Info

Lördag Jajamensan, i radhuset var allt som vanligt denna lördagmorgon. Kaffe och gröt men enda skillnaden idag var att jag sov lika länge som alla andra, så jag fick trevligt frukostsällskap. Lite senare var det dags för ett sånt där pass som man kan gå och ha ångest inför flera dagar innan det väl är dags. Så därför hade jag bestämt mig för att förtränga det hela in i det sista, och det funkade faktiskt bra. Men när jag stod där och pussade Ali så insåg jag plötsligt: Jävlar! Dags för rejält tempopass! 20+10 km!

Lördag På fötterna hade jag självklart nya pjucken.

Lördag Ali fick en sista puss och sen var det bara att masa sig iväg. Värmde upp längs Kyrkviken och sen upp på gångvägen som går till Ropsten. Tjong iväg! Det är psykiskt rätt utmanande att springa de här passen, i alla fall precis sådär i början när det är så långt kvar. In mot stan och förbi Värtan. Ut på Djurgården och vet i sjutton vad det var på gång men det var en massa folk med fiskespön längs hela Djurgårdskanalen. Och de där spöna stack ut hur som helst så två gånger fick jag i sista sekund hoppa över spön som stack ut på promenadvägen. Tog mig längst ut på Djurgården och vände sen tillbaka. Benen kämpade på bra, de har ju fått några rejäla pass i veckan. Jag hade även pratat med Pekka om att inte ta ut mig fullständigt den här veckan, men jag tyckte att jag kom in i ett bra och lagom tempo. Kort ståvila efter 20 km, stretchade benen lite, nollställde klockan och sen var det dags att kuta vidare. Tillbaka på Lidingö fick jag ta en kort extrasväng ut mot Hustegaholm för att slutligen stanna klockan på 10 km. Nedjogg på det så totalt blev det 33,5 km. Höll exakt samma tempo på båda blocken, 4:09 min/km, vilket kändes bra. Hem till iskaffe!

Lördag Sen hade jag tänkt att slappa lite men så blev det inte. Vi behövde nämligen fixa bänkpapper och suddigum och mat och bilen var på fotbollsträning… så det var bara att ta fram cykeln. Och eftersom vi hade bråttom så hann vi inte med att Uma, som precis lärt sig cykla, skulle cykla själv. Hon fick sitta bakpå min cykel och hon är inte precis någon bebis längre. Puuh. Tramp, tramp. Men hemvägen var ändå värst.

Lördag För under den där basilikan ligger en stor vattenmelon. Glassbaren har nämligen mottagit en vattenmelonsorbetbeställning. Tramp, tramp. Här är han förresten, vattenmelonen i egen hög person.

Lördag När vi kom hem igen var bilen tillbaka så då hoppade vi in i den och åkte på födelsedagskalas.

Lördag Min syster har fyra (!) barn och det betyder en hel del fina födelsedagar att fira. Att min syrra är världsmästare på tårtor och efterrätter gör det hela väldigt trevligt för oss firare.

LördagLördag Ojoj, bara att tacka och ta emot. Efter denna utmärkta eftermiddag drog vi hem och nu var det dags att ta itu med vattenmelonen. Kan inte med ord beskriva hur frustrerande det var att pilla ut varenda kärna ur den. Kändes mycket bra att sedan få hacka sönder den med en Global-kniv! Och senare ikväll kan i alla fall glassbaren servera vattenmelonsorbet. Klart slut från mig.

P.S. Skorna? De var sköna! Kan inte riktigt beskriva skillnaden mot mina vanliga Adios. Lika men ändå inte. Får be att återkomma när jag kutat mer.

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. Martin Andersson #
  augusti 24, 2013

  Är skorna mjukare än Adios 2? Är duktigt sugen men avskyr skor som känns som tvättsvamp.

  • augusti 25, 2013

   Jag trodde de skulle vara svampiga för sulan känns ju lite så när man trycker på den. Som sagt, har bara sprungit en gång ännu men min spontana reaktion var ändå inte svampig alls. Den har fortfarande ”stuns” som vanliga Adios men ändå lite mjukare. Svårt att förklara…

 2. Pernilla #
  augusti 24, 2013

  Fy farao vad du är flitig. Hejja dig Tove! Du inspirerar mig!

  • augusti 25, 2013

   Oh tack, och vad bra!

 3. Fredrik #
  augusti 24, 2013

  Grymt imponerade fart på så långt pass, det kommer att gå alldeles strålande i Berlin! Nu har jag också hittat en glassmaskin jag ska köpa, och det är ditt fel 🙂

  • augusti 25, 2013

   Haha! Men du kommer inte ångra dig med glassmaskinen, jag lovar! Fast som jag skrev förut: sätt inte in den i ett skåp, då kommer den damma igen. Framme hela tiden! Och du, tack för pepp! Nu tycker jag snart det får vara dags för Berlin… Känns det bra inför LL?

   • Fredrik #
    augusti 25, 2013

    Jadå, formen känns bra – körde långpass på Lidingö Ultra banan idag och där får man finfin träning i merparten av öns backar. Det är som du säger, nu handlar det bara om att hålla sig frisk. Vi får proppa glassen full med nyttigheter helt enkelt.

   • augusti 26, 2013

    Precis, ner med blåbär och allt möjligt. Idag gjorde jag yoghurtglass med bara jordgubbar och lite honung i. Det är ju bra om man känner för att vara lite hälsosam ibland. Kul att formen känns bra! Vad är ditt PB på maran, minns inte om du sa det? Såg att ju kutat på 2:34 på Vintermarathon 2012. Det är riktigt starkt!

 4. augusti 25, 2013

  Du fortsätter imponera med din flit och mängd Tove, jag har inte varit aktiv och kommenterat bloggar i sommar utan tagit ganska mycket semester från skärmen! Det ska bli spännande att följa dig fram mot Berlin nu!!

  • augusti 25, 2013

   Hej Staffan! Roligt att höra från dig! Samma här, har aldrig varit så ”off” som denna sommar. Skönt på ett vis men nu är det kul att läsa om allas lopp och planer igen. Ja, följ med mig fram till Berlin! Och jag hejar på dig till Lidingöloppet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS