Info

Tur jag springer ensam för igår kväll gjorde jag pasta pesto med tio miljarder vitlökar i.

SöndagSöndag För säkerhets skull tog jag vitlök i tomatsalladen också. Det kanske bara är skrönor att vitlök håller förkylningar borta men denna vecka lyssnar jag till allt skrock som finns, säkrar upp på alla fronter om man säger så. När jag sen vaknade imorse var det Mors Dag. Det är inget vi firar sådär speciellt så jag behövde inte ligga kvar i sängen och låtsassova utan gick upp och åt frukost. Efter det var det dags att ta itu med tvättberget. Känns inte lika illa att det hunnit växa till Mount Everest när somliga tycker att det är helt perfekt.

Söndag Sen var det i alla fall dags för mitt sista långpass innan Stockholm Marathon, som inte skulle vara så långt utan snarare ett kortare långpass på 25 km. Idag hade jag energidricka med mig eftersom jag lyxade till det såhär på Mors Dag. Synd bara att det såg ut som urinprov.

Söndag Sen drog jag iväg.

Söndag Idag följande rutt i det fina vädret: Över Lidingöbron, genom Värtan, förbi Gärdesfältet och sen första biten på Stockholm Marathon med Strandvägen, Skeppsbron, Söder Mälarstrand, Västerbron och Norr Mälarstrand. Men istället för att fortsätta mot Torsgatan så sprang jag förbi Operan, Kungsträdgården och sedan Strandvägen fram och tillbaka samma väg. En skön tur på alla sätt och vis med bitar av rejäl motvind. Efter Västerbron fick jag pirr i benen som ville kuta på fortare. Men jag var duktig och höll emot, även om det tog emot, särskilt då en kille och jag sprang jämsides en bra bit och jag har så svårt för att ta det lugnt och se någon kuta iväg. Men jag måste spara på den där energin till nästa helg. Totalt 25 km i 4:42 min/km. När jag kom hem fick jag duscha fort för sen skulle vi på utflykt till Artipelag. I bilen fick jag en Trisslott i present.

Söndag Alla små tankar man hinner tänka innan man skrapar. Men…

Söndag  … nej. När vi var framme på Värmdö så gick vi ner till vattnet för att äta matsäcken som vi hade med oss.

Söndag Observera att det på en skylt stod lite om den här strandpromenaden och de kallade bland annat den här träbryggan för ”träspänger”, att man skulle gå på ”spängerna”. Sånt som man pratar om en stund när man är gift med en copywriter. Jaha, sen slog vi oss ner vid ett litet bord som vi hittade men precis när jag skulle hugga in på den grillade kycklingen så började det regna. Ösregna! Jag fick slita av köttet på kycklingen på ett medeltida vis för att hinna äta lite!

Söndag Och vi fick panikskära upp denna fina rulltårta som Febe hade bakat till mig och äta medan vi sprang mot museet.

Söndag Där inne var det varmt och skönt. Jag kände mig dock som en blöt tysk turist för jag hade jeansshorts och mina Birkkenstock. I alla fall, det kostar rätt mycket att gå in som vuxen. 250 kr per person men det är gratis för barn som tur är. I såna lägen känns det bra att ha massa barn med sig, man får liksom mer för pengarna. I alla fall, har ni inte varit här så åk hit. En fin utflykt, särskilt om det inte ösregnar och man kan promenera på träspängerna i solen. Och igår öppnade en väldigt fin och kul utställning med William Wegman.

SöndagSöndagSöndagSöndag Fantastiska bilder och kul film som barnen gillade. Till och med Olle som inte gillar hundar tyckte om allt. Och sen så är det bara fint där också.

Söndag Det var den Morsandagen. Sen åkte vi hem i spöregnet.

Söndag Finito.

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
 1. maj 26, 2013

  är det inte ”spänger” de säger? har för mig att vi var klurade kring dessa träbroar också när vi var där i somras. en spång, flera spänger – heter det verkligen så?

  • maj 26, 2013

   Olle rättade mig också när han läste inlägget. Det var ju ”spänger” det stod så nu är det korrat! Välkommen att promenera på spängerna! Kan man inte bara säga typ… träbryggan?

 2. marie svensson #
  maj 26, 2013

  Trevligt du o familjen haft det ihelgen! Det har jag o maken också haft det i Stockholm.
  Var bl.a.ute på Djurgården o promenerade i det härliga vädret.Där sprangs det mycket
  jag kollade alla,men såg inte dig Tove synd.Ha en bra vecka o ladda inför lördagen.
  Kram Marie!

  • maj 27, 2013

   Härligt! Men vad synd, jag som sprang där i lördags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS