Info

Onsdag Jag startade upp dagen med en riktigt god leverpastejsmörgås. Jag sov nämligen lite risigt i natt och ansåg därmed att jag var värd en köpemacka. Varför sov jag dåligt? Jo, jag har börjat känna en viss nervositet inför Stockholm Marathon. Eller inte nervositet utan mer… spänning. Liksom en längtande spänning. Men den gör att jag ligger och klurar istället för att somna. Vilket i sin tur gör att jag blir lite trött och måste unna mig leverpastejmackor. I bilen på väg till jobbet hade även lyktstolpsvimplarna för Stockholm marathon kommit upp längs Lidingövägen. Ahh sådärja, nu börjar det verkligen närma sig!

På lunchen drog jag ner i katakomberna för ombyte. Kan inte riskera någon mer förkylning nu så safeade upp med armvärmare då det var lite småkyligt ute.

OnsdagOnsdag Uppjogg och spänsthopp nere vid Karlberg.

Onsdag Den här anden låg nöjt kvar fastän jag hoppade precis bredvid honom. När jag däremot tog fram kameran blev det en jädra fart på honom. Han kanske inte gillar att figurera på obskyra löparbloggar. Därefter dags för tröskel! Pekka hade rekommenderat ett kortare pass på 15 min. Jag satte av längs vattnet. Ingen titt på klockan utan gick på känslan i benen. Var rädd att gårdagens tempo skulle dra ner farten men när jag stannade klockan så hade jag ju kutat på bra.

OnsdagOnsdag Därefter tillbaka till jobbet. Totalt 10 km. Hade varit så präktig och tagit med mig frukt ner i omklädningsrummet.

Onsdag Som tur var var jag ensam så jag kunde äta mandarinen i duschen. Sen upp till sushi som Olle varit snäll och handlat till mig.

Onsdag Efter det hade jag äran att få lyssna på Maria Sveland som höll föredrag för oss kreatörer på jobbet. Otroligt bra. Inspirerande och deppigt på samma gång. Och en påminnelse om att det är långt kvar innan vi lever i en jämställd värld.

Onsdag Efter jobbet skulle jag hem. En lätt jogg fick jag ta enligt schemat och det var tur för jag bara vägrar åka kommunalt nu sista dagarna innan Stockholm Marathon. Och inga kramar ges dessa sista dagar (förutom inom familjen). Men det här med joggen var också bra för jag kunde förena det hela med några ärenden på stan. Joggjogg till första stoppet.

Onsdag Köpte energipryttlar och strumpor. Och så vidare.

Onsdag Har faktiskt aldrig sprungit in på NK iklädd löparkläder men någon ska ju vara den första. Tur de inte har dörrvakter som på Harvey Nichols i London. Efter shoppingen så hade himlen blivit klarblå. Fick dra av mig armvärmarna och knöla ner dem i ryggan bland allt det andra. Sen hemåt genom sommarstan.

OnsdagOnsdagOnsdag Totalt 12 km i 5:00-tempo. Mycket nöjd med dagens inköp.

Onsdag Och mycket hungrig!

Onsdag Hörrni, bara tio dagar kvar nu! Hoppas trots detta på att somna skönt i natt.

Kommentarer

22 kommentarer

Post a comment
 1. maj 22, 2013

  Så jävla hejja Tove!

  • maj 22, 2013

   Haha! TACK Elin! Och heja dig!

 2. Eva #
  maj 22, 2013

  Hahaha det där med anden var ju bara bäst!
  Håller tummarna att du lyckas hålla bassilusker borta. Själv simmade jag i en sjö imorse (OBS med våtdräkt). Lite annorlunda uppladdning 😛
  Har bokat flyget nu i alla fall! Känns overkligt! Min första mara!

  • maj 22, 2013

   Ja anden var verkligen märklig. Plötsligt flög han upp! Ojoj, du håller på att bli en riktig simmare, se upp! Men tänk så kul på lördag. Första maran – det är stort!

 3. maj 22, 2013

  Men hur kunde jag missa dig? Var du på race? Annars måste jag ha varit på lunch eller suttit på kontoret 🙂

  • maj 22, 2013

   Jag sprang in på Race! Synd!

 4. marie svensson #
  maj 22, 2013

  Hej!Du är så duktig otränar på,det kommer att gå galant är jag säker på.
  Glöm bara inte att vila så mycket det går emellan allt.
  På fredag skall jag o min man åka till Stockholm o vara över helgen.
  Skulle vara jätte roligt om jag fick se dig när du är ute o springer!
  Då lovar jag att heja! Kram Marie

  • maj 22, 2013

   Härligt med Stockholmshelg! Jag kutar på som vanligt, finns nog stor risk för att vi möts – i alla fall om du också är ute och kutar!
   Japp, jag lovar att vila. Snart. Hej så länge!

 5. maj 22, 2013

  Grymt jobbat!
  Som vanligt med inspirerande bilder till det hela!

  • maj 22, 2013

   Åh så trevligt att höra Andreas!

 6. Helena #
  maj 22, 2013

  Hur är ditt upplägg med gels mm under Maran? Kör du bägge sorterna (bild)? Hur ofta tar du etc? Langare längd banan?
  /Helena V

  • maj 23, 2013

   Oj, många frågor. Har inte planen helt klar men har kört två gel på mina två tidigare maror. Ngn vätskelangning blir det nog från klubben!

 7. maj 23, 2013

  Det kommer att gå bra och lite nervositet nu betyder nog bara att kropp och skalle ställer in sig på att prestera bra en en dryg vecka! Du vet väl temat för träningsformen Sha’bam (en form av konditions-/danspass min fru gillar): ”Come as you are, leave as a star” Borde fungera hyggligt för dig som peppande mantra första juni när du får en dipp 🙂

  • maj 23, 2013

   Jo, den här nervositeten är faktiskt något skönt och får en att komma in i den här bekanta känslan av att ett lopp närmar sig. Haha, ”Come as you are, leave as a star” är ju fenomenalt bra! Hälsa din fru och tacka för peppen! Och snälla, håll tummarna för mig!

 8. maj 23, 2013

  Kära Tove! Jag håller tummarna redan nu för dig inför Marathonet! Jag vet att det kommer gå så attans bra. Jag gillar ditt skrivna språk så oerhört mycket. Många fina formuleringar.
  En grej: du har skrivit en hel del om olika magträningar och jag skulle behöva lite nya övningar. De vanliga på bollen kan jag, och plankan etc. Men sen har du några andra namn som jag inte vet vad det är. Danish special? Hette den så och så några till. Kan du inte beskriva lite närmare hur dessa går till? Vore skoj att få lite tips. Det är så lätt att man fastnar på samma magövningar och inte kommer vidare liksom.
  Instruktion med bild önskas! Om du pallar.

  Stora kramar / Anna Zim

  • maj 23, 2013

   Hej Zooooom. Ojoj, jag hör av mig till dig i annan kanal. Ska maila dig en grej. KRAM.

 9. Carl Wistedt #
  maj 23, 2013

  Snabb fråga. Vad är det för kamera du tar alla bilder med? En GoPro?
  Sen. Lycka till på SM. Det kommer gå j**** bra.

  • maj 23, 2013

   Jag har en Panasonic Lumix FT4. En helt vanlig kamera men som tål stötar och vatten. Inte en vattenkamera altså men funkar om det regnar och man råkar tappa den i marken osv. Alltså perfekt för alla löparväder som kan tänkas dyka upp. Dock sämre under dåliga ljusförhållanden.

  • maj 23, 2013

   Glömde ju: TACK! Jag hoppas det ska gå bra och bli ett roligt lopp!

 10. Anonym #
  maj 23, 2013

  Hej Tove! Gick inte tröskeln lite för snabbt för att kunna kallas och ge den effekten som man vill ha av tröskelpass?
  Känns som du borde ligga mer runt 3.50 på dina tröskelpass. Hur som helst, du är en inspiration!
  Lycka till på maran!

  • maj 23, 2013

   Hej Someone!
   Och tack! Jag går aldrig på tid på mina trösklar utan på känslan i kroppen. Rätt eller fel vet jag inte, för mig känns det dock rätt och jag märker att jag får effekt av passen. Hej!

 11. juni 1, 2013

  haha, burken med Maxim Sport Drink – jag tyckte att det stod Hypokondric Sports Drink!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS