Info

Idag blev det två pass. Efter en lugn och skön slapparmorgon (eller nää… så himla slappt var det inte. Jag var ju präktig och beställde vinterkläder till alla barnen på nätet och bäddade om i sängen.) så gav jag mig av på ett tempopass.

Lördag Varmt och grått ute. Själv såg jag ut som en kyckling. Värmde upp och sen tempo in mot stan och ut en bit på Djurgården innan jag vände om. Första blocket gick lite segare än planerat pga motvind men andra och framförallt tredje blocket gick bättre. Jag tycker ofta att det sista blocket går bäst, som att jag kommer in i tempot och andningen då. Inte mycket att säga om springet annars. Totalt 20 km med upp- och nedjogg. Jag blir oftast sugen på just tre saker medan jag springer: smoothie (allra oftast), frukt och/eller glass. Och kaffe! Fyra grejer. Idag blev det fruktstund när jag kom hem.

Lördag Lustigt det här med frukt. Innan jag började springa mycket åt jag det i princip aldrig, frukt alltså. Tvingade i mig ett äpple när den där gamla raden ”An apple a day keeps the doctor away” dök upp i skallen på mig. Men det var inget jag gillade. Något har definitivt hänt för nu får jag panik om vi inte har frukt hemma. Äter ca 3 stycken om dagen, ibland mer. Hur som, sen drog jag till centrum med en tomte. Hon behövde nya gympaskor. Riktigt nöjd blev hon.

Lördag Ett jäkla klipp i steget!

Lördag Innan middagen blev det distans för min del.

Lördag Nu sprang jag runt på ön i godan ro med musik i öronen. Man märker att Lidingöloppet närmar sig, en massa folk med vätskebälten och prylar som springer ner mot Grönsta med målmedveten blick. Själv tog jag en annan rutt.

LördagLördag Totalt 10 km. I övrigt är jag glad över tre grejer:

Lördag 1. Min nya tesil!

Lördag 2. Att det finns mandariner i affären! Och ja, de kanske kallas satsumas, nektariner eller clementiner men jag säger mandariner om ALLT.

Lördag 3. Min nya kokos-hudkräm! Snart har jag tagit mig igenom all kokos som finns i denna värld.

I övrigt så funderar jag på dessa:

Lördag Mina springskor. Tror att det snart är dags att dra fram par nya Adios och Boston ur mitt lager. Dessa par har sprungit ihop rätt många mil vid det här laget. Jag är så dålig på att komma ihåg (läs: skriva upp) när jag började använda dem så ofta tror jag det blir aningen för många mil i dojorna innan jag byter. Men jag går på känslan och tycker de börjar kännas lite väl stumma och trötta. Särskilt mina Boston som tuggat på ännu fler mil än Adiosen. Nya Adios kanske får vänta ett tag till, vill helst spara det nya paret till Berlin. Och sen i oktober kommer nya Adios Boost som jag såklart måste testa. Är aningen skeptisk då jag är rädd att de ska vara för gummiaktiga, men den som springer får se. Ok, det var allt livsviktigt jag hade att rapportera om för idag. Nu ska jag plåga magen lite. Ajöss.

Kommentarer

12 kommentarer

Post a comment
 1. Stefan #
  augusti 17, 2013

  Kul blogg du har, har inte sett den förr glor mest på Runners och Marathon.se.
  Sitter och rullar golfboll på min PF, dina ord om att inte ge upp utan att det en dag ska släppa ekar i min skalle. Nu ska jag avsluta mitt glas vin och sussa. Imorgon bitti blir det gröt sen ett par timmars långpass i skogen, ser verkligen fram emot detta:-). Kollade på Musse idag, 2.17 tror jag han fick, segraren fick 2.09 och han såg knappt trött ut, imponerande!

  • augusti 18, 2013

   Galet snabbt! GALET!

 2. augusti 17, 2013

  Vilka steg tomten hade 😀
  Inspirerande. Håller uppe min låga, som fick sig en ordentlig dust idag på terrängspår 18 km. Bästa helghälsningar!

  • augusti 18, 2013

   Hej från mig! Bra jobbat!

 3. Clara #
  augusti 18, 2013

  Vem kan egentligen hålla reda på alla olika sorters småcitrus? Inte jag i alla fall. MEN! Håll utkik efter den sort som heter mineola, alltså herregud, det är den bästa av alla. Den har liksom det bästa av mandarin och apelsin, en liten lättskalad frukt men syrlig och saftig som en apelsin. YUM!

  • augusti 18, 2013

   MINEOLA. Måste komma ihåg det. Bra tips!

 4. Karin #
  augusti 18, 2013

  Himla bra att tomten har sådant klipp i stegen så hon hinner fram till jul 😉

 5. augusti 19, 2013

  Heja tomten! En tomte i augusti är precis vad som behövs för balansens skull faktiskt 🙂 Och fin tesil! Och kokosgrejer…yeay!

  • augusti 19, 2013

   Man blir gladare av tomtar i augusti än i december!

 6. Amanda #
  augusti 20, 2013

  Jag blir alldeles glad av att se bilderna på tomten med de nya skorna!

  • augusti 21, 2013

   Ja tomten var fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS