Info

Onsdag Idag blev det ingen löpning på lunchen. Istället blev det en vanlig hederlig lunch. Kändes lyxigt att som omväxling äta en god fiskgryta vid ett restaurangbord, istället för att kasta i mig något framför datorn. Men när arbetsdagen var över blev det löpning. Istället för att springa raka vägen hemåt tog jag istället min extrasväng. Ner till Karlberg och över till Kungsholms Strand och alla picknickare. Förbi Stadshuset och sen Norr Mälarstrand. Just på Norr Mälarstrand springer jag ofta på cykelvägen, och ni ska veta hur noga jag är med att ta så lite plats som möjligt och verkligen uppföra mig i och med att jag springer på ”cyklisternas mark”. Varför springer jag då där istället för precis längs vattnet? Jo, för att här slipper jag alla fotisar och det ojämna underlaget, och dessutom springer jag ofta fortare än många cyklar – därmed anser jag att jag hör hemma här. Medan jag kutade cykelbanan fram, så tänkte jag att vi är ändå i Sverige, undrar hur lång tid det tar innan jag får en anmärkning av en regelälskande cyklist? Men en hel del cyklister passerade mig och verkade inte bry sig om en liten löpare som höll till höger, utan verkade istället njuta av den fina kvällen. Tills. En man passerar på cykel. Observera här nu också att det inte ens var trångt dvs en massa cyklister från olika håll och kanter, utan det var han och ett par efter honom. Men ändå skulle han vända sig om och säga ”Men här kan du inte vara!”. Det sköna var dock att jag hade hörlurar i öronen med Jack White gastande för fullt, så jag tror att han trodde att jag inte hörde. Jag låtsades i alla fall om det. Jag orkade inte bry mig och tyckte hans snopna min var rolig. Jag hade i för sig redan funderat ut en bra grej att säga om jag skulle få skäll, nämligen detta: ”Det här är ingen krigszon. Det är en cykelbana.” Jag spar den meningen till en annan gång och den ska sägas precis så, utan utropstecken, bara ett nyktert konstaterande. Jaja. Jag sprang vidare. På cykelbanan. Över Västerbron där jag höll på att blåsa bort som vanligt, ner längs Söder Mälarstrand, över Slussen och sen Strandvägen, över Gärdet och hemåt. På lidingöbron hade 1338 cyklister tagit sig mot Lidingö och på bron såg jag återigen han som springer i jeans. Idag hann jag inspektera materialet på hans byxa, och till min (hans?) glädje såg jag att det var sånt där tunt jeansmaterial, som ofta är populärt i USA. Det måste vara skönt för honom att de är sådär tunna och fladdriga och inte som mina wannaberockersjeans dvs extremt tighta.

Onsdag Totalt 21 km i 4:32 min/km. Ett bra distanspass som sätter punkt för denna dag. Hej då.

Kommentarer

15 kommentarer

Post a comment
 1. Pia #
  juni 19, 2013

  Jag har börjat springa till och från jobbet, tack för peppen! Men jag får så sabla ont i nacken av min rygga, måste hitta en ny. vad använder du för rygga?

 2. Fia #
  juni 19, 2013

  Idag kunde jag inte låta bli att tänka på dig när jag var ute på min runda runt Kottla-sjön och blev full i skratt när jag tänkte på att när jag maxar så är det ditt tempo på din N-E-D-J-O-G-G typ…

  • juni 19, 2013

   Asch då! Bra jobbat! Tänk på hur fort Isabellah Abdersson kutar… där ligger jag i lä… haha.

   • juni 20, 2013

    Det orkar jag inte ens tänka på hur fort hon springer, det är ju inte på riktigt. Alltså det är ju helt sinnessjukt fort.

    Måste fråga en sak, kanske någon annan vill svara också. Jag undrar alltid hur andra tänker när dom springer långa sega backar. Tittar ni på målet och fokuserar uppåt på det eller kollar ni bara ner i marken och kör tills backen är slut. Kan inte bestämma mig för vilket som är mest psykologiskt fördelaktigt för att orka med skiten.

   • juni 21, 2013

    Haha, bra fråga! Jag vettisjutton hur jag gör. Jag tror jag stirrar rätt mycket ner i marken för att då och då titta upp och få ångest över hur långt det är kvar.

 3. juni 19, 2013

  Ja det finns en del ”poliser” på cykel. Fått skäll några gånger för att jag inte följt regler som jag inte känt till. Tycker i allmänhet att det räcker med vanligt vett och att det är vettigare att runda någon än att börja skälla på dem.

  • juni 19, 2013

   Eller hur? Vanligt vett och försöka se lite positivt på tillvaron…

 4. juni 19, 2013

  Mycket bra Tove, kanske lånar den. Ser användningsmöjligheterna… ”Det här är ingen krigzon. Det är ett hem/en kö/ett flygplan…” Himla bra, tack!

  • juni 19, 2013

   Haha, bra där Eva, det tänkte jag inte på. Kan nog använda den hemma också!

 5. Cecilia #
  juni 19, 2013

  Hej Tove!
  Bra jobbat idag med, som vanligt. Jag som ofta cyklar vart jag än ska blir åthuten av bilister, det är väl så kedjan går… bilister gapar på cyklister som gapar på löpare som gapar på promenixare…. Jag har en annan fråga. Hur många av dina träningspass per vecka kör du på låg puls, dvs max 75% av max? Det känns som att du kör de flesta av dina pass på en puls som är högre än så, stämmer det och vad är anledningen isåfall?

 6. Maria #
  juni 20, 2013

  Har även jag fatt en del elaka blickar & kommentarer när jag ”inkräktat” pa cyklisternas heliga mark.
  Tyskarna är hel galna i regler de med..
  Men det är ju orättvist när man som löpare maste halla sig till en bitvis 50cm bred ”väg” som är knöligare än en pase potäter. Och brevid löper en fin breeed ny asfalterad väg. Är ju snudd pa omöjligt att inte ”raka” glida över pa fel sida.
  Men sta pa dig Tove, sta pa dig för oss alla! (viftar med liten patriotisk flagga)
  För att svara pa din fraga. Jag bor och jobbar i Paderborn, i nord västra Tyskland. (fast just nu är det mer som Nord Afrika… vi nadde 40 strecket igar eftermiddag. Not ok. Not ok at all!)
  /Hon som helst av allt gatt byxlös till jobbet.

 7. juni 20, 2013

  Jag tror att båda banorna från början var löparnas och att cyklisterna snodde en av dem. Och för att kräva ut det stulna så kan kanske upp till kamp och resten av Internationalen vara bra för löparproletärerna 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS