Info

På lunchen sprang jag ner i omklädningsrummet och bytte om i en otrolig hastighet.

Tisdag Jag behövde nämligen klämma in ett tempopass bestående av 5km+5km+5 km. På med Tove-dojorna.

Tisdag  1 km uppjogg ner till Karlberg och sen dags att höja tempot. Sprang längs Kungsholms Strand fram till Stadshuset och vände. Första fem gick i 4:03 min/km. 1 minuts vila och sen dags igen. Andra femman gick på 3:58 min/km. 1 minuts vila och sen iväg på sista femman. Körde fram och tillbaka längs Kungsholms Strand hela passet så ursäkta alla ni människor som jag flåsade förbi gång på gång. Sista fem km landade på 3:59 min/km. Kändes stabilt hela passet igenom. Avslutade med två km nedjogg som gick för fort men så blir det när man har bråttom. Totalt 18 km. Därefter exakt noll stretch, en oerhört kvick dusch och spaghetti framför datorn. Puh.

Sen jobbades det på hela dagen. Jag hade tänkt springa hem men bestämde mig för att åka med Olle och springa hemma i förortshoodsen istället. Var så satans hungrig när jag kom hem, hade såklart glömt bort att äta mellanmål. Finns inget värre än att ge sig ut vrålhungrig. Men så fick det bli.

Tisdag Ut i den ljusgrå kvällen. Några dubbelpass försvinner för mig den här veckan men en del är kvar fast då oftast bara lättare jogg. Och sån fick det bli idag.

Tisdag Men det här med jogg. Det är rätt svårt. Jag är inte så bra på det. Dagen efter ett lopp så blir det oftast jogg av sig självt för kroppen är trött, men annars är det lite lurigt att kuta sådär saaaakta. Men benen var lite trötta efter dagens lunchpass så idag funkade det bra att sänka farten utan att bli uttråkad. Och det var så grått och fint och stilla ute.

TisdagTisdagTisdag Totalt 10 km. Hem till MAT!

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. maj 21, 2013

  Jag är bäst på jogg 🙂

  Inte länge kvar till maran nu! Ska bli spännande att följa dig.

  • maj 21, 2013

   Haha, ja men när man är gravid så är ju jogg som att kuta stenhårda intervaller! Skönt att det fortfarande funkar för dig att springa. Åh ja. Snart smäller det. Har känts så långt bort och nu är det plötsligt dags… Heja lite på mig, ingen blir gladare än jag!

 2. maj 21, 2013

  Att jogga är verkligen en utmaning. Jag tycker att det är närmast omöjligt att springa långsammare än 5 min/km. Bästa sättet att lyckas med det är väl att försöka köra så mycket terränglöpning som möjligt, helst obanat. Det borde du kunna få till ute i Lidingöklorofyllen.

  • maj 21, 2013

   Haha, Lidingöklorofyllen! Jo absolut, det är lättare i terräng. Får bli några sista joggar inför maran i Lidingöloppsspåret!

 3. Daniel Charoen #
  maj 22, 2013

  Är det takten just då eller medeltakt du menar när du skriver ut tider?

  • maj 22, 2013

   Medelfarten på hela passet.

 4. Fredrik #
  maj 22, 2013

  Efter att ha läst om dig i Lidingö tidning förra veckan har jag med nöje börjat följa din blogg också, riktigt kul och inspirerande att läsa! Bor och springer själv på Lidingö så det är lätt att relatera till alla härliga bilder du lägger upp därifrån. Stort lycka till på maran!

  • maj 22, 2013

   Hej Fredrik! Men vad kul! Då lär vi stöta på varandra på bron eller någon annanstans på ön. Ska du också springa maran?

   • Fredrik #
    maj 22, 2013

    Jag hade rätt höga ambitioner inför årets mara (nedåt 2.33) men en envis fotskada har tyvärr ställt till det för mig, är nu iallafall på gång igen och får satsa på höstens tävlingar istället.

   • maj 23, 2013

    Åh nej din stackare. Jag hade problem med min vänsterfot (plantar fasciit) hela hösten. Det är segt med fötter, det tar ju sin tid att bli bra. Men kul att du är hoppfull inför hösten! Och jäklar, ner mot 2:33 – det är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS