Info

Torsdag Upp i mörkret för en sista mil på svensk mark. En lugn mil.

Torsdag Har jobbat sent så gott som varje kväll den här veckan, men trots detta kände jag mig pigg imorse. Jag tror det är tävlingsvibben som börjar vakna till liv så smått för herregud, nu längtar jag! Kan det inte vara söndag snart, åtminstone på lördag så kan det väl ändå vara söndag? Så länge fick jag i alla fall njuta av den här fina milen där det om ett par dagar kommer trampa fram tusentals människor. En liten favoritutsikt jag har är precis här.

Torsdag Men riktigt så långt når inte Lidingöloppslöparna, de svänger av ca en halv kilometer tidigare.

Torsdag Totalt 10 km. Intressant det här med färre kolhydrater, det gör mig faktiskt mindre sötsugen vilket är bra. Men jag skulle aldrig klara av sån där kost när man inte käkar det, jag älskar kolhydrater! Särskilt i gröt som jag åt när jag kom hem för då var dags att fylla på igen.

Torsdag Efter det fixade jag något slags orange hår. Tyckte det kunde vara marathonfärgen den här gången. Grått plus orange!

Torsdag Efter detta begav jag mig till naprapat-Niklas. Här, inklämt mellan ett café och en bio, håller han hus.

Torsdag Och kolla vad rejält klädd jag är! Så himla ordentlig, bara långkalsongerna som saknas.

Torsdag I alla fall så var det tredje och sista gången hos Niklas innan Berlin. Han blev väldigt uppåt när jag hoppade upp på britsen för idag var jag inte sned utan benen lika långa! Hans korrigering från förra gången hade alltså ”hållit” ända tills idag. Det var ett framsteg, förstod jag. Men så har jag ju inte sprungit så mycket de senaste dagarna heller vilket kan spela in. Därefter följde den vanliga behandlingen som känns… ja den känns väldigt mycket om man säger så. Lustigt hur olika smärta kan vara. Den här som jag nu utsätts för är liksom sådär molande, strålande – hemsk! Men ändå helt underbar för igår när jag sprang så kände jag mig så lätt, tror det har med denna tortyr att göra. Kort och gott: Niklas har gjort ett väldigt bra jobb med denna överstela kropp, så bra man kan på bara några futtiga dagar. Sen ni, sen åkte jag hem och jobbade hemifrån. Idag klarade jag bara inte av sitta i ett hav av host och nys och dessutom gick det utmärkt att vara modern och jobba via datorn.

Jag har även packat klart. I handbaggaget kommer söndagens utstyrslar ligga. Antingen kör jag geting-style, typ såhär. Gula linnet tar jag om det känns för kallt med kort.

Torsdag Eller så kör jag Spårvägen-style, även om det inte är ett måste på lopp utomlands. Samma här, långt linne om det är kyligt.

Torsdag Får se vad jag väljer. Även armvärmare är nedpackade samt ett par fula vantar som jag kan kasta iväg i farten om det är kallt vid starten. Förutom detta har en massa annat packats ner som toastbröd, snask och grönt lime-te. Och så det här joxet.

Torsdag Olle däremot, han har inte så mycket packning. Han ska ju bara vara turist och hejare. Men den här boken tyckte han passade resan.

Torsdag Nix, nu återstår en massa annat fix. Det är en del att styra upp när man ska lämna tre barn hemma (ja inte ensamma, med sin mormor och morfar, men ändå). Annars hoppas jag att vi hörs från Berlin, jag brukar kunna snoka upp lite internet. Däremot så brukar det inte alltid funka att svara på era kommentarer. Så tro inte att jag är otrevlig i så fall. Hej så länge!

Kommentarer

36 kommentarer

Post a comment
 1. Anonym #
  september 26, 2013

  Önskar dig ALL lycka till i Berlin! Hoppas ditt knä känns bättre, dvs inte känns alls. Jag håller tummar o tår för dig!
  Hälsn. ”Farmaceut-Fia”

  • september 26, 2013

   Tack snälla ”Farmaceut-Fia”! Knät är inte bra än men det ska fasiken klara 42 km!

 2. Gun #
  september 26, 2013

  Är ingen löpare alls- men har med stor glädje följt din blogg några månader. Din entusiasm för din träning är så otroligt inspirerande. Lycka till i Berlin HEJA HEJA HEJA 🙂

  • september 26, 2013

   Härligt med en ickelöpare som hänger med mig! Och tack för hejaropen!

 3. PERNILLA #
  september 26, 2013

  Lycka till Tove! kram från mig!

  • september 26, 2013

   Tack snälla kära Pernilla!

 4. Stefan #
  september 26, 2013

  Jag läser just nu den boken, gripande berättelse………

  • september 26, 2013

   Aha! Själv hinner jag aldrig läsa nuförtiden men jag lär få en rapport inom kort.

 5. september 26, 2013

  Hallå där Tovan, det verkar som att jag alltid missar dig precis innan du ska köra ett Marathon – kanske lika bra eftersom det har gått bra hittills;) Hoppas att allt är med dig i Berlin på söndag – vädret, vinden, farten, energin, glädjen, springet i benen – och att det räcker hela vägen… Stor kram och L Y C K A T I L L!

  • september 26, 2013

   Haha, ja vi missar alltid varandra men som sagt, det kanske är det som funkar? Jag jobbade hemma idag för säkerhets skull. Men du, tack för fina ord. Jag hoppas också att allt stämmer när det gäller. Nu kan jag inte mer än hålla tummarna och sätta fart. GAAAAAH!

 6. Gabriel #
  september 26, 2013

  Break a leg!

 7. september 26, 2013

  !!!llitakcyL
  Kommer tänka på dig och hålla alla tummar och tår. 🙂

 8. september 26, 2013

  Stort lycka till! Det kommer att gå toppen!

 9. Fia #
  september 26, 2013

  Stort lycka till, du är grym! Jag läser rätt många bloggar av olika slag men din är klart bäst. Trots mycket om löpning så lyckas du få in så mycket annat också. Och att du är rock’n’roll samtidigt som du är nördig är så härligt!
  Stor kram och spring på!

 10. Jennie #
  september 26, 2013

  Lycka till Tove!
  Kör så det ryker 🙂
  Håller tummarna och skickar här en stor pepp-kram!

 11. Lisen tesch #
  september 26, 2013

  Lycka till! Jag är helt säker på att det kommer gå jättebra och ser med spänning fram emot en rapport från Berlin!
  Kram /grannen

 12. Malin #
  september 27, 2013

  Lycka till och heja dig!

 13. Ann #
  september 27, 2013

  LYCKA TILL!

 14. Ellinor #
  september 27, 2013

  Ha riktigt skoj å spring snabbt som du bara kan!

 15. Maria #
  september 27, 2013

  Heja heja dig! Och välkommen till Tyskland!
  Vi ska fa kanonväder hela helgen. Fast det är morgonkallt sa ett par vantar kan nog vara bra att ha!
  Jag ska halla alla tummar och tar pa söndag.
  Go!Go!Go!

 16. september 27, 2013

  Skönt att det löst sig med knäet. Lycka till heja heja! Jättespännande att följa, ha så kul!

 17. Ullis #
  september 27, 2013

  Jag ska också ”springa” Berlin marathon eller målet blir att ta mig runt pga skador och minimal träning borde jag lämna DNS. Det kommer garanterat bli nytt PB för dig, du är fantastisk! Alles gut/Ullis

 18. MarieV #
  september 27, 2013

  Vi har ju blivit lite bortskämda med PB på den här bloggen…men liten putsning skulle väl vara kul 😉
  Jag kommer nog i vanlig ordning inte kunna vänta på din uppdatering utan gå in på loppets hemsida!
  Hoppas knät håller, och att du känner dig snabb och lätt på söndag!
  Sedan kan du få berätta om ditt upplägg när du kolhydrattömmer/laddar, lite nyfiken.

 19. Viktoria #
  september 27, 2013

  Lycka till i Berlin! Håller tummen för att knäet håller, och att allt går EXAKT som du vill under loppet. Inväntar med spänning rapporten.

 20. Ida #
  september 27, 2013

  Stort lycka till grymm Tove! Du kommer äga gatorna i Berlin 🙂

 21. september 27, 2013

  Hej Tove, jag älskar också kolhydrater alldeles för mycket för att kunna eller vilja avstå! Färsk pasta med massor av olivolja och örtkryddor, mmm.

  Jag kopplar snart ner och äter Snickers hela kvällen 🙂 och därför passar jag på att önska dig ett STORT LYCKA TILL på söndag. Jag har inte gissat någon tid den här gången och behöver och vill inte pressa dig med sådant men du har tränat fantastiskt bra ända sedan maran i Stockholm, du har både mängden och farten och jag både hoppas och tror att du kan se fram emot både en fin dag och ett jättefint resultat på maran!!! Ser fram emot att läsa om loppet så småningom, Rock on! Kram Staffan

 22. september 27, 2013

  Ja kolhydrater är farligt för de som är sockerkänsliga-beroende och en inkörsport för andra slags problem och addictions. För dessa människor kan faktiskt LCHF vara ett av alternativen. Lycka till i Berlin. Där blir det ROCK! Där blir det nROLL! Där blir det RUNNING!

 23. Louise #
  september 27, 2013

  Hej Tove! OK, första kommentaren från en flitig besökare. Du skapar min absoluta favorit blogg och jag önskar dig ett riktigt stort LYCKA TILL i Berlin. Instämmen med vad så många sagt förut: när det är mörkt, lite trist, något grämer mej och jag egentligen vill sikta på horisontalläge på golvet med barnen runt om kring, då tänker jag att ”Tove, hon springer ju oavsett. Ut med mig själv!” Inspirerad av dig har jag även börjat transportlöpa när resten av familjen tar bilen mot samma slutdestination t ex middag hos goda vänner.

  Jag såg en sak och tänkte på rock n´roll och dig. Johan & Nystöm har låtit Salon Betong göra kaffekoppar. Motivet: mexikansk döskalle!
  http://johanochnystrom.se/produkter/carnivales/

  Skulle vara kul med ett nytt gästinlägg äv Olle!

  Hälsningar från Louise i Stuvsta

 24. S #
  september 27, 2013

  Lycka till! Jag gillar verkligen din blogg och ditt lite nördiga springande. Det inspirerar mig som bara är en småjoggande nybörjare.

 25. Anonym #
  september 27, 2013

  Lycka till Tove!!!
  Kram
  Philippa

 26. NIKE #
  september 27, 2013

  Ge oss ditt startnr Tove så vi kan följa dig på färden!
  DU ÄR BÄST !! hur det än går – men det kommer var ditt livs lopp!
  Kramar Karin

 27. Astrid #
  september 27, 2013

  Alltså är säkert ditt största fan. Hejar på dig massor och du borde vara stolt när du ställer dig på startlinjen i Berlin för det är så otroligt häftigt hur mycket tid och energi du lägger på din löpning, du är så redo att kuta snabbt. Keep on rocking säger jag bara!

 28. september 27, 2013

  Bästa Tove. Kruta på nu så mkt det går. Hoppas du hinner njuta av den tuffa stan som har så mkt skoj att bjuda på. Jag röstar på att du tar geting-looken. Rock on D

 29. Saga #
  september 27, 2013

  Ja, ta getinglooken!! Den ser grym ut! Och spring så fort du bara kan! Jag hejar jättemycket på dig!

 30. Mia #
  september 28, 2013

  Hej Tove stort lycka till i Berlin och jag har en fråga också.
  När du far ut och springer på morgonen gör du det då på fastande mage eller äter du något litet innan och sen frukost när du kommer tillbaka??:)

 31. Therese #
  september 29, 2013

  Hallå, härligt att det gick så
  bra i Berlin. Nu till frågan, vart hittar jag din reflexjacka? Kram Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS