Info

Måndag Hej alla människor. Jag är lite sjuk. Japp, så blev det till slut. Ligger hemma i soffan i min fleecetröja, och med en snyttoalettrulle bredvid mig. Jag mådde bra igår kväll men sen i natt så blev jag plötsligt väldigt täppt i näsan och sov dåligt. Så idag är jag hemma och snorar och hostar. Har ingen feber men känner mig lite matt. Gick in i tvättstugan för att köra min sjukdomskoll och mycket riktigt, blev svettig och snurrig. Även om jag nog hade kunnat gå till jobbet så känns det taskigt att sitta där och hosta, och kanske smitta ner alla andra precis innan semestern.

När jag blir sjuk kan jag inte låta bli att försöka härleda smittan. Oftast är det inte så svårt när man har tre små barn, men ingen av dem har varit dåliga. Men tunnelbana har jag åkt. Och när Olle och jag var på bio förra helgen så satt det en tjej bakom mig och hostade. Jag såg henne utanför bion innan vi släpptes in, eller hörde henne rättare sagt. För hon hade sån otrolig förkylningsröst och jag tänkte, bara jag inte hamnar nära henne, bara jag inte hamnar nära henne. Men det gjorde jag givetvis. Hon satt lägligt precis bakom mig, ja sådär att hon kunde hosta rätt i nacken på mig. Jag nojade och Olle blev irriterad och sa att jag fick väl skaffa mig ett Michael Jackson-syrgastält. Det var ju meningen som ett skämt men faktum är att jag blev smått intresserad. Är dock osäker på hur stämningen skulle bli i kundmöten om jag satt i ett tält. Återkommer om det.

I alla fall, nu är det som det är. Även om det är galet trist att vara krasselmaja så är det lika bra att det kom nu när barnen är borta. Det finns inget tråkigare än att inleda semestern med att vara sjuk och seg när man vill hoppa och tjoa med barnen. Och jag hatar dessutom att vara dålig just när jag är på Gotland. När jag kommer dit på lördag vill jag kunna springa i allt det där fina som jag längtat efter. Dessutom så inleder jag då min semesterträning (läs träningsläger) som jag ser fram emot. Dock tycker jag att jag blev sjuk ovanligt tätt inpå denna gång. Senast var i början av maj dvs knappt två månader sen. Men! Något positivt är dock att jag har hemmet fullt av massa C-vitamin som jag ska chocka förkylningen med. Ser ut som Hötorget här hemma!

MåndagMåndagMåndag Bara en detalj om jordgubbarna. När jag var och handlade dem igår så såg jag en dam som stod och plockade i alla lådor. Ok att byta ut någon enstaka jordgubbe i en kartong men hon stod alltså och pillade ut varenda en som hon hittade och tyckte var fin, och bytte ut mot de hon ville bli av med i sin egen ask. Hon tog upp en jordgubbe, höll upp den mot luften och inspekterade den, sen tog upp nästa osv. Herregud och så säger vi till barn att de inte ska gå runt och pilla på all frukt i affären! Sa jag något då? Nej givetvis inte, jag blängde bara lite fegt. Nog om det. Om nu inte all denna frukt  hjälper så är det tur att jag har de här märkvärdiga popcornen hemma också:

Måndag Jag kanske till och med ska börja med dem? Mer trevligheter är att jag tagit fram denna:

Måndag En ny fin anteckningsbok som jag ska jobba i här hemma. Köpte den på Hay när vi var i Köpenhamn. Nästan så fin att jag inte vill kladda ner idéer i den. Sen om jag blir trött på allt det trevliga så kan jag alltid rulla mig själv med någon av dessa:

Måndag Tänk att lite skumgummi kan göra så ont. Nej, nu ska jag kladda ner idéer. Hej från soffan.

Kommentarer

29 kommentarer

Post a comment
 1. Eva #
  juli 1, 2013

  Krya på dig Tove!
  Blir själv oxå grymt irriterad på folk som befinner sig på allmänna platser sjuka – håll er hemma!
  Bäst var för några år sen när en kollega kom till jobbet och berättade att han haft vinterkräksjukan kvällen innan men att han nu minsann kände sig bättre! DÅ blev jag j-vligt arg och höll INTE tyst! Man gör INTE så – det är inte speciellt hänsynsfullt!
  Imorse hade jag en encounter med en cyklist då jag sällan kan hålla käften om folk som bryter trafikregler. Härlig start på måndagen kan jag säga! Folk gillar INTE att man lägger sig i. Men det kommer jag fortsätta göra, så det så!

  • juli 1, 2013

   Haha, det är bra Eva! Man SKA säga till. Jag borde sagt till jordgubbsdamen men jag skyller på cyklingen. Jag hade ingen ork kvar. Samt ska jag erkänna att jag tycker det är lite jobbigt att säga till men det ska jag bättre mig på.

 2. MagnusN #
  juli 1, 2013

  Nämen vad trist, sånt där gillar vi inte alls! C-vitamin är bra, men ännu bättre är D-vitamin, speciellt på vintern för att bygga upp försvaret, hjälper dock inte mot alla förkylningar har jag märkt, men de halsflusser jag tidigare haft är som bortblåsta! Rekommenderas.

  Och ang tält..läge för:

  ? 😀

  • juli 1, 2013

   D-vitamin! Bra!
   Ja haha, jag kan säga som så att om löpning vore mitt yrke så skulle jag redan bo i ett tält!

 3. juli 1, 2013

  Men äsch 😦 Krya på dej! Kan ”trösta” dej med att jag oxå åkte på en förkylning som började med lite halsont igår! Jag var oxå sist i början på Maj! Har käkat vitlök å tänkte att nu är väl ingen sjuk… Men tydligen nån! Har väl fuskat med att tvätta händerna… Nu tar jag Carmolis droppar för fullt å hoppas det går om fort! Hoppas DU blir frisk snart oxå! Krya på Kramar

 4. Linda L #
  juli 1, 2013

  Nämen fy vad trist! Jäkla folk som sitter och hostar offentligt!
  Ingefärsavkok med honung och citron är mitt bästa tips! Och kan nog vara gott som iste kom jag på nu..
  Krya på dig!

  • juli 1, 2013

   Tack för tipset Linda! Ska genast fixa!

 5. Fia #
  juli 1, 2013

  Eller som kollegor som sitter och överdrivet sitter och hostar och snörvlar och är ”så jävla sjuk asså” och förväntar sig att man ska tycka dom är grymt duktiga som är inne och jobbar trots feber. Hände en gång och han fick inte alls riktigt det medlidande han förväntade sig utan snarare blev alla skitsura och han blev hemskickad. Jävla ohyfs att komma sjuk till jobbet!

  • juli 1, 2013

   Nej så dåligt! Nu särskilt innan semestern är nog ingen så pigg på att få i sig massa hostbaciller.

 6. jenny hellström #
  juli 1, 2013

  Alltså den där tröjan … den ser ut som något man vill bo i. På vintern åtminstone. Sjukt fin faktiskt.

  • juli 1, 2013

   Hej Jenny! Den är helt sjukt mjuk och mysigt. Köpte den på Stadium, de brukar ha såna varje höst tror jag.

 7. jenny hellström #
  juli 1, 2013

  Åh måste kollas upp. Krya på dig!

 8. juli 1, 2013

  Vilken jätte jättefin bild på dig! Hej konst!
  Krya på dig!

 9. juli 1, 2013

  Krya på dej Tove. 😦 Det är inge roligt att vara sjuk på sommaren.

  • juli 1, 2013

   Tack snälla du!

   • juli 1, 2013

    Jag var sjuk från midsommardagen till i torsdags. Kom till jobbet i fredags 😮 Vad jobbar du med? 🙂

   • juli 1, 2013

    Stackare! Jag är art director på en reklambyrå.

   • juli 1, 2013

    Va roligt. Trivs du? 🙂

 10. Ida #
  juli 1, 2013

  Krya på dig! Med all den där goda frukten är du snart frisk 🙂 ja visst är det underligt att den där lilla rullen kan orsaka sådan stort smärta!

  • juli 1, 2013

   Tack Ida, ja jag hoppas jag snart mår bättre. Ahh, det är så trist att vara sjuk. Ja herregud, foam roller… tortyrredskap!

 11. juli 2, 2013

  Första fotot, är det nya klubbkoden inför Berlin eller någon slags Stig-Helmer imitation? 😉

  • juli 2, 2013

   Haha! Jag som trodde jag var lite konstnärlig och svår?

   • juli 2, 2013

    Ett väldigt skickligt foto (skojade lite bara), ett av bloggens bästa!

   • juli 2, 2013

    Hahaha, det tackar jag för!
    Mvh wannabekonstnären

 12. NIKE #
  juli 2, 2013

  Hoppas du är på benen igen!
  GOD BÄTTRING

  • juli 2, 2013

   Tyvärr inte än men snart så! TACK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS