Info

Idag var det en vanlig morgon. Men ändå inte.

Torsdag Jag skulle nämligen få springsällskap av Fredrik som också bor på Lidingö. Han sprang Stockholm Vintermarathon på 2:34 i vintras så han är ingen duvunge precis. Det var jag som var duvungen. Vi möttes upp på gångvägen och sprang in mot stan. Det var så länge sen jag sprang med någon, att jag innan var lite orolig för om jag ens skulle klara av att koordinera spring och prat. Jag hade även förvarnat om att jag tog det lugnt på morgonen, särskilt efter gårdagens tempo. Men det gick bra! Det funkade utmärkt att prata och springa. Fredrik visade mig en ny liten Djurgårdsrutt där man först sprang inne i skogen. Här ser ni Fredrik i farten.

Torsdag Sen kom vi fram till vattnet. Ah, kolla vad fint det var:

Torsdag Lustigt. Jag har sprungit runt här i krokarna så många gånger men ändå aldrig just här. Förbi Kafé Kruthuset på Hundudden, som jag nu lärt mig att det heter. Efter Djurgårdsturen tog vi Strandvägen fram. Den här stan alltså. Vad fin den är.

Torsdag Ingen dålig start på dagen. Kul att få kuta med en snabbis och prata lite löpning. Just det gör jag annars rätt sällan, pratar löpning alltså, jag springer mest på. Vi avslutade språngmarschen på Violon Dingue. Totalt ca 15 km (Herregud, jag glömde faktiskt sätta på klockan där i början. Så går det när man snackar och springer, det funkade uppenbarligen inte att ta in ytterligare en grej.) Sen promenixade jag med min kaffe och macka till jobbet.

Torsdag Jag jobbade på och såg The Beast ännu en gång genom fönstret. Hej då Obama, flyg försiktigt.

Torsdag På eftermiddagen hade jag möte i Sundbyberg. När det var slut gick jag in på toaletten och drog på mig löparkläderna i expressfart. Jag fick skjuts av min kollega fram till Solnavägen. Där hoppade jag av. Jag gillar att bli avsläppt sådär, gärna mitt i en rondell.

Torsdag Jag sprang i riktning hemåt. Förbi Solna Kyrka och en sväng genom Hagaparken.

Torsdag Därefter en avstickare upp till det bortglömda området Bellevue som ligger inklämt mellan Brunnsviken och Roslagsvägen. Mitt huvud ville dit för det är så vackert där, som en liten oas mitt bland avgaserna. Där finns bland annat det här huset som är museum.

Torsdag Måste gå dit någon gång. Och så den här fina skylten.

Torsdag Åh vad jag hoppas den där klubben är aktiv och skickar duvor kors och tvärs över jorden. Helst med kärleksbrev eller topphemliga kodade brev i näbben. Sen var det slut på oasen. Ner till Valhallavägen och mot Lidingö.

TorsdagTorsdagTorsdag Totalt 12 km. Nu måste jag massera min ena höft som bråkat lite idag. Eller nja, snarare rumpmuskel. Något sånt vill vi inte veta av. Hej då torsdag!

Kommentarer

16 kommentarer

Post a comment
 1. september 5, 2013

  Åh vad jag längtar efter sådana där upptäckarturer! Långpass där en liksom hinner se halva stan och massa natur därtill. I vinter kanske. Eller åtminstone lagom till våren!

  • september 5, 2013

   Jag fattar att du längtar! Men snart springer du runt i stan på lätta fötter igen – och med en till gullig filur där hemma.

 2. september 5, 2013

  Att du hinner med allt. Springa, jobba, fota, leva. Wow! Imponerande!

  • september 5, 2013

   Fota gör jag i farten och leva gör man väl medan man gör det andra tänker jag… ja plus familjen såklart. Den kommer först!

 3. MagnusN #
  september 5, 2013

  Ja den där stigen vid Kaknäs upptäckte jag också nyligen, visst är den fin? Nu är den nästan ett stående inslag i lunchpassen.

  • september 5, 2013

   Jag minns att du skrivit att du sprungit ett terrängspår där, förstod att det var detta du menade imorse. Väldigt fint var det och kul med variation, även för att vanedjur som jag.

 4. Eva #
  september 6, 2013

  Visst är det kul med sällskap och vilken fin runda ni fick till!
  Ja, är det inte vaderna som knorra är det sätet, morr! Hoppas du gav ”rumpan” en rejäl duvning 😉

  • september 6, 2013

   Väldigt fin tur var det! Ja jäkla rumpa! Blir så trött men kroppen är väl på sista versen nu inför Berlin… Jaja, bara att ta fram rullen och misshandla mig själv här ikväll. Trevlig helg, Eva!

 5. Fredrik #
  september 6, 2013

  Inte illa att du hann med en idyllisk runda även på andra sidan stan! Tack för trevligt sällskap!

  • september 6, 2013

   Haha, ja jag hann med en till tur- lyx med två nya ställen på en dag. Och tack själv, mycket trevligt!

 6. september 6, 2013

  Inte konstigt att Stockholm av många anses vara Europas vackraste huvudstad!

 7. september 6, 2013

  Åh vad roligt att du sprang i Bellevue, hunden och jag skuttar runt där varje dag! Och den där brevduveskylten är verkligen fin. Det finns två små kaféer däruppe också, ett vid Eldhs ateljé och ett vid det andra huset som ligger däruppe. Och så är det en hundstrand därnere, man får ju också ha sin hund lös på hela udden. Superkul för hundarna att ruscha upp och ner för slänten! Ses där nästa gång du har vägarna förbi 🙂

  • september 6, 2013

   Där ser man, det är där ni håller till! Ja det är helt otroligt vackert där, som en vit fläck på kartan. Det måste vara hur härligt som helst för hundarna! Jag såg caféerna, måste testa någon helg. Vi hörs!

   • september 6, 2013

    Det är ju lite knäppt att jag, bara för att jag läser din blogg, tror att jag känner dig 🙂 Men ser du en mörkhårig kvinna i knasiga klädkombos med en stor hund som skriker HEJ (jag skriker, inte hunden alltså), så är det jag. Hejdå!

   • september 6, 2013

    Haha, jag ska hålla utkik! Hej hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS