Info

Åh. Vardagen. Jag måste ändå säga att jag gillar den skarpt. Sen att färgen i ansiktet redan börjar försvinna och man sakta men säkert börjar anta sin vanliga gröngula ton är i för sig lite trist. Men vad gäller löpningen så känns det inte alls lika galet att ge sig ut och springa när man vet att resten av gänget också snart ska gå upp. Det är betydligt svårare när familjen glatt cyklar iväg mot bad och glass… medan man ensam ska åstadkomma ett excellent tempopass på en varm landsväg. Och så luften som har kommit! Den gör mig alldeles lycklig. Nog för att jag älskar att springa runt i tunna kläder men ändå, känslan när det är lite drag i morgonluften, så man måste pinna på för att bli varm, den är bra. Men lite chock fick jag allt imorse när jag klev upp och kollade termometern: åtta grader!

Onsdag Men rutinerad som jag är låter jag mig inte luras av detta och dra på mig för mycket kläder. Även om jag för ett par sekunder övervägde långärmad tröja. Nej då, det är ändå sommar än. Augusti är sommar och sen börjar hösten. Inget att orda om. Samma sak varje år.

Onsdag Idag var det dags för ett backpass. Det var längesen och jag kände mig uppåt över att få göra något nytt. Just backar, de har jag inte sett skymten av på Gotland, i alla fall inte långa och lite brantare som man kan köra intervaller i. Bara att tacka gudarna för att det inte är Lidingöloppet jag tränat för hela sommaren. Värmde upp längs Kyrkviken.

Onsdag Väl framme vid backen körde jag en backe upp och ner som uppvärmning. Och sedan drog jag igång. Kände mig så otroligt trött igårkväll så jag var lite orolig att kroppen inte skulle vara med på noterna. Och vad skulle den säga om en backe nu helt plötsligt? Förmodligen muttrade den lite men det var inget som hördes utan det kämpades på och jag höll tempot intervallerna igenom. Men på den sista var jag trött och andades som en astmasjuk de sista metrarna.

Onsdag Nedjogg på det. Totalt 13,5 km. Sen satt jag plötsligt vid mitt skrivbord på jobbet. På tal om det så hade jag bestämt för mig att jag städade skrivbordet, som man ska, innan ledigheten. Men jag måste ha drömt för det ser redan ut som att vi är mitt in i oktober.

Onsdag I för sig ser jag nu att det mest är mina olika tesorter som stökar till det. Runt lunch hade jag terminens första presentation och efter det blev det lunch på La Neta – detta underbara ställe!

OnsdagOnsdag Efter jobbdagen var över var det dags att kuta hemåt.

Onsdag Jag hamnade mitt i ösregnet och kom på att jag hade en ny mascara som inte var vattenfast. Men vad göra? Bara att pinna på. Kroppen kändes pigg efter de två lugnare dagarna och jag fick någon slags urkraft av regnet som öste ner, så jag bestämde mig för en extratur ut på Djurgården. När jag kom fram till Djurgårdskanalen blev det plötsligt sol igen.

Onsdag Sprang runt där och sen hemåt. Vid Värtan började det regna – igen. Smått schizofrent väder. Men Värtan gillar jag bäst i regn och skitväder.

OnsdagOnsdag Totalt 18,5 km och dagens total blev 32 km. En mycket bra dag! Tack. Nu ska jag massera vaderna.

Kommentarer

14 kommentarer

Post a comment
 1. augusti 14, 2013

  Ja nu kommer ju bästa löpartiden på året. September är fantastiskt. Synd bara att det blir oktober och november så fort. Men den dagen den sorgen!

  • augusti 15, 2013

   Exakt! Och då är det ändå jul snart och mysigt så man överlever. Men hösten! Ah!

 2. augusti 15, 2013

  Haha, en nästan urdrucken mellanöl (Norrlands Guld?) på jobbet. Eller hur, omöjligt att greja alla milen annars 😉

 3. MarieV #
  augusti 15, 2013

  Åh vad jag är glad att du inte bestämt dig för att bara uppdatera en gång i veckan….än i alla fall. Jag behöver bli inspirerad oftare än så!

  • augusti 15, 2013

   Tack Marie, du är så snäll… funderar ännu lite på detta men kör på så länge!

 4. Anonym #
  augusti 15, 2013

  Håller med MarieV, jag har sagt det förr men stunden då jag sätter mig för att kolla blogg uppdateringen är en av dagens höjdpunkter, love it! Så mycket inspiration! Och det är otroligt kul att följa din träning och utveckling, och alla tips man får. Du är en grym förebild som löpare och även som mamma som får ihop allt, ja som person i största allmänhet 🙂
  /Philippa W

  • augusti 15, 2013

   Tack Philippa! Herregud vilka fina ord!

 5. Linda L #
  augusti 15, 2013

  Härligt med lite backar! Och mums, La Neta..men varför har de plasttallrikar?! Har aldrig fattat det…

  • augusti 15, 2013

   Haha, jag gillar plasttallrikarna! Det är Mexiko för mig!

 6. Stefan #
  augusti 15, 2013

  Är din plantar fachiit bra, hur lång tid tog det, vad hjälpte bäst. Jag har dragits med samma elände snart ett år och provat allt tror äntligen jag fått vändning på eländet men segt som tusan. Precis som du fick jag problem med andra benet då foten spänner sig och är stel
  ”run happy”

  • augusti 15, 2013

   Hej Stefan och ajdå, din stackare. PF tenderar ju att vara ganska långdraget – men plötsligt en dag så bara släpper det så ge inte upp! Jag testade också allt men helt ärligt så funkade nog egentligen inget av det så något konkret tips kan jag tyvärr inte ge. På slutet så började jag att massera mina vader och jag tror nog inte att det bara var det som gjorde det, men kanske att det ändå hjälpte till litegrann. Så det gör jag fortfarande varje kväll samt sitter med golfbollar som jag rullar under fötterna så ofta jag bara kan. LYCKA TILL!

   • Stefan #
    augusti 16, 2013

    Tack Tove, känns faktiskt som det är på väg att släppa men jag ska inte ropa hej än. Rullar också golfbollar och går hos naprapat en gång i veckan som kör stötvåg, tusan vad ont det gör!
    Vi trampar på, Kung Björn, Lidingöloppet, Hässelbyloppet kvar i år!

   • augusti 17, 2013

    Ja herregud, sån där stötvåg gör galet ont! Var helt genomsvettig efter mina såna behandlingar… Lycka till med alla lopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS