Info

Lördag Vaknade av Uma och inte väckarklockan och jag kan inte beskriva lugnet jag kände. Även om jag gärna sovit längre så är det stor skillnad att få vakna av sig själv, när det är ljust, och dessutom med en gosig unge bredvid sig. Som i för sig inte ville gosa så länge utan upp och äta frukost. Så det gjorde vi. Jag pressade juice för kung och fosterland, sista veckan som alla bara måste hålla sig friska. Sen fortsatte jag stöka runt i det fd arbetsrummet. När man väl börjat ta sig an ett rum går det ju omöjligt att sluta. Nu är jag i full färd med att rensa alla skåpen och herregud så mycket prylar det är. Ni ska veta att jag förr sparade alla räkningar, och då menar jag alla, varenda liten sketräkning. Nu spar jag bara de viktiga och dit hör t ex elrälningar. Ganska meningslöst kanske men ingen blir gladare än jag när (ok, jag erkänner genast, detta när händer otroligt sällan) någon vill kolla in vår elförbrukning. Jag tänker att den dagen vi säljer huset ska jag överlämna alla årens elförbrukning till de nya ägarna. För detta bara måste de ju bara vara intresserade av!? Medan jag stökade runt så njöt Ali av morgonsolen. Finns nästan inget jag älskar mer än katter i sol. Jag blir alldeles lugn av det.

Lördag Men sen! Sen var det dags för tempopass!

Lördag Jag är ju uppvuxen här på Lidingö (men jag lovar, jag bodde en massa år i stan innan jag flyttade tillbaka hit! Vet inte varför men det känns viktigt att tillägga.) och det här vädret är riktigt Lidingöloppsväder för mig. Friskt och höstigt och klart. Hoppas alla ni som ska springa nästa helg får exakt precis det här perfekta vädret. Idag hade jag för övrigt matchat lite, sörrni. Måste omedvetet blivit inspirerad av den där citronen i juicen.

Lördag Jösses så sugen jag var på att springa! Ska erkänna att den där vilodagen jag motvilligt tog igår, den gjorde nog gott. Dels fick jag ett lugn i mig. Det har varit många tuffa träningsveckor på sista tiden och jag har helt gått upp i detta. Den där storstädningen jag satte igång var bra, liksom något annat att fokusera på, som just gjorde mig lugn. Men också att benen var lite spralliga och sugna på spring, det var skönt att känna. Hoppas på just den känslan i Berlin! I alla fall så blev det uppvärmning och sen tempo in mot stan. Kom på varför jag ofta gillar att just springa in mot stan. Varje kilometer går så fort när man liksom tar sig någonstans och har riktmärken. I alla fall så var vädret underbart, men lite väl blåsigt för oss som inte kunde gömma oss bland träden i skogen. Kort paus och sen vidare på nästa block. Vände framme vid Lilla Sjötullen och sen tillbaka. Men satan! Magen spökade så jag fick springa in en kortis i skogen. Helt ok på träning men mardrömmen på tävling! I alla fall, sen var det bara att fräsa vidare. Sprang tre block på 6 km vardera. Totalt 22 km. När jag kom hem satt Ali fortfarande i solen, bara på ett annat ställe.

Lördag Det går ju inte att låta en så söt liten varelse bara sitta där och vara söt.

Lördag Efter jag varit präktig och stretchat åkte vi in till stan för jag behövde köpa ett par rehab-prylar och så vinterskor till Uma. Dags för lite spray spray. Särskilt när jag skulle vara bland massa folk.

Lördag Inne på NK så upptäckte jag en grej som kommer sticka i ögonen på löparvärlden. Stella Mc Cartney har gjort ett par långa tights med ett par små shorts ovanpå! Ja, de sitter alltså ihop. Kolla:

Lördag Det är allmänt känt i löparvärlden att det är ”fel” att springa runt så. Nu tillhör ju inte jag den (när gör man förresten det?) utan brukar springa runt just precis så ibland. Tyckte i alla fall det var kul att Stella Mc Cartney bara sket i det, ja förmodligen hade hon inte ens koll på det ens men spela roll. Jag hann även med att säga hej till en bloggläsare – oh så glad jag blev av ett hej mitt på stan! Och sen hann vi med att dra till Nero.

Lördag Där åt jag en bulle med det här gänget. Obs! Det var premiär för Olles nya glasögon! Jag tycker han är himla stilig i dem. Men själv tyckte han snarare att ”de adderar en dos drama i mitt i övrigt händelselösa ansikte.”

Lördag När vi kom hem drog jag fram rehab-prylarna som jag köpt.

Lördag Dels såna där vristvikter för att öva upp styrkan i mitt vänsterben. Ser lite mesigt ut men såhär ska jag göra.

Lördag Och sen var det alltså den här bubbliga foam-rollern som jag ska rulla runt med.

Lördag Det är ju lätt hänt att man ”råkar” att inte göra lika hårt som naprapaten men jag ska göra mitt bästa för att plåga mig, det var bra att den var sådär bubblig. Mitt mål är att inte längre vara Sveriges stelaste människa utan bara Lidingös. Så, nu ska jag rulla vidare och sen ikväll ska jag knäcka den här pavan:

Lördag Äkta fransk lemonad! Adieu.

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. september 21, 2013

  Sån där jäkla rulle har jag med…TORTYR RULLE!!!!!

  • september 21, 2013

   Ja jesus, sicken tortyr! Men skönt! Efteråt.

 2. Stefan #
  september 21, 2013

  Hej Tove,
  Har tänkt skaffa en sån rulle för höften men jag vet inte om den är bra, när naprapaten tar i gör det ont som tusan, rullen verkar lite mesig…..har du svaret?

  • september 21, 2013

   Jag vet, den ser lite mesig ut. Men! Jag måste säga att jag är nöjd än så länge. Jag har även en vanlig foam roller men denna tar bättre, tycker jag. Trixet är ju att verkligen använda sin tyngd för att få drag i det hela, inte bara mesigt rulla lite. Närå, man får trycka med hela kroppen, då känns det i mina lår i alla fall…

 3. september 22, 2013

  Rullen… Hatkärlek – väldigt effektiv, men lite Guantanamovarning.

 4. september 22, 2013

  Jag tycker det är jätteballt att ha shorts ovanpå tights, men så är jag ju udda också enligt min son 🙂 Fast om Stella också tycker det är ballt, är jag ju i gott sällskap.
  Håller tummarna för dig i den jätteballa staden Berlin! Själv ska jag till Paris den helgen och fira lilla dottern som vips fyller 25. Helt sjukt! Ska minsann få henne att jogga med mig längs Canal Saint Martin på morgonen (eller snarare förmiddagen kanske det blir)
  Hej hopp så länge!

  • september 23, 2013

   Kör vidare på tights och shorts! Udda är fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS