Info

Tur man inte är troende. För så mycket som jag farit runt idag kan man inte ens med bästa vilja få det till att jag helgar vilodagen. Först gick jag upp och gjorde gröt.

Söndag Man ser på bilden att jag var ensam uppe för annars kan man inte hålla på att designa gröten på det här viset. Men hela gänget sov så det var bara jag, gröten och tidningen. Sen råkade Kulturen åka ner på golvet och när jag böjde mig ner för att ta upp den så var det slut på friden. Då såg jag allt det där jag förträngt hela veckan: dammtussar och veckans alla frukostar. Det var bara att dra fram dammsugaren. Sen gick jag in i tvättstugan för att hämta lite springkläder. Det skulle jag inte gjort. För då såg jag lasset som låg där inne. Jag vek och vek och vek och vek och vek och vek. Och sen sorterade jag in allt i alla garderober. Så när resten av gänget vaknade kunde jag efter allt detta hushållsarbete sannerligen ge mig av på dagens långpass med oerhört gott samvete. HEJ DÅ!

Söndag Vanliga långrundan. Jag skulle vilja påstå att allt var exakt som vanligt i stan. Vid Tallinfärjorna i Värtan var det fullt av taxibilar, bussar och folk med stora backar öl. Cirkus på Gärdet. Ok, vid Sjöhistoriska var det något DN-galej på gång men annars var Djurgården som det är mest: folk som traskade och cyklade och luktade nytvättade och parfym, några båtar i kanalen och så en hel del friskusar som sprang. Vid Nybroplan var det en massa turister som stod mitt i cykelbanan och detsamma längs Skeppsbron. Jo en sak jag kan skryta med nuförtiden: jag är fruktansvärt bra på att korsa bilvägar utan att sakta ner tempot! Far fram som en vessla. Jorå, även på Söder var allt som det brukar. Längs Stadsgårdskajen flanerade nyanlända från Finlandsbåtarna. Massa löpare längs Norra Hammarbyhamnen, folk som lyfte stockar på utegymmet vid Eriksdalsbadet, lugnt och skönt vid det lilla husvagnscafét Café Rhodos vid Årstaviken, full fart på loppisen vid Hornstulls Strand och så alla mathusvagnar som parkerat där och slogs om de hungriga. Söder Mälarstrand med sina löpare och båtar. Än en gång förbi alla turister på Skeppsbron och tillbaka längs Värtan som nu var tom på taxibilar, turister och ölbackar. En helt vanlig söndag i Stockholm. Och ett helt vanligt långpass. Totalt 40 km. La mig i skogen en stund och funderade över tillvaron.

Söndag Kolla! Mitt hår blir helt kamouflerat i gräset! Bra pass var det hur som helst. Drog hem och åt lunch och dammsög lite till och sen åkte vi en kortis in till stan för några ärenden. Uma hade gjort en karta. Tur, annars hade vi aldrig hittat.

Söndag Tillbaka hemma så… tada… gjorde jag glass! Vi har blivit ägare till en glassmaskin! Jag är lycklig som jag vet inte vad. Körde full sprutt och hann göra jordgubbsglass, hasselnötsglass och citronsorbet. Medan detta skapades gjorde jag även en av mina favoriträtter: spaghetti och köttfärssås. Åt ett rejält lass till middag.

Söndag Alla åt väldigt bra idag. Jag hotade med att glassbaren inte skulle öppna annars. Men lite senare så gjorde den det.

Söndag Vad tycker ni om myntabladen? Så jäkla proffsigt. Jaja, nu står i alla fall dessa tre burkar i kylskåpet. Helt utan tillsatser och jox. Bara massa härlig grädde och socker!

Söndag Och nu sitter jag äntligen ner en stund med golfbollar under fötterna. Helt slut. Hej.

Kommentarer

20 kommentarer

Post a comment
 1. Stefan #
  augusti 18, 2013

  40 km, det är ett långt långpass:-)

  • augusti 18, 2013

   Ja det är en bit. Sightseeing av hela stan!

 2. augusti 18, 2013

  40 km. *Skakar på huvudet*. Vilken dåre. Du kör säkert såhär om 30 år också. 😉

 3. augusti 18, 2013

  Varför sprang du inte Midnattsloppet?
  Är du för bra för det (frågar jag ärligt & vänligt, inte med ett föraktfullt fnys)?
  Mina tre barn sprang Minimil, det kändes kul att vi gjorde något SAMMA, även om jag såklart sprang efter att de somnat.

  • augusti 18, 2013

   Absolut inte för bra för det men är just nu, där jag är i min träningsfas inför Berlin, osugen på att bryta av min träning. För att ha lite krut i benen behöver man lätta upp träningen ett par dagar åtminstone. Det har jag ingen lust med. Och att bara springa för att springa, nä det kände jag inte för efter mina 22-milaveckor. Men kul att ni sprang!

 4. augusti 18, 2013

  Låter som en härlig söndag!

 5. Fredrik #
  augusti 18, 2013

  Åh, den där hasselnötsglassen ser otroligt smarrig ut! Har funderat på om inte vi behöver göra plats i skåpen för en glassmaskin också…

  • augusti 19, 2013

   Det måste ni! Men tipset är att aldrig ställa undan såna här maskiner. Då blir det aldrig av att man använder dem. Det har jag insett med vår juicemaskin, den får alltid så framme nuförtiden även om det inte är så snyggt. Kan i för sig finnas en poäng just att ställa undan glassmaskinen inser jag nu…

 6. augusti 19, 2013

  Glassmaskin…kanske nästa investering för min del? Väldigt lockande när jag ser dina bilder. Tycker nästan jag känner smaken. Mmmm.

  • augusti 19, 2013

   Glassen blir galet god! Och jag gillar att det inte är massa tillsatser och pryttlar i den.

 7. Linda L #
  augusti 19, 2013

  Vilken härlig söndag! Vår glassbunke till kitchenaiden står i frysen i väntan på att få användas, har otroligt nog inte blivit nån hemgjord glass på hela sommaren!?! Det är ju faktiskt inte klokt, måste nog köra en smet ikväll. Tack för glasstips och tack för allmän springinspiration!

  • augusti 19, 2013

   Fram med den! Som jag precis skrev till Fredrik så är ju tricket att ALDRIG ställa undan maskiner. Då glömmer man bort dem/orkar inte ta fram dem osv. Visst, inte så snyggt med massa apparater men jag skiter i det nuförtiden för annars blir det ingen juice, ingen smoothie, ingen glass…

 8. augusti 19, 2013

  Vilken härlig söndag ändå – otroligt bra jobbat! Det där med glassmaskin lät bra. Vi räknade lite på glassbudgeten en sommar och kom fram till att det var abnorma summor som gick åt till glass. För att inte tala om om man som jag har cravings på en viss sort mint/chokladglass… Ser fram emot recept när du fått till ett bra substitut! Hej du!

 9. anette #
  augusti 19, 2013

  å va härligt det ser ut! jag vill också ha en glassmaskin! Du är så himla bra!!!! Tack att du delar med dig!!!

  • augusti 19, 2013

   Men sicka fina ord! Jag tackar och tar emot!

 10. augusti 19, 2013

  Utan den där fantastiska kartan hade ni aldrig hittat…Kreativ unge 🙂

 11. augusti 23, 2013

  Det där med golfbollar under fötterna, vad går det ut på, massage?

  • augusti 23, 2013

   Hej Joacim! Ja, precis. Massage! När jag hade problem med foten så gjorde det rätt ont ibland men nu har jag blivit helt beroende av det och tycker det bara är skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS