Info

Även om jag ser väldigt sur ut här på bilden, så finns det inget att klaga på vad gäller vädret om morgnarna senaste tiden. Inte heller idag. Bara att ge sig ut.

Onsdag Idag kom jag iväg lite senare än vanligt och den där halvtimmen gör ganska stor skillnad: mer folk uppe och på väg till jobbet. Innan jag började kuta på morgnarna så hade jag inte kunnat föreställa mig att så pass många ändå är uppe så pass tidigt. Sen springer ju verkligen inte alla men ändå, det är ganska bra ruljans vid halv sju.

Onsdag Bakom Sophiahemmet var militärträningen igång: vuxna som pressade sig i sina små dagisvästar. Och när jag kom fram till Valhallavägen så kom jag på det: Obama! Vägarna var ju alldeles tomma. Perfekt för oss löpare. Vid Sveavägen var det ovanligt öde. Bara att springa över!

Onsdag Totalt 10 km. Innan lunchen så hände det: Vi såg Obamas bil och kortege från vårt glasshus!

Onsdag Ni ser ju sjukt dåligt men det är två små bilar där med flaggor på. I någon av dem måste Obama ha suttit. Men mäktigast var ändå de två vattenskotrarna med secret service-agenter som brände förbi i kanalen precis innan bilarna dök upp.

Onsdag Jag drömde mig bort till att det var jag som satt där i bilen… Jaja. Sen var spektaklet slut och jag gick och åt lunch som vanliga människor gör kl 12:00. Såna här vegetariska dumplings blev det.

Onsdag Efteråt lyxade Olle till det med en glass. Själv tänkte jag vara lite nyttig och inte äta glass dygnet runt, så jag köpte det här paketet istället:

Onsdag Det borde jag inte ha gjort. De var verkligen inte goda. Jag lät mig luras av att det var kokos i men vad hjälpte det när de smakade som bananbark. Jag får försöka pracka på dem på någon på jobbet.

På eftermiddagen blev jag så trött. Proppade i mig kaffe och fil för på kvällsschemat stod ett tempopass, så det gällde att hålla energin uppe. När det var dags att byta om var jag lite piggare. Lite. Jag sprang Odengatan fram och svängde höger på Valhallavägen. Uppjogg fram till Gärdesfältet var tanken och därefter sätta full fart. Tur att jag inte hade tänkte starta tempopasset redan på Valhallavägen för det hade varit omöjligt. Hela gatan var avspärrad och det var sån märklig stämning. Fullt av folk som stod och väntade med kameror i högsta hugg, men ändå alldeles tyst.

Onsdag Nästan som att jag blivit döv, så märkligt var ljudet. Efter drygt fyra kilometers uppjogg var jag framme vid Gärdet. Där var det avspärrat men jag såg att folk sprang runt på andra sidan så jag frågade en polis om det var ok att kliva under avspärrningarna och kuta på Djurgården.

Onsdag Polisen stirrade mig rakt i ögonen och sa med allvarlig röst: ”På ett villkor.” ”Ehh, ok…” svarade jag (och nu ska ni veta att jag lider av auktoritetsskräck). ”Om du lovar att springa fort!” Aha, en skämtande polis! Det gillar man. Jag förklarade att det var precis exakt det som var planen, smet under tejpen och tog ett kort där jag fortfarande ser livrädd ut.

Onsdag Sen startade jag om klockan och satte av. Idag körde jag 5+5+5 km med en minuts joggvila emellan. Det var så oerhört skönt att springa på kvällen och idag kom jag till min stora glädje ner i farterna som jag hade planerat. Skön känsla!

Onsdag Totalt 20 km. Hem till apelsin och ingefära. Tycker det hostas kors och tvärs runtomkring mig just nu så det är bara att pressa på.

Onsdag Nu: massera vaderna med den där Ormsalvan som Olle är allergisk mot. Hoppas vi slipper andnöd och ringa ambulans i och med alla avspärrningar. Hej.

Kommentarer

7 kommentarer

Post a comment
 1. september 4, 2013

  Ledsen att behöva säga det men du VAR döv. Stod där vid avspärrningarna på Valhallavägen och såg plötsligt en rygg jag kände igen och jag skrek och tjoade på dig. Dock var jag lite sen därför att – detta är konstigt – du är mycket längre när du springer, så det var inte igenkänning på direkten. SES IMORRN!

  • september 5, 2013

   Hahaha men vad sjutton, jag har en vag känsla av att jag tyckte mig höra mitt namn men tänkte att det väl bara var inbillning. Jag var så fokad på att ta mig förbi och fram! Ses snart!

 2. september 5, 2013

  Det är riktigt roligt att följa din väg till Berlin Marathon här på bloggen. Helt otroliga mängder du löpt de senaste månaderna. Jag borde veta eftersom även jag tränat så mycket jag bara hunnit och ändå inte alls kommit i närheten av dina km-mängder. 🙂 Jag skulle ha två stycken frågor åt dig som du naturligtvis själv väljer om du vill svara på eller inte. För det första, vad siktar du på för tid i Berlin och vad har du i allmänhet för fart på dina tempo- och intervallpass av den typen som du drog igår?

  • september 5, 2013

   Hej Benny! Roligt att du följer mig! Jorå, det har blivit några mil senaste tiden, haha.
   Bra frågor! Dock har jag bestämt mig för att inte redovisa mina träningstider i detalj. Ibland gör jag det, ibland inte. Det kan tyckas larvigt men på något vis gillar jag att ha det för mig själv. Men som sagt, ibland skriver jag mer i detalj.
   Berlin! Jag vet ännu inte riktigt vad gäller tid. En sak är ju vad man vill, en annan vad som är rimligt. Jag får känna in kroppen lite mer nu när det närmar sig men jag hoppas kunna kapa några minuter på mitt pb. Men jag är ödmjuk. Varje minut får man kämpa för rejält nu när man kommit ner i tid och även om Berlin anses ”lättare” än Stockholm så får vi se. Kroppen har slitit på en hel del men om jag har en bra dag och kroppen är pigg – ja då kanske! Ha det så bra!

 3. september 5, 2013

  Halloj! Var hos Pekka igår, underbar man ;). Testerna visade, precis som jag trott, att jag har bra syreupptagning och är väldigt uthållig. Men nu ska tempot upp så nu blir det spänsthopp och tröskelpass!

 4. september 5, 2013

  Haha Tove du är ju en skön lirare! In och röja med snutarna så där! Den där Pekka verkar bra…man kanske skulle ga ett sånt där test..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS