Info

Det var inte så konstigt att jag var lite matt igår eftermiddag. När jag räknade ihop veckans mil så blev det så mycket som 19,6 mil. Då får man lov att somna på NK. Men idag var det en ny dag och en ny vecka! På lunchen var det dags för löpning. Jag ska erkänna att jag var smått osugen. Funderade först på att byta ordning på dagens pass men insåg efter en stunds grubblande att det var lika bra att ta tjuren vid hornen. Så jag bytte om och gav mig av.

Måndag Ute var det riktigt varmt. När jag packade väskan igår kväll stod det att det förmodligen skulle bli regn så jag hade packat ner en t-shirt. Jag borde packat ett linne för det var inga regndroppar i sikte, och varmare än yr.no siat om.

Måndag Värmde upp och gjorde lite spänsthopp. Sprang över till andra sidan. Det var så vackert, kolla bara.

Måndag Var det kanske en för vacker dag? Liksom synd att förstöra den med självplågeri, svett, mjölksyra och skit? Jag fortsatte vela men när jag stod där på min startposition så tänkte jag, vad sjutton, nu kör vi! Nu bara gör vi det! Så det gjorde jag. Flåsade mig fram längs vattnet och hoppades att benen skulle förlåta mig eftersom de säkert hade gårdagens fyra mil i färskt minne. Varmt var det också, kände hur min bomullströja klibbade allt mer mot ryggen. Men sprang det gjorde jag. Piiip! Klar. Konstigt det där, ofta när jag känner mig seg och miserabel så går det ofta bra.

Måndag Genomsvettig sprang jag tillbaka mot jobbet.

Måndag Där hävde jag i mig vatten, åt lunch och fortsatte sen med mina kreativa utmaningar. Eftersom barnen är på Gotland så hade jag ingen hämtningstid att passa utan jobbade på i lugn och ro. När det senare var dags att ge mig av hemåt så bytte jag om. Igen. Jag hänger en del i omklädningsrummet om jag säger så.

Måndag Kände för en liten avstickare ut på Djurgården nu när det fanns tid.

Måndag När jag sprang där så fick jag sånt längt efter barnen. Det är så ovant att de alla är borta. Även om det är härligt att få lite tid bara med varandra, tid att få jobba utan att känna stress – så känns tillvaron halv, om ens det. Men samtidigt vet jag ju att de har världens härligaste vecka, tusen gånger bättre än att hänga på fritids i värmen. Vände tillbaka och sprang mot Värtan.

Måndag När jag kutade över Lidingbron höll jag på att få en strömming i skallen. En fiskare fick precis napp och drog upp sitt spö, det var inte långt mellan strömmingen och min skalle! Väldigt somrigt det hela. Vidare hemåt och så sista uppförsbacken!

MåndagMåndag Totalt 15,5 km. Jo, den uppmärksamme kanske märkt så har jag slutat skriva mina kilometertider. Eller ibland gör jag det. Men ibland inte. Bara för att man har en blogg måste man inte berätta allt, man kan välja vad man vill skriva beroende på hur man känner. Det är ju inte precis någon nyhet att det är på det viset, men ändå något jag själv måste påminna mig om ibland. Det jag däremot kan berätta, och det är nu ni hissar intresseflaggan, det är att jag drack en iskaffe när jag kom hem.

Måndag Jag har aldrig haft problem med att somna när jag druckit kaffe sent, jag gör det så gott som alltid om jag är på restaurang eller på middag. Jag har ofta skrattat åt dem som säger att de inte kan somna om de dricker kaffe sent, ja så hemsk är jag. Men eftersom jag på sistone själv haft lite svårt att somna, har ändå en misstanke börjat gro inom mig. Om att det kanske likt förbannat är det där kaffet som kan ha med saken att göra. Så det var en sån här mesig koffeinfri variant jag drack. Hur ska det här sluta?! Var det inte vid 65 års ålder man gick i pension? Hej.

Kommentarer

25 kommentarer

Post a comment
 1. juni 24, 2013

  Haha, vid 43 är man så präktig och tråkig så klockorna stannar. Titta på mig – hej!

  • juni 24, 2013

   Nähärå Eva! Du är minsann inte tråkig och präktig! Grejen är att jag egentligen inte tror det är kaffet… men man blir ju feg med åldern och vågar inte chansa…

 2. juni 24, 2013

  Ååå känner igen det där med kaffet…!!
  Kunde dricka kopp efter kopp för några år sen o fattade inte alls de som inte kunde dricka kaffe efter kl.20…
  Nu är det tekopp eller ramlösa i soffan när barnen lagt sig…. 🙂

  Kram J

  • juni 24, 2013

   Te på kvällen och sen kaffe hela dagen är min melodi. Hej så länge.

 3. MagnusN #
  juni 24, 2013

  Lyssna på kroppen nu, speciellt när du kör 20-milaveckor. Sömnproblem och att man tex svettas på natten är tecken man ska vara uppmärksam på.

  • juni 24, 2013

   Absolut! Fast det där med sömnen var innan maran, när jag trappat ner och var allmänt nervös. När jag kutar såhär mycket sover jag ofta som en klubbad säl. Men visst, oerhört viktigt att lyssna på kroppen när man spinger så mycket. Hade en sån period tidigare när jag ökade upp löpningen och just svettades på natten. Kroppens egna språk för att få en att lyssna.

  • Annika #
   juni 25, 2013

   Nyfiken, på vilket sätt ska man vara uppmärksam på just detta? Jag är hårt drabbad av både sömnproblem och svettningar.

   • MagnusN #
    juni 25, 2013

    Annika, det är ett tecken på ökad stress i kroppen orsakat av hormonrubbningar. Kan vara ett tidigt tecken på att man tränat lite för hårt och behöver dra ner lite. Det kan också vara ett tecken på anemi, och det finns ett flertal andra orsaker.

   • juni 25, 2013

    Japp, det gäller att se upp. Träna – och återhämta sig. Inte alltid helt lätt.

   • Annika #
    juni 26, 2013

    Okej, jag förstår. Jag är bara en nybörjare och springer inte så långt än så länge, men några gånger i veckan. Kanske något helt annat i mitt fall då. Tack för svar!

 4. juni 24, 2013

  Trevliga bilder, som vanligt. Mitt kommentarsförråd är oerhört litet! 😉

  • juni 24, 2013

   Men det var väldigt trevligt sagt å andra sidan!

 5. Anette #
  juni 24, 2013

  Underbart som vanligt!!

 6. Malin #
  juni 24, 2013

  Roligt inlägg som vanligt, nu undrar jag dock hur du gör dina iskaffe, de vanliga med koffein i alltså? De ser väldigt läskande ut, och jag blir alltid sugen på o testa då du lägger upp bilderna 🙂

  • juni 25, 2013

   Inga konstigheter alls: jag kör Nespresso-plupp, mjölk (den vi har hemma, blå eller grön) och isbitar. Ibland socker i, ibland inte. Hej!

 7. Saga #
  juni 24, 2013

  Haha, det där har jag också gått igenom. Drack en balja kaffe vid niotiden varje kväll och skrattade åt dem som sa att de inte kunde. Sen en dag kom jag plötsligt på att jag faktiskt låg och vred mig och hade svårt att somna varje kväll. Hade blivit så van vid det att jag inte gjorde kopplingen. Fick sluta med kaffe på kvällarna, och detta redan i 20-årsåldern! Fatta vad knäckande.

  • juni 25, 2013

   Haha, redan i 20-årsåldern! Ja du hör hur hemsk jag är som skrattar åt dig (och mig)!

 8. juni 24, 2013

  Jag blir helt lidingöbro nostalgisk av det här inlägget! När jag var liten så var jag super rädd för gubbarna som fiskade på lidingöbron, ingen aning varför..men sprang alltid snabbt förbi dem, vände vid Ropsten och spurtade tillbaka. När jag kom tillbaka till Lidingö var jag helt slut, men envisades med att alltid springa precis den rundan.

 9. juni 25, 2013

  Herrejesses Tove, du har sprungit lika mycket på en VECKA som jag gjort på en månad och då är jag ändå p g a busstrejken på väg att göra en tjugomilamånad vilket inte händer så ofta…vid OS i Rio 2016 kommer jag stolt berätta för barnen i TV-soffan att jag känner hon som tävlar ihop med Isabellah på OS-maran 😀

  Vet att du är smart nog att ta hand om kroppen, ett tips kan vara kvällsdopp, något jag praktiserat flera gånger senaste veckan, vattnet är fortfarande så pass svalt att det är skön återhämtning för schletna ben!

  • juni 25, 2013

   Haha, jag och Isabellah! Ojoj, sicken galen tanke – om än trevlig! Kvällsdopp låter otroligt lockande. Det ska jag testa här någon kväll, mina vader skulle gilla det.
   Och du, bra jobbat med din 20-milamånad – det är inte fy skam alls!

 10. Linda L #
  juni 25, 2013

  20 mil är ju helt sjukt imponerande! Heja dig!

 11. juni 26, 2013

  Fina bilder! Igår hade jag ”iste-dagen”, med te som gjordes av mynt från Frankrike. Hmmmm 😉 Drack det nästan hela dagen och det var toppen precis efter lunch passet!
  Bra jobbat..

  • juni 26, 2013

   Åh herregud så gott det låter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS