Info

Måndag Vaknade av vågskvalp på klockan men ute var det ingen sommar precis. Bara åtta grader när jag sprang in mot jobbet. Idag tog jag det lugnt, njöt mest av hösten. Såna här morgnar i stan alltså! Helt perfekt.

Måndag Men den här hypokondrin! Till och med när jag springer förbi folk som småhostar på gatan får jag panik. Håller andan och rusar förbi i full sprutt. Och blänger argt på dem!

Måndag Totalt 10 km. Sen blev det kaffe och The Strokes i duschen.

Måndag Värst idag var däremot att jag tvingades ta tunnelbanan en sväng. Vad jobbigt det är när man inte får springa överallt och måste gå ner i underjorden. Eller får och får. Såklart jag får springa men det vore ju dumt att landa på 17 mil samma vecka som det är marathon. Och jag dessutom har ett gnälligt knä.

Måndag Höll typ andan hela vägen och stod tryckt mot dörrarna. Dock blev jag som vanligt glad när jag klev av och såg favoritmärket på Östermalmstorg.

Måndag Varför utsatte jag mig då för tunnelbanan? Jo, för att ta mig till naprapat-Niklas. Men det var det värt. I väntrummet spanade jag in de här två:

Måndag Och sen blev det en sån där hemsk behandling igen men idag var det faktiskt inte fullt lika jobbigt. Det går åt rätt håll. Och dessutom så vet jag ju när jag ligger där, att det är bra. Efter detta hann jag med att gå till Apoteket. Jag lovar, de kunde sålt på mig exakt vad som helst där inne men det blev följande:

Måndag Den där Physiomer ska jag skölja näsan med varje kväll. ColdZyme sprayar jag vidare med och förutom att dricka juice med ingefära i kommer jag nu boosta upp med detta rör. Saken är att jag har en liten liten liten vag känsla av förkylning på gång. Jag har nyst ett par gånger så nu gäller det att mobilisera exakt allt som finns att tillgå. Även denna köpte jag hos Niklas. Inget mot förkylning men kan vara skönt att dra på knät innan jag kutar.

Måndag Ja som ni hör så är jag i mitt esse just nu vad gäller hypokondri. Det blir ju så när det närmar sig, och ännu mer när jag inte får springa så mycket som jag egentligen vill för då går huvudet igång på annat. Annars två grejer:

Måndag 1. En bra mask! Vi köpte den i Köpenhamn för 20 spän och jag tycker den är så rolig och kass på samma gång. Här är Uma i den.

Måndag 2. En tjusig ryggsäck som jag fått! Med insydda reflexer! Proffsigt! Hoppas den sitter som en smäck. Återkommer i ärendet.

Nu ska jag gå och skölja näsan och spraya munnen och massera vaderna och stretcha knät och dricka te och C-vitamin. Och ja, vi hörs!

Kommentarer

16 kommentarer

Post a comment
 1. Anonym #
  september 23, 2013

  Bra, där! Physiomer = good shit! Håller alla tummar.

 2. Ann #
  september 23, 2013

  Jag skulle nog stanna hemma från jobbet en dag, bara för säkerhets skull. Ser fram emot sista avsnittet av Berlin-följetongen som jag har följt så länge nu. Det bara måste handla om succé, inte inställt lopp pga sjukdom. Jag håller också alla tummar!

  • september 24, 2013

   Tyvärr har jag svårt att distansjobba dessa dagar. Jag får kämpa på bland hostandet på jobbet! Och tack för tummarna!

 3. september 24, 2013

  Nässkölj är bra även om det svårt att göra det med någon slags värdighet i behåll 😀 Bra mat, extra varma duschar, riktigt varma strumpor, varma kläder generellt, extra dryck gärna varm. Där är några stalltips och kanske kan du som Ann föreslår, distansjobba någon dag? Håller tummarna för både knä och frånvaro av förkylningsvirus!!!

  • september 24, 2013

   Haha, jag märkte det dvs att det var svårt att skölja näsan på ett elegant vis! Men jag kör annars på det du tipsar om: bra mat och massa varm dryck. Tyvärr lite si och så med sömnen just nu men asch, det här fixar vi!

 4. Eva #
  september 24, 2013

  Håller tummarna så hårt att du får hålla dig frisk att naglarna gör märken på mig 😛
  Även om man inte har ett viktigt lopp i faggorna så tycker jag att det är dåligt att folk vistas överallt när de är sjuka. Kanske dags att införa munskydd som på många ställen i Asien? Hehehe.
  Kram på dig!

 5. Linda L #
  september 24, 2013

  Äsch, alla som snorar och hostar är ju inte sjuka, kan ju vara allergi, astma eller annat.. själv är jag på smällen och är helt svullen i näsan så jag låter nog förkyld fast jag inte är det. Och har börjat snarka till makens stora förtret.. 🙂 Du kommer klara dig finfint fram till helgen! Tror inga baskilusker vågar ge sig på dig när det är så många som håller tummar och tår för ditt lopp! Men såklart, bra att du skyddar dig och att jobba hemma om det går är ju aldrig fel. Kanske du skulle springa lite fler maror? Så det inte blir så stor grej om du missar en… 😀 Lycka till!!!

  • september 24, 2013

   Haha, närå jag vet, alla som hostar och snörvlar är ju inte sjuka. Men vi har galet många på jobbet som haft ont i halsen och varit riktigt risiga… och alla sitter mittemot mig!
   Vad gäller fler maror så tycker jag två per år är rätt bra, kanske blir det tre något år. Egentligen springer jag ju ett marathon i veckan med tanke på mina långpass men jag gillar känslan att satsa allt på en färg och känna mig förberedd. Men visst, trist om man blir sjuk eller så men det ingår ju också. Vi får se hur jag gör, just nu känns detta upplägg proffsigt och bra. Fler halvmaror kanske det däremot blir.
   Hoppas graviditetstäppan släpper snart för dig! Vi hörs!

 6. september 24, 2013

  Ett tips kan vara att äta hela apelsiner, då får man i sig en mängd nyttigheter som man inte får i sig via ett isolerat C-vitamintillskott. Jag skalar apelsinerna med en potatisskalare (för att få bort ev. yttre spår av bekämpningsmedel) och sedan kör jag hela apelsinen med allt, dvs. hinnor, kärnor och juice med en stavmixer. Läs mer om fördelarna med att göra så i Färgkoden (Joseph, Nadeau & Underwood 2004). Obs: det är en av de mest läsvärda böckerna jag känner till inom näringslära och när man har läst den förstår man värdet av frukt och grönsaker fullt ut!

  • september 25, 2013

   Intressant, bra boktips som vanligt! Ibland när du tipsar glömmer jag att skriva upp. Kan du inte skriva en kommentar någon gång med hela boktipslistan (stretch, mat osv)? Det hade varit super!
   Det där med apelsinerna var intressant, ska testa det!

   • september 25, 2013

    Haha, nej, det får väl bli den dag jag blir tränare, startar ett företag inom löpning eller bildar en löparklubb, fast då föredrar jag säkert att arbeta steg för steg med varje utövare enskilt och fokuserat, varje person är unik! 😉

 7. Rolf #
  september 24, 2013

  Oftast två Volvos ibland en men alltid en Ferrari.
  Lycka till på färden.

  • september 25, 2013

   Haha, man tackar! Tack Rolf, håll tummarna för mig!

   • Rolf #
    september 25, 2013

    Jajamensan, det kommer att gå bra.

   • september 25, 2013

    Hoppas på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS