Info

Måndag Jag kan inte med ord beskriva hur osugen jag var på att ge mig ut på dagens lunchpass. I vanliga fall brukar mina måndagar vara relativt lugna. Jag springer oftast men då är det mer en lugn mil, ja halvlugn i alla fall. Men idag var schemat lite annorlunda, ett tröskelpass var det dags för, och förmodligen var det helgens 73 km som gjorde att det tog emot. Sen att min springväst gick sönder när jag skulle byta om gjorde inte peppet bättre. Men till slut stod jag där på gatan. Lite glad var jag över att jag åtminstone tagit mina galontights.

Måndag Sprang motvilligt upp mot Rörstrandsgatan.

Måndag Och ner mot Karlberg.

Måndag Jag gjorde mina spänsthopp som nog inte var lika spänstiga som vanligt. Hela tiden dividerade jag med mig själv om det inte vore bättre att springa lite lugnt istället, om ens alls. Men till sist så stängde jag ner diskussionen, joggade över kanalen, nollställde klockan och satte fart.

Måndag Idag var det lite färre löpare ute vilket var skönt, det blir ju lätt stökigt annars när man ska springa fort på en ganska smal sträcka. Intalade mig själv att det nog skulle gå satans dåligt idag, att jag inte skulle förvänta mig några bra tider. Kollade inte på tiden medan jag sprang men jag kämpade på där i slasket och pölarna och tänkte att det minsta jag kan göra idag, är i alla fall att skita ner mig ordentligt. När jag sen stannade klockan på lite mer än 5 km så hamnade snittiden på 3:52 min/km. Hur det gick till vet jag inte, det var i alla fall inte psykets förtjänst.

Måndag Jag gjorde en repris på de sista metrarna bara för er. Vad viftig jag ser ut men skit i det så länge man håller farten.

Måndag Totalt 9 km. Sen tillbaka till dusch och ännu en bibimpap som Olle så himla snällt handlat åt mig.

Måndag På kvällen när jag skulle hem från jobbet så var jag däremot sugen på spring. Hade egentligen tänkt åka bil hem men ändrade planerna och bytte om. Var i behov av vanlig distans och musik i öronen. Och luft. Jag har blivit beroende av luft.

Måndag Sprang hemåt. Nu var både huvudet och benen med på noterna. I korsningen Odengatan/Sveavägen såg jag Lars Leijonborg och framme vid Ropsten såg jag en kaninbebis som skuttade fram. Tänker ofta på hur mycket man ser när man springer, som man skulle missat om man satt i en bil eller buss.

Måndag Totalt 10 km i 4:44 min/km. När jag kom hem var mina föräldrar hos oss för de hade hämtat barnen. Jag fick en födelsedagspresent i förskott av dem. Och det var ju precis vad en svettig löpare behöver!

Måndag Ah, denna doft! Bra avslutning på en svettmåndag.

Kommentarer

6 kommentarer

Post a comment
 1. april 15, 2013

  skönt att du fick igång benen på första passet även om huvudet inte ville springa:) och du är verkligen helt grymt imponerande!

  • april 15, 2013

   Tack Beccster! Ja herregud idag tog det emot… Du verkar också ligga i, heja!

 2. april 16, 2013

  Haha, jag brukar också se Lars Leijonborg 🙂

 3. april 17, 2013

  Bra fart! Du är snabbare än jag på träning. Glädjeklocka?;-) Jag var ju snabbare än du på tävlingen senast, men du hade ju iofs varit lite krasslig…
  Nu har jag testat ”din” backe på Ekholmsnäsvägen. Den var bra men jag sprang nya cykelvägen.

  • april 17, 2013

   Haha, jag tror inte det är en glädjeklocka för jag testade den mot två andra Garmin, men det är i för sig ett tag sen nu. Får köra en test igen!
   Jag gillar backen – men så beror det ju såklart på vilken typ av backe man är ute efter.
   Ska du springa Kungsholmen Runt?

 4. april 18, 2013

  Tyvärr, ska vara huvudfunktionär på Lidingö ultra och mtb. Skulle vara kul med en bra halvmaratid, 1:24? Nacka halvmara 18 maj känns för tätt inpå Sthlm mara?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS