Info

Söndag Jag sov lite knaggligt i natt, drömde märkliga drömmar. Jag tror det var den där massagen som satte igång grejer i kroppen. Så när jag vaknade bäddade jag omedelbart om i sängen för att ta bort den dåliga karman. Det brukar hjälpa. Dessutom så behöver jag byta lakan rätt ofta eftersom jag varje kväll masserar vaderna med olika kyl- och värmeliniment som liksom gör att sängen känns smutsig fast den är ren. Sängen blev i alla fall så mysig och fin att jag nästan ville gå och lägga mig igen. Men det gjorde jag inte för jag var hungrig. Gick upp och åt mackor, drack kaffe och gjorde även äggröra. Då känner jag mig alltid lite internationell. När jag äter äggröra alltså, eller scrambled eggs om ni hellre vill.

Söndag Jag hade en lite seg känsla i kroppen, lite sådär som att jag undrade om jag höll på att bli sjuk. Ja la mig i soffan och läste tidningen och efter en stund chockade jag kroppen genom att hoppa upp från soffan i raketfart – för att se om jag kände mig yr. Sen gick jag in och vek tvätt i tvättstugan, det brukar göra mig alldeles varm och snurrig när jag mår dåligt. Men det kändes som vanligt med allt det där så jag tog det som ett kvitto på att jag var frisk. Så då bytte jag om för att ge mig av på långpass.

Söndag Precis innan jag drog iväg ångrade jag mig och gick in och hämtade de här:

Söndag Men de var de enda som fick följa med. Ingen musik (det brukar jag i för sig nästan aldrig ha när jag kutar långt), ingen kamera och inget fult vätskebälte. Jahapp, sen tog jag min tur in till stan. Lite seg i starten men efter ett par kilometer började stegen kännas lättare. Ute på Djurgården var det väldigt mycket folk. Och när jag kom till Strömbron var det ännu mer folk, polisbilar och allt möjligt och jag insåg att det var den där Red Bull-grejen. Alldeles för mycket folk! Jag lyckades i alla fall nästla mig igenom och sprang vidare mot Söder. Efter Hammarby Slussväg, där nedanför kolonilottsområdet innan man kommer fram till Tantolunden, så står det en blå (grön? minns ej) liten husvagn som heter Café Rhodos. Det ser alltid så mysigt ut när jag springer förbi och tur att jag aldrig har stålar med mig för annars hade det funnits risk för att jag stannat. Och sen var det som vanligt loppis vid Hornstulls Strand men det har jag lärt mig vid det här laget och tar alltid ovanvägen för att inte behöva sakta ner och zickzacka längs alla södergottemajor som är ute och spenderar pengar. Fortfarande mycket folk när jag återigen passerade Strömbron. Sen lubbade jag vidare hemåt. Totalt 40 km i 4:37 min/km där den allra sista kilometern gick i 4:04-tempo och de tre dessförinnan gick i 4:20 min/km. Jag tror allt det har tagit fyra veckor för kroppen att återhämta sig efter Stockholm Marathon.

Ni märker ju att jag är ett jäkla vanedjur. För när jag kom hem gjorde jag smoothie. Jag sket i den där Hepatit-diskussionen om frysta bär och drog fram frysta jordgubbar och yoghurt som jag mixade. Och så hällde jag i dessa frön som jag köpte igår och som yoga-Eva på jobbet tipsade mig om.

Söndag Ja alla som läst Born To Run vet ju att Tarahumaraindianderna i boken käkar dessa. Och de pinnar ju på rätt bra så jag stoppade ner lite såna. Och kokos!

Söndag Sen drack jag tre såna stora glas medan de här slöfockarna höll mig sällskap.

SöndagSöndag Efter en dusch drog jag fram min cykel och cyklade till centrum för att hämta böcker som jag beställt till sommarlovet och handla mat. Men det här med att cykla. Jag är så dålig på det. Alltså, jag kan cykla, håller inte på och välter och så, men mina ben tycker det är både jobbigt och trist. Minsta backe är så seeeeeg. Men till sist var jag i alla fall hemma igen. Eftersom Olle kommer hem ikväll och har suttit en massa timmar i bil tänkte jag vara så huslig och göra god mat. Till efterrätt ska jag bjuda på marinerade jordgubbar med grädde OCH glass. Så det fixade jag ihop.

Söndag Man har ju så mycket tid när man är ensam hemma! Herregud, det är för mycket tid. Jag tänkte att jag springer väl en liten återhämtningsjogg.

Söndag Tog på mig myspyskläder för att tvinga mig själv att ta det lugnt.

Söndag Men precis när jag skulle springa iväg kom Olle hem! Tre timmar tidigare än jag trott. Han hade passat på att fylla bilen med ved i Småland eftersom han ”hatar att köra tomt”, som om han arbetade inom transportsektorn. Bra hur som helst, nu slipper vi köpa de där små säckarna på OKQ8 för 69 kr styck som bara räcker till två brasor.

Söndag Det som var trevligt var att jag fick med Olle på en jogg i Lidingloppsspåret.

Söndag Det var väldigt trevligt och jag fick en bra Smålandsrapport. Olle spurtade i backarna men det gjorde absolut inte jag utan tog det lugnt i mina myspyskläder (som för övrigt var alldeles för varma) och kom ifatt honom efter backarna.

Söndag Det var en fin liten tur på 5 km. Nu stänger jag denna vecka på 20,5 mil. Nu borde jag säga att jag ska stretcha en lång stund men vi får se hur det blir med den saken. Ajöss.

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. Ida #
  juni 30, 2013

  Du har verkligen imponerande veckomängder! Längtar tills jag är uppe i den nivån 🙂

  • juli 1, 2013

   Det är du snart men ta det lugnt på vägen dit!

 2. juni 30, 2013

  Du är ju galen, hur orkar du!? Men jätteroligt och otroligt inspirerande att läsa om 🙂 Och alltid lika kul med alla bilder och ditt personliga lite torra roliga sätt att skriva. Du är så bra! Och cool. Det är viktigt för mig. Låter kanske töntigt, men en o-cool blogg är inte rolig att läsa. Så känn dig cool 😀
  Hejdå!

  • juli 1, 2013

   Haha, du är rolig Nilla! TACK!

 3. Elin #
  juni 30, 2013

  Hallå där! Ser att du har de sjukt snygga nikeskorna på bilden.. Känner ett starkt sug efter dem ( precis i den sköna gröna färgen) och tänkte kolla med ett proffs som dig hur de är att springa i jämfört med vanliga gympisar. Jag springer annars i asics nimbus och springer mest på asfalt.
  Ha en riktigt skön sommar och jag ser fram emot veckosummeringarna av dina mil! 🙂

  • juli 1, 2013

   Hallå Elin! Jag har aldrig sprungit i Asics så jag har svårt att jämföra med dem. Hur som så tycker jag Nike Flyknit är sköna men jag har dem rätt sällan, de är lite väl mjuka för min smak. Sköna sådär när man ska låta fötterna ha de lite mjukt och skönt en liten tur. Detta är dock helt individuellt så svårt att råda, jag gillar annars ”hårdheten” i mina Adidas.

 4. juli 1, 2013

  Tack för länken, vad du e gullig;) Verkar som vi haft ett liknande upplägg på helgen, med man och barn på annan ort. Det är verkligen lyxigt och känns nästan lite förbjudet att ha så mycket tid för sig själv. Jag har varit på stan, ätit mintglass och sprungit men där försvann likheterna för jag sprang kanske en tiondel av din mängd, haha. Ses snart!

  • juli 1, 2013

   Ah se där, en till gottemaja! Jag vet, det känns förbjudet att spatsera runt i stan som en annan tonåring. Men skönt är det ibland att slippa stressa och hinna med allt i lugn och ro. Idag är jag hemma och sjuk. Förbannat trist men allt för att inte smitta ner er andra med skit innan sommarlovet.

 5. juli 4, 2013

  Om du gillar chiafrön (älskar att de ser ut som grodyngel efter att man blötlagt dem lite) kan jag rekommendera risentas lilla gula förpackning. Finns på maxi och sådana ställen. Samma frön, men inte lika pricy.

  • juli 4, 2013

   Sånt gillar vi, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS