Info

Första semesterveckan till ända. Och en rejäl träningsvecka! Den landade precis på 21,3 mil. Det tog ett tag att komma in i semesterkänslan, kanske just för att jag hade med mig ett digert springprogram i väskan. Och det liksom tyngde mig lite i början. Det kändes som att löpningen tog för mycket plats, både i mitt huvud och på dagarna – och resultatet blev en tung känsla. Men allteftersom vi fått in semesterrutinerna har jag lyckats anpassa springschemat efter sommartillvaron; det gäller ju att luckorna som passar både familjen och min egen energi. Och när jag gjorde det, då blev det genast lite lättare. Och roligare!

För som alla med barn vet ju, det är ju ett helt annat pussel med träningen när man har ett litet gäng man vill hänga med så mycket som möjligt. Och sen är det det där med maten. Det känns som man handlar och lagar mat non stop på sommaren, och det tar ett tag att komma in i de rutinerna också. Men i alla fall, nu känns det som att vi landat i sommarlivet. Och jag ser fram emot träningen framåt. Eller nä, helt sant är det inte. Tuff träning är jobbig, det kommer man liksom aldrig ifrån. Och stundtals är den även ångestfylld. Men så länge man har en lätt och lite pirrig ångestfylld känsla så är allt som det ska vara! Och jag tänker att jag tar en dag i sänder. Så länge det är roligt kutar jag på enligt plan.

Veckans stora händelse är annars att jag tappat en tånagel.

Nagel Men där under fanns ju en ny liten nagel så det var inte mer med det. Har tyckt att mina fötter och naglar har varit rätt förskonade efter alla mil.

Vi har även varit på Burgsviksbibblan och jag lånade Ingmarie Nilssons bok ”Löpträning”.

Löpträning Jag gillade den! Mycket känner man ju redan till men bra förklaringar till allt och jag gillade tonen. Och ibland är det just väldigt kul att läsa om saker som man kan en del om. På tal om böcker så har jag även beställt en bok som kom här i slutet av veckan:

Köttfri måndag Jag skulle verkligen vilja bli bättre på att laga vegetariskt. Den här har massa goda recept men känns kanske aningen krånglig. Vi får se.

Men nu till löpningen. Jag har ju inte gjort veckosummeringar på det här viset tidigare men i och med att jag är nordens största vanedjur så tar jag det ändå dag för dag. Varning för bild- och textoverload! Fortsätt på egen risk!

Måndag

Måndag På måndagen sprang jag två distanspass. På morgonen genom vallmo- och sädersfält.

MåndagMåndag Totalt 16 km. Efter en varm dag på stranden var det dags för ytterligare ett distanspass.

Måndag Kroppen kändes lätt, som att jag flög fram i jämförelse med söndagspasset och jag fick både tutningar och vinkningar medan jag sprang. Förmodligen för att jag såg så glad ut. Jag sög in omgivningen, luften och la denna tur på minnet. Totalt 19 km. Måndagens total 35 km.

Tisdag

TisdagTisdag Morgonens distans är som mjölk; havet och himlen går ihop till ett så det ser ut som att båtarna flyger.

Tisdag Totalt 10 km, som balsam för benen. Vi hänger på stranden och det är sådär smärtsamt vackert.

TisdagTisdag På eftermiddagen är det dags för tröskelpass.

Tisdag Ner till havet och först lite hopp.

TisdagTisdag Sen iväg! Man känner sig alltid extra malplacé när man flåser förbi medan folk ligger och dåsar på stranden.

Tisdag Stannar en stund vid raukarna och tänker att det är märkligt att något så jobbigt kan vara så skönt efteråt. Totalt 10,5 km.

TisdagTisdag Dagens totalt landar på 20,5 km.

Onsdag

Onsdag Startar morgonen med 10 km distans. Det regnar och stranden är tom. Ja, förutom en kvinna jag sett ett par morgnar och de vanliga hundägarna.

Onsdag Efter frukost åker vi till Visby och Kneippbyn. Vi har en av årets bästa dagar. Kombinationen nöjda barn och inte alltför mycket folk är oslagbar.

OnsdagOnsdagOnsdag På eftermiddagen är det dags för tempopass även om häng och kaffe i en solstol i skuggan är lockande.

Onsdag Värmer upp och kör sedan igång med mina tre tempoblock. Hittar en bra väg som i alla fall delvis ligger i skugga och lyckas hålla tempot riktigt bra på den två första blocken. Sista blocket tappar jag ett par sekunder men hallå, semesterlägret har ju precis börjat. Totalt 20 km med upp- och nedjogg så dagens total landar på 30 km. Bäst är ändå trädgårdskonserten när jag kommer hem.

Onsdag

Torsdag

På torsdagen springer jag inte på morgonen. Det är mulet och jag ligger kvar och myser i sängen. Vi äter nybakat bröd till frukost (Obs! Ej hembakat. Tur det finns bageri nära.). Sicken semesterkänsla. Vi åker och handlar mat, köper fiskespön och lånar böcker på bibblan. På eftermiddagen ger jag mig av på ett långpass.

Torsdag Snudd på en repris av söndagens långpass: springer bort till Hoburgen som jag rundar och sen tillbaka. Fast känslan tusen gånger bättre idag. Skönt att springa lite senare på dagen. Sol och moln blandat, stundtals rejäl motvind. Totalt 36 km.

Fredag

Vaknar till distans.

Fredag Vanliga rundan längs havet.

Fredag Önskar att jag alltid kunde springa såhär vackert – vilken lyxfrukost! Totalt 9 km. På eftermiddagen blir det tröskelpass.

Fredag Idag med syrrans man Nils! Solen skiner och vi är så duktiga som drar på oss löpardojorna istället för badbrallorna.

Fredag Vi värmer upp och sätter sedan av längs havet. Nils håller riktigt bra fart och jag hamnar några meter efter. Efter ett par km tvingas jag pga magen springa in i skogen och ta en kort ”paus”! Men strax därpå är jag tillbaka, snabbare än någonsin, och springer nu om Nils som hamnar på efterkälken – men såklart lite fusk i och med min minutpaus.

Fredag Passet landar på totalt 12 km med upp- och nedjogg och dagens total blir 21 km.

Lördag

Sover så gott som åtta timmar varje natt. Tänk vad kroppen måste vara lycklig. Tanken på en lång, mörk vinter skrämmer mig såhär års. Hur ska man stå ut, orka? Jag kliver upp och smyger ut i morgonen.

Lördag Alltid havsrundan på morgonen, ljudet så skönt för öronen. Jag tar det lugnt, joggar 7 km och sparar krafterna till eftermiddagens långa tempopass. Efter frukosten cyklar vi till stranden och gräver ner varandra.

Lördag På eftermiddagen åker de andra och köpet glass. Herregud så frestande. Själv byter jag om och ger mig av på ett tempopass bestående av 10+10 km.

Lördag 14:00 och gassande sol – inte bästa upplägget för att ge sig ut på ett sånt här pass. Samma sak förra lördagen. Men inte så mycket att göra åt saken. Värmde upp 3 km och sen iväg. Första 10 km gick i 4:07 min/km. 2 minuters vila på en solig grusväg där jag önskar att jag hade haft min personlige vätskelangare med mig. Men någon sån har jag ju inte så det var bara att härda. Och sedan dags att sätta fart igen. Sista 10 km landade på 4:01 min/km. Totalt 24 km. Sprang raka vägen ner till havet och badade. Jag var så varm, det fick vattnet att kännas som Thailand. När jag kom hem tvingade jag gänget att äta mer glass. Jag var i akut behov av Razzle Dazzle.

Lördag

 

Söndag

Veckans andra långpass. Velade om jag skulle kuta på morgonen eller eftermiddagen men beslöt mig till sist för att få det gjort och därmed ha eftermiddagen fri.

Söndag Återigen bort till Hoburgen. Alla måste varit på stranden för jag mötte knappt en endaste bil. Totalt lugn och jag hittade en sån skön känsla inom mig där jag sket i klockan och bara var där i naturen. Jag kan verkligen bli naturreligiös när jag kutar, kan känna sån lust att bli ett med vägarna, ängarna, allt. Passet landade på 40 km och återigen sprang jag direkt ner till hamnen efteråt och badade på finaste stället.

Det var min första semestervecka. Både lätt och tung. Lätt för att jag får hänga med familjen med allt vad det innebär och för att jag får springa i så fantastiska omgivningar. Tung för att jag tränat en hel del. Veckan landade som sagt på 21,3 mil och jag tror det är rekord för mig. Än så länge håller kroppen. Lite småskvanker har jag känt av så t ex tog jag bort spänsthoppen på sista tröskelpasset. Men annars känns det ok, lite känningar här och där hör till vanligheterna och brukar gå över av sig själv. Huvudet håller också än men det tar mentalt att plöja så många mil, det gör det. Som sagt, en dag i sänder – annars kan allt kännas övermäktigt. Sist men inte minst: två produkter som jag tyvärr gått och förälskat mig i. Tyvärr för de var inte billiga. Först denna hand- och fotkräm:

Handkräm  Den luktar lavandel och man ska visst bli trött av den. Funkar på mig! (Hmm kan ju också vara alla mil som gör mig trött…). Och sen den här från samma märke:

Söndag En olja som jag smörjer in benen med. Och armarna. Och magen. Jag har blivit besatt av den!

Det var allt från mig. Hoppas ni alla har en fin och svettig sommar! Vi hörs om en vecka igen!

Kommentarer

35 kommentarer

Post a comment
 1. juli 14, 2013

  Denna vecka har varit jättelååååååååång när man väntat på att få läsa om din vecka 😀 Du/ni verkar ha haft en superbra vecka! Här har det varit på svalare sidan, lite regn… Hoppas du/ni får en fin vecka igen å att den går fort (åtminstone för mig 😉 ) så man snart får läsa igen om din träning 🙂 Ha det bra! Kram!

  • augusti 9, 2013

   Haha, Carola – det är ju helt fantastiskt att du gick och väntade på min vecka, man tackar!

 2. Annette #
  juli 14, 2013

  Härliga söndag och härlig läsning! Som vanligt är du inspirerande!

  • augusti 9, 2013

   Snällt sagt, tack!!

 3. Ida #
  juli 14, 2013

  Vilken vecka du haft, riktigt imponerande! Låter som du har den perfekta typen av semestern!

  • augusti 9, 2013

   Hej Ida! Det har varit en helt grym sommar! Mycket spring men även en massa glass och bad och häng. Hoppas du haft det riktigt bra!

 4. Karin #
  juli 14, 2013

  Äntligen får jag läsa dina underbara inlägg. Och förundras och beundra hur mycket och fort du springer.
  Ha en fortsatt skön semester!

  • augusti 9, 2013

   Jag blir så glad att höra att någon vill läsa! Tack. Och hoppas du haft det skönt här i sommar!

 5. juli 14, 2013

  Alla försök till vegetarisk kosthållning är värda en applåd. Det är lätt att bli vegan (även om en del böcker är alldeles för krävande) när man ser genom det hela och hittar den hållbara enkelheten. Maten är mer etisk, billigare, renare och hälsosammare. Mitt matkoncept är enkelt och gott. Det är fritt från de stora djurens kött. Även fritt från kyckling, ägg, fisk, vanligt smör, mjölk, yoghurt, kesella, keso, .. Konceptet täcker varje dags behov av kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler. Det uppfyller även rekommendationerna för måltidernas energiandel och det totala dagsbehovet av energi (kcal). Då konceptet bygger på gällande rekommendationer, vägning (gram) och matematiska beräkningar är det väldigt lätt att anpassa näringsintaget efter varje specifik persons behov. Om du besvarar inlägget via mejl får du måltidsuppläggningen komplett med alla ingredienser samt fullständiga näringsberäkningar. Sedan är det bara att börja det nya rena livet som vegan vettru 😉

  • augusti 9, 2013

   Fredric, jag hör att du är en expert! Jag önskar jag kunde bli lite bättre på vegomat men jag tror inte att jag kan släppa mjölk, ägg och fisk någonsin. Jag gillar det alldeles för mycket. Kött vill jag dock äta mindre av och har börjat så smått, få se hur det går. Jag kanske hör av mig via mail och får dina tips, det kan ju vara en massa inspiration för en gröngöling som jag. Tack!

 6. Maria #
  juli 14, 2013

  Åh vilken underbar vecka du beskriver!
  Å dina barn! Vilka små guldklimpar!!
  Håller med föregående talare… är lite som ett barn på julafton när man får läsa dina nya inlägg. Underbart JA, men väntan till nästa vecka känns jääätte lååång… 😉 Hoppas att du får lika underbara dagar framöver och kan njuta av både löpningen och familjen.
  / Maria (hon som tycker att du är toppen och längtar till egen semester)

  • augusti 9, 2013

   Hej Maria! Hoppas du också fick en skön semester till slut! Och tack för det fina berömmet, jag blir väldigt glad av detta ska du veta! Sommaren var väldans fin. Nu är den slut för min del. Tur att hösten också är härlig. Och vintern och våren… Hej så länge!

 7. Anonym #
  juli 14, 2013

  Jag har nästan precis hittat din blogg, och jag är så glad för jag blir så himla inspirerad!! Denna veckan blev det 9 mil och det var mycket för mig, men nu börjar semestern så kanske man kan skrapa ihop lite mer nu 😉 Jag känner igen mig mycket i ditt ”tänk”. Ha en fortsatt skön semester! // Pernilla från Skåne

  • augusti 9, 2013

   Hej Pernilla! 9 mil är väldans bra jobbat, bravo! Hoppas du haft en skön sommar!

 8. Linda L #
  juli 14, 2013

  Imponerande veckomängd! Ska verkligen bli kul att se hur det går för dig i Berlin! 🙂

  • augusti 9, 2013

   Ja åh, bara jag får hålla mig hel och frisk… snart börjar nojandet…

 9. juli 14, 2013

  Wow, jag är så attans impad av dig! Har ganska nyss börjat följa din blogg och den är väldigt inspirerande – tack! Jag undrar hur du tar alla fina kort när du är ute på dina löppass – har du en medföljande paparazzi?!?!?! Lycka till med kommande vecka!

  • Fia #
   juli 15, 2013

   Jag frågade samma sak, var helt insnöad på att alla tar sina bilder med sin telefon nuförtiden men hon har en riktig kamera… Med självutlösare! Bara det är imponerande att springa runt med.

   • augusti 9, 2013

    Hej Karin och Fia! Haha, bra att du svarade Fia när jag inte hade nät, tack för det. Japp, kamera med självutlösare kör jag på. Inga paparazzis så långt ögat når. Hej!

 10. juli 15, 2013

  Snygg vecka Tove! Tur man är på semester nu eller hur? Just nu skulle jag gärna byta några av mina pass mot lite kyligare klimat, för att kunna springa mer. Men så är det. En vecka till under solen och heta innan vi åker hem (då regnar det säkert….).
  Imponerande mängd. Bra jobbat. Ta hand in dig 🙂

  • augusti 9, 2013

   Hej! Hoppas du haft en bra sommar! Har ju varit utan när så har noll koll på alla bloggar, får läsa ikapp nu när jag hinner. Håller med, jag tar gärna lite kyligare väder nu. Frisk luft och fart och höst känns bra nu tycker jag. Vi hörs!

   • augusti 11, 2013

    Kul att du är tillbaka! Sommaren har varit bra, tack. Fast problem med hälsena efter att ha gått snett i trappor har försvårat träningen. Mycket cykling istället. Alldeles för mycket kanske… Hälsena fortfarande känslig så jag avvaktar lite… 😦

    Vädret här är rätt kvävande fortfarande. Fast jag föredrar det än kylan som kommer under vintern…

    Ha det gött!

   • augusti 12, 2013

    Men nej, stackars dig! Så tråkigt att vara skadad. Men försök ta det lite lugnt så ska du se att du snart är på banan igen. Håller tummarna för dig! Det är ännu långt kvar till Berlin!

 11. anette #
  juli 15, 2013

  Å va roligt att läsa!! ser underbart ut och du är grym som orkar!! Helt makalöst!

  • augusti 9, 2013

   Tack Anette! Det har varit såååå skönt. Och svettigt!

 12. juli 15, 2013

  Härligt inspirerande löparmiljöer!

  • augusti 9, 2013

   Ja Gotland är magiskt. Det blir lätt många mil när jag är där…

 13. juli 16, 2013

  Ojdå, det var verkligen en grym veckomängd! Jag antar att du är i uppbyggnadsskedet inför Berlin nu då eller har du fler maror på kommande innan dess? Själv skall jag också delta i Berlin Marathon, men har ett marathon även nästa vecka så uppbyggnaden till Berlin blir väl inte så jättelång…

  • augusti 9, 2013

   Hej Benny! Japp, uppbyggnad inför Berlin. Kul att du också ska dit! Jag måste läsa ikapp alla bloggar nu och se hur din mara här innan gick? Bra hoppas jag! Vi ses på startlinjen i september, kul det ska bli!

 14. juli 17, 2013

  Hej!
  Det är så fint att läsa din blogg! Jag tar den oftast i stora sjok, så detta upplägget passade mig fint.
  Det är bra grejer de där This Works. Hittar dem som billigast på http://www.beautybay.com, men det kanske finns andra ställen med? Anyway, jag hade deras stretcholja för magen när jag var gravid – och inte ett endaste streck. Mer än jag förväntade mig faktiskt.

  Så mycket som du springer, måste du drömma att du springer med.
  Kram på dig.

  • augusti 9, 2013

   Hej Caroline! Hoppas du mår fint! Jag måste själv läsa ikapp nu när jag är tillbaka i internetvärlden. Ja åh, jag är helt kär i This Works. Grymt med tips där de är som billigast, det kan behövas då jag är beroende av den där oljan som snart är slut. Ha det bra så länge!

 15. juli 20, 2013

  Nu sparade du inte på krutet. Många härliga och trevliga från sommar-Sverige.

  • augusti 9, 2013

   Haha, nä ingen idé att spara på något krut!

 16. juli 26, 2013

  Så fantastiskt kul att läsa 🙂 Inspirerande! Hela semestern har jag oxå kört på. Yogapass och löpning/trekkning varje dag.

  • juli 28, 2013

   Bra jobbat! Och tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS