Info

Alldeles ljummet ute när jag hämtade tidningen imorse. Såg ut som att det skulle bli regn när jag kollade in vädret igår kväll men himlen var alldeles blå. Sen gjorde jag Fattiga Riddare. Börjar helt ärligt bli lite trött på dem men de är ju så jädrans bra bränsle när det ska kutas långt. Jag hade dock handlat mango för att få lite variation.

Söndag Då blev det såhär tjusigt.

Söndag Därefter lite trädgårdshäng.

Söndag Olle hade ordnat krita till fotbollsplanen som vi fixat på ängen intill vårt hus. Febe gjorde en tapper insats.

SöndagSöndagSöndag Sen var det dags för långpass för mig. Först fyllde jag upp hela mitt vätskebälte men ångrade mig i sista sekund. Jag har så svårt för dessa bälten. Dels tycker jag inte det är så skönt att ha det sådär runt höften, och inte högre upp heller för den delen. Och jag vet inte men jag känner mig alltid så fånig när jag har det på mig. Som att ”Här kommer jag och ska korsa Sahara till fots över sanddynorna”. Så det blev de här handflaskorna istället och lite energidryck (mest för att vänja magen inför maran).

Söndag Sen gav jag mig av med mina handgranater. Nu hade det dykt upp lite moln på himlen.

Söndag Klurade igår kväll på hur långt jag skulle springa idag och kollade upp hur jag gjorde två veckor innan Berlin. Då sprang jag 39 km på söndagen så asch, det fick bli vanliga 4-milsrundan. Idag var träningsvärken helt borta men jag vet att benen alltid är lite trötta efter tempopassen så jag hade verkligen sagt till mig själv att inte hålla för hög fart. Mötte två Stockholm Marathon-grupper när jag sprang mot Ropsten (De där ledarna är alltid så trevliga och ropar uppmuntrande saker. Och det är ju trevligt för en loner-löpare som jag.). I Frihamnen var det fullt av nyanlända båtpassagerare som stuvade in mängder av öl i sina bakluckor. Fint och lugnt ute på Djurgården. Mötte min jobbkompis Tove på cykel längs Strandvägen, jag sprang vidare runt Söder och det var rätt varmt och kvavt ute nu, och stundtals rätt blåsigt. Bra att jag hade lite vatten med mig. Det enda med dessa handgranatsflaskor är att om man råkar trycka hårt på dem så sprutar det ut vatten. Jag gjorde det rätt många gånger när jag tog i, så mitt linne blev genomblött av att jag duschade ner mig själv… och således hade mindre kvar att dricka. Men vad gör man inte för att slippa Sahara-bältet. I alla fall. När jag sen var tillbaka på Strandvägen så visade klockan 33 km. Och plötsligt blev jag så trött på allt. Vet inte varför. Jag började räkna hur många långrundor jag sprungit senaste tiden och blev liksom så trött i skallen av detta och det var varmt och jag kände bara att nää, nu får det här jäkla Stockholm Marathon komma snart, jag orkar inte längta mer, och jag längtade efter lite musik. Jag hade velat ha denna magiska låt i öronen just där och då. Men vad sjutton, bara att nöta vidare efter ett par km fick jag upp peppet igen. Och sen hade jag plötsligt sprungit 40 km i snittfart 4:35 min/km. Sista rejäla långpasset innan Stockholm Marathon. Jag är redo nu! Hemma fortsatte det hela i mangons tecken. Jag gjorde nämligen en mangosmoothie.

SöndagSöndag Jösses så mycket smoothies jag druckit senaste året men det är ju så bra att det går så fort OCH är så gott när man kutat långt. Avslutade dagen hos kompisar med gullig liten bebis. När vi satt där så tänkte jag på hur mäktigt det är att vi haft tre såna där små pluttar. Att vi liksom fixade det de där första intensiva åren. Det är klart att man gör, men ändå. Det är mycket med att få barn, mycket nytt och lite sömn. Men så jädra kul och fint. Och det tar ju aldrig slut.

P.S. En av sommarens bästa grejer: grillen. Då kan man göra sån här god grillad lax som vi åt igår.

Lördag Även vi som är rätt kassa på att laga mat blir plötsligt mästerkockar… eller nja, helt ok. Hej då.

Kommentarer

17 kommentarer

Post a comment
 1. Matilda #
  maj 19, 2013

  Om du är lite trött på dina fattiga riddare kan jag rekommendera amerikanska pannkakor istället. Supergott med frukt/bär och lönnsirap! Jag brukar använda detta receptet som är jätteenkelt, gott och är toppen som löparmat! 🙂
  http://www.tasteline.com/Recept/amerikanska_pannkakor_som_pa_hotell

  • maj 19, 2013

   Bra tips! Jag brukar köra lite vanliga pankisar också när jag gör mina Fattiga Riddare. Efter Sthlm Marathon ska jag testa dina. Tack!

 2. Anonym #
  maj 19, 2013

  Ja a det är väldans gott med smoothie! Hade gjort hallonsmoothie igår efter varvet mums!Kram

 3. marie svensson #
  maj 19, 2013

  Hej igen ! Det var jag Marie som skrev ovan står anonym vet inte
  vad som hände. Hej hej!

  • maj 19, 2013

   Smoothie är ALLTID bra. Hej!

 4. maj 20, 2013

  Den där kissekatten verkar alltid lika chockad och apatisk: varför springer de när man kan ta det luugnt? 😉

  • maj 20, 2013

   Haha! Dock kallas denna ras för apkatter då de gärna klättrar och är rätt vilda. Men såklart att han skärper sig när kameran dyker upp!

 5. maj 20, 2013

  Håll ångan uppe nu Tove, bara några veckor kvar…. Riktning och fokus har du, men jag skickar på dig lite till – abhyasa!

  • maj 20, 2013

   Ah tack kära du! Nej då, fullt fokus, jag lovar! Fick bara en tillfällig svacka i två kilometer!

 6. maj 20, 2013

  Bra jobbat, Tove! Du ser strålande ut 2 veckor innan SM.

  • maj 20, 2013

   Men oj så trevligt att höra!

 7. maj 20, 2013

  Lägger mig också i teamet ”American pancakes” eller teamet ”crêpes”… Perfekt innan lång löptur, eller egentligen är de bra varje dag!!!
  🙂

 8. maj 20, 2013

  Jag läste ”mongomorgon”. Jag är fortfarande 13 år gammal.
  Det ska bli riktigt spännande att se dig springa om ett par veckor. Tänkte ge mig ut och heja fram dig faktiskt. Ge järnet och utmana de andra på SM-titeln, de ska inte tro att de kan vinna hur lätt som helst!

  • maj 20, 2013

   Jaaaa! Kom och heja! Ingen blir gladare än jag även om jag inte kan lova att det syns på mig medan jag kutar. Ja herregud, känns galet att ens vara med i SM. Jag ska göra mitt bästa och flåsa dem i nacken, det lovar jag!

 9. maj 20, 2013

  Tack för att du inspirerar så å tack för att även du varit en trött småbarnsmamma! Du inger hopp om framtiden! 🙂

  • maj 20, 2013

   Jag lovar dig Maria, ingen har varit tröttare än jag! Kämpa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS