Info

MåndagMåndag Efter regn kommer sol. Och spring! Det var som att allt det som funderat på att blomma ut, hade bestämt sig under nattens regn och nu på morgonen gjort slag i saken. Så det var alldeles grönt och blommande och friskt när jag klev ut genom dörren.

Måndag Tyvärr kände jag mig inte lika frisk själv. Inte sjuk på något vis men trött. För mycket som snurrade runt i skallen igår natt. Tur då att man blir piggare av att kuta. På med musik och in mot stan. På vägen mot Ropsten såg jag en löpare som smitit in i skogen och satt sig på huk för att uträtta sina behov. Men jag var snäll och låtsades som jag inte sett det hela. Hur som, sånt man hoppas slippa på lördag! Mardrömmen! I alla fall, sprang längs Husarviken och sen en extrasväng ut mot Stora Skuggan.

MåndagMåndagMåndag Stora Skuggan. Jag älskar det namnet. Minns att jag tyckte det lät så jäkla spännande när jag var liten. En stor skugga. I alla fall, när jag sprang runt där på de blöta vägarna som höll på att torka i solen, så såg jag ett gäng lamm. Inte vilka lamm som helst utan Kungliga Lamm för det har man ju hört, att kungens lamm går runt där. Det är inte ofta jag stannar för att ta kort men när jag sprang förbi så var det som att de blev nyfikna och kom fram, så jag stannade. Och herregud, kolla här. Det blir inte gölligare. Lambireklam upphöjt till tusen.

MåndagMåndagMåndag Ojojoj, jag höll på att smälla av! Efter en halv minuts snack med dem sprang jag vidare till jobbet.

Måndag Totalt 15 km. Och sen ikväll, då blir det sova av. Fick bra lugn- och sovtips av min jobbkompis, för sånt här larv som att ligga vaken fast man är trött kan vi inte hålla på med. I övrigt så känns allt fint. Ja förutom att jag är paniskt rädd för alla baciller och sväljer ca 20 gånger i minuten för att känna efter hur halsen känns. Men det gör vi väl alla mer eller mindre, ja vi som ska springa på lördag. Det är ju lite så; man har tränat länge för något och man får bara en chans. Och den är på lördag. Det blir aningen laddat, men det är ju också tjusningen med just marathon. Allt eller inget! Sov gott.

Kommentarer

14 kommentarer

Post a comment
 1. maj 27, 2013

  Får får får. 🙂
  Din berättelse om behovsuträttande påminde mig om när jag sprang på ett par som förlustade sig i det gröna förra sommaren. Mycket ska en vara med om som löpare.

  • maj 27, 2013

   Haha, ja jösses! Men det är just det jag gillar, ja inte att se just precis dessa saker men att man SER en massa som man hade missat i en bil.

 2. NIKE #
  maj 27, 2013

  Räkna får ikväll !!!! dom såg ut att kunna hjälpa med tipps!! GUD SÅ SÖTA!
  Varm mjölk + honug, banan och STOPPA TANKEN ……….. låt dom inte virvla runt STOPP!!!!
  Du kommer inte bli sjuk – Du är frisk som en nötkärna! Kör lite mental träning sista dagarna det varvar ner tankesnurr!
  Det kommer bli ditt bästa RACE EVER……………………. TRUST ME!
  Karin

  • maj 27, 2013

   Tack för fina tips Karin! Och PEPP!

 3. MagnusN #
  maj 27, 2013

  Hehe, ja denna vecka slår nog rekord i hypokondri och inbillad sjukdom. Tycker man hör löpare till höger och vänster som påstår sig vara snuviga, har halsont eller ont någon annanstans, för att sedan persa stort på lördag. Även nersnackets ädla konst praktiseras hårt denna vecka. I ju bättre form man är, desto mer nervöst blir det. Tur man är nästan otränad…

  • maj 27, 2013

   Eller hur… jag kan bli så trött på alla som ska prata om hur lite de tränat – och sedan springer hur fort som helst! Men just det här hypokondriska, jag blir galen av det! Alltså jag känner mig inte sjuk men är så galet rädd för att bli det… Nu juice! Lycka till med veckan!

 4. maj 27, 2013

  Finfina bilder! Måste gå ut mer till landet för att se nåt liknande ( fast då skulle jag ha sprungit typ 3mil enkel väg…)

  Har tagit lite inspiration från sig gällande mat igår: det var länge sen jag åt pasta med pesto (+kyckling för jag gillar det också!).

  Trots att det blir min 9:e mara, känns det helt pirrigt i magen… Brukar vara super trött 5dagar innan och det är precis det som händer nu. Vill bara ut och springa, men får inte (ha ha ha! ”FÅR” inte!!!! Nää du ser att jag är trött nu!)

  Sovdags, fast inte lätt för då blir det tidigt uppe och DÅ vill man… springa!

  5 dagar kvar. Resa välplanerad, boende fixat, vänner att träffa bokad… Vad glömmer jag??? Visst, vi ska ju SPRiNGA på lördag 🙂

  Sov gott!

  • maj 27, 2013

   Haha, ja det är inte lätt såhär sista veckan! Jösses, 9 marathon, det är inte dåligt! Bra där med peston, det är ju så himla gott. Nu är det nog med dator för ikväll. Sov gott och kämpa på här sista veckan – snart får vi kuta långt igen!

 5. Rolf #
  maj 28, 2013

  Yes! Såg na igår bakom GIH såg bra ut. Men det låter, är det en maracas eller hoppande bönor i ryggan?
  Ingen ide att ropa för lurarna satt i. Ska försöka springa ikapp på lördag.

  • maj 28, 2013

   Såg na – mig med andra ord? Haha, jag vet. Min ryggsäck låter. Det är en massa livsnödvändigt bråte i den, dock (tyvärr) ingen maracas.

   • Rolf #
    maj 29, 2013

    Ja! Rocknrollrunning finns 🙂

   • maj 29, 2013

    Haha!

 6. Fredrik #
  maj 28, 2013

  Tänkte på dig när jag cyklade ute vid Elfvik imorse och hade 9 hjortar som stod och betade precis bredvid vägkanten, var på vippen att stanna för att ta en bild men hade troligen skrämt iväg hela bunten bums då (och de såg faktiskt lite griniga ut också, kanske var morgontrötta de med)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS