Info

Ojoj. Jag sov som en stock i natt. Vaknade vid sju och kunde utan problem ha somnat om. Men nu var det ju så att jag ville ha långpasset avklarat till gänget kom, så jag fick gå upp och äta havregrynsgröt med banan och russin i. Sen låg jag en stund i soffan i vardagsrummet och njöt av tystnaden. Sen bäddade jag barnens sängar. Att bädda övervåningen i våningsängar kan vara bland det tråkigaste som finns. Efter ett par timmar gjorde jag mig redo. Himlen var alldeles klarblå och det skulle bli varmt, så det var bara att fylla vätskebältet. Jag stoppade även ner en energidricka. Lika bra att börja vänja magen så smått inför Berlin även om det är ett bra tag kvar dit.

SöndagSöndagSöndag Ali ville hänga med men jag försökte föklara för honom att han inte skulle palla att springa ända till Hoburgen och tillbaka.

Söndag Han verkade ha svårt att förstå så jag fick stänga in honom så jag kunde springa iväg utan kattsällskap. Sen började jag springa. Längs havet, bara några enstaka människor ute. Efter sju km sprang jag upp mot Augstens men istället för att sedan svänga ner till vattnet igen så fortsatte jag på asfaltsvägen. Jag har en riktigt bra rutt för långpassen här nere men var sugen på att testa en annan variant idag. Sprang förbi familjer som satt i godan ro i morgonsolen och läste tidning och drack kaffe medan jag harvade på. Efter en bra bit svängde jag ner mot Hoburgen. Rakt fram en ganska lång bit men sedan äntligen nere vid kustvägen som går fram till Hoburgen. Höga klippor på ena sidan och så havet på andra. Hade lämnat kameran hemma så jag kan tyvärr inte ge er bildbevis från denna fantastiska väg. Men fint var det. Men det var också väldigt väldigt varmt. Och mina ben kände fortfarande av gårdagens tempopass. Kändes därmed skönt att trycka i sig en energidricka vid 20 km. Kom på att den här med citronsmak smakar exakt som Festis – man ser bara lite sportigare ut! Jag rundade Hoburgen. Hade först tänkt vända om och ta samma väg tillbaka men insåg att jag istället bara kunde fortsätta. Vidare på asfalten. Stekande sol och noll skugga. Tur jag hade vatten, fick snåla så det skulle räcka. Förbi Körsbärsgården och kastalen i Sundre. Där tog jag in på min Don Quijote-väg; väderkvarn och torrt och jävligt (fast på ett bra, hårt vis). Sen en bit genom skog (tack och lov för skuggan) och sen återigen längs havet. Idag behövde jag peppa mig själv på ett vis jag vanligtvis inte brukar behöva. Jag tror förra veckans förkylning gjorde sitt till, och så passet igår ovanpå det. Sen blev det även en del sandlöpning och gaaaah, kämpa benen, kämpa! Hade bestämt mig för 35 km idag. När klockan pep och visade att jag var klar, och faktiskt hållit ett bra tempo, så var jag precis framme vid vår lilla stenstrand. Idag var det inget snack om saken. Drog av mig skor och strumpor och klev rakt ner i vattnet med alla kläderna på. Herrejesus, ett av mina topp fem bad någonsin. Jag var så förbaskat varm och trött och kylan var som en befrielse. Satte mig en stund i solen på en sten men efter två minuter hoppade jag i vattnet igen.

Söndag Jag var riktigt trött när jag kom hem, ja det syns ju. Skönt med sol absolut men lite mer skugga under mina 35 km hade inte varit fel. Några timmar senare kom äntligen Olle och barnen! Vi åkte genast till Razzle Dazzle, hela stora familjen.

SöndagSöndag Jag åt fläder och saffran/honung. Efter det drog vi ner till hamnen och badade.

SöndagSöndag Sist i vattnet var såklart badkrukan – men jag badade! För tredje gången idag!

Söndag Mitt vita löparlinne samt vita rumpa kommer jag aldrig bli av med. Jag spenderar så att säga mer tid i löparskorna än i bikini. Vi satt där på stranden, Olle och jag, och alla barnen badade och solen sken.

Söndag Då, hör och häpna, överraskade jag med att börja grina! Inget hulkande men några semestertårar över att alla äntligen var tillsammans och sommarlovet precis startat. Och kanske också för jag var lite trött efter värmeböljalångpasset.

Söndag När jag torkat tårarna och alla badat klart så åkte vi hem igen och inspekterade Febes lilla odling som hon skapat i Småland och tagit med sig.

Söndag Oerhört lovande! Hoppas bara hon inte ärvt mina helt ogröna, ja rentav dödsbringande, fingrar.

Det var den söndagen. Nu springer jag på här nere och så hörs vi om en vecka igen. Hoppas ni får en trevlig vecka. Och under tiden lär jag sluka några såna här askar som jag nu ”hakat” upp mig på.

Söndag Det måste vara alla bilderna från barndomen som vi vältrade oss i igår. Det fick mig liksom sugen på godis från barndomen också… Hej då!

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. Linda L #
  juli 8, 2013

  Oj oj, vilket pass! Alltså, värmen som var igår, den var inte och leka med, fattar inte att du orkade springa så långt! Måste verkligen varit underbart med ett dopp efteråt. Och Gotland ser så fint ut, jag fattar inte att jag aldrig varit där, måste skärpa till mig och åka dit nån gång.
  Ha en fin vecka!

  • juli 14, 2013

   Ja du MÅSTE åka hit. Det är verkligen fantastsikt.

 2. Anette #
  juli 9, 2013

  Ha en underbar vecka!!

 3. juli 9, 2013

  Finns väl inget som en hederlig bonnbränna! Syns det att man har vettigare saker för sig än att bara ligga på stranden. 🙂 Ja Gotland ser verkligen fint ut. Njut!

 4. juli 12, 2013

  Nu har jag inte lusläst varenda inlägg du har gjort, men får du inte stora brister i motivationen ibland? Och bara vill skita med all som har med löpning att göra? (:

  • juli 14, 2013

   Haha, sannerligen! Ibland får jag lust att bara skit i hela rasket! Det kanske jag gör en vacker dag men än så länge är det kul.

 5. juli 18, 2013

  Vilken fantastisk träningsvecka! Testade din ärtsoppa idag. Gillade. Måste bara fråga. Vad gör du med pepparroten?

  • augusti 9, 2013

   Hej och förlåt sent svar Ingmar! Kul att du testade soppan. Jo, pepparroten. Den river jag och har i tillsammans med en klick crème fraiche och pressad citron. Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS