Info

Idag var så till slut dags. Att säga ajöss till mina gamla Boston och hej till ett par nya likadana.

Söndag Med dessa på fötterna var jag riktigt sugen på långpass. Jag bokstavligen studsade ut genom dörren!

Söndag Ute var det rätt kyligt och jag bytte från linne till t-shirt. Passade i för sig bra till datumet. Är det första september så är det. Sen studsade jag in mot stan. Eller ja, dojorna studsade men mina ben var rätt stumma till en början. Lördagens tempopass hade helt enkelt gjort sitt. När jag nådde Gärdet så var det fullt av folk. Eller ”tuffa vikingar” om man ska utgå från tävlingsnamnet. De hade dragit igång rökmaskiner eller något för det låg rök över hela Gärdet. Tuff musik i högtalarna och en amerikansk speaker. Folk höll på att värma upp och jag la märke till att det var väldigt mycket kompressionsmaterial, på armar, ben, vader och gudvetallt. Men det kanske är de moderna vikingarnas rustning? Själv smet jag under en avspärrning och kutade längst ut på Djurgården, till lugnet. Sen upp förbi Skansen och Gröna Lund och därefter min vanliga stadstur. Men vilken skillnad det var idag! Det var som att alla turister var som bortblåsta! På Strandvägen var det lugnt och fridfullt och likaså längs Skeppsbron. Jag har alltså inget som helst mot turister, jag älskar att de kan tänka sig åka till landet som är för kallt och för långt bort, men rent löparmässigt så var det underbart att slippa trängas i stan. Det var stundtals ganska rejält blåsigt men jag ska inte klaga, att springa på hösten är det bästa som finns. Och så skönt att slippa släpa med sig vatten! Jag kutade på i ganska normalt långpasstempo men på sista fem kilometrarna körde jag en fartökning som landade på 4:07 min/km i snitt. Det kändes bra! Totalt 41 km med nedjoggen. Veckans total landade således på så mycket som…199,5 km19,95 mil. (Gud sån irriterande siffra insåg jag när jag slog ihop alla pass – nästan så jag måste ge mig ut och kuta 500 meter till i mörkret!) När jag kom hem från löpturen så startade juicefestivalen upp. Med bara 27 dagar kvar till Berlin Marathon är det hög tid att sätta igång med apelsiner, ingefära och grejer.

Söndag Efter stretch och dusch och mat så åkte Olle och jag in till stan med det här gänget:

Söndag Ibland kan jag inte fatta att det här är mina barn. När jag ser dem såhär liksom utifrån. Är de verkligen mina, våra? Jo men de är det. Och de är utan tvekan det bästa jag har gjort. Men vart skulle vi då? Jo, på 2-årskalas i stan!

Söndag Så otroligt trevligt att få sjunga Ja må han leva, babbla och dricka kaffe efter att ha ränt runt hela stan. Och! Äta de godaste kakorna någonsin. Kolla de här 2:orna, så himla fina och så goda att jag inte kunde sluta äta av dem. Men jag tänkte som så att om jag är 38 år så borde jag få dela 38 genom 2, för det står ju på siffran. Och 38/2=19. Alltså 19 kakor till mig. Observera att det dock inte är min hand som ni ser där suddig till höger, det är faktiskt Rubens.

Söndag Efter detta eminenta 2-årskalas promenerade vi genom stan någon kilometer, dit bilen stod parkerad. Det var sådär stadssoligt och stadshärligt och det är då man plötsligt frågar sig: Varför bor vi i ett radhus? Varför bor vi i en förort? Varför bor vi inte här? Men jag är luttrad och vet att det är samma visa varje höst och vinter när stan är som bäst. Men sen kommer våren och då sitter man där nöjd i sitt lilla radhus. Förresten, tur Uma hade vattenflaska med sig när vi gick så långt (1 km). Jag undrar hur mycket vatten hon skulle behövs släpa med sig på ett 4-milapass?

Söndag Jag såg förresten ett till fint elskåp. Ett gammeldags.

Söndag Och det här huset tycker jag är flott för det har guld på sig och får mig att tro att jag är i Italien.

Söndag Tillbaka i radhuset så var det lika bra att omfamna radhus- och förortslivet så vi gjorde tacos.

Söndag Och vips var söndagen slut. Nu väntar två fortsatt ganska mastiga veckor rent löparmässigt. Lite mindre mängd men en del tuffa pass kvar innan jag börjar lätta upp. Fasiken, nu längtar jag. Efter att stå där i Berlin. Gode gud/whatever/whoever, låt mig hålla mig frisk. God natt.

Kommentarer

12 kommentarer

Post a comment
 1. september 1, 2013

  Vad roligt med det där huset med guld på, för inte så länge sen satt jag mittemot på ett café med en vän och sa precis som du, ”det där huset är väldigt fint och ser inte alls ut att ligga i Sverige utan snarare i Spanien eller Italien”. Så då är det så 🙂
  Fint med kakorna och dina fina barn och att du kutar 40 km bara sådär! Jättefint faktiskt. Och jag ääääälskar hösten och den härliga luften. Aaaaa!

  • september 1, 2013

   Men åh, se där, samma tanke! Ja du, de där kakorna gick inte av för hackor och barnen, ja jag hål!er med dig till 1000%, haha. Hoppas du mår bra!

 2. Helena #
  september 1, 2013

  Tack för all inspiration! Apropå förkylningar, igår köpte min man en ny produkt på Apoteket, ColdZyme munspray. Ska tydligen reducera risken för att få en förkylning eller förkorta sjukdomsperioden i ett tidigt stadium.

  • september 1, 2013

   Tack för tipset! Denna har jag dock redan och sprayar för fullt! Och tack för bloggpepp!

 3. Fredrik #
  september 1, 2013

  Tycker de tårt och kak-kalas du är på ser så grymt goda ut, här snackar vi inte en ynka liten tårta utan här dukas det upp den ena imponerande läckerheten efter den andra! Verkligen perfekt efter ett sånt långpass när det ofta inte finns någon som helst botten i magen.
  På tal om imponerande så är dina veckomängder verkligen det, 20 mil är riktigt mycket! Vad skönt att kroppen håller för de mängderna, jag försöker ta efter och jobba med stretch, massage och lite mer styrka i förebyggande syfte – känner annars hur stel och öm jag blir. Tack för att du inspirerar!

  • september 2, 2013

   Tack Fredrik! Så kul att du hänger med mig. Jag vet, dessa tårtkalas är överkurs! Man får vara glad att man blir bjuden, för själv hinner jag aldrig baka längre…
   Ja man får vara tacksam att kroppen pallat senaste tidens träning. Det har varit ett tufft schema och jag tror nog kroppen behöver lite vila sen. Nja, inte helvila men sån där härlig distans utan tid och krav. Stretch är bra, jag borde dock bli bättre på det men är i alla fall noga med mina vader både vad gäller stretch och massage. Ska bli kul att se hur det går för dig på Lidingöloppet, jag kan inte smälta hur snabb du är på maran!

   • Fredrik #
    september 2, 2013

    Med din utveckling tar det inte lång tid innan du är nere på de tiderna också 🙂 Ja, Lidingöloppet ska bli kul – jag har lyckats hålla en bra trend med PB varje år där så får försöka hålla den lite till. Det är ju en av fördelarna med löpning, man kan ju faktiskt fortsätta utvecklas och gå framåt även när man passerat det där 40-års strecket…

    Vore jättekul att köra ett pass ihop nån dag!

   • september 3, 2013

    Elegant att persa år efter år! Håller med dig, fantastiskt att känna att man blir äldre OCH starkare.
    Ja, vore kul att kuta ihop! Mailar!

 4. Maria #
  september 2, 2013

  Gud vad mysigt det sag ut.
  Nu vill jag ocksa ga pa kalas och äta kakor. Pa momangen.
  Synd bara att det är Mandag morgon och jag sitter fast pa jobbet.
  Inte ett endaste kalas sa langt ögat nar. Och inte ens en endaste liten kaksmula…
  Jag vet att jag sagt (eller snarare skrivit) det förut, men herre jästanes sa vackra barn du har, riktiga guld klimpar! A hon mamman gar inte av för hackor hon heller… 🙂
  Ska halla alla tummar och tar för att du lyckas halla dig frisk tills Berlin.
  Kram pa dig!
  /hon som kommer att masta aka till bageriet pa lunchen för att inhandla bakverk.

  • september 2, 2013

   Ja kakkalas är det bästa! Särskilt efter fyra mil.
   Haha, jag hålle helt med dig ang barnen, jag är jäkligt mallig över dem men det är väl alla föräldrar?
   Tack för tummarna, jag behöver dem! och hoppas du fick dig en bulle idag.

 5. september 2, 2013

  Halloj! Ska till ”din” coach i veckan och göra tester och få hjälp med upplägg. Kommer självklart inte göra mig lika snabb som du 🙂 Men det känns kul och inspirerande att få svart på vitt hur bra man är nu och hur man utvecklas!

  • september 2, 2013

   Jamen oj, se där! Lycka till med träningen och hälsa från mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS