Info

Att bli bjuden på middag och dessutom   en present av de man blir bjuden av, det hör inte till vanligheterna. Men det hände mig igår! Fick den här av boken av snälla Magnus och Annika.

Lördag Låg och  gottade mig med den innan jag somnade igår kväll. Ja den korta stunden jag kunde hålla ögonen öppna vill säga. Det fönstret är nämligen oerhört kort nuförtiden. Sen sov jag men vaknade på natten av ett galet regn mot vårt takfönster. Kunde knappt somna om, så mycket lät det. Men när jag sen vaknade igen var det lördag, sol och ledigt. Från jobbet, inte från löpningen. Ett rejält pass väntade mig. Gick upp och åt havregrynsgröt. Efter detta var jag riktigt laddad med energi, särskilt med tanke på att jag på gårdagkvällens middag klämde två hamburgare och en massa andra goda grejer. Allt fick smälta och sen var det så dags.

Lördag Uppjogg och sen tempopass. Fick två glada små tillrop längs vägen och det blir man ju alltid glad av. På Gärdet var det full sprutt med fixandet inför morgondagens Tough Viking. Jag har förstått att många gillar såna här machoprylar, själv är jag helt ointresserad av den typen av tävlingar – även om jag skrytigt måste säga att jag tror jag skulle vara ganska bra på det. Men herregud, sånt är ju väldigt lätt att säga när man sitter vid en dator och inte ska vara med imorgon. Faktiskt oerhört irriterande att säga just så. Förlåt. Vid Djurgårdskanalen var det en hel del folk som kutade intervaller. Mitt eget pass bestod av 10+20 km. Kort joggvila mellan blocken och därefter sprang jag längst ut till Djurgården för att sedan vända tillbaka mot Lidingö. Lite duggregn och mycket bra springväder idag. Kanske liiiite för mycket vind. Det hoppas jag att jag slipper i Berlin, vinden alltså. Min dröm är att vädret ska vara precis, exakt, identiskt som förra året när jag sprang: klarblå himmel, sol och till en början lite drag i kylan (loppet startar 09:00). Minns att jag tvekade om jag skulle kuta i kort linne där på morgonen men bestämde mig till slut för det och det var verkligen… perfekt. Jaja, nog om det. Jag kutade på bra idag och kände mig rätt stark, i alla fall med tanke på att denna vecka ändå kommer landa på rätt många mil. Stegrande fart på andra blocket. Om jag ska vara sträng mot mig själv så hade jag nog velat komma ner ännu lite till i fart. Men något ska jag väl ha för mig den här sista månaden innan Berlin! Totalt 33,5 km. När jag kom hem så käkade jag lunch och sen åkte vi in till stan.

Lördag Vi hade grejer att fixa. Det värsta med att skaffa något nytt är att det ofta leder det till att man måste köpa ytterligare något nytt för att det där första kräver det osv etc. Så har det blivit med glassmaskinen. En av mina favoritsmaker är nämligen hasselnöt men det här hackandet av nötter stup i kvarten tar på krafterna, så nu behövde jag alltså en ”hackare”. Vi drog till Mediamarkt och hittade denna lilla pryl:

Lördag Jag körde omedelbart igång den när jag kom hem. Och när jag stod där och såg hur nötterna blev till små bitar på nolltid kunde jag bara inte fatta hur jag kunnat leva utan den! Vi har en mixer men den är inte alls såhär bra på smågrejer som nötter men den här… ahh. Jag är så nöjd och rätt billig var den också och det var ju tur för glassmaskinen var det inte.

Lördag Men nu avslutar jag lördagen med detta:

Lördag Och vadmassage. Och film. Och godis. Hej.

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. september 1, 2013

  Det första marathonloppet i Sverige var på landsvägen mellan Södertälje och Stockholm 1898, bara två år efter Athen-OS 1896. Men det kanske inte framgår av boken som bara täcker 100 år? Och spännigt macho är inget att ha, att krypa lite under en liten taggtråd hur tramsigt löjligt är inte det?! Och det finns ju typ 200000 marathonlöpare i Sverige, men hur många av dessa vågar, och kan, gå utanför sin mjuka goa bekvämlighetszon och springa längre, springa ultra? Inte många inte.

  • september 1, 2013

   Se där. Jag har inte hunnit läsa så mycket än, kollade mest på alla bilderna.
   Det där med ultra är coolt. Dock tror jag att många ”väntar” med det av flera skäl. Dels för att man vill se hur bra man kan bli på marathondistansen men även för att man kanske känner att tiden inte finns till ännu längre långpass och så?

 2. september 1, 2013

  Har inte kommenterat på läänge… Men tro mig, jag läser alla inlägg med förväntan o är alltid lika tok-impad…!!! 🙂
  Tycker du är grym!
  Som löpare såklart, men också hur du får ihop livspusslet med jobb o familj!
  O dina sköna funderingar! 🙂

  Ha det bäst!!

  Kram J

  • september 1, 2013

   Snälla Jeanette! Tack för allt beröm! Hoppas du mår fint.

 3. Linda #
  september 1, 2013

  Har inte kikat in på hela veckan men har uppdaterat mig nu och jag säger bara; Olle, ser du hur snygg din snabba fru är i den där svarta skinnvästen?? Visst är hon värd den???

  • september 1, 2013

   Jag skickar vidare kommentaren så han inte missar den!

 4. september 1, 2013

  Du fortsätter att gnugga på, härligt!

  • september 1, 2013

   Javisst serru, här gnuggas det på! Grattis till alla dina fina lopp!

 5. september 1, 2013

  Alltid lika roligt att läsa. Inspirerande. 10 km idag. Trevlig söndag!

  • september 1, 2013

   Bra jobbat och tack snälla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS