Info

Visste ni att solen går upp klockan 06.18 i Stockholm? Det är 16 minuter senare än förra veckan! Och ner går den kl 19.05. Det är 21 minuter tidigare än förra veckan! Jag visste det inte men såg det på SMHI idag. Och på något vis så märks de där minuterna så tydligt när det är mulet och regnigt ute. Som imorse.

Måndag Jag som tjatat om hösten, nu kom den som ett brev på posten. Men upp kom jag fast det var så mörkt och sen iväg mot jobbet, med löpardojorna på fötterna.

Måndag Den här veckan är lite lurig för jag håller på med produktionen av ett jätteroligt jobb tre dagar av veckan, vilket betyder att jag måste lägga löpningen innan eller efter jobbet. Lunchpassen går bort helt. Dessutom är det föräldramöten och grejer så det har krävts lite planering och ommöblering för att få till mina sista pass innan Berlin. Det kanske inte är det optimala upplägget men sånt är livet. Detta pusslandet klurade jag på medan jag sprang där i regnet. När jag passerade Husarviken så jag den här lilla sorgliga skon.

Måndag Var tvungen att stanna till helt kort och sätta upp den på ett staket. Sen vidare i regnet. Jag gillar regn ändå, äntligen lite drag i luften! Sommarkänslan var som bortblåst i stan.

MåndagMåndag Totalt 10 km. Höften ok men det här förbannade knät! Som det är nu känner jag mest av det inledningsvis när jag springer och så lägger det sig efter ett tag, eller jag kanske förtränger jag det. Bara hoppas att det funkar likadant när jag springer 42 km i förhoppningsvis ganska bra fart. Sen om jag får skitont i knät efteråt, ja så får det vara i så fall. Bara att härda nu. Dagens andra pass blev efter jobbet. Lyxigt nog slapp jag ryggsäcken för den åkte bil med Olle. Och det var bra för det var tempopass på schemat.

Måndag Först 4 km uppjogg bort till Gärdet.

Måndag Där nollställde jag klockan och satte igång med passet 5+5+5 km. Första femman gick riktigt bra, det regnade och var så gott som öde ute på Djurgården. Man känner sig aldrig så duktig som då! Tog en kort paus och nu hade det börjat regna desto mer.

MåndagMåndag Efter en minut på det igen och jösses, nu vräkte regnet ner! Så mycket att det var svårt att se och jag klafsade fram genom pölarna. Dessutom en irriterande buss som absolut skulle köra ut, fastän den såg mig komma galopperandes, sinkade mig med några små (men viktiga!) sekunder. Men jag höll så gott som den planerade farten ändå. Nästa paus blev här.

Måndag Sista femman gick som planerat snabbast och det var riktigt skönt att få till detta pass då lördagens tempo kändes tungt. Jag vet att det inte är så mycket mer jag kan göra för formen, men psykiskt känns det viktigt att ha några sköna pass innanför västen. Och just precis därför tänker jag sköta om knät så gott jag kan men i övrigt låta bli att tänka på det. För det stör mig och nu vill jag inte ha några störningsmoment.

Måndag Lite nedjogg på det och så landade passet på totalt 20 km. Tack för idag, slut för idag.

P.S. Idag gjorde jag apelsin- och citronjuice. Sen bara hällde jag den rätt ner i glassmaskinen och så fick den veva runt en stund. Inget annat i. Blev hur gott som helst, äkta fruktsorbet! (Och nej, jag är inte sponsrad av glassmaskinsmärket även om jag kan förstå att ni tror det.)

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. Annika #
  september 17, 2013

  Heja heja!

  Trots mina mycket kortare turer jag en ljumske som spökar. Aj. Har äntligen lyckats komma upp i milen på mina turer. 10,5 sprängde jag i fredags. Förvisso i snigelfart, men a small step for mankind a huge leap for me!

  • september 17, 2013

   Heja massor tillbaka!

 2. anette #
  september 17, 2013

  Heja dig!!!!! Som jag ska hålla tummarna!

 3. NIKE #
  september 17, 2013

  Du blomstrar i Berlin – bara inte stressa upp dig då blir det INTE kul! Du har gjort allt och mer därtill för att det blir ett kanon lopp.

  Har du prövat Voltaren kräm på knät?

  • september 17, 2013

   Det är rätt. Inte stressa upp sig. Tänka att det ska bli roligt att springa brukar vara grejen för mig. Vill inte ta Voltaren för då får man inte ha huden i solen på två veckor… och jag hoppas springa i korta shorts… tyvärr!

   • Fia #
    september 17, 2013

    Jag har aldrig hört att man måste vänta två veckor innan man vistas i solen efter att ha använt Voltaren Gel. Min åsikt är att du skall smörja in ditt knä med gelen, dels för smärtlindring, dels för dess inflammationshämmande effekt. Du har allt att vinna på att testa! I mycket sällsynta fall reagerar huden med solen, men det händer oftast hos allmänt överkänsliga personer, och det är ju inte så att du smörjer in hela kroppen… 🙂 Det är en helt annan sak om du tar Voltaren tabletter invärtes. Använd gelen (den starkare varianten 23,2 mg/g) som en kur morgon och kväll i t.ex. 4-5 dagar, så får du den bästa effekten ur den.
    P.S. Jag är farmaceut och långdistanslöpare.

   • september 18, 2013

    Hej Fia! Och åh vad bra att höra. Drog fram min Voltaren och tog på lite. Som du säger är det ju bara på en liten fläck, hoppas jag överlever solen om det blir någon! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS