Info

Lördag Lördag! Tempo! Var egentligen sugen på att springa ett riktigt långt tempopass idag men insåg att jag ju ska springa en halvmara om exakt en vecka. En liten vecka! Kanske lite dumt att slita för mycket på kroppen. Planen blev därför ett tempopass på 20 km i det fina lördagsvädret. Började med 1,5 km uppjogg. Fasiken, kände av lite håll. Hade inte väntat tillräckligt länge efter frukosten. Gör ofta det misstaget men det är för att jag har så svårt för att väääänta på saker och ting. När man vet att något ska göras är det lika bra att göra det direkt. Men så farligt var inte hållet. Nollställde klockan och därefter sprang jag i rask takt in mot stan. Solen i ansiktet och asfalten under skorna. Genom Värtan, över Gärdesfältet och ut mot Djurgården. Längs Djurgårdskanalen, över på andra sidan och där visade klockan på 10 km. Hade först tänkt pusta ut en stund och dela upp sträckan på två block men jag spurtade vidare men nollställde klockan i farten. Tillbaka samma väg. Efter Lidingöbron såg jag en kille som sprang i jeans. Nej han sprang inte till bussen, han var ute och joggade. Hård stil att kuta i jeans. Precis därefter fick jag en fluga i höger öga. Sjukt irriterande men bara att kuta på. Sen visade klockan ytterligare 10 km och jag stannade.

LördagLördag Totalt 20 km varav första halvan gick i 4:02 min/km och sista halvan i 4:04 min/km. Avslutade med 2 lugna km och mötte superlöpargänget vid Kyrkviken: Anders, Emil, Daniel Nilsson och en kille till. De såg svettiga och snabba ut, undrar var de körde för pass. Totalt 23,5 km. Hemma pussade jag Ali. Den enda man får pussa när man är svettig. Eller får och får, jag höll fast honom.

Lördag Och sen åt jag genast detta som en förlunch, innan den riktiga lunchen. Alltså denna hunger – det gäller att ge tillbaka till kroppen. Är man rädd för att bli skadad så gäller det att käka på ordentligt. Försöker verkligen tänka på det.

LördagLördag Och sen gjorde jag lite magträning i solen. Äntligen! Mycket roligare att harva på med sit-ups och grejer utomhus.

Lördag Uma hjälper alltid till med denna övning. Det är liksom vår ”grej”.

Lördag Det var förmiddagen. Kan hända att jag klämmer in lite distans senare, vi får se hur kvällen artar sig då det vankas restaurang. Ja just det, vädret. Exakt detta väder som det är idag tycker jag det kan vara nästa lördag när jag kutar Kungsholmen Runt, halvmaran. Tack på förhand. Hej.

Kommentarer

11 kommentarer

Post a comment
 1. april 27, 2013

  Hej! Först och främst, tack för en superinspirerande blogg! Du skriver verkligen bra och lyckas peppa gång på gång med dina inlägg, även om jag själv inte är någon superlöpare (än). Jag har listat ut att du bor på Lidingö och därför tänkte jag passa på att ställa en fråga till dig. Jag har nämligen själv flyttat hit precis (till Torsvik) och känner att jag har lite dålig koll på var man ska springa. Än så länge har jag bara sprungit över bron, fortsatt några km och sedan vänt tillbaka, men det blir ju lite enformigt i längden. Så vet du om det finns några bra rundor att springa här ute på ön? Helst 5-10 km och sådana när man inte behöver vända halvvägs och springa samma väg tillbaka. Vore superbra om du (eller kanske någon annan här bland kommentarerna) har något tips till en emigrerad Norrköpingsbo. Tusen tack!

  • april 28, 2013

   Hallå Julia! TACK! Och kul att du blivit Lidingöbo. Om jag var du skulle jag springa eller ta cykeln ner till Grönsta Gärde. Där finns det markerade slingor att springa: 1,7 km/3 km/4 km/10 km. Nu är snön borta där så det går bra att springa. Annars är det fint att springa längs Kyrkviken bort mot Hustegaholm och sen kan man springa längs gångvägen tillbaka om man man inte vill kuta samma väg tillbaka. Kolla på en karta så hoppas jag du ser hur jag menar. Vi ses i löpspåret!

   • april 28, 2013

    Tusen tack för tipsen! Nu har jag tittat på kartan och redan börjat planera kommande rundor. Jag ser fram emot att få upptäcka ön lite mer och hitta nya vägar att springa på. Ha det fint så ses vi i spåret!

   • april 28, 2013

    Bra! Det finns tusentals fina rundor på ön. Kolla upp Stockby också, där är väldans fint att springa också!

 2. april 27, 2013

  Instämmer med föregående skrivare om din inspirerande blogg! Å blir avundsjuk på att du kan springa så lättklädd! Jag var just på en kort tur, kallt som bara den fast solen lyste, men det blåser kallt å är några +°. Hade mössa,vantar, tredubbelt på överkroppen å två lager på nedredelen! Långt till kortärmat…

  • april 28, 2013

   Tack Carola! Håll ut, snart kutar du i t-shirt!

 3. Astrid #
  april 27, 2013

  Ska också springa nästa helg! Tänker du köra på som vanligt fram tills lördag eller kommer du lätta på träningen? Tycker alltid det är svårt att veta och känna av, vill ju springa varje dag…

  • april 28, 2013

   Kul! Jo men jag kommer lätta på träningen, det gör jag inför lopp. I alla fall de lopp som jag vill satsa lite på. Sen kan man ju jogga lätt ändå, men inte köra stenhårda och långa pass ända fram till lördag. Ska du också springa halvmaran?

   • Astrid #
    april 28, 2013

    Ja det blir halvmaran för mig! Första gången jag tävlar i den distansen, så ska bli kul, pirret börjar komma sakta men säkert.

   • april 28, 2013

    Roligt! Vi ses på startlinjen!

 4. april 29, 2013

  Alltså jag blir alltid lika häpen och imponerad av dina tider. 20 km på 80 min!? 🙂 Wow!

  Men även om vi inte alls befinner oss i samma division när det kommer till löpningen, så kan jag helt 100% känna igen mig när det kommer till dina styrkeövningar. Jag brukar också ha en 5 åring som ivrigt ”hjälper till” när jag skall köra styrka eller stretcha. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS