Info

Torsdag Att vakna och allting bara är som vanligt. Det var inget jag förr i tiden lade märke till. Men idag när jag stod där i morgonsolen och klockan letade efter satelliter, då blev jag så tacksam och lycklig över livet som det är. Att jag är frisk, att alla i familjen mår bra. Faktum är att sånt här har jag börjat tänka en hel del på sen jag började springa mycket. Inte så konstigt egentligen för plötsligt är kroppen ens redskap och pajar den, ja då har man inget redskap. Men det handlar inte bara om löpningen utan om hela livet. När jag springer så kommer jag närmare den där urmänniskan i mig, som egentligen inte behöver så mycket (ja förutom ett par nya Adios då och då), man är liksom den man är där och då och löpstegen blir som mat och vatten. Ja ni fattar, livet blir liksom tydligare och man känner så starkt vad som egentligen betyder något. Jag tänker ofta på att man inte ska ta livet för givet, inte ta för givet att man ska vara frisk hela livet och få bli jättegammal utan istället se varje dag som en gåva man ska vara tacksam för. Om man bortser från att det hela låter sådär som att det kunde varit broderat på en väggbonad, så måste jag säga att jag gillar tanken. Att verkligen gå in i den: varje dag är en gåva. Att det faktiskt finns ett värde i saker och ting när de bara är som vanligt. Nu snackar vi ingen guldkant, bara precis helt jäkla vanligt. Och faktiskt, detta har fått mig att släppa min dödsrädsla som jag i många år gick och bar på. Vara glad över varje ny fin dag istället – och i ordet fint ingår snöstorm och minusgrader i juni.

Torsdag Tacksam och salig sprang jag ut mot Hustegaholm. All snö borta nu. Den enda snön som fortfarande existerar är en liten vit fläck högst upp på Ekholmsnäsbacken.

Ikväll är det Guldäggsgala. Det är reklambranschens finaste tävling med prisutdelning, middag och fest. Jag har planerat dagens löpning utifrån detta galej men nu har andra saker ställt till det så förmodligen blir det inget Guldägg för mig.

Torsdag Jag såg flera andra löpare ute. Man glömmer nästan bort att klockan är 06:00 när man inte är helt ensam med rådjuren.

TorsdagTorsdag Totalt 12 km. Tack.

Kommentarer

14 kommentarer

Post a comment
 1. april 25, 2013

  Fint och klokt. Och så sant! Livet är värdefullt och fantastiskt. Ska ut och springa med min älskade hund efter jobbet. Tack livet.

 2. Eva #
  april 25, 2013

  Du har så rätt i det du skriver Tove!
  När jag fyllde 40 för två år sen fick jag tre små tavlor, varav en har följande text:
  ”Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är”
  Kram på dig!

 3. Linda L #
  april 25, 2013

  Oj, vad bra skrivet!

  • april 25, 2013

   Små tankar i skallen som ville ut!

 4. Philippa W #
  april 25, 2013

  Så sant. Det slår mig ofta när jag springer hur lite jag behöver för att vara lycklig och må bra. Skadefri kropp, frisk familj, långa löparrundor, sen är jag faktiskt hur lycklig som helst. På en helt vanlig Torsdag.

  • april 25, 2013

   Enkelt men oj så bra!

 5. april 25, 2013

  Vilket fint inlägg Tove, det är så lätt att glömma glädjen i vardagen och ständigt sätta upp nya stora mål och dra igång stora projekt och fokusera på det istället för här och nu! Löpningen tillför verkligen glädje, harmoni och ett inre lugn i vardagen! Hoppas kunna hålla fast vid denna ”dundermedicin” i många långa år framöver!

  • april 25, 2013

   Ja jisses vilken dundermedicin det är. Och det är gratis och för alla… blir inte bättre!

 6. marie svensson #
  april 25, 2013

  Så fint skrivet Tove,ja man får inte glömma att påminna sig ofta om allt det fina som är lätt att ta förgivet.
  Tänker också ofta som du!Ha det så bra kram!

  • april 25, 2013

   Du med! Ha det bra, eller ha det ”vanligt” kanske man ska säga nu?

 7. MarieV #
  april 26, 2013

  …och det bästa med löpningen är, att när livet ställer sig på kant, allt tippar över och inget är sig likt, finns den (löpningen) kvar och ger kraft!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS