Info

Söndag igen. Men visst går tiden fort? Jag sov i alla fall som en prinsessa eller drottning eller något sånt i natt. Åtta hela timmar! Vaknade bredvid en lite figur som ännu sov. Tänkte vara effektiv och gå upp men insåg sen hur oerhört dumt tänkt det var. Klart jag ska sova vidare om nu alla andra sover. Jag hinner ändå. Så jag somnade om men till sist var det dags att gå upp och laga Fattiga riddare. Ovanpå langade jag på frysta bär som jag värmde i mikron, sirap och nyheten för dagen: kokosflingor.

Söndag Medan jag väntade på att maten skulle smälta så höll jag koll på vädret. Det där riktiga vårvädret och värmen, som exakt varenda människa snackat om hela veckan, syntes ju inte alls till. Men precis när jag skulle ge mig av började det klarna upp och då blev det velande med kläderna. T-shirt eller inte? Till sist blev det t-shirt men med en tröja under. Fegade helt enkelt ur.

Söndag Men nymålade naglar hade jag!

Söndag Sen drog jag iväg. Insåg direkt att benen var lite trötta efter gårdagens tempopass som ju också blev ett slags långpass med sina 33 km. Men vad sjutton, vi kutar och ser hur det känns. Och tar det så lugnt som kroppen vill. Kände också direkt att det kunde vara så att jag var för varmt klädd. Hade inte hunnit klura på en ny runda så jag bestämde mig för vanliga stadsturen. Men jag älskar den! Jag får liksom allt i den. Därmed sprang jag ut på Djurgården. I Djurgårdskanalen såg jag tre kanoter och på två av dem kunde jag läsa Jimmy Seger och Julia Seger. De såg otroligt målinriktade ut och lite märkvärdigt sådär med namnen – men kom ihåg, jag har ju mina Adios med namn på! I alla fall var jag tvungen att googla dem när jag kom hem. De här var de alltså. Det är alltid något visst med syskon som gör samma sak, typ idrottar tillsammans eller har band tillsammans. Jaja, hur som helst hade folk gått man ur huse för att njuta av vädret på Djurgården.

Vanliga snurren längre ut på Djurgården. Här blåste det rätt rejält och jag var rätt glad över klädvalet. Sen tillbaka mot Strandvägen. Skeppsbron och sen framme vid Fotografiska visade klockan två mil. I vanliga fall är jag på söndagar alltid sugen på att springa långt. Idag var det helt ok men inte riktigt samma mentala energi. Jag märkte också tydligt att jag var tvungen att lyssna ordentligt på kroppen. Så fort jag kutade på lite för fort så sa kroppen till mig att sakta ner. Jag lydde. Genade förbi långtradarna vid Viking Line-båtarna. Alltid sitter chaufförerna och trycker i förarhytten, jag kan inte förstå att de inte hellre sätter sig utomhus en stund en sån här solig dag. Men vad vet jag om deras långtradarliv? Vid Norra Hammarbyhamnen såg det väldans mysigt ute, folk satt och pressade i solen och ahh, här hade jag gärna satt mig en stund. Men icke. Sprang vidare och njöt däremot av att bara vara med mig själv. Jag är nog en äkta enstörning innerst inne. Eftersom jag så gott som aldrig kutar med andra, men vet att man gärna ska hålla snacktempo på långpassen, så brukar jag ibland prata lite med mig själv när jag springer, liksom för att kolla att jag inte springer på för fort. Ja, när ingen ser vill säga. Jag säger saker som ”Jaha, det här går ju bra och jag kan prata. Prat, prat.” Ja, det är det hela, sen finns det liksom inte så mycket mer att säga till mig själv. Jaha, plötsligt var jag återigen vid Slussen och klockan visade tre mil. Sista milen började kroppen vakna till liv och jag sprang genom en av världens finaste städer. Som alltid när Stockholm visar sin bästa sida så var jag lite mallig inför alla turister. Fräste på och när klockan visade 40 km stannade jag. Snittiden landade på 4:40 min/km vilket kändes perfekt och lagom, det var ungefär det tempot jag tänkt jag skulle försöka ligga kring idag.

När jag kommer hem efter långpass så är det som att hjärnan kopplas ifrån och kroppen bara tar fram det som den är sugen på. Idag blev det först apelsinjuice.

Söndag Jag gjorde typ en liter men råkade välta ut den. Det var jäklig trist faktiskt, så ovärd detta. Så det blev bara ett glas. Sen drog jag av mig de svettiga kläderna och tog på lite torra och åt spaghetti i solen.

Söndag Sen dusch och ut i solen igen. Islatte och muffins till den här låten som gjorde att vårt radhus plötsligt kändes som en villa på Côte d´Azur. Nästan.

Söndag Och medan jag satt såhär…

Söndag

… gjorde Olle det här.

SöndagSöndag Men jag ropade såklart peppande saker som ”C´est magnifique!”, ”Olle, très bien!”, ”Formidable!” och ”Je t´aime!”. Man måste ju dra sitt strå till stacken. Det var det. Hej då alla människor, hoppas ni fått springa under solen.

Kommentarer

20 kommentarer

Post a comment
 1. april 14, 2013

  Varje gång jag surfar in på din blogg, så har du gjort ett monsterpass. Bra jobbat! Du är inspirerande för alla andra löpdårar!

  • april 14, 2013

   Haha, men så trevligt att höra att jag kan ge lite pepp!

 2. Karin #
  april 14, 2013

  Det ser ut som ni har precis rätt arbetsfördelning hemma 😀
  Helt makalöst att du gör +30 km igår och 40 till idag. Du är ju helt grym!

  • april 14, 2013

   Äsch, en springer på så gott den kan… Tack Karin!

 3. april 14, 2013

  Bra jobbat. Igen. Plötsligt så känns mina långpass på drygt 20km ganska fjuttiga:)

  • april 14, 2013

   Tack Jimmie! 20 km är bra det med!

 4. Sickan #
  april 14, 2013

  Starkt!. Hur många kilometer ligger du i snitt/ vecka?. 120 km?

  • april 14, 2013

   Denna vecka landade på 16 mil. Lite olika beroende på vilka pass jag kör. Helst springer jag gärna lite mer…

 5. Elina #
  april 14, 2013

  Har du aldrig drabbats av löparknä? Jag har ett vänsterknä som aldrig verkar bli helt bra. Vilket ofta drabbar mig på långpassen.

  • april 15, 2013

   Jobbigt för dig! Jag vågar knappt säga det men har inte haft större problem med knäna. Ibland kan jag känna av något helt kort men det brukar släppa. Jag försöker dock stretcha ut ordentligt efter just långpassen. Hur går det med maraträningen? Är du hel och i form annars?

   • april 15, 2013

    Förutom knäet så känns det bra! Premiärmilen gick bra! Men börjar bli lite stressad eftersom jag fått avbryta mina tre senaste långpass efter bara 8-10 km pågrund av knäet. Vill ju hinna få in några sköna långpass före maran! Dessutom anmält mig till Kungsholmens 21 km. Men kör på med foamrollern och hoppas det släpper….

   • april 15, 2013

    Bra där med foamrollern. Hoppas det blir bättre och lyckas du genomföra dina andra pass så kommer det nog gå fint ändå. Vad kul med Kungsholmen Runt, då ses vi där!

 6. april 15, 2013

  haha det där med att testprata med sig själv är ett bra sätt att stämma av tempot. Har provat själv några gånger, även om det känns lite konstigt.

 7. S #
  april 15, 2013

  Hej! Tack för en skojig blogg! Jag tänkte bara tipsa om denna länk, om du inte hört om det redan, angående smittorisk vad gäller frysta bär. Joxigt! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5501761

  • april 15, 2013

   Ja jag hörde om det där… jag ligger ju sannerligen i riskzonen! Det enda problemet är att jag är så sugen på dessa smoothies när jag kommer hem, hinner inte koka och greja. Kanske får hitta ett substitut. Tack för omtanken!

   • Saga #
    april 15, 2013

    Vet ju inte hur det är med dig, men jag tänker att vi är många som har vaccinerat oss mot hepatit A i samband med resor. Vet att jag tog en uppföljningsspruta efter semestern en gång som skulle ge permanent skydd. Sen känns det ju ändå ofräscht att få i sig hepatitbär, men man slipper iaf bli sjuk.

   • april 16, 2013

    Ah just det! Sån där spruta tror jag allt att jag har, ska kolla. Tack Saga, du kan ha räddat min löpning!

 8. april 15, 2013

  Så du springer inte bara gott men kan finnas ord på franska också! Kan skicka dig andra uttryck om du vill 😉
  Som varje söndag, snyggt pass Tove!

  Kram från Boston där fötterna vilar just nu!

  /K

  • april 15, 2013

   Ja franska vill jag ha!
   Igen: grattis till ännu ett fint marathon! Hörde att det var explosioner vid målgången, skönt att höra att du mår bra.
   Kram!

   • april 17, 2013

    Tack för omtanke.

    Hojta till bara för franskan! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS