Info

Igår kväll var vi på middag. Det var så oerhört trevligt och gott. Verkligen gott! Vi fick wiener schnitzel med alla möjliga tjusiga tillbehör. Och kanske världens godaste äppelpaj till efterrätt. Tyvärr tog jag inga bilder på dessa delikatesser, som jag annars kunde frestat er med. Proppmätt blev jag och den känslan älskar jag för jag vet att kroppen blir så glad som ska orka springa. Och just igår var det viktigt för idag väntade ett rejält pass. Vaknade utvilad vid halv åtta. Var längesen jag sov så länge och i natt var det ingen mänsklig propeller bredvid mig heller. Det blev gröt och mackor till frukost och sen hasade jag runt och var lite nervös. Jag har liksom nästan bävat lite för dagens pass hela veckan, för så är det när man vet att det kommer bli jobbigt. Länge. Men jag har också längtat efter det. Ja, någon märklig känsloblandning helt enkelt. Detta stod på schemat: Tempo 20 km – 2 min jogg – tempo 10 km. När jag hade hasat runt tillräckligt länge var det dags att ge sig ut.

Lördag Men det var ju ganska regnigt, insåg att jag nog var för tunt klädd. Fick gå in och dra på mig en jacka. Såhär blev det istället.

Lördag På fötterna hade jag mina allra första Adios, som är rätt gamla vid det här laget.

Lördag Jag fick rota fram dem för jag har tyvärr insett att ett av mina nya par specialdesignade Adios tyvärr är för små. Otroligt märkligt, det är i rätt storlek men de är tydligt mindre. Det andra paret verkar vara normala i storlek med dem vill jag spara till torra fina gator, och kanske till tävlingarna framöver. Och nu när jag skulle springa ganska så långt ville jag inte ha dojor som jag får lite känning i tån av. Så det blev att dra fram de där gamla, som konstigt nog är minst slitna jämfört med de andra jag har avverkat. Jaja, sen sprang jag iväg. Började med 2,5 km uppjogg. Sen nollställa klockan och dags att kuta på! Var lite osäker på hur jag skulle lägga upp min rutt. 30 km är ju en bit och ska man dessutom springa fort så gäller det att ha en bra sträcka med ok underlag. Så jag sprang ut på Djurgården. Bra med regnet, perfekta inramningen när man ska köra hårda pass, tyvärr lite för mycket vind då som då, men ändå helt ok. En hel del löpare körde intervaller längs Djurgårdskanalen. Jäkligt lerigt och klafsigt på sina håll där ute, tur jag inte tog nya fina skorna. Sprang ända ut till Waldemarsudde,  där vände jag och fräste tillbaka. Framme vid Filmhuset pep klockan och visade 20 km. Joggade i två minuter och sen var det bara att köra igång igen. Det är ändå rätt mentalt krävande, måste jag säga, att köra 20 km i bra tempo och sedan köra en mil till. Men benen kändes pigga efter tvåminutersjoggen och hade fått lite ny energi. Sprang tillbaka mot Lidingö och väl framme i mina hoods fick jag köra ett par extra varv längs Kyrkviken för att få ihop milen. Till sist pep klockan! 10 km! Hur gick det då? Det gick bra!

LördagLördag Kändes som att sista milen gick fortare när jag sprang, men det visade sig att jag hållit ett konstant tempo. Första 20 km gick i 4:06 min/km och sista milen gick också i 4:06 min/km. Pustade ut en kortis inne på Lidingövallen, mina ögon ville glo en stund på löparbanorna så jag stretchade där en stund. Sen längtade jag hem. Var genomblöt. Joggade ner i en halv kilometer, egentligen lite för lite men så fick det vara. Totalt  33 km. När jag kom hem bjöd jag alla på jordgubbssmoothie. Och så fick jag ett korthalsband! Finns bara i en begränsad upplaga av ett exemplar, det ni!

Lördag Jaha, sen var det bara att duscha och baka de här fina grejerna:

Lördag Nä precis. Jag bakade inte alls. Jag köpte dem rakt av. Vi skulle nämligen ha kompisar på besök men något bak hanns inte med. Så är det när man springer mycket, allt hinns inte med. Det viktiga är ju inte de exakta bullarna, intalar jag mig, det viktigaste är att träffas. Inte bara springa utan vara lite social också. Däremot hann jag tvätta toaletten innan de kom. Halleluja!

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. Ida #
  april 13, 2013

  Haha Tove lilla! Vilket imponerande pass! Har som vanligt inga ord för min stora respekt för dig, du är verkligen one of à kind och då menar jag på ett bra sätt!

  • april 14, 2013

   Haha, det var roligt att höra! Tack för ditt ständiga pepp, Ida!

 2. Helena #
  april 13, 2013

  Jag körde milen i 4.06-tempo igår men hade ALDRIG (i nuläget) pallat ytterligare en mil till i det tempot. Du imponerar stort på mig!
  /Helena V

  • april 14, 2013

   Tack Helena! En mil i 4:06 är jättebra! Heja!

 3. Gabriel #
  april 13, 2013

  Mötte dig precis nere vid brofästet på Lidingösidan. Du såg stark ut!

  • april 14, 2013

   Ha, vad roligt! Jag var så inne i sista milen där men har ett minne av att jag såg en annan löpare. Vi ses förmodligen snart igen. Visst ska du springa Stockholm Marathon?

   • Gabriel #
    april 14, 2013

    Ja du såg väldigt fokuserad ut. Helt förståligt i slutet på ett sådant pass.

    Jepp jag ska springa maran! Min första, läskigt 🙂

   • april 14, 2013

    Det kommer gå bra!

 4. april 14, 2013

  Min man brukar skoja om orienteringskungen Mårtensson som körde 4#10 000. Men du är nog strået vassare! Otroligt m den jämna farten med.

  • april 14, 2013

   Haha, det där passet blev jag sugen på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS