Info

Tisdag Då var allt som vanlig igen. Nja, inte riktigt i och med att jag inte får springa på precis som vanligt. Lite lugnt måste kroppen och huvudet få ha det. Särskilt i och med problemet med knät, i för sig har knät varit förvånansvärt tyst efter maran. Det kanske gillade att kuta 42 km asfalt i bra temo? Imorse var det nollgradigt när jag tittade på termometern. Bara att dra på sig jättevantarna och behålla dem på i sisådär sex, sju månader. Men annars ska jag inte klaga. Den här tiden på året, i kombination med att ha fått springa ett helt fantastiskt lopp, det är fina grejer det. Jag sprang in mot jobbet. På Lidingöbron hade exakt 100 cyklister trampat in mot stan. Ah, det var så underbart att bara få springa. Utan någon stress eller plan eller mål, utan bara just springa.

Tisdag Fin morgon i stan. Den här skulpturen hade blivit påklädd av Unga Feminister. Säkert skönt i och med att det var rätt kallt ute.

Tisdag Själv fick jag en kaffe.

Tisdag Sen drog jag till omklädningsrummet och när jag öppnade dörren så blev jag helt överväldigad av vanligheten.  Av det där helt vanliga omklädningsrummet. Av den helt vanliga gamla högen med handdukar. Av det vanliga morgonspringet. Oh, vad jag gillar just allt det ändå. Kolla bara vilken underbar vanlighet:

Tisdag  I allt där vanliga lyssnade jag på en vanlig gammal favorit: Pulp!

Tisdag Annars kan jag uppmärksamma er alla på en sak som är lätt att missa. Just nu är nämligen det perfekta fönstret för oss som gillar västar. Västen är annars ett plagg som är rätt kasst. Antingen är det för varmt ute, så man går och svettas om ryggen. Eller så är det för kallt, och man går och fryser om armarna. Men just nu är det alltså perfekt, och tro mig när jag säger att vi endast har dagar på oss! Kanske bara timmar! För plötsligt slängs det där västfönstret igen och så är det vinterjacka som gäller. Så passa på nu, fram med alla västar. Jag spatserade själv runt i en väst idag och var väldigt nöjd.

Tisdag Ok. Det var allt. Fasiken vad sugen jag är på att springa lite mer. Men jag får vänta. Till imorgon. Hej.

Kommentarer

29 kommentarer

Post a comment
 1. oktober 1, 2013

  Grattis i efterskott, du coola snabba människa! Lika roligt att läsa dina inlägg om Berlin som att läsa om ert omklädningsrum på jobbet! Älskar blandningen och atmosfären.
  Kom just hem från Paris och känner också att det är rätt ok att torka av diskbänken på jobbet och ge mina djur sin mat. Och köra sin vanliga runda 🙂
  Ha det bäst! Du är grym!

  • oktober 2, 2013

   Tack Nilla! Du är alltid så snäll. Härligt med Paris, blev det någon springtur?

   • oktober 2, 2013

    Två av tre mornar fick jag dottern med mig längs Canal Saint-Martin! Det finns hopp! Så himla mysigt att få sällskap när man ändå har den där semesterkänslan i sig 🙂

   • oktober 2, 2013

    HÄRLIGT!

 2. Linda L #
  oktober 1, 2013

  Inga vilodagar alls? Du e ju tokig! 🙂 Vad blir nästa lopp? NY?

  • oktober 2, 2013

   Jag springer lugnt och fint, var inte orolig! Får se vad som händer härnäst. Stockholm 2014 är en självklarhet men kanske något längs vägen. NY är för tätt inpå.

 3. oktober 2, 2013

  Som marathonlöpare gör du bäst i att uppskatta vardagen och alla ”vanliga” löpmil då antalet tävlingar per år inte är så många. Jag vet ju att du är smart nog att låta kroppen hämta hem lite men jag kan inte låta bli att påpeka hur viktigt det är 🙂

  Ja, nu är Berlin avklarat och nu ska det bli spännande att se vad mängdraketen från Spårvägen och snabbaste svenska på Berlin marathon tar sikte på härnäst när du njutit av den här framgången, blir det fortsatt satsning mot SM och Stockholm marathon 2014 eller blir fokus på någon annan stor mara, Paris i vår, Barcelona? London? New York nästa höst?? Tycker också du ska höra med Adidas om de inte är intresserade av att sponsra Sveriges snabbaste dam i Berlin, ja menar du får ju rätt mycket exponering i bloggen, du sliter väl Adios som jag sliter strumpor?

  • oktober 2, 2013

   Hej Staffan! Haha, du är rolig du! Mängdraketen, det gillar jag, kan jag ha det på visitkortet tro? Jorå, SM blir det såklart. Hemmaplan är för roligt för att låta bli! Hur känner du med maran nästa år? Men jag klurar på lite andra lopp också. Dock gillar jag just Berlin, också det där att man kan jämföra sin tid mot tidigare år, det är kul. Men jag får se. London måste jag springa någon gång för jag älskar den stan. NY är jag galet nog inte så sugen på. Jag är hellre där på vanligt vis och shoppar och går på museum och kör vanlig träning i Central Park. I alla fall just nu. Paris vore kul… Ojoj, det finns så mycket! Men som du säger, kör man marathon så blir det inte så många lopp per år. Inte om återhämtning och uppladdning ska bli optimalt.
   Hehe, jorå. Adios slits som strumpor. Dyrt blir det! Vet i sjutton om Adidas är sugna på att spronsra dock…
   Hoppas allt bra annars! Hur känns kroppen?

   • Gabriel #
    oktober 2, 2013

    Dubai Tove, Dubai! Oj vad fort du skulle kunna springa där i slutet av Januari. Banan är om möjligt ännu snabbare än Berlin. Det enda som kan strula är vind och värme, men de senaste åren har det varit fina förhållanden. Starten går tidigt på morgonen så det blir sällan överdrivet varmt p g a det. Hyfsat billigt och enkelt att ta sig dit också med Norwegian t ex.

   • oktober 2, 2013

    Hej Gabriel! Ah, Dubai! Ja det hade varit grymt. Är riktigt sugen på ett till marathon innan Stockholm men ska fundera lite. Gillar också tanken på att ”bara” träna och nöta. Får se hur det blir men bra om det inte behöver bli alltför dyrt såklart. Ska du springa någon till mara här snart eller blir det Stockhom 2014?

   • oktober 2, 2013

    Tack kroppen har känts bra hela tiden, framsida lår var slitna efter alla utförslöpor men jag har sprungit ett par pass, cyklat och promenerat och idag på lunchmilen kändes det bra igen. Jo, jag är sugen på en mara 2014, skrev ett inlägg om det idag på bloggen men också på att förbättra mig på milen. Vill väl som vanligt lite av varje, vilket inte är optimalt. Anmälde mig faktiskt idag till Berlin-”lotteriet” eller vad det är, föranmälan med chans att vinna, så får vi se vad som händer om jag får en plats och om jag springer, annars blir det nog Stockholm igen i vår, vore ju skoj att stå bredvid dig i samma fålla och sen se dig försvinna bort 🙂

    Tove Langseth Mängdraket och världsbästa springsmåbarnsmorsan alla kategorier, jodå, jag ser visitkortet framför mig 🙂 Och säg inte att Adidas är ointresserade av att sponsra, har du frågat?

   • oktober 2, 2013

    Du är allt bra snäll du. Jag läste precis ditt braiga inlägg efter att jag frågat så nu är jag uppdaterad på din kropp och ditt huvud, tack! Det låter som det blir ett Stockholm 2014 för din del, det vore kul att ses där på startlinjen och haha, det är inte så lätt att springa ifrån dig!
    Nää, har inte frågat Adidas. Jag bara kutar på!

   • Gabriel #
    oktober 2, 2013

    Jo, det är kanske bra att ta det lite lugnt med marorna, så man inte blir mentalt less. 2 per år räcker nog gott. Jag ska springa Frankfurt nu om några veckor, blir spännande, men just nu har jag bakterieinfektion i halsen och kan bara lusjogga. Fick avbryta Lidingöloppet i lördags med feber och yrsel, så det är inget vidare. Vi får se hur det går. Småbarn, höst, kallt = inge bra 😦

   • oktober 3, 2013

    Nej din stackare! Usch, det låter inte alls bra där med Lidingöloppet, tur att du avbröt. Men kanske lika bra det kom nu så du hinner friskna till till Frankfurt i alla fall. Just det där är så stressande när man har ett stort lopp som väntar. Tanken på att all träning skulle vara ”förgäves” gör mig tokig. Men som sagt, du hinner krya på dig och så far du fram som en raket i Frankfurt. Hoppas du på någon viss tid?

   • Gabriel #
    oktober 4, 2013

    Ja det är lite frustrerande, minst sagt! Nu äter jag antibiotika så förhoppningsvis är jag helt pigg till söndag. Kan jag få till en bra mängdvecka nästa vecka och sedan några bra hårda, långa pass veckan efter så ska det nog kunna bli OK i Frankfurt. Ang tid, ja jag hade ju tidsmål på min första mara i Stockholm i våras, men det blev lite pannkaka med genomklappning och kramp och jag trillade in på 3:20:09. Nu är målet att se till att springa bekvämt första halvan och sedan se vad som händer. Mer att springa på känsla än på klocka. Det blir kanske lättare sagt än gjort…. 🙂

   • oktober 4, 2013

    Det låter som en riktigt bra plan! Bättre att spara krafterna till andra halvan. Ska bli kul att se hur det går för dig och nu håller jag tummarna för att du får till några bra veckor innan det smäller. Krya på dig nu!

   • Gabriel #
    oktober 6, 2013

    Tack Tove!

 4. anette #
  oktober 2, 2013

  instämmer i vad Staffan skriver, klart att adidas ska sponsra dig!

 5. Ida #
  oktober 2, 2013

  Du verkar ha så himla cool klädstil! Ja, hela du är ju cool så inte så konstigt!

 6. Magnus #
  oktober 2, 2013

  Svårt det där med återhämtning, Tove. Men jag tänker att om man springer närmare 20 mil i veckan och regelbundna långpass runt 40 km så behöver man ganska mycket mindre tid för återhämtning än vad vi vanliga motionärer behöver. Eller hur resonerar du?

  • oktober 2, 2013

   Jag resonerar som så att min kropp förmodligen inte vill köra alltför långa och tuffa pass just nu. Men generellt så tror jag att jag har rätt bra återhämtning. Dagen efter ett 40-milapass känner jag mig så gott som alltid precis som vanligt och nu efter Berlin mår kroppen oförskämt bra. Men jag vet ju att knät smågnäller så jag får vara lite aktsam nu. Tar det lite lugnare denna vecka och sen får jag se hur det känns.
   Hur mår du annars? Har du pausat bloggen lite?

   • Magnus #
    oktober 3, 2013

    Oops, sorry om jag vilseledde. Det här är en annan Magnus än den Magnus N jag tror du syftar på. Inte för att det spelar nån roll men alltid bra att undvika missförstånd… Imponerande ändå att du känner dieselmotor vanligt dagen efter ett 40-MILapass. 😉

   • oktober 3, 2013

    Ah, jag förstår! En annan Magnus! Haha, kanske inte en dieselmotor men ändå skönt att kroppen är med på noterna och inte är helt förstörd och totalt urlakad. Men som sagt, farten tar jag det lugnt med ett tag till. Särskilt med tanke på knät.

 7. Magnus #
  oktober 3, 2013

  Eh, sorry ”dig som vanligt” blev ”dieselmotor” , men det kanske också stämmer?!? 😉

  • oktober 3, 2013

   Haha, jag som tyckte dieselmotor var kul.

 8. MarieV #
  oktober 3, 2013

  Åh himmel, nu drabbades jag av akut väst-stress! Tack för tipset! Det är för övrigt även dags för väst när man springer också.

  • oktober 3, 2013

   Så sant! Fram med västarna! NUUUU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS