Info

Fredag Igår kväll gjorde jag det som jag kanske gillar mest av allt. Nämligen sprang hem genom stan på kvällen, efter att jag varit ute och ätit. Det hela var väldigt trevligt, vi hade sommaravslutning med kunder och åt på Nytorget 6. För mig blev det tonfisk till huvudrätt och chokladboll till efterrätt. När det var dags att bege sig hem och avlösa mina föräldrar som var barnvakter, smet jag först ner på toaletten för att byta om. Det var mindre trevligt. Det är svårt att byta om på små toaletter där det inte finns krokar och är typ blött på hela golvet. Och man undrar om det är vatten eller kiss men har ingen lust att ta reda på det. Tur man är bra på att hålla balansen. Kom ut från toan som löpare, och en tjej som stod i toakön frågade mig om jag skulle springa ett lopp. Det hade i för sig varit kul om det funnits något lopp runt hörnet. Men alltså, det är en rätt märklig känsla att gå runt i löparkläder på en bar där alla dricker öl och vin som att det inte fanns någon morgondag. Och så de vanliga utropen ”Ska du springa?! Nu?!” Helt förståeligt i för sig då det är mer socialt accepterat att ta en taxi än att ta på sig löpardojor. Men allt det där skiter jag i, om de bara visste vad de gick miste om. oOch en grej som de flesta inte förstått: det går typ lika fort för mig att springa hem som att jaga upp en taxi.

TorsdagFredag Alla dessa gator för mig själv. Älskar känslan att springa nerför Götgatan omringad av stadssorlet och så himlen som började spricka upp efter eftermiddagens ösregn.

Torsdag Ser ju ut som en fullis tagit bilden men jag skyller på kameran som inte gillar dåliga ljusförhållanden och rörelse i kombination. Jag sprang längs Skeppsbron och förbi turisterna, vidare längs Strandvägen och alla kvällsflanerare. Vidare över Gärdet.

TorsdagTorsdag Genom Värtan. Inga tidsmål, jo bara ett: att hinna över Lidingöbron innan solen gått ner. Och det gjorde jag! Precis. Kolla nu vad de andra missade som satt i sina taxibilar:

TorsdagFredag Hemma prick 22:45.

Torsdag Totalt 12 km. Blir alltid lika fascinerad av att stan är så nära. Väl hemma pysslade jag för länge, somnade för sent och vaknade helt slut imorse. Trots noll alkohol. Men det har varit för lite sömn hela veckan. Köpte Nordens godaste chokladcroissant på väg till jobbet men inte ens det kunde pigga upp mig. Men när jag väl var på plats på jobbet så kom jag igång. När det var dags för lunch så kändes det ändå aningen tungt att ge sig ut. Ni vet när man känner att både huvud och kropp är trötta – och samtidigt vet att de snart ska plågas! Men det där gillar jag ju också så jag bytte om från svart…

Fredag … till svart.

Fredag Och gav mig av. Uppjogg och sen dags för tröskelpass. Rusade fram längs Kungsholms Strand. Idag tack och lov glesare med både barnvagnar och hundägare så jag slapp kryssa alltför mycket. Inte en enda titt på klockan förrän jag var klar. Tiden visade precis samma tid som innan Stockholm Marathon så jag gissar man kan säga att jag är återhämtad, det kändes i alla fall så. Totalt 9 km med upp- och nedjogg. Sen åt jag kass lunch framför datorn. För lite och ja, så kan det bli ibland. Stackars kropp.

När jag efter jobbet skulle springa till dagis, så blev det plötsligt väldigt mörkt precis när jag klev utanför dörren.

Fredag Först kom bara några små oskyldiga droppar.

Fredag Men efter bara någon minut så vräkte regnet ner. Över mig. Och just detta älskar jag. Springa i ösregn när det är varmt i luften.

Fredag Medan andra sprang för att ta skydd sprang jag gatorna fram och kände mig som ett barn som hoppade kors och tvärs över vattenpölarna. Ja jag vet, jag kan ha blivit galen men vad spelar det för roll när man är glad och mår bra?

Fredag Jag hade ett kort ärende in på Adidas på vägen. Jag har länge spanat på en jacka men inte slagit till. Fast nu var det REA! Snabbt in och köpa, knöla ner i ryggan och sen vidare i regnet som ännu öste ner. Uppe vid Stadion tyckte jag synd om alla som skulle på Summer Burst för det var så lite Summer Burst i luften som man bara kunde tänka sig. När jag nådde Lidingöbron så slutade dock regnet lika plötsligt som det börjat, och långt bort i himlen började det spricka upp.

FredagFredag Totalt 10 km. Nu blir det oxfilé, rotfrukter i ugn och bearnaisås. Och sen såna här:

Fredag Och förhoppningsvis lite mer sömn. Ajöss!

P.S. 1: Såhär såg jackan ut:

Fredag P.S. 2: Jag har fått fina pioner från mina föräldrars trädgård:

Fredag Hej då.

Kommentarer

14 kommentarer

Post a comment
 1. Pernilla #
  juni 14, 2013

  Fin jacka! Imorgon kör jag Vättern runt! Galet de me! Men kul! Som vanligt måste jag berömma dig för din blogg! Inspirerande till tusen! Tack!

  • juni 14, 2013

   Ah, tufft med Vättern Runt! Och du, tack för berömmet, det gör absolut ingen ting att du upprepar dig, hehe. Lycka till imorgon, håller tummarna för dig!

 2. Fia #
  juni 14, 2013

  Aaaah, jag älskar dina inlägg! Det är på gränsen till galenskap det där med att springa hem efter krogen men åh vad jag tycker det känns friskt, cool och klokt! Ändå.
  Du inspirerar till ett sundare liv och jag vill f-n också ha rosa hår!

  • juni 15, 2013

   Haha, tack Fia! Testa håret! Jag kör ett balsam så det försvinner efterr några tvättar, ja om man skulle tröttna. Hej!

 3. Linda L #
  juni 14, 2013

  Du kan verkligen få vilken löptur som helst att låta schysst!
  För övrigt så shoppade jag också ett löparplagg idag på rea, inget jag sneglat på innan utan mer ett impulsköp. Så kan det gå!

 4. juni 15, 2013

  Fint jobbat, tjejen!
  Kull att höra att återhämtning är typ ”avklarat”. Hoppas på sol och ingen vind idag. Får se hur det går. Simning bli det i vilket fall!
  Ha det gött!

  • juni 16, 2013

   Hoppas simmet gick bra för dig, Karima!

 5. Irene #
  juni 15, 2013

  Imponerande att du kan springa så tätt inpå att du har ätit. Jag skulle få håll.

  • juni 16, 2013

   Ja jag är själv förvånad över detta, det verkar liksom som att jag vant kroppen att springa så tätt inpå mat. Nu blev jag precis lagom mätt och det var fisk och sallad, hade jag ätit t ex kött så tror jag att jag hade fått håll.

 6. juni 18, 2013

  Bra jacka!!

  • juni 18, 2013

   Visst väl du skulle tycka det! Nu får det bli kallt så jag kan kuta i den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS