Info

Söndag Det här med O´Boy är min nya grej. Dels tycker jag inte jag behöver vänta lika länge med att smälta maten när jag dricker O´Boy istället för kaffe. Ibland kan jag nämligen känna att jag får lite uppstötningar när jag druckit kaffe för nära inpå språngmarscher. Men förutom det så har jag även en plan med O´Boyen. Nämligen att köpa med mig såna där Pucko till Berlin så att jag kan sköta min frukost på hotellrummet innan jag ska springa. Pucko och vitt toastbröd får det nog bli, och kanske en banan. I alla fall skönt att slippa vara beroende av hotellets frukost, om man känner för att vara asocial och oberoende. Idag var jag hur som helst uppe tidigt igen, ja tidigt för att vara helg. Runt nio-tiden gav jag mig av hemifrån.

Söndag Då var det inte så varmt än så jag sket i att ta med mig någon dricka. Jag är så trött på att springa runt med flaskor och jox. Det hör sommaren till. Dock insåg jag rätt snart att det var just sommar idag… Ok, in mot stan. Min långa stadstur borde jag vara trött på vid det här laget och faktiskt, idag kände jag att jag var lite less på den. Men ändå gillar jag den så mycket så fram till Berlin så nöter jag vidare på den. Jag gillar just att den för mig består av fyra block. Det första är Lidingö/Gärdet, det andra är Djurgården/Gamla Stan, det tredje är Söder och det fjärde är Gamla Stan/Gärdet/Lidingö. Jag gillar det mentala att se det som fyra delar. Det var så fridfullt och vackert ute. En hel del promenixare längs Djurgårdskanalen men annars rätt öde. Min höft gnällde i början av passet men efter ett tag tänkte jag inte på den. Jag tror kroppen längtar efter lite vila men glöm det, det får vi ta efter Berlin! När jag hade sprungit runt söder och var tillbaka på Skeppsbron visade klockan 30 km, och nu var jag riktigt törstig. Jag höll farten men spejade samtidigt efter om det inte fanns någon vattenslang någonstans i stan, det borde det ju finnas… men nä. Jag kämpade på och började fantisera om allt jag skulle dricka. Trots törsten så pinnade benen på bra, lite extra bra där på slutet men det kanske var ren överlevnadsinstinkt. Desto snabbare hem, desto snabbare dricka!

Söndag Totalt 40 km. Veckan landade på drygt 19 mil. Ett till rejält långpass blir det nästa helg innan jag trappar ner inför Berlin. Men ahh, sen fick jag min efterlängtade juice och iskaffe. Tog varannan klunk.

Söndag Och sen kom jag på en smart idé, nämligen att göra yoghurtglass istället för att bara äta en tallrik yoghurt. Jag tog sån där mild naturell 3%-ig yoghurt och så hällde jag i lite honung samt kvarblivna jordgubbar.

Söndag Och medan den vevade runt där så var jag ordentlig och stretchade. Det är ju sånt man blir lite extra noggrann med när man har skavanker. Och sen hade yoghurten fått en bra konsistens och jag bedömde den som klar.

Söndag Så himla gott! Jag skulle vilja påstå att jag kär i glassmaskinen. Efter detta och lite mer mat så var det bara att duscha iskallt och cykla ner till Lidingövallen där det var Fotbollens Dag och Ruben hade matcher.

SöndagSöndag Helskotta så varmt det var att stå där bredvid planen. jag bälgade i mig vatten medan jag applåderade. I övrigt så kan jag konstatera att höften känns förvånansvärt bra efter långpasset. Mitt ena knä trilskas dock lite, det gjorde det i början av veckan för att sen helt försvinna, för att nu spöka lite igen. Som sagt, inte långt kvar till Berlin nu. Bara att kämpa på och pyssla om kroppen så gott det går så att den lyder in i det sista. Ja herrejisses, om tre veckor har jag ju kutat Berlin Marathon! Jag säger det igen: Håll mig frisk! Håll mig hel! Tack på förhand.

Kommentarer

23 kommentarer

Post a comment
 1. september 8, 2013

  Åh den där yoghurtglassen alltså. Vill ha! Så kul att följa din väg mot Berlin. Hoppas höften, knät och bacillerna håller sig i styr!

  • september 8, 2013

   Åh ,ja följ mig hela vägen och hålla tummarna STENHÅRT snälla!

 2. september 8, 2013

  Du är för jävla makalös, jag kommer att försöka följa dig ”live” via nätet när du springer i Berlin. Du är värd all framgång efter all tid som du lägger ner!

  • september 8, 2013

   Haha, nu blir jag alldeles nervös! Jag kanske gör värsta skitloppet! Men jag gillar känslan av att ha gjort vad jag kan och sen bara 1) hoppas jag får hålla mig frisk 2) hoppas jag har en bra dag 3) hoppas vädret sköter sig. Superkul att du följer mig, Andreas, och tack för pepp!

   • september 11, 2013

    Äsch, bli inte nervös. Jag följde dig halvt om halvt under maran också. Det blir nästan lite spänning för mig. Fast skillnaden är att du springer hela distansen och jag sitter vid datorn! (:

   • september 11, 2013

    Haha!

 3. en #
  september 8, 2013

  Hallå!freudian där med TRE MÅNADER.Är ju bara 3 veckor.

  • september 8, 2013

   Nu är det korrat! Tack!

 4. september 8, 2013

  Undrade just om det var du som sprang förbi mig och min sambo på söder mälarstrand. Vi lunkade i 5.30 tempo i vita t-shirts/linne. Varmt var det ja, men otroligt skönt att springa ändå. Spännande med Berlin! Ska hålla koll 🙂

  • september 8, 2013

   Ojoj, just där var jag som allra törstigast… Försöker minnas… Jag sprang om ett par minns jag men har ej koll på kläderna. Killen var rakad tror jag i alla fall, kanske var ni?! Tack för pepp!

   • Jimmie #
    september 9, 2013

    Ja det låter som att det var vi. Du trippade förbi oss och jag gissade faktiskt på att du höll ungefär 4.30 fart som jag sa till min sambo 🙂 Hur känns höften och knäet idag? Jag har själv varit ganska skadedrabbad på sistonde och mitt tips är att inte vänta för länge med att kolla upp sånt som besvärar.

   • september 9, 2013

    Haha, där ser man! Tack, håller helt med, gäller att hålla koll på kroppen! Jag har bra personer att rådfråga!

 5. Maja #
  september 9, 2013

  Hej Tove.
  Lycka till i Berlin! Du är så inspirerande. Jag har försökt springa i och drömmer om att springa marathon etc. Tyvärr kommer jag sällan längre konditionsssigt än ca 5-6 km när känslan av löparknä gör sig påmind. Jag börjar psykiskt krokna känner jag. Vill så gärna. Vilar några månader och sen på det igen. Och så samma visa. Som mest sprang jag tjejmilen men var tvungen att pausa löpträningen pga av knä. Jag njöt så mycket av ( i min värld) ha bra kondition och styrka men var tvungen att lägga ner.
  Jag har köpt en rulle och stretchar rumpan varje dag. Har gjutna fotinlägg. Men inget hjälper. Har du ngt tips? Några egna erfarenheter? Pepp?
  Kram till dig och stort lycka till.
  Maja

  • september 9, 2013

   Tusen tack Maja! Och stackars dig med knät! Tyvärr har jag själv inte haft löparknä så tyvärr har jag inga grymma råd. Men just stretch har jag läst funkar för många men det verkar du ju ha koll på. Fotinlägg verkar många också bli nöjda med. Jag lät gjuta ett par när jag hade problem med plantar fasciit men slängde dem snabbt, det kändes inte rätt för mig alls utan jag försökte istället träna upp foten på ”egen hand” successivt. Men här finns inget rätt och fel, alla hittar sin väg. Men ge inte upp Maja! Du kan ju styrketräna, bli grym på chin-ups och cykla och simma så länge? Snart ska du se att du är fit for fight (springa) igen!

   • Maja #
    september 10, 2013

    Tack för peppen! Jag kämpar på!

 6. Helena #
  september 9, 2013

  Fick nu ett ryck efter att ha läst dina senaste inlägg – Jag måste också ha en glassmaskin!!!!
  Vilken variant har du? Rekommenderar?
  /Helena V

  • september 9, 2013

   Den är dyr men den är bra: Nemox Gelatissimo Exclusive!

 7. Rolf #
  september 9, 2013

  Bild 1 Ingen reklam i Sau Paulo. Bild 2 Var är Volvobilarna? ingen reklam där.
  Knäckte koden, fiffigt Tove!

 8. jenny hellström #
  september 9, 2013

  Och tänk sen när josmaskinen får vara med i glassleken och levererar jos som blir till sorbé. Då!

  • september 9, 2013

   Detta låter underbart! Ska testa i helgen! Apelsinsorbet!

 9. jenny hellström #
  september 9, 2013

  Och då menar jag ju inte att det inte är rafflande redan nu! Kändes spännande med en kärleksaffär mellan de två maskinerna bara.

  • september 9, 2013

   Haha, du är rolig du, Jenny!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS