Info

Ahh. Åtta timmars sömn. Otrolig lyx. Innan jag gav mig av hemifrån smörjde jag in mig med vaselin under armarna.

Fredag Trots att jag gjorde det innan Stockholm Marathon så fick jag ändå skavsår av mitt linn när jag kutade. Kan i för sig bero på att jag dessförinnan hade slarvat med insmörjning på ett träningspass när det var väldigt varmt, och därför redan hade skavsår lagom till Stockholm Marathon. Och då var det ju varmt så de blev inte precis bättre av de 42 kilometrarna.

Fredag Vanliga morgonrundan. Trots att ögonen borde vant sig igår, så blev de ändå chockade över hur fint det var. Ögonchock!

FredagFredag Olle däremot, han gillar inte alls att springa här. Han säger att han bara känner en enda sak när han kutar runt här: leda. Total leda. Jag tror man har fördel av att vara en härdad asfaltslöpare när man är här, för ska man springa mer än en mil så hamnar man lätt till sist på asfalten. Och rent allmänt så är det väldigt rakt.

Fredag Fullkomligt vindstilla och alldeles alldeles tyst. När jag sprungit klart stannade jag en stund på stranden.

FredagFredag Och sen har dagen bestått av husfix och bad. Först på stranden och sen i hamnen. Där trivdes alla dykare och hoppare.

FredagFredag Och plötsligt var det sen dags för dagens andra pass. Nästan så det tog emot lite att ge sig ut. Det var så satans varmt. Och så skönt i skuggan medan jag hörde barnens lek och stoj. Och så gott med kaffe. Och tidning. Och glass. Och… nä. Bara att byta om! Precis innan jag skulle ge mig av kom jag på att vatten kanske kunde vara bra att ha med sig i och med att Gotland förvandlats till Grekland.

FredagFredag Sen körde jag en lång uppvärmning. Nu hade det blivit lite blåsigare och det var tur för annars hade jag smält i solen. När kroppen blivit varm(are) så var det dags för ett tempopass light. Gäller att vara försiktig såhär efter marathonet och den här veckan ska gå i rekreationslöpningens tecken. Men ändå, lite fart fick det bli. Upp på asfalten och börja nöta i solen. Bort mot Vamlingbo. Hade smörjt in mig innan jag gav mig av och jag blev alldeles vit av krämen som rann längs kroppen. Delade upp blocket i tre delar och framme vid Vamlingbo vände jag tillbaka hemåt. Sån tur att jag tog med mig vatten, önskade bara att jag haft fyra armar och kunde haft med mig två flaskor till (ja, jag vet att det finns vätskebälten och jag har ett par såna men gillar mycket mer att kuta med handflaskor – till stor del för att man ser tusen gånger tuffare ut). Passerade en massa kossor som höll på att stirra ögonen ur sig när de såg mig. Till sist var jag klar med springet och stannade utanför vårt hus. Passet landade på totalt 19,5 km så dagens totala mängd blev 30 km. Så fort jag kom hem sprang jag in och hämtade tvål och cyklade ner till stenstranden.

Fredag Det var mitt premiärdopp och herrejesus vad skönt det var. Ja om man bortser från att jag klev i på fel ställe och fick huka mig på ett ovärdigt sätt för att inte halka på de hala stenarna när jag tog mig ut. Och det var rätt grunt precis här så jag… ja det såg helt enkelt förmodligen väldigt lustigt ut.

Fredag Sen cyklade jag den lilla biten hem med turban runt håret och känslan där och då i kroppen: obeskrivligt bra. Hem till öl och chips!

P.S. Detta inlägg är sponsrat av Hamra Krog. Jag köpte en glass och satte mig i en solstol i deras trädgård, och ja här sitter jag nu och åker snålskjuts på deras nät i kvällssolen. Annars hade det här garanterat blivit ett rent textinlägg efter gårdagens uppladdningsfrustration. Jag får se hur jag gör i sommar med bloggen, eventuellt tar den sommarlov. Återkommer om det kära läsare.

Kommentarer

16 kommentarer

Post a comment
 1. juni 7, 2013

  Åååå så mysigt det ser ut att vara! Men nej, inte kan du ta ledigt under sommaren! Då missar vi ju dina fina rundor! Finns ju ”nätstickor”, minns inte det rätta namnet nu, men det kanske kan fungera? Hoppas du bloggar under sommaren! Hälsar ”Trogen läsare som behöver motivation å inspiration” 🙂

  • juni 8, 2013

   Bra tips Carola, men problemet är att det inte finns ngt nät! Bara när man närmar sig Burgsvik funkar 3G på telefonen och stickor… Men jag ska se vad jag kan hitta på!

 2. Anna #
  juni 7, 2013

  Alltså, dina magrutor! Där klår du de flesta killar med hästlängder! You go! 🙂

  • juni 8, 2013

   Hahaha, ibland syns de mer och ibland mindre… Men tack, jag ger järnet!

 3. Natalie #
  juni 7, 2013

  Jag röstar för att bloggen inte ska ha något sommarlov!!
  Vi som inspireras av dig så galet mycket kommer tappa hoppet. 😉

  • juni 8, 2013

   Åh det var snällt sagt! Jag ska se vad jag kan hitta på med internetfanskapet!

 4. Emma #
  juni 7, 2013

  Nej – inget sommarlov! Dum, dum idé;)

  • juni 8, 2013

   Haha, jag får helt enkelt be dem sätta upp en 3G-mast på vår tomt!

 5. juni 7, 2013

  Bloggsommarlov beviljas ej!

  • juni 8, 2013

   Det var ord och inga visor! Tack! Eller fasiken, jag kommer bli galen på kuppen!

 6. Lotten #
  juni 7, 2013

  Nej, inget sommarlov!

 7. Anette #
  juni 8, 2013

  Å va fint det ser ut! Sommarlov från bloggen låter inte alls kul, jag är ju beroende 🙂
  Nej, jag skojjar – det klart du ska, vi får läsa gamla inlägg när abstinensen blir för stor!

  • juni 8, 2013

   Det är galet fint… vill inte åka hem alls.
   Hmm, måste klura på detta med bloggsommarlovet helt klart!

 8. Gabriel #
  juni 8, 2013

  Instämmer, inget sommarlov för din del. Sorry!

  För övrigt så tycker jag att det är coolare med en stor magruta (som jag har) än flera små (som du har). Så dä så!

  • juni 8, 2013

   Haha! Vi ses på stranden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS