Info

Torsdag Det blir en del fart här dagarna innan maran. Det gillar jag. Dock gillar inte min vänsterfot det riktigt lika mycket. Har haft en aningen stel känsla i den, inte mycket men ändå tillräckligt för att jag ska minnas mina deprimerande dagar med plantar fasciit. Således stretchas det nu extra noga efter alla pass och på kvällarna är det massage av vaderna. Och då menar jag varje kväll.

Torsdag Massagen har blivit som att borsta tänderna. Det går inte att hoppa över det, hur osugen jag än är på det så bara gör jag det. (För övrigt kan jag informera om att jag aldrig någonsin skulle hoppa över att borsta tänderna, jag är snudd på tandborstningsmissbrukare. Kör gärna 10 min med eltandborste alt. 15 min med vanlig borste, ja eller 20.) Olle börjar hur som helst tröttna på det eviga masserandet, framförallt när vi sitter i soffan och tittar på Breaking Bad på datorn, för då är mina ben i vägen non stop. Men så är det och såhär dagarna innan Stockholm Marathon har jag alla frikort i världen.

Idag blev det i alla fall ett tempopass.

Torsdag Skön temperatur i luften och grus under fötterna. Ibland får man påminna sig om det. Inget av detta är ju egentligen självklart, alltså gruset och värmen. För inte länge sen sprang vi ju runt på is och snö, hade rånarluva på oss och gudvetallt. Känslan i benen rätt bra, de verkar ha gillat gårdagens joggande. 5+5 km körde jag med 1 min vila mellan blocken. Första fem gick i 4:10 min/km och andra femman4:04 min/km. Totalt 12 km med upp- och nedjogg.

Jaha, och så börjar det komma lite väderrapporter för den 1/6. Fast ingen av dessa går ju ännu att lita på. Just nu säger SMHI blandat sol och regn, ganska mycket regn, och ca 10-15 grader. Det låter ju rätt bra men ingen idé att ens fundera över dessa saker som ingen kan styra över. Det är ju bara att kuta vare sig det är snö, regn, stormvindar eller strålande sol. Vad jag däremot kan styra över är min juicefestival som nu går in i sin slutfas.

Torsdag Denna vecka ska det pressas drycker som aldrig förr. Enda bekymret är att behöva handla själva frukten. När jag var i mataffären idag hostades det överallt. Varför håller ingen för? Det lär man sig ju på dagis! Som tur var hade jag luvtröja så jag drog upp luvan och smög runt och såg jäkligt skum ut. Nu? Magstyrka!

Kommentarer

12 kommentarer

Post a comment
 1. Amanda Amatör #
  maj 23, 2013

  Hej! Vilken fin och inspirerande blogg. Läste om den i Lidingö Tidning. Jag undrar en grej, Jag förstår inte alla orden. Tempo, jogg, fart och tröskel. För mig finns det typ bara att man joggar, joggar snabbt och joggar långsamt 🙂

  • maj 23, 2013

   Tack, vad kul! Jag vet vad du menar med alla uttryck, kände likadant i början. Du får surfa lite på uttrycken så får du nog bättre förklaringar än av mig! För egen del så tyckte jag det var upplyftande att inse att man springa på en mängd olika vis för att få variation. Marathon.se är bra för info. Lite om tröskelträning kan du t ex läsa här:
   http://www.marathon.se/träning/testa-ett-tröskelpass-med-szalkai

 2. Marie Skartröm #
  maj 23, 2013

  Hade känningar av plantarfasciit (och möjligen lite uttrampade fettkuddar) innan göteborgsvarvet. En sjukgymnast tejpade foten innan loppet, och märkligt nog känns foten bättre nu dagarna efter varvet. Jag springer långt, långt ifrån din nivå men tejpa var riktigt bra för mig, kan ju ev vara ngt för din vä fot? Tack för mkt inspirerande och snygg blogg. Håller alla tummar för dig!!

  • maj 24, 2013

   Hej och tack för tips Marie! Jag körde en del med tejpad fot när min pf var som värst. Nu är det inte riktigt den typen av känning så jag avvaktar lite och hoppas det släpper, tycker det är bättre idag. Men super att det funkade så bra för dig. Och tusen tack för tummarna! Jag behöver dem!

 3. maj 23, 2013

  Är det guld-fötterna det?!

  • maj 24, 2013

   Haha! Guldfötterna vettsisjutton men mina fötter är det allt!

 4. Kris #
  maj 23, 2013

  Det är ju drömväder – mellan +10 o +15 med liten regn… 🙂
  Jag sprang Riga mara sista söndagen och det var direkt och bara solen och +30!!! Otroligt! Det var inte lätt och +20 minuter som jag tänkte min sluttid ska vara… Hoppas vädret i Stockholm ska vara ”bättre” den 1/6! Jag kommer att vara där och skrika ”Rockenroll” när du springer förbi 🙂

  • maj 24, 2013

   Hej Kris! Håller med, blir det det vädret så är ingen gladare än jag – särskilt efter Stockholm Marathon 2012…
   Jösses, marathon i 30 grader, det är tufft! Ja, då får man nog tyvärr revidera sitt uppsatta tidsmål. Fantastiskt om du kommer och hejar, jag lovar att vinka som tack!

 5. maj 24, 2013

  Ormsalva? Kan du alltså rekommendera det för ömma vader? Själv har jag kört en form av kylbalsam som dessutom är inflammationshämmande. Köpt på apoteket. Men det är ju lite beroende på vad man har för problem.

  Håller med om fötterna annars. Har stela fötter och försöker köra tåhävningar och massageboll varje dag. Det verkar hjälpa en del. Får dock sluta slarva med det om jag ska bli helt bra… 🙂

  • maj 24, 2013

   Tja, jag gillar ormsalvan. Jag kör först det där linimentet som massage på hela benen och sen det varma efteråt som pricken över i. Men jag har massa olika massageoljor och grejer och det viktiga för min del är egentligen mest att massera/trycka hårt.
   Jag har också det där kylande från Apoteket men ej testat det ännu. Gillar mer när de brinner om bena!

 6. jenny hellström #
  maj 25, 2013

  Frukt utan nys:

  http://www.arstiderna.com/Kasser

  • maj 25, 2013

   Haha, OERHÖRT bra tips! Tack Jenny!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS