Info

Idag hade jag tänkt att sova länge. Som en vanlig människa gör på helgen. Och kanske extra länge just för att det är sista dagen på semestern. Men min inprogrammerade väckarklocka hade en annan plan och väckte mig vid kvart över sex. Så dumt. Jag kunde inte somna om så efter en stund smög jag upp. Funderade först på att ge mig av på dagens långpass utan frukost men kände nää, någon måtta på trälkänslan får det allt vara sista semesterdagen. Så jag gjorde kaffe och rostade mackor och läste DN med katterna som enda sällskap. Runt halv nio gjorde jag i ordning mina flaskor. Idag körde jag sportdryck för att lyxa till det.

Söndag Sen sa jag ajöss till den nyvakna familjen och drog iväg. Även idag med musik i öronen.

Söndag Första långpasset här hemma! Jag var bara tvungen att ta min vanliga stadsrunda. När jag sprang på Gotland så klurade jag lite på långpassen för jag tyckte de kändes lite tunga. Och mycket riktigt. Idag kändes det lättare. Rundan jag kutar på Gotland har så varierad terräng och även en hel del sega lutningar som man inte riktigt tänker på – och så ofta vind ovanpå det. Men det var ju bra att härdas i några veckor. I alla fall. Kändes trevligt att springa genom stan igen: Lidingö-Gärdet-Djurgården-Strandvägen-Skeppsbron-Stadsgården-Danvikstull-Norra Hammarbyhamnen-Eriksdalsbadet-Hornstulls Strand-Bergsunds Strand-Söder Mälarstrand-Skeppsbron-Strandvägen-Gärdet-hemma! Totalt 40 km i 4:37 min/km.

Söndag Kändes bra! Och det var riktigt skönt väder att springa i. Blev en sån här blåbärssmoothie när jag kom hem.

Söndag Räknade ihop veckans mil och yeeaeey, nytt mängrekord för mig denna vecka: 22,7 mil. Kollade igenom hur mina veckor sett ut mängdmässigt efter Stockholm Marathon. Såhär:

3-9 juni 15,7 mil

10-16 juni 18,6 mil

17-23 juni 19,4 mil

24-30 juni 20,5 mil

1-7 juli 10,7 mil (sjuk i tre dagar)

8-14 juli 21,3 mil

15-21 juli 21,4 mil

22-28 juli 22,1 mil

29 juli-4 augusti 22,4 mil

5-11 augusti 22,7 mil

Imorgon börjar jag jobba igen och då blir det svårt med 22-milaveckor. Men aningen lättare veckor mår nog för övrigt kroppen bara bra av efter nötandet. Jo! Efter dagens långpass var det födelsedagskalas hos mina föräldrar för min pappa har fyllt år. Gissa hur gott det här var efter 4 mil?

Söndag Fruktansvärt gott. Synd att utrymmet i magen tar slut efter ett tag. Hej då.

Kommentarer

15 kommentarer

Post a comment
 1. augusti 11, 2013

  Finns ju inget bättre än gofika efter ett rejält träningspass :-).

 2. Em #
  augusti 12, 2013

  Hej Tove! Du kanske har skrivit om detta tidigare, men jag tycker det skulle vara väldigt intressant att få veta ungefär vad och hur mycket du äter under en dag, med tanke på hur mycket du springer. Jag löper ca 18 mil per vecka och tycker det är svårt att få i sig allt som krävs för att hålla vikten, och jag skulle tacksamt motta tips och synpunkter från dig. Förstår dock om du inte har stenkoll på allt du stoppar i dig, men en ungefärlig bild…
  Också tack för en supersuperbra blogg. Största motivations- och inspirationskällan för oss löpare 🙂

  • augusti 12, 2013

   Hej Em! Jag har fått lite frågor om detta förut men saken är att jag äter väldigt vanligt. Ingen speciell kost på något vis och faktiskt inte så himlans mycket mer än tidigare. Mest att jag försöker vara noga med mellanmål! Men ibland glömmer jag. Såhär kan en vardag se ut:

   Frukost: gröt, en macka och kaffe
   Fm: Te och en banan
   Lunch: Sushi/yakiniku/wrap/annan lunch
   Em: Fil med nötter och kanske en frukt
   Kväll: Lax med sallad och ris/annan middag
   Senare: Te och två mackor, kanske lite glass

   Lycka till med springet och tack för snälla ord!
   Tove

 3. Andreas #
  augusti 12, 2013

  Tack för en mycket intressant blogg. Du verkar ha haft en rejäl utveckling under året. Har du märkt någon fartökning på dina träningspass? Vad håller du för snittempo ungefär på en 20-milsvecka? Jag försöker själv öka distansen men tycker jag blir väldigt sliten och trött trotts att jag håller lågt tempo på långpassen.

  • augusti 12, 2013

   Hallå Andreas och tack, vad kul att du gillar bloggen! Absolut, jag har märkt en tydlig fartökning på mina pass jämfört med ett år sen. Tack och lov! Tydligast är det på tröskel- och tempopassen men även att jag lättare springer fort(are) på mina långpass utan att bli så trött. Har ingen aning om mitt snittempo, det är så olika beroende på pass och jag loggar inga pass på datorn. På ett tidigt distanspass kan jag ibland hålla så låg fart som 5:20 min/km. Men kör jag distansen på em istället så kanske det ligger runt 4:35, ibland 4:50 – helt beroende på dagsform och just på distanspassen får kroppen styra ofta. På tempopassen går det fortare. Jag tycker det där med mängd verkar vara väldigt individuellt, mycket mängd verkar inte alls funka för alla men för mig gör det det, i alla fall än så länge. Men visst, man blir ju lite seg av alla mil, jag kan märka stor skillnad när jag springer ett par mil mindre någon vecka. Och just 22-milaveckor hör inte till min vardag, jag brukar ligga runt 17-19 kanske. Om kroppen är hel vill säga. Lycka till med allt, tränar du inför något speciellt lopp?

   • Andreas #
    augusti 12, 2013

    OK, tack för svar! Då har vi ungefär samma tempo fast du springer mer. Jag har själv märkt en fartökning på lopp och tempopass men har svårt att hålla något tempo alls på distanspassen emellanåt. Men det är kanske helt i sin ordning, jag ska springa vidare och se vad det ger.
    Jag tränar nu för Frankfurt marathon i höst. Mitt mål i år är att klara maran under 3 timmar vilket jag missade med en ynka minut i Stockholm 😉
    Lycka till med löpningen!

   • augusti 13, 2013

    Det fixar du i Frankfurt! Jag vet hur det känns, missade sub3 med NIO sekunder i Berlin förra året… Lycka till du med!

 4. augusti 12, 2013

  Du är en galning. Att du bara ha pannben för att springa så mycket och så fort. Häftigt med en tjej som dessutom ha förmågan att kombinera detta med härligt skrivande och inspirerande bilder!

  • augusti 13, 2013

   Haha, du är rolig du. Men ja, lite galen har man blivit. Man tappar lätt perspektivet när det är vardag att springa 20 mil i veckan… Tack för snälla ord!

 5. Fredrik #
  augusti 13, 2013

  Tove, jag är grymt imponerad av hur du har både den fysiska och mentala styrkan att driva igenom sådana mängdveckor genom hela semestern och hur du lyckas pussla in dem på ett så bra sätt i schemat att det fortfarande blir en balans med familj och semesteraktiviteter. Man ska ju inte bara orka med långpasset, sen ska man ju vara pigg nog för att orka med allt annat under dagen också vilket du verkar vara fantastisk på 🙂

  • augusti 13, 2013

   Hej Fredrik! Och tack. Trevligt att få lite uppmuntran, för visst tar det på både kropp och psyke att nöta så många mil i flera veckor. De där fem extra milen jämfört med min mer normala mängd gör rätt stor skillnad. Jo, att orka det andra måste man ju när man har familj och barn. Annars tar löpningen för stor plats. Men ibland är det svårt att få ihop allt, det blir inte mycket slöande i soffan om man säger så. och att gå ut och jobba i skogen på vår tomt på Gotland var jag inte så sugen på mellan mina pass… Hoppas det är bra med dig och att foten blivit bättre! Vi ses!

   • Fredrik #
    augusti 13, 2013

    Foten har blivit riktigt bra i sommar så nu är det full fart på mig igen 🙂 Försökte mig på att springa Stockholm Ultra häromsistens men var korkad nog att hänga med täten i alltför snabb fart i början och det straffade sig senare när jag gick helt in i väggen efter 55km. Man lär sig så länge man lever, men det var som sagt väldigt skönt att känna att kroppen håller iallafall.

   • augusti 13, 2013

    Vad kul att du är tillbaka! Oj då med Stockholm Ultra, men det är verkligen så, man lär sig något nytt för varje lopp. Vad är nästa stora mål?

   • Fredrik #
    augusti 14, 2013

    Får bli Lidingöloppet för min del, gillar verkligen det loppet och inte fel att vara på hemmaplan. Var det den helgen du skulle köra marathon igen?

   • augusti 14, 2013

    Spännande, ska hålla tummarna för dig! Japp, samma helg som Berlin fast jag kutar på söndagen. Ska bli kul! Och svettigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS