säger så. Men så trevligt att höra att jag fått lite spänst i steget. Tycker själv att ju mer man springer, desto bättre steg kommer naturligt. Men inte varje dag. Ibland är det noll spänst… I alla fall så såg du själv pigg och spänstig ut, gissar du mår bättre nu. Vi ses!

   • Gabriel #
    oktober 8, 2013

    Ja tack, nu mår jag fint igen, så nu blir det en mörsarvecka. Visst är det så att ju mer man springer, desto mer effektiv och ekonomisk blir man. Åkesons krönika ang löpskolning för ett tag sedan var rätt kul (om än provocerande), att väldigt många idag joggar runt och ”sparkar sig själv i arslet” istället för att springa mycket och varierat. Men just backe, spänsthopp och sånt är nog riktigt bra grejer för farten. Vi ses!

   • oktober 8, 2013

    Ja jag läste den! Helt otroligt rolig och helt min melodi. Vi ses och kör hårt!

 6. Linda L #
  oktober 6, 2013

  Vilken härlig kraftfull bild! Bra ”framåtdriv” eller vad det nu kan heta (i motsats till folk som heel-strikear och ”stoppar upp” sitt flyt. Typ). Och de där katterna – oemotståndliga!

  • Linda L #
   oktober 7, 2013

   Är det förresten en mopsstaty jag tycker mig se i vardagsrummet?

   • oktober 7, 2013

    Jajamensan! Hittade den är jag var på inspelning i Budapest och släpade med den hela vägen till Stockholm. Får man ingen riktig hund så är det ett bra substitut…

  • oktober 7, 2013

   Ja, katterna! De är underbara!

   • Linda L #
    oktober 7, 2013

    Har också ett hundsubstitut i vardagsrummet. Tänker att maken vänjer sig så mycket vid den att han inte märker när jag byter ut den mot en riktig. Förutom att det kanske kommer lite nästäppa då. Men det kan jag ju skylla på att det är så dålig luft i innerstan… fast det känns som min plan haltar lite där.. hmm…

   • oktober 8, 2013

    Värt ett försök!

 7. oktober 7, 2013

  Mitt i vintern är det väl ont om europeiska vårmaror utan du får väl vänta till våren i så fall men då blir det ju ganska nära Stockholm, t ex Barcelona eller Paris. I år går det ett marathon i Valencia i mitten av november, jag vet att flera löpare från FK Studenterna, Frida Lundén, Patrick Engström t ex ska springa den.

  • oktober 7, 2013

   Aha, bra tips, Staffan! Dock känns mitten november lite för tidigt för mig. Jag får se. Kanske bidar jag min tid till Stockholm, beror lite på knät känner jag.

 8. NIKE #
  oktober 7, 2013

  Härlig bild – men det är inte bara bilden som är härlig detta är verkligheten – du kör om dom hela bunten!!!
  Kram Karin

  ps gärna lite tipps om knä övningar – har ett knä som inte riktigt vill hänga med!

  • oktober 7, 2013

   Jag ska se om jag någon dag kan samla ihop lite tips, är själv lite nybörjare på detta område! Och tack söta kära Karin för snälla ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS