Info

Onsdag Ni vet min väckarklocka ”Dream Machine” som jag tjatat om tidigare? Jag är verkligen nöjd med den. Den har som sagt olika naturljud att välja mellan så man kan vakna till allt från vågskvalp till vind, eller undervattensljud om man så vill. Jag har ändå kommit fram till att favoritljudet är regnsmatter, även om det ibland är just svårt att vakna till det då det samtidigt är aningen sövande. Idag var det i alla fall det som väckte mig. Rakt från sängen och ner i kläderna. Uppjogg i den fina morgonen som var så stilla, så stilla.

Onsdag Sedan sprang jag tröskel. Nackdelen med att springa fartpass så tidigt på morgonen är att det är svårt att komma upp i riktigt bra fart, när jag kutar på lunchen går det oftast fortare. Fördelen är dock att man är helt ensam. Eller inte helt. Först såg jag en räv, men den var för snabb, och jag med, för att jag skulle få upp kameran. En stund senare höll jag på att bli attackerad av ett gäng canadagäss, några föräldrar som ville skydda sina små ulliga ungar från den flåsande människan som spurtade förbi. De väste och drog fram i en klunga mot mig, men jag klarade mig utan bett.

Onsdag Totalt 10 km. På nedjoggen sprang jag förbi några fler såna där gäss och återigen blev de sura på mig. Men nu hann jag fånga dem på bild!

Onsdag Efter  det här vildmarksäventyret duschade jag, kramade barn och köpte en leverpastejmacka.

Onsdag Och nu fortsätter onsdagen.

Kommentarer

9 kommentarer

Post a comment
 1. juni 19, 2013

  Bra start!
  Du är såå inspirerande!!

  Ha en toppendag!

  Kram J

  • juni 19, 2013

   Roligt att höra, jag tackar och bockar och niger.

 2. Maria #
  juni 19, 2013

  Vilken fin start pa dagen! Ser underbart ut!
  Dock minus gässen. Labila varelser om du fragar mig..
  Jag körde oxa ett pass före jobbet i morse. Dock inte fullt sa harmoniskt…
  Vi har hetare än i h-vetet här, (var 28° kl 05:15..) och det tilltankta tempo passet blev ett svett drypande spektakel pa het asfalt. (är ursprungligen norrlänning, inte van vid temperaturer över 15+)
  Att jag dessutom hade lyckats vända tightsen bak och fram gjorde inte saken bättre.. maste varit halvt zombie när jag sprang iväg hemifran för jag märkte det först efter ett par km. Tyckte det skavde konstigt fram. Det var fickan med dragkjedjan som inte satt där den skulle… haha.
  Kram pa dig!
  /Hon som önskar att hon oxa haft tillgang till en leverpastej-smörgas.

  • juni 19, 2013

   Ojoj, det låter varmt, var håller du hus? Duktigt att vara uppe med tuppen och kuta – även om tighsten var bak och fram. Tack o hej, leverpastej.

 3. juni 19, 2013

  Fin start på morgonen! Arga gäss är inget kul! Du får ha dem som intervalltränare om inte annat 😉 Jag gillar inte måsar för de ska i huvudet på mig! Å så får man vara rädd att de ska skita på en… Trevlig fortsättning på dagen!

  • juni 19, 2013

   Detsamma, trevlig afton!

 4. Fredrik #
  juni 19, 2013

  Jag körde samma väg som du idag nere vid Kyrkviken med undantaget att jag vek av vid Tennishallen och därmed kunde undvika eventuella attacker där. Den lilla hjort jag såg på vägen dit såg så försynt och rädd ut att man inte behövde oroa sig där, dock är det lite läskigt ibland när pappa eller storebror med stora hornen står där och vaktar – då har man snällt fått vända om eller ta en liten omväg i terrängen.

  Jag har dragits med en hel del problem med plantar fasciit i min vänsterfot, under lång tid trodde jag att ren vila från löpningen skulle göra susen men verkar som det är stretching och massageboll som fungerar bättre. Har du några bra tips på övningar som du tyckte fungerade bra för dig?

  • juni 19, 2013

   Hej Fredrik! Vi lär stöta på varandra snart!
   Ajaj, plantar fasciit är inte kul. Hmm, jag försökte med det mesta. Jag åt antiinflammatoriskt till en början, körde stötvågsbehandling som inte alls funkade för mig, och så styrkeövningar för foten – men det är ju mest i förebyggande syfte. Det luriga är att det verkar vara så extremt olika vad som funkar för folk. Till sist så la jag ner allt. Tabletter, stötvåg, styrkeövningarna för foten, alla tåhävningar, allt. Jag vilade helt i ca tio dagar (cyklade som en tok i garaget). Sen började jag försiktigt jogga korta sträckor, först bara på mjukt underlag och sedan över till asfalt. Det som jag ändå tyckte var väldigt skönt hela tiden var att massera undersidan av foten med golfboll (gör det ännu VARJE dag) samt massera vaderna hårt (gör även det VARJE dag) samt noga med att stretcha ut just vaden efter varje pass – det är en av de få stretchövningarna jag gör. Till sist så gav det med sig men jag kan ännu idag känna att min vänsterfot är känsligare än den högra, har lättare för att vricka till den osv så det gäller ju att nu när man är frisk komma ihåg att köra fotstyrkan. Men du, hoppas du hittar en väg framåt så du får kuta snart igen!

   • Fredrik #
    juni 19, 2013

    Tack för bra tips! Jag tror att jag framförallt varit lite för dålig på att köra mina stretchövningar konsekvent, så nu ska det bli skärpning på den fronten! Att rulla med foten över en golfboll pratade vår massör på jobbet om och det känns riktigt bra (även om jag nu håller mig till en taggig, blå massageboll istället). ”Tryck hårt, det gör inget om det knastrar lite under foten”, sa hon och även om jag blir lite öm efteråt så verkar det få igång delarna och under fascian och öka blodgenomströmningen.

    Vad gäller stretchingen så försöker jag få in den kopplat till andra vanliga moment, så den här veckan har jag tex alltid kört en vadstretch när jag står vi kaffeapparaten på jobbet. Diverse kommentarer kan man leva med om man kan hålla sig skadefri 🙂

    Vi hörs och ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS