Info

Regnsmatter mot fönstret (och på väckarklockan) väckte mig på morgonen. Herregud så sövande ljud i kombination med skön säng, fönster på glänt och svalt täcke. Tog mig till sist upp ur sängen och på med linser och kläder. Kände direkt att benen var tunga och trötta efter gårdagen så jag möblerade om dagens pass i huvudet och klev ut genom dörren.

Onsdag Sprang lugnt. Kände mig som en stel gammal gumma som stapplade fram på mina nyvaknade ben. Tills jag kom till det här gamla trädet som måste känna sig ännu äldre än jag.

Onsdag Åh, härligt med regn. Tänkte just på alla träden och buskarna som måste bli så glada. Luften var sådär frisk och ny och hade det inte varit för mina sega ben så hade jag gärna kört mitt jobbiga pass där och då. Gillar att omringa det jobbiga med kasst väder, det sporrar mig alltid mer än värme och härligheter som oftare får något i min hjärna att börja ifrågasätta varför jag springer istället för att ligger och läser en bok. Stappel, stappel. Hej hästar, här kommer en gammal gumma förstår ni, var inte rädda.

OnsdagOnsdag Totalt 10 km. Sen ville jag dra mitt strå till stacken för en fredligare värld, och tog på mig fredsskjorta efter duschen.

Onsdag Jag älskar den även om det finns mycket effektivare sätt för att uppnå fred. Har varit sugen på att i klassisk hippiestil göra en fredstatatuering på armen men det lär aldrig bli av, skjortan får räcka så länge. Jag kanske gör tatueringen när jag fyller 80. Således jobbade jag hela dagen i fredens tecken. Fick mycket gjort idag kan jag informera om. Efter jobbet hade mina ben fått vila länge nog så när jag kom hem var det bara att byta om. Till min stora glädje mulnade det till sig precis då och det kom ett par regndroppar.

Onsdag Men tyvärr blev det bara några fjuttiga droppar och jag fick nöja mig med en solig inramning av passet. Efter uppvärmningen körde jag mina spänsthopp och därefter var det då till slut dags att sätta fullt fräs ut mot Hustegaholm. Tjong! Förbi några promenixare, några hundar, rakt fram, uppför lilla backen, parera en cykel, förbi parkeringen och vidare! Sen vända tillbaka – andra halvan alltid skönast, mindre än hälften kvar! Varmt! Lite kvar, lite till! Piiiip. Och så känslan efter. När man flåsar ut. Sträckte ut mig på en bänk, var riktigt trött men kände mig i alla fall inte längre som en stapplande gumma. Den där känslan efteråt är bra mycket härligare än känslan precis innan man sätter igång, det kan vi väl alla skriva under på? Sprang några kilometer som avslutning. Totalt 11 km. Kom hem. Var var Olle? Ute och sprang! Vet inte vad som flugit i honom den här veckan. Själv drog jag fram jättebollen. Har slarvat lite med magstyrkan men nu var det dags. Bland annat blev det detta:

OnsdagOnsdagOnsdag Och sen. Sen var det dags för nya magrullen!

Onsdag Men herrejösses. Sicken grej. Ganska jobbigt om man säger så. Inget för dig som är rädd för att magen ska spricka på mitten. Jag fick köra på knä och då anser jag mig ändå ha rätt stark mage.

Onsdag Men jag återkommer! Ska fasiken lära mig detta. I vredesmod över den nesliga knäövningen svingade jag mig upp i chin-upsstången och gjorde 2×10 chins.

Onsdag Så. Sen kunde jag duscha och här sitter jag nu och äter och gör inlägg samtidigt. Hej då!

Kommentarer

16 kommentarer

Post a comment
 1. Anette #
  juni 26, 2013

  Så bra! Så kul att läsa!! Som alltid! Tack!!

 2. MagnusN #
  juni 26, 2013

  Aha, det gamla hederliga maghjulet. Finns många videos på det, här tex https://www.youtube.com/watch?v=3vfTLXQUZeI
  Stående är inte helt enkelt om man säger så, fixar du det är det bra.

  Och se upp för Olle nu, han verkar på G!

  • juni 26, 2013

   Ja ta mig tusan, hjulet var värre än jag trodde! Får se när jag kan köra hans sista grej där när han hittar ett sätt att göra det ännu svårare genom att luta plankan NEDÅT. fat frågan är om han kör långdistanslöpning? Inte helt säker på det, haha.
   P.S. Jag vet. Olle! Nu måste jag träna ännu mer!

 3. juni 26, 2013

  Regnet kom hit precis efter jag hade sprungit klart imorse och typ 2 minuter efter barnen hade lämnat huset till fritid…i shorts… Regnet stannade mest av dagen.

  Ab roller eller vad den nu heter är rätt kul, fast jag kör bara på knät… Mesig?…. Lycka till!

  • juni 26, 2013

   Innan jag prövade själv hade jag sagt: mesigt! Men nää, det är absolut inte mesigt utan krävande även på knä! Men jag blir galen av att inte kunna det… SKA lära mig!

 4. Fia #
  juni 26, 2013

  Jag är så glad att jag hittat din blogg! Oavsett om man gillar löpning eller ej så är den otroligt inspirerande och härlig att läsa.
  Tack!

  • juni 27, 2013

   Jösses så glad jag blir att höra detta! Tack!

 5. Fredrik #
  juni 26, 2013

  Riktigt kul att läsa alla dina inlägg med både klokhet, humor och finess! Vi sa att vi borde stöta på varandra här ute snart och det var mig i röd tröja du nästan krockade med runt ena kröken nere vid Hustegaholm i morse 🙂 Jag insåg det själv nu när jag såg fotot med ditt blå linne, nästa gång får vi ta följe en bit!

  • juni 27, 2013

   Men ahh, det var du! Jag såg allt att det var en rutinerad löpare som kom farandes medan jag stapplade fram… Hur är det med din fot? Absolut, vi tar följe en dag – då jag inte är lika stel tack!

 6. juni 27, 2013

  Åh, var hittade du maghjulet på rea?

  • juni 27, 2013

   Stadium på Hamngatan! Köp!

   • juni 29, 2013

    Ja! Det ska jag göra på momangen!

 7. Mia #
  juni 28, 2013

  Åh din blogg är så himla bra! Du är en grym inspiration:) men får jag fråga hur många reps och sets du brukar köra per magövning och kör du några fler än de här?? Hur många gånger veckan kör du det?? Vore jättekul att få veta:)

  • juni 29, 2013

   Tack så mycket Mia! Oj, jag kör inte så strukturerat. Ibland tränar jag magen varannan dag, ibland går det två veckor… ju mer jag springer desto mindre mage brukar det tyvärr bli. Man hinner ju inte allt. Jag har inte heller ett fast antal reps…

   • Mia #
    juni 30, 2013

    Okej tack snälla för svaret:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS