Info

Loppveckor är alltid lite krångliga, att veta hur man ska lägga upp träningen. Jag vill såklart ha pigga ben på lördag men ändå hinna med ett par bra pass. Det ska i alla fall bli väldigt kul att springa halvmaran på lördag – jag är också så nöjd med att loppet ligger just på en lördag och inte söndag. Det passar min träning bättre och så slipper man gå runt och tänka på loppet. Bättre att köra direkt på helgen. Jag har bara sprungit två halvmaror tidigare: Kungsholmen Runt förra året var min första. Jag minns att jag tyckte det var en grymt rolig distans och vädret var bra vill jag minnas. På ett ställe var det dock oklart hur man skulle springa, många löpare blev (såklart) arga och gastade men de lär nog ha styrt upp markeringarna bättre i år. Banan är bra men en del motlut är det. Min andra halvmara blev Visby Halvmarathon – där jag kom 3:a! Satan, det var så fruktansvärt varmt den dagen. Varmaste dagen på hela sommaren. Och banan var faktiskt otroligt trist, ledsen att behöva säga det. Dock ännu tristare att loppet är nedlagt från och med i år, jag hoppas verkligen på ett nytt halvmarathon eller marathon på finaste ön. Jaja, nog med gamla minnen. På lördag smäller det!

På lunchen blev det ett tröskelpass. Bytte om.

Måndag Och gav mig av. Förrädiskt väder; soligt men också väldigt blåsigt, insåg jag. Sånt där man inte märker när man sitter inne och ugglar inne i ett konferensrum.

Måndag Visste inte riktigt hur passet skulle gå med gårdagens 40 km i benen, och tänkte att jag i värsta fall får omvandla det till ett tempopass, om det känns slitigt och tungt. Eller nä. Slitigt ska det ju kännas. Men benen måste kännas pigga. Värmde upp som vanligt och sen satte jag fart. Herrejesus vilken motvind det var! Blev så arg på vinden att jag fräste på för kung och fosterland och inte tänkte så mycket på benen. Tänkte mest på att det absolut inte får vara så blåsigt på lördag. Och så spottade jag åt höger och vänster. Jag spottar en hel del när jag springer fort, har jag insett, men observera att jag alltid är noga med var och hur – särskilt när det blåser. Trist att loska någon rakt i ansiktet. Sprang förresten förbi Mauro Scocco på tillbakavägen. Då spottade jag inte alls.

Måndag Stannade klockan efter 20 min och snittfarten landade på 3:47 min/km. Yeay! Där fick vinden så den teg och jag kunde inte låta bli att känna en sån kärlek till mina ben. För att de orkade. För att de är hela. Borde ge dem något mer än min kärlek, en riktig present. Kanske en liten foam roller. Jogg tillbaka. Alltid när jag ser den här symbolen tänker jag att det vore trevligt att ta en promenix med barnen och känner lite längt.

Måndag Totalt 9 km. Dusch och lunch framför datorn. Slukade den här goda sushin som min personlige matleverantör Olle hade inhandlat åt mig.

Måndag Men det var inte slut på springet. När det var dags att hämta på dagis bytte jag om igen.

Måndag Hem genom stan. Lugnt och fint och inget spottande.

Måndag Totalt 10 km i 4:50 min/km.

Måndag Gjorde en kaffe så fort jag kom innanför dörren. Hela dagen när jag kommit på att jag är sugen på kaffe har det varit för nära löppassen, så det har liksom inte blivit något. Förrän nu. Sen min favoriträtt till middag: pasta och krossade tomater.

Måndag Visst ser det fräscht ut med alla grönsaker? Nu ni, nu är måndagen slut. Hej.

 

 

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. Tess #
  april 29, 2013

  Hej Tove! Bra jobbat i det tempot 🙂 blir alltid så inspirerad av att läsa din blogg, du är grymt duktig!
  Jag undrar vad du springer med för ryggsäck? Tänkte börja springa lite transportlöpning, men vad ska man välja för någon… Är bara 160 cm lång.
  Ha det bra!

  • maj 2, 2013

   Hej Tess! Och tack! Jag har en Salomon XA 20 som jag är väldigt nöjd med. Jag är 164 cm lång så den borde funka på dig men du borde testa innan för jag vet själv hur irriterande det kan vara när den sitter lite fel. Löplabbet brukar ha den!

 2. Emma #
  april 29, 2013

  Hej Tove, jag köpte en foam roller idag. Mina ben ben såg det inte som någon present. Fan vad ont det gjorde. Det var för övrigt jag som skrek Rock’n’roll, lite för högt (utifall att du hade lurar) på Kungsholmsstrand i förra veckan. Förlåt. Hoppas att jag inte skrämde dig. Har läst din blogg ett tag och så har vi så många gemensamma bekanta att det känns som att vi känner varandra. Ses kanske på lördag. Jag springer milen men stannar säkert kvar och hejar! Kör hårt! /Emma

  • maj 2, 2013

   Haha, det var du! Äsch du skrek inte, jag är så inne i mina tankar när jag kutar så gastas det inte så hör jag nog inte. Foam roller, jag har liksom en jättestor från Casall men skulle vilja köpa en mindre storlek också så jag kan tortera benen lite bättre. Var köpte du din? Och du, lycka till på lördag och jaaa, stanna och heja på oss! LYCKA TILL!

 3. smillasmatte #
  april 29, 2013

  Du är sååååå grym. Punkt slut. Du kommer flyga fram som en amason runt Kungsholmen, det vet jag. Och vad fint att det ser ut som din skugga håller i barnen 🙂 det är sånt som gör din blogg lite mer speciell än bara en människa-som-kutar-stup-i-kvarten-blogg. Så det så!

  • maj 2, 2013

   Du är snäll du! TACK! Det låter som en dröm att flyga fram. Jag ska hälsa benen att det är det som gäller!

 4. Anette #
  april 30, 2013

  Du är fantastisk! Lycka till på lördag!!

  • april 30, 2013

   Men ojoj, vad snällt sagt! Tusen tack, håll tummarna!

 5. april 30, 2013

  Fråga Olle var han köpte sushin please!?!

  • maj 2, 2013

   På ett ställe som ligger i krosningen Torsgatan/S:t Eriksgatan hälsar han!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS