Info

Onsdag Idag hade jag en stor presentation direkt på morgonen. Att presentera är lite samma känsla som när man ska springa ett lopp. Först förberedelserna. Sen själva crescendot när man ska presentera – ja eller när startskottet för loppet går – och man gör det bästa man bara kan. Och sen den lite tomma känslan när det är över. För att det inte skulle kännas alltför tomt efter presentationen så sprang jag ut i solen på lunchen.

Onsdag Hade inte riktigt bestämt mig för vad eller hur jag skulle springa när jag gav mig av. Tanken idag var egentligen ”bara” distans men jag hade något slags spring i benen som ville ut ut. Så efter 1 km uppjogg bestämde jag mig för ett kort tempopass. Första 7 km gick i 4:00 min/km. 1 minuts vila och därefter 3 km i 3:56 min/km. På sista kilometern cyklade en äldre man förbi mig och gjorde tummen upp. Kom på att jag ofta får glada tillrop och tummar i luften av just äldre herrar när jag kutar på fort. De verkar bli glada av att se fart. 1,5 km nedjogg så totalt blev det 12,5 km till lunch. Därefter dusch och Bibimbap framför datorn.

På kvällen var det däremot dags för distans.

Onsdag Sprang till starten för Lidingöloppet och sen första milen. Längesen jag tog den här rundan. Jag har liksom varit så trött på de här slingorna. Men nu var det underbart.

OnsdagOnsdagOnsdagOnsdag Tystnaden, luften, backarna, ljuset… Gratis terapi!

Onsdag Hade egentligen tankar på att springa längre men benen tyckte att det räckte. De hade ju ändå sprungit ganska fort på lunchen. Och hemma väntade läxläsning med barnen och annat. Så jag lämnade skogen och kutade hemåt.

OnsdagOnsdag Totalt 12 km i 4:54 min/km.

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
 1. maj 15, 2013

  Funderar på om du fotar i farten eller stannar? Litet problem jag har när jag ska fota när jag är ute för antingen måste jag stanna eller så blir det bara sudd. Men det kanske går bättre med en riktig kamera som inte sitter i en mobil. Fina bilder tar du iaf!

  • maj 15, 2013

   Hej Love! Tack! Det är väldigt ovanligt att jag stannar. Jag tar oftast massa bilder i farten när jag springer, vissa blir suddiga och andra skarpa. MIn kamera är rätt bra när det är ljust ute men är det mörkt så blir det ofta ganska suddigt. Hej!

 2. now #
  maj 15, 2013

  Hej, tack för en underbart inspirerande blogg!! Har du några tips på hur man ska träna, utöver löaningen för att vara skadefri?? Tack:)/Emelie

  • maj 16, 2013

   Hej Emelie! Och tack! Kul att du gillar bloggen! Hmm, saken är att jag inte på något vis är en coach eller kan speciellt mycket sådär. Jag har ju ökat upp min löpning ganska rejält senaste året och har hittills bara haft en skada (fast den var i för sig sjukt jobbig): plantar fasciit. Mitt amatörtips är i alla fall att se till att du har stark bål- och ryggmuskulatur samt göra tåhävningar och kanske en del fotövningar för att förebygga skador. Sen säger ju alla att man ska hålla på med alternativ träning och så kanske det är. Men det gör inte jag. Jag bara kutar. Regelrätt styrketräning gör jag inte heller utan kör hellre en del backlöpning. Men som sagt, jag är inget proffs. Dock ska man när man lyssnar till de som kallar sig proffs, se till så att de verkligen är det och vet vad de talar om! Lycka till!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS