Info

Ahh! Att vakna och ha sovit bra. Finns inget bättre när man innan dess upplevt motsatsen. Huvudet inte längre tungt och sinnet lite lättare. Idag var det dags för kolhydrattömning så min frukost såg ut såhär:

Onsdag Kände mig brittisk! Vad gäller kolhydrattömningen så testade jag en lightversion av detta inför förra årets Berlin Marathon samt Stockholm i år, och tyckte det kändes bra. Tror säkert det hade känts lika bra utan det hela men jag kan gilla att ha lite procedurer såhär innan det är dags. Och jag vet, jag vet! Det råder en massa åsikter om detta och många hävdar att det bara är motionärerna som håller på med sånt här trams nuförtiden. Jag skiter i vilket. Att tro att det bara finns ett recept som passar alla, ja det är som att tro att en jeansmodell skulle passa hela världen. Så. Jag åt min brittiska frukost och var nöjd och glad. Såg att det var kallt ute så jag tog på mig mössa och vantar när jag skulle gå.

Onsdag De där fårskinnstumvantarna och ullmössan var på gränsen till överkurs, inte ens dagisfröknarna hade så rejält på sig! Men bättre att vara på säkra sidan nu. På förmiddagen tryckte jag i mig lite nötter istället för den sedvanliga bananen. Pecannötter!

Onsdag Och sen hade jag möten. Det sista mötet innan lunch drog ut på tiden så jag blev försenad ner i omklädningsrummet. Fick byta om i tokfart, bara ren tur att tightsen inte hamnade bakochfram. Hann knäppa en bild medan jag startade igång klockan och drog på mig vantarna.

Onsdag Med andan i halsen sprang jag ner till vattnet. Insåg att det var sista gången innan maran som jag skulle kuta här.

Onsdag Älskar de där grejerna innan man ska springa ett lopp, som man håller på! Det sista av det och det sista av det… ja, så håller jag på ända tills det smäller! Men än smäller det inte, några dagar kvar. Efter uppjoggen så körde jag ett kort tempopass bestående av 2×4 km. Benen var glada, tycker jag. Och jag blev glad för plötsligt var det en tjej ropade ”Heja Tove!” när jag sprang längs vattnet. Blev lite paff och hann bara vinka lite menlöst tillbaka. Så jag säger tack nu istället: TACK! Det fick det hela att kännas lite som ett lopp! En minuts vila.

Onsdag Sen var det bara att springa vidare de sista 4 kilometrarna. Ganska bra att jag hade bråttom i och med att det ändå skulle gå lite fort, men annars hatar jag känslan av att stressa när jag springer. Totalt 12 km. Bra pass där benen sprang på i racetempo. Vinden åt ena hållet kunde jag dock varit utan. Fast vem vet, det kanske blir orkan på söndag. Rent allmänt är jag dålig på att acceptera vädret. Det känns ju så jädra nesligt att vind ska sätta käppar i hjulet! Å anda sidan är det oproffsigt att tänka att det inte spelar någon roll. Bättre att väga in det och inte gå ut för hårt. Vi får se. Håller på att planera loppet i mitt huvud litegrann, ja så mycket jag hinner för än så länge har jag så mycket på jobbet. Får fokusera helt på loppet när jag sätter mig på planet till Berlin på fredag. I alla fall. När jag hade hetsduschat och klätt på mig så fort att jag nästan hade sönder mina brallor, så tog jag hissen upp till jobbet igen. Olle hade handlat en specialbibimpap till mig. Utan ris och med ägg och massa grönsaker istället!

Onsdag Snälla Olle. Dessa sista dagar har han varit sådär extra snäll mot mig. Killat mig i håret när jag inte kan somna, hämtat mig här och där med bil så jag ska slippa åka tunnelbana, som vanligt släpat väskor åt mig, gått på föräldramöten då jag är folkskygg (läs: förkylningsrädd) och handlat lunch till mig. Vad mer kan man begära? Tur att jag är bra på att sköta glassmaskinen och kan göra glass till honom som tack. Hej då!

Kommentarer

25 kommentarer

Post a comment
 1. NIKE #
  september 25, 2013

  NU har nedräkningen börjat ordentligt ! Detta blir ditt livs lopp – du kommer njuta från steg 1 och all möda o besvär kommer ge resultat!
  Kommer tänka på dig i helgen när du joggar runt Berlins gator!
  GOD TUR och full rulle!

 2. Helena #
  september 25, 2013

  Ha ha, det var jag som ropade!! Jag springer ofta Kungsholmen runt på onsdagslunchen och brukar hålla utkik efter dig. Idag körde jag ett styrkepass med några kollegor där vid dammen. Stort lycka till på lördag – ska bli kul att följa dig!
  /Helena V

  • september 25, 2013

   Ah! Tack för hejaropet, det piggade upp! Gaah, börjar bli nervös!

 3. Bella #
  september 25, 2013

  Hellre överklädd, snygg kombo!

 4. Bella #
  september 25, 2013

  Och jag håller tummarna för dig!

  • september 25, 2013

   Åh tack igen! Håll riktigt hårt!

 5. september 25, 2013

  Åh, inte långt kvar nu! Tror det kommer bli ett grymt lopp för din del!

  Vet du när anmälan till nästa år öppnar? Hoppas på att stå på startlinjen då.

  Lycka till med uppladdningen nu!

  • september 25, 2013

   Tack Andréa! Ja nu har jag i alla fal gjort vad jag kan. Bara hoppas på en bra dag och fint väder. Den 30 spetember öppnar anmälan för 2014, kolla in här:
   http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/event/registration-2014.html
   Och du, lycka till med allt nu den sista tiden. Och hoppas ”ditt lopp” går bra. Kom ihåg att andra gången nästan alltid är lättare!

 6. MagnusN #
  september 25, 2013

  Lycka till på söndag nu! Håller alla tummar för dig.

  • september 25, 2013

   Tusen tack Magnus!

 7. Anette #
  september 25, 2013

  Å va spännande!! Det kommer gå så bra! Du är helt fantastisk!!

  • september 25, 2013

   Ahh… jag hoppas det ska gå bra! Men man vet aldrig. Men tack snälla för allt pepp!

 8. Linda-Maria #
  september 25, 2013

  Stort lycka till på söndag! Du kommer att flyga fram som en snabb men harmonisk iller! 🙂 Din löpning är otroligt inspirerande och de dagar jag drar mig för att ge mig iväg ut så brukar jag tänka på dig. Det får mig att dra på mig skorna och komma ut. Heja heja!

  • september 25, 2013

   Det där blev jag glad av att höra! Tack!
   Haha, vet i sjutton om jag kommer kuta som en iller men jag gör mitt bästa och hoppas på en riktigt bra dag. Vi hörs! Heja!

 9. september 25, 2013

  Fina mannen! Härligt att bli lite extra ompysslad ibland! De e kärlek de! ❤

  Spännande med lördagen!! Blir lite sympati-pirrig…
  Som när bästisen ligger på förlossningen o man har sympati-värkar… Haha! 😉

  Ha det bäst!!

  Jeanette

  • september 25, 2013

   SÖÖÖNDAAGEEN!!!

  • september 26, 2013

   Haha, bra med sympatinervositet! Jag börjar själv känna den… gaaah!
   Ha det så bra!

 10. G #
  september 26, 2013

  Hej TOVE. Lycka till i Berlin. Hoppas du blir nöjd med din prestation.

  • september 26, 2013

   Tack G! Jag hoppas också det! Den känslan är nämligen bäst.

 11. Annika #
  september 26, 2013

  Ser du sådär rasande fräsch ut efter ett pass? Din hy är ju perfektion. Det är….är fusk!
  Följer med spänning vad resultatet blir i Berlin. Heja!!
  Du har väl anmält till Stockholm 2014 så jag har någon att heja fram?

  • september 26, 2013

   Nej men herregud, jag ser ofta för jävlig ut. Jag ser ut som skit när jag springer, ska lägga upp en sån bild så ska du få se!
   Haha, jarå, Stockholm 2014 blir det med största sannolikhet!

 12. Pernilla #
  september 26, 2013

  Stort Lycka Till i Berlin! och än en gång, tack för den bästa mest inspirerande bloggen av alla! Du skriver på ett så roligt och mysigt sätt!
  Och tack vare dig har jag lyckats trappa upp mina mil per vecka. Riktigt peppad blir man!!

  • september 26, 2013

   Tack Pernilla! Vad kul att din löpning går framåt! Och vad glad jag blir att höra att du gillar bloggen! Merci!

 13. Sara #
  september 27, 2013

  Heja Tove!
  Ok, du är min och mina kollegors idol.
  Vi bara måste veta vart kommer din grymma röda leolöparjacka och dina snygga leolöptights från?
  Kram och all lycka i helgen!
  / Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS