Info

Känslan efter ett lyckat lopp, finns det något bättre? Det jag älskar är att den där känslan inte kan köpas för pengar utan man måste prestera och leverera för att få uppleva den. Idag fick jag det. Sprang halvmaran Kungsholmen Runt på 1:23:51 vilket betyder att jag slog mitt gamla pb med 6 minuter och 8 sekunder. Tycker nästan lite synd om mig själv, mitt gamla jag. Men såhär var det:

Lördag Jag vaknade till en så himla fin morgon. Kunde knappt tro det var sant. Ljummet i luften och sol. Dessutom hade jag sovit bra. Inte alls vaknat och oroat mig. Det ska jag försöka ta med mig framåt. Att slappna av. Finns ju ändå inget man kan göra där på natten. I alla fall så klev jag upp och gjorde… fattiga riddare!

Lördag Är det loppdags så får man lyxa till det med färska jordgubbar.

Lördag För just till loppet så vore det ju synd att få hepatit, det har ju varit ett jäkla tjat om frysta bär.

Lördag  I alla fall så åt jag två och en halv riddare. Sen fixade jag matsäck till hejarklacken.

Lördag Och sen hängde jag lite i solen.

Lördag Och herregud, sen blev det plötsligt dags att åka! På med kläderna!

Lördag  I bilen lyssnade jag självklart på:

Lördag Sen släppte hejarklacken av mig i Rålambshovsparken. Och där såg det ut som det gör på lopp.

LördagLördag Sen dags att gå på toa.

Lördag Där träffade jag Staffan! Ja inte på toan men i kön. Och sen var det ungefär 40 minuter kvar till start. Jag lämnade in min väska och överdragskläder och värmde upp i 3 km. Smet in på toan igen, fick låna det snälla caféets toa för att slippa köa. Dags att ställa sig i fållan! Jag hade lyxen att vara topp seedad vilket innebar att jag fick ställa mig framför första startgruppen. En minut kvar… pang! Och där var vi iväg! Lennart fångade oss på bild.

Lördag Lätt att dras med i tempot i början men efter ett tag så la jag ig i min planerade fart. Eller, planerade och planerade. Jag visste faktiskt inte riktigt hur jag skulle lägga mig utan gick på känslan – och lite förnuft. Efter en kort stund kom Staffan ifatt mig och vi sprang tillsammans en bra bit. Mycket trevligt och skönt att hålla tempot tillsammans. Kilometer efter kilometer gick. Kom in i en bra känsla av att det flyter på och man inte reflekterar så mycket över hur långt man sprungit utan bara maler på. Men så fina hejarop jag fick både här och där av er kära bloggläsare! Ni ska veta hur mycket kraft jag fick av det. Och mina snälla jobbkompisar! Och massa andra ansikten jag kände igen! Och sist men inte minst: hejaropen från min egen hejarklack som stod vid Kungsholms Strand. I alla fall. Vi sprang. Ganska snabbt låg jag som andra dam men hade ingen aning om hur nära de bakom mig låg. Tänkte överhuvudtaget inte på det heller utan utgick bara från mig själv och mina egna ben. Jag vet inte när det var, för jag har typ tappat minnet, men efter en ganska lång stund så släppte Staffan mig och jag sprang vidare själv. Kämpade på i backarna och tackade himlen för att vädret var så bra, solen var snäll och inte mycket till vind. Tre km kvar. Funktionärerna upplyste mig hela tiden om att jag vara andra dam. Två km kvar. Bara ett ge järnet! Till sist var det bara det där lilla varvet i Rålambshovsparken kvar. Där fångade Lennart mig återigen på några bilder.

LördagLördag Och plötsligt i mål på en andraplats! 1:23:51! När jag kollade på tiden nu när jag kom hem insåg jag att jag gjorde ett otroligt jämnt lopp, snittempo 3:59 min/km på första tio och 3:58 min/km på sista halvan.

Lördag Babblade lite med en massa trevliga människor och sen, sen drog jag till bilen och min hejarklack som skrek GRRRRRAAATTISSS!!! något vansinnigt högt när jag öppnade bildörren. Bättre blir det inte. En banan och en macka senare var vi hemma. Stretch, dusch och sen kaffe. Självklart spatserandes i den nya jackan. Kanske kommer jag sova i den i natt. Vi får se.

Lördag Men de här shortsen. De är rätt märkliga alltså. Kan informera er om att jag inte går runt med dem på stan, var inte oroliga. Hur som, vilken bra dag! Hoppas ni andra som sprang är glada. Nu längtar jag till Stockholm Marathon.

Lördag Klart slut.

Kommentarer

99 kommentarer

Post a comment
 1. Karin #
  maj 4, 2013

  Vilken fantastisk prestation Tove!
  Du rockar så in Norden. Stort grattis.

 2. Anna #
  maj 4, 2013

  Stort grattis! Sån himla förebild du är! (även om jag aldrig kommer orka springa så mycket). 🙂

 3. Helena #
  maj 4, 2013

  Jättebra sprunget!!! Jag hejade på dig där vid varvningen, hoppas att det hördes. Underbar dag för löpning och alltid kul med folkfest :-). Nu är du snabbare än mig på halvmaran :-(, inte helt oväntat dock 🙂 (med tanke på hur mkt du tränar). Njut av dagens bravad och fira ordentligt!
  /Helena V

  • maj 4, 2013

   Ja jösses vad det hördes! Tusen tack! Sprang inte du idag? När blir ditt nästa lopp?

   • Helena #
    maj 4, 2013

    Sprang på egen hand tidigt imorse (29 km). Sån prestationsångest när det gäller lopp där jag har en tid att försvara :-/. Gör Marapremiär om några veckor. Kul att se dig kuta idag!

   • maj 4, 2013

    Ah, jag förstår. Men det där får man ju försöka släppa – bara att köra på! Lycka till på Stockholm marathon! Gissar du siktar på en bra tid.

 4. Eva #
  maj 4, 2013

  Du rockar tjejen! Hade faktiskt trott att du skulle springa på 1.24! Tänk vad rätt jag nästan hade. Snart vet vi hur rätt min hemliga maratid är 😉
  Idag förstår jag att känslan var där och då kan inget gå fel! Håller tummarna att den även finns där den 1/6 🙂

  • maj 4, 2013

   Ojoj, du kan det där med att spå du! Ja, nu hoppas jag på rätt känsla och bra väder den 1/6. Det kändes bra att värma upp gatorna så smått. Och så håller jag tummarna stenhårt för dig på dina lopp framöver!

 5. Anonym #
  maj 4, 2013

  Grattiiiiis!! Blir så inspirerad av dig!

  • maj 4, 2013

   Oh så fint att höra! Tack!

 6. Pernilla #
  maj 4, 2013

  Härligt Tove! Du e grym!!

 7. titti #
  maj 4, 2013

  Stort grattis!!!

  • maj 4, 2013

   Tack Titti! Och detsamma!

 8. Carin K #
  maj 4, 2013

  Grymt Tove!

 9. maj 4, 2013

  Stort grattis Tove! Vilket fint lopp! Jag tillhörde skaran som hejade som sjutton på dig vid varvningen. Och så sågs vi ju efteråt – kul! Njut nu av din prestation! 🙂

  • maj 4, 2013

   Haha, ni hördes verkligen! Tack snälla för vrålen! Kul att heja på dig på riktigt och bra jobbat med milen!

 10. Anders Looft #
  maj 4, 2013

  Vilket kliv du har tagit. Du ser ut att vara i ruggigt bra form. Stort grattis till slakten av ditt forna jag.

  • maj 4, 2013

   Tack Anders! Bra pepp där vid starten!

 11. Astrid #
  maj 4, 2013

  Grym tid Tove!!! Såg dig när du stod vid de andra seedade löparna! Du såg minst sagt koncentrerad ut 😉

  • maj 4, 2013

   Tack Astrid! Haha, ja där vid starten var det inget tjo och tjim utan ville bara loppet skulle starta… Hoppas det gick bra för dig!

   • Astrid #
    maj 4, 2013

    Ja man är liksom osäker om benen är medvetna om att de ska kuta snabbt! Jodå, första halvmaran någonsin och kom in på 1.31.27!

   • maj 5, 2013

    Se där! Riktigt starkt! Grattis!!

 12. Björn #
  maj 4, 2013

  Grattis!

 13. Ida #
  maj 4, 2013

  Snacka om att du är grym Tove! Stort grattis till din superfina prestation! Ska bli väldigt(!) spännande att se vad du kommer göra för tid på maran 😀

  • maj 4, 2013

   Tack Ida! Det kändes bra att värma upp gatorna så smått. Det blir spännande med maran. Men som jag sagt förr, för den distansen har jag stor respekt men hoppas på bra väder och bra känsla den 1/6! Hoppas det är bra med dig och skönt att höra att det går framåt med ditt knä.

 14. Maria #
  maj 4, 2013

  Så kul 🙂
  Grattis till superfin insats!

  • maj 4, 2013

   Ja det var kul! Tack Maria!

 15. maj 4, 2013

  GRATTIS! Vilken prestation! Skulle jag inte vara förkyld skulle jag dra iväg på en tur själv å låssas att jag är du 😉 Åtminstone i typ 5 m innan jag skulle ramla ihop! Lycka till i fortsättningen!

  • maj 4, 2013

   Haha, kör hårt! Och TACK!!

 16. maj 4, 2013

  Grattis! 🙂

 17. Sickan #
  maj 4, 2013

  Grattis grymt jobbat

 18. maj 4, 2013

  ja det där såg lätt ut (ännu en som stod vid varvningen..)! grattis!

  • maj 4, 2013

   Ni var helt grymma där vid varvningen! Tack!

 19. Magnus #
  maj 4, 2013

  Fetgrattis Tove!!
  Jag sänker nu min prognos för Sto Marathon
  Sub 2.50 :))
  /mw

  • maj 4, 2013

   Hej Magnus! Hoho, nä det blir nog svårt tror jag. Men någon gång kanske! Mitt mål på Stockholm är ännu sub3, allt annat blir världens bästa bonus!

 20. Linda L #
  maj 4, 2013

  Jäkligt bra!!! Stort grattis!

 21. maj 4, 2013

  Grattis till den fina känslan och placeringen! Och nu har du ju också klarat kvaltiden (1:24:30) för SM i marathonlöpning. Sista anmälningdag är 13:e maj. Missa inte det. Ser lovande ut inför juni 1!

  • Anonym #
   maj 4, 2013

   Kolla deltagarlistorna – hon är redan anmäld på gamla meriter…

   • maj 4, 2013

    Vem är du? Hon hade i och för sig inget tävlingsresultat (dock motionsresultat) i SFIF ansluten förening som klarade kvaltiderna innan. Därför min kommentar. Jag utgick från att Stockholm Marathon följde sina egna regler…

   • maj 4, 2013

    Helt rätt, Fredric. Nu är jag med i Spårvägen och kan därmed ställa upp i SM. Du har stenkoll på allt detta, det vet jag!

  • maj 4, 2013

   Tack Fredric! Det var en fin dag. Jorå, jag ska kuta SM! Kvalade faktiskt in redan på tiden från Sthlm förra året och sen även Berlin. Men känns ju bra att ha det på papper även från halvmaran.

 22. Rolf #
  maj 4, 2013

  Rocknrollrunning for President !

  Mycket bra jobb !

 23. Elin #
  maj 4, 2013

  WOW! Hatten av, du är så jävla bra!

  • maj 4, 2013

   Dessa kommentarer! Så fint! Tack Elin!

 24. Monica #
  maj 4, 2013

  Stort grattis :)! Jag och min man satt precis och diskuterade våra tider på de sjuhundrametersintervall vi brukar köra. Vi kom fram till att vi brukar ligga på en kilometertid strax under fyra minuter…. Det innebär med andra ord att du håller vårt intervalltempo i tjugoen kilometer…. Hahaha, snacka om käftsmäll 🙂 Oavsett. Stort grattis till din imponerande prestation och tack för all inspiration!!!

  • maj 4, 2013

   TACK! Haha, huvudsaken är ATT man springer! Tack för fina ord!

 25. maj 4, 2013

  Kul att träffa dig idag! Och stort grattis till en ofattbart grym tid och en andraplats! Häftigt!

  • maj 4, 2013

   Tack och detsamma Andréa, kul att träffa dig på riktigt! Och tack för pepp där i slutet av loppet! Det var en fin dag att springa på.

 26. Lou #
  maj 4, 2013

  Du är ju helt sjuk!! 😀 och med sjuk menar jag het j**la grym, så in i h*****e bra, sån inspiration osv osv osv. Med andra ord, du är så jävla BAD ASS!

  • maj 4, 2013

   Hahahaha, fasiken vad fint! Jag tackar och bugar/bockar/niger!

 27. Anonym #
  maj 4, 2013

  GRATTIS du ar ENORM! UNDERBART KUL ! du njuter GOOD du har all ratt till det
  KRAMAR

 28. marie svensson #
  maj 4, 2013

  Stort Grattis till en fantastisk prestation! Det är så kul att följa dig,o din jättebra blogg!Kramar Marie

  • maj 4, 2013

   Det var snällt sagt, Marie! Tack!

 29. maj 4, 2013

  Jag är faktiskt lite stotlt över dig, så,jäkla bra sprunget, otroligt trevligt att prata bort några kilometer där på förstq varvet men jag kände inför varvning att jag fick en svacka där och fick plötsligt jobba rätt hårt och det var rätt att släppa dig där någonstans vid 8-9km, hade dig inom synhåll nästan hela vägen men jag stumnade rejält på 15-18 och på km 20. Grattis till en suverän tid och andraplatsen! Min längre rapport kommer om någon dag.

  • maj 5, 2013

   Fint sagt, Staffan och detsamma! Bra jobbat av dig, du gjorde ju ett helt fantastiskt lopp med tanke på hur din känsla varit de senaste veckorna! Nu är du tillbaka. Och tusen tack för bra sällskap första biten, riktigt trevligt! Ser fram emot att läsa om ditt lopp!

 30. Malin #
  maj 4, 2013

  Stort grattis! Grym prestation!

 31. Elina #
  maj 4, 2013

  Grymma Tove!! Shit, shit, shit vad bra sprungit. Du har ingen övre gräns, du bara öser igenom kaklet!

  • maj 5, 2013

   TACK! Haha, jag pinnade på! Det var en så fin dag och det kändes bra, då är det bara att ge järnet. Hoppas du mår bra!

 32. Anonym #
  maj 5, 2013

  Godmorgon och stort grattis till ett alldeles strålande lopp och resultat – du är så bra!!!

  • maj 5, 2013

   God morgon! Och TACK!!!

 33. Malin #
  maj 5, 2013

  WOW, grattis!!!!

 34. Matilda #
  maj 5, 2013

  Stort grattis! Vilken prestation och vilken förebild du är! 🙂 Tack för all inspiration på bloggen.

  • maj 5, 2013

   Åh så fint, det blir jag väldigt glad av att höra. TACK!

 35. Linda #
  maj 5, 2013

  Haha, vad var det jag sa? Bleka ben = ystra ben! Det här är ditt år Tove. Jag och min man har redan resonerat kring din tid på Sthlm marathon; vi är bergsäkra på rekordtid under 3 timmar:)
  Stort grattis, njuuuut!

  • maj 5, 2013

   TACK! Haha, då gäller det att inte sola dem inför maran… Men oh, inför maran har jag respekt. Men ska ge allt jag har! Och så är det ju det här med vädret också, håller tummarna för en repris av gårdagens väder.

 36. maj 5, 2013

  Oj vad bra! Jag sa ju att du skulle susa fram som en amazon! Fattar inte hur man kan springa sådär snabbt så länge. Det är så roligt och inspirerande att följa dig på bloggen, du skriver så bra och har alltid roliga fina bilder. Och så är du människa, tjej, mamma, karriärkvinna..heja heja! Otroligt bra 🙂

  • maj 5, 2013

   Om jag susade fram som en amazon vettisjutton men det var en härlig dag att kuta på! Och tack Nilla för så snälla ord, det gör mig otroligt glad. Heja dig!

 37. maj 5, 2013

  Stort grattis, Tove!! Du såg sjukt stark ut och din tid blev ju om möjligt ännu starkare, imponerande!!

  • maj 5, 2013

   Tack Leif!!! Såg dig där i varvningen, tack för hejarop! Hoppas du är nöjd med ditt lopp!

 38. Mirre #
  maj 5, 2013

  Grattis Tove! 2:a tjej och wow vilken tid. Du är inspirerande! Kram Mirre

  • maj 5, 2013

   Åh tack Mirre! Blev så glad att se dig där längs banan! Kram!

 39. maj 5, 2013

  Grattis!!!
  1:24 – precis som även jag gissade att du och jag skulle kunna klara av! Men jag har kvar att göra det…

  • maj 6, 2013

   TACK ROLAND! Du skulle ju kutat… men vi kör på Stockholm marathon istället, då jäääävlar!

 40. Fredrik #
  maj 6, 2013

  Snyggt!!! Har precis hittat till den här bloggen. Välskriven och kul och med de bästa gästbloggarna. Men framför allt din träning som är lite annorlunda men bevisligen ger bra resultat. Mycket imponerande på KR. Stort grattis!! Du är min idol!!

  • maj 6, 2013

   OH! Detta var underbart att höra! Tack Fredrik och så kul att du är här!

 41. maj 6, 2013

  Magiskt och strategiskt. Så stolt över din energi. Mega grattis om än sent:)

  • maj 6, 2013

   Tusen tack! Nu fortsätter träningen!

   • maj 6, 2013

    Helt rätt det gör vi. VDOT 48 på prov denna vecka. Hur går det med norge-intervallerna?

   • maj 6, 2013

    Spännande. Ska dock erkänna att jag inte visste vad det var, men googlade lite. Har inte testat norgeintervaller än!

   • maj 7, 2013

    Du är grym på mängd. Här en länk för VDOT ifall du vill sjunka djupare in i lyriken.: http://www.runbayou.com/jackd.htm

   • maj 7, 2013

    Ska kolla in det där! Tack!

   • maj 8, 2013

    Silver-Tove. Grattis till pallen, hoppas du längtar till nästa;)

   • maj 8, 2013

    Om jag gör!

 42. maj 7, 2013

  Oj, min kommentar försvann… Så skriver den en gång till (i värsta fall får du den två gånger!)

  Hej snygging! grattis till loppet. Du är snabbast verkligen.
  Vi får väl träffad några sekunder i Stockholm, alt. Berlin…skall vi stämma träff vid toa-kön? 😉
  Jättegrattis en gång till! Kör hårt bara
  /soliga kramar K

  • maj 7, 2013

   Hej K! Och tusen tack! Det var en bra lördag, glad att jag fick upp lite fart i mina maraträningströtta ben…
   Såklart ses vi i Stockholm! Man brukar ju se varandra där i startfållan. Ska du springa SM för visst har du kvalat in? Kram tillbaka och hoppas träningen går bra. Snart smäller det!

 43. Anna #
  maj 7, 2013

  Hurra och grattis! Vad grym du är!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS