Info

Sent igår kom barnen hem, och åkte sen igen tidigt imorse. 12 timmars mellanlandning men de hann berätta allt om Gotland; tacosmiddagar med hemgjord guacamole, böcker de lånat på bibblan, strandpromenader och sen veckans katastrof: glassbilen som kom för tidigt så när de kom upp från stranden för att handla såg de den gasa iväg mitt framför näsan på dem! Trauma. (Observera att glassbilen visst stannar precis utanför vårt hus! Jag som trodde jag skulle på avvänjning från de där fruktglasspinnarna.)

Men sen åkte de alltså imorse igen och kvar hemma var nu bara jag, Ali, Kuba och alla mina springskor. För Olle skulle skjutsa ner barnen.

Lördag Redan varmt ute halv tio på morgonen.

Lördag Jag drog på mig dojorna och gav mig av. 2,5 km uppjogg och sedan tempo bestående av 5×3 km med en minuts jogg mellan blocken. Tog vägen in mot stan via Värtan, där jag gjorde en bilist förbannad för jag tvingades spurta på gatan en bit. Trottoaren har nämligen en så jobbig sväng på ett ställe som sänker farten för mycket, men allt det hann jag ju inte berätta för bilisten som tutade på mig. Ungefär i höjd med Sjöhistoriska muséet vände jag tillbaka. Tog en extrasväng längs Husarviken och framme vid Kyrkviken på Lidingö hade jag fått ihop mina 5×3 km och avslutade med 2,5 km nedjogg för att passet skulle landa på jämna 20 km. Gick bra! Sen drack jag kaffe i solen, begrundade mitt pass, och längtade lite efter gänget. Efter duschen såg jag ut såhär:

Lördag Jag skulle nämligen in till stan förstår ni. Så länge sen jag strosade runt i stan bara sådär. Kände mig som värsta ungdomen med all tid i världen. Gick i affärer jag gillar…

Lördag  … och sen skulle jag äta lunch.

Lördag Men nääää. Den var för nyttig på något vis. Lite väl trälig. Jag åt och åt men lyckades ändå inte pressa i mig alla bladen. Så jag gick till Juiceverket och köpte en juice med spenat, banan och massa grejer i för att kompensera för de missade bladen.

LördagLördag Nu kommer det bästa av lyxlördagen. För kanske sju år sen var jag på massage, alltså inte idrottsmassage utan skön massage (och då har jag även räknat bort massagen jag fick på Stadion efter Stockholm Marathon). Efter förra årets två marathon tänkte jag att jag borde gå på skönmassage, som en belöning efter alla mil. Men ingen tid har funnits – tills nu! Ensam i stan, nu var det dags! Jag hade bokat tid på Sturebadet. Flott ska det vara.

Lördag En timmes massage. Jag visste ju redan innan att jag är Nordens stelaste människa men fick det återigen svart på vitt. Mina skinkor ägnades en bra stund, och även baksida lår, och jag fick lova att stretcha lite bättre. Jag fick även förklara varför man frivilligt springer 19 mil i veckan. Det gick sådär, massören verkade ändå inte så sugen på det när jag var klar.

Jaha nu var det inte slut här, ser ni. Dags för ögonbrynsfärgning och noppning! Alltså, det är väldigt långt ifrån mig att gå på sånt vill jag informera om. Men just eftersom jag är så otroligt ointresserad av sånt här ansiktspill har jag på egen hand lyckats noppa ögonbrynen på ett väldigt märkligt vis. Det var rätt länge sen, jag lyckades liksom ta bort alldeles för mycket så det blev som ett hål i ena ögonbrynet, fattar inte hur jag tänkte. Så kan det gå när man har lite tid, dålig belysning, noll sminkförmåga men ändå inte vill att ögonbrynen ska se ut som Barnen Hedenhös. Hon som fixade ögonbrynen var smått fascinerad av det hela. Hon var även lite fascinerad av att hon tyckte jag såg rätt ung ut – men ändå hade grått hår! Jag sa som det var: jag tycker det är snyggt, jag gillar det och har inget behov av att dölja det. Det verkar väldigt många människor ha svårt att förstå. Men sen var jag i alla fall klar! Mjukare i kroppen och prydligare än någonsin. Jag återkommer väl om sju år igen. Efter detta lyxande kunde jag inte sluta. Jag spatserade vidare i sommarstaden och drog hit:

Lördag Och köpte en sån här:

Lördag En mycket god yoghurtglass. Till sist la jag av med mina ungdomsfasoner och åkte hem och drog på mig löparkläder igen.

Lördag Och joggade ner till Lidingöloppet.

Lördag Jag har kommit på att det är bra att springa här när jag ska tvinga benen att ta det lugnt. Det blir så naturligt av kuperingen. Här ser ni mig joggandes, inspektera gärna mina nya ögonbryn. Ja, ni ser ju hålet där på mitt vänstra bryn. Det är som det är.

Lördag Totalt 7 km, dagens total blev 27 km. Som avslutning på detta lyxande så gjorde jag först mozzarellasallad med vitlök på till förrätt.

Lördag Och sen rårakor till huvudrätt (åt två stora så jag höll på att spricka).

Lördag Och nu, nu blir det film och efterrätt. Sen kommer jag slockna, jag är helt slut av detta lyxliv. Tur det inte varar för evigt. Hej.

Kommentarer

20 kommentarer

Post a comment
 1. juni 29, 2013

  Haha, vilken rolig ton du alltid har i inläggen, jag kan mycket väl tänka mig att massören inte var så sugen på 19 mil i veckan 🙂 var i Småland bor farmor och farfar, frågar eftersom jag själv ärförr och uppvuxen i Småland, Oskarshamn, närmare bestämt. Lyxigt med en helt egen dag bara så där, skulle bli dyrt om det blev för ofta 🙂

  • juni 29, 2013

   Ja herregud, det kostar på att vara ensam i stan! Imorgon får jag låsa in mig själv när jag sprungit klart.
   Jaså du är uppvuxen i Småland, där ser man! Barnens farmor och farfar har landställe i Älghult där Olles mamma är uppvuxen. Känner du till det?

   • juni 30, 2013

    Älghult låter i alla fall bekant, men Småland är ju fullt med orter som slutar på …hult och …ryd och kanske misstar jag mig, ligger det inne i skogarna har jag inte så bra koll, eftersom Oskarshamn ju ligger vid kusten.

   • juni 30, 2013

    Japp, Älghult ligger inne i landet mittemellan Växjö och Kalmar så ingen kust i sikte. Ja det är väldans mycket hult och ryd, jag blir helt snurrig av det när jag är där!

 2. Fredrik #
  juni 29, 2013

  Har också haft ett stort leende konstant på läpparna när jag roat läst om din händelserika lyxdag! Jag kutade också runt på lidingöloppsspåret idag men det var nog typ när du käkade yoghurtglass skulle jag tro 🙂 Kommer att sakna inläggen i sommar men får hålla mig till veckosummeringen, ha en skön sommar!

  • juli 1, 2013

   Haha, tack Fredrik! Jaså du rände också runt i spåret? Jag har börjat tycka LL är så bra för mina återhämtningsjoggar. Om vi inte stöter på varandra innan så får du ha en skön springsommar!

 3. juni 30, 2013

  Åå vilken härlig dag!
  Bara att gå o ta en glass i solen är ju vardagslyx!..!! 🙂

  Är såå impad av att din kropp pallar med alla löpar-mil! Du är såå inspirerande o cool!! 🙂

  Kommer oxå sakna inläggen i sommar, men fattar precis, såklart!
  Får väl börja läsa bloggen från början… 😉

  Kör på tjejen Du äger!!
  Kraam J

 4. Linda L #
  juni 30, 2013

  Vilken härlig dag! En utmärkt lördag. Och brynen blev ju jättefina!

  • juni 30, 2013

   Tack! Hon gjorde så gott hon kunde med brynen så nu ser de ok ut i alla fall.

 5. Anonym #
  juni 30, 2013

  Ja du det här med grått hår är ju ganska omdiskuterat, jag håller med! Det är faktiskt inte så mycket färgen jag själv saknar utan längden men men det växer ut. Är väl så pass långt att jag kan sätta upp det lagom till jul 🙂
  Hahaha, jaså du är oxå stel i baksida och sätet – join the club! Icke att förglömma vaderna, de är ju supermjuka!
  Mmm, löjrom…

 6. Eva #
  juni 30, 2013

  Obs! Jag är inte anomym, det var jag = Eva! (Vet inte varför info:n försvannn…)

  • juni 30, 2013

   Haha, fast jag inte såg ditt namn så visste jag det var du! Löjrommen var väldigt god. Och du, grattis igen till din och syrrans marathon!

 7. Anette #
  juni 30, 2013

  Du är så cool och häftig och jag blir bara på så gott humör av dina inlägg!! Tack, igen 🙂

  • juni 30, 2013

   Ojoj, cool vettisjutton men TACK säger jag hur som helst!

 8. juni 30, 2013

  Snacka om lyx-lördag! Härligt att läsa! =)

  • juni 30, 2013

   Ja det var väldigt lyxigt. Nu får jag leva spartanskt i en månad!

 9. juni 30, 2013

  Alltid genomtänka och inspirerande inlägg. Så ska man helt enkelt skriva.
  Såg att du var Sverigenia 2013 på din marathontid, kul!

  • juni 30, 2013

   Oj åh, tack snälla du! Ja det var kul med placeringen! Alltid trevligt när träning lönar sig.

   • juni 30, 2013

    Man ska inte svära inför kvinnor (eller alls)! Men det är för jäkla duktigt! (:

   • juni 30, 2013

    Haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS